18 aylık kızım ve ablası

Aybeyzeyduru

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Mart 2017
765
511
53
40
Bazen ne yapacağımı bilemiyorum büyük sekiz küçük 18 aylık ablamız çocuk sevmez oyalamayı bilmez küçük de ablasıylA oynamaya çalışıyor ama ablamız çıldırıyor emir veren cümlelerle yaptırmaya çalışıyor korkutuyor bıraksak hırpalayacak o derece.Kaç defa onun daha anlamadığını sadece korktuğunu anlattık güzelce.ama yok emir vererek bağırıyor.Bu akşamda babası oyun evi .gibi bişey yaptı kardeşiyle oynasın diye .Ama tabi küçük yıkmaya çaluşınca ablası yine başladı bağırmaya ama nasıl bağırmak... Allahtan küçük oyun zannediyor kıkırdıyor ama bende babası da çileden çıktık artık ve ikimizde sinirli konuştuk bmyle yapamayacağı konusunda .Ağladı tabiki çok .Ama farkediyorum çok öfkeli kardeşine .Daha sonra tekrar anlattım neden kızdığımızı kızdığımız.Aynı şeyler kendisine yapılsa ne hissedeceğini .kardeşine mektup yazmasını istedim ,ama sanırım kendine bile söyleyemiyor reddetti şiddetle mektup olayını .benim korkum kardeşine daha fazla bilenmesi .ne yapablilrim kardeş sevgisinin artması için ya da normal mi bu yaşadıklarımız
1

Büyük kızınız 18 aylık kızınızın ablası değil görevi bu değil bunu kabulleneceksiniz. Oynamak istemiyorsa oynamaz bu kadar basit 18 aylık bebekle oynamak zorunda mı kocaman kız. Bi de kızdık diyorsunuz pes gerçekten. Bebeği siz yapmışsınız oturun siz oynayın kimse kardeşine bakıcılık yapmak durumunda değil

Şu an akran değil ama onlar. Anlaşamamaları gayet normal. Bir iki sene sonra küçük kızınız da aktif olarak oyunlara katılmaya başladığında bu kadar problem yaşanmaz bence.

Bir de bu olayın üzerinde çok durmayın. Küçüğü çaktırmadan kollayın. ablanın zarar verme gibi bir durumu olmasın ama ona hissettirmeyin. İşi inada bindirmiş gibi geldi bana.

Büyük kızınız 18 aylık kızınızın ablası değil görevi bu değil bunu kabulleneceksiniz. Oynamak istemiyorsa oynamaz bu kadar basit 18 aylık bebekle oynamak zorunda mı kocaman kız. Bi de kızdık diyorsunuz pes gerçekten. Bebeği siz yapmışsınız oturun siz oynayın kimse kardeşine bakıcılık yapmak durumunda değil
Aynı yerde oynalarını istemek bakucılık mı ki yanlarında ben varken

Kizinizla özel zaman geçirin kardesi olmadan. Kızmak yerine onu anlamaya çalışın 6 yıllık gözde olma devri bir anda bitti bu yüzden hırçın davranıyor . Ona her zaman çok sevdiğinizi bunu hiçbir şeyin degistirmeyecegini sizin için çok kıymetli oldugunu söyleyin sarılın öpün o da daha çocuk. Kardeşiyle ilgili de ne yapmak istediğini sorun. Belki sizin kurduğunuz oyunu oynamak istemiyor. Bir de bebeğin davranışlarının geçici olduğunu, yakında herşeyi anlayacağını söyleyin. Bu geçici bir süreç bunu siz de unutmayın. Bir de o tavsiye ettiginiz mektubu önce siz kızınıza yazin :) ozellikle de onun küçüklük hallerinden, ilk kucağınıza aldığınız günlerden filan bahsedin...

Aynı yerde oynalarını istemek bakucılık mı ki yanlarında ben varken
Eğer büyük kızınız istemiyorsa bakıcılık evet. Neden istiyorsunuz oynamalarını birlikte? Mecbur değil 8 yaşında çocuk ne paylaşacak 18 aylık bebeyle? Ki böyle yaptıkça daha çok bilenecek kardeşine sadece bunun suçlusu da sizsiniz.

Konunuzun başlığı bile çok tuhaf 18 aylık kızım ve ablası. Küçük doğunca büyük otomatik olarak onun bi şeyi mi oluyor gözünüzde yani. Böyle yaparak kızınızı kendinizden soyutlarsınız başka bi şey değil

Bazen ne yapacağımı bilemiyorum büyük sekiz küçük 18 aylık ablamız çocuk sevmez oyalamayı bilmez küçük de ablasıylA oynamaya çalışıyor ama ablamız çıldırıyor emir veren cümlelerle yaptırmaya çalışıyor korkutuyor bıraksak hırpalayacak o derece.Kaç defa onun daha anlamadığını sadece korktuğunu anlattık güzelce.ama yok emir vererek bağırıyor.Bu akşamda babası oyun evi .gibi bişey yaptı kardeşiyle oynasın diye .Ama tabi küçük yıkmaya çaluşınca ablası yine başladı bağırmaya ama nasıl bağırmak... Allahtan küçük oyun zannediyor kıkırdıyor ama bende babası da çileden çıktık artık ve ikimizde sinirli konuştuk bmyle yapamayacağı konusunda .Ağladı tabiki çok .Ama farkediyorum çok öfkeli kardeşine .Daha sonra tekrar anlattım neden kızdığımızı kızdığımız.Aynı şeyler kendisine yapılsa ne hissedeceğini .kardeşine mektup yazmasını istedim ,ama sanırım kendine bile söyleyemiyor reddetti şiddetle mektup olayını .benim korkum kardeşine daha fazla bilenmesi .ne yapablilrim kardeş sevgisinin artması için ya da normal mi bu yaşadıklarımız
1
Bence bi süre uzaktan gözlemleyin. Zarar verme teşebbüsü haricinde müdahale etmeyin. Siz küçüğü kolladıkça o daha çok sinirlenir kardeşine. Annem babam bunun yüzünden bana kızıyo diye düşünüp iyice agresifledir kardeşine karşı. Bana bi çeşit ablalık kıskançlığı gibi geldi. Küçük icin ona kızarsanız artik onu degil kardeşini seviyorsunuz zanneder ve kardeşine karşı daha öfkeli olur.

Çok uzun bi aradan sonra çocuk yapmışsınız. Ve bu arada tek çocuktu büyük kızınız sevgi paylaşmaya gerek duymadan büyümüş. Şimdi o paylaşılmayan sevgi mecburi olarak paylaşılıyor. Sanıyorumki kızgınlığı size yani anne ve babaya acısınıda kardeşinden çıkartıyor. Sabırlı olun çok zor olucaktır ama sabır çok önemli. Eminim elinizden geleni yapıyorsunuzdur. Baktınız olmuyor psikolojik yardım alın derim çünkü bi yerden sonra ebeveynlerin beyin kitleniyor. Hem sizede iyi gelicektir.

"Abla" sorumlulugunu fazla hissettiriyorsunuz cocuga bence. Buyuk olanda daha kucuk bir cocuk. Kucuk kardesini oyalamak, kucuk kardesi her istediginde oynamaya hazir olmak zorunda degil.

Bu kadar yaş farki kardesler arasinda zor, buyuk olan abla degil bakici durumuna düsüyor böyle ve yine yas farkindan dolayi paylasim kisitli oluyor, kavgalar cok oluyor.
Kucuk olan 15 yaşlarina gelene kadar pek paylasimlari olmayacak muhtemelen.

Şu an akran değil ama onlar. Anlaşamamaları gayet normal. Bir iki sene sonra küçük kızınız da aktif olarak oyunlara katılmaya başladığında bu kadar problem yaşanmaz bence.

Bir de bu olayın üzerinde çok durmayın. Küçüğü çaktırmadan kollayın. ablanın zarar verme gibi bir durumu olmasın ama ona hissettirmeyin. İşi inada bindirmiş gibi geldi bana.
Aynen öyle inatlaştı

O da daha çocuk. Siz böyle iki ebeveyn ona çok kızıp üstüne ağlatırsaniz daha çok bilenir kardeşine. Annem babam onun yüzünden kızıyor der bana hatta onu daha çok sevdiğinizi bile dusunebilir.

Şaka mısınız siz... Bu nasıl bir uslup...
Belli ki ortada kıskançlık gibi bir durum var, konu sahibi de tecrübeli arkadaşlardan yardım istemiş ne var bunda.
İnsan gibi yorum yapamayanlar hiç yorum yapmasa daha iyi olacak aslında...

Çok uzun bi aradan sonra çocuk yapmışsınız. Ve bu arada tek çocuktu büyük kızınız sevgi paylaşmaya gerek duymadan büyümüş. Şimdi o paylaşılmayan sevgi mecburi olarak paylaşılıyor. Sanıyorumki kızgınlığı size yani anne ve babaya acısınıda kardeşinden çıkartıyor. Sabırlı olun çok zor olucaktır ama sabır çok önemli. Eminim elinizden geleni yapıyorsunuzdur. Baktınız olmuyor psikolojik yardım alın derim çünkü bi yerden sonra ebeveynlerin beyin kitleniyor. Hem sizede iyi gelicektir.
Yani öyle düşünüyorum içinde büyütmesinden yardım en mantıklısı kabul ederse tabi

Oynamasi icin israr etmeyin.
Kucuk yanina gitmek istedikce oyalamaya calisin.
Birlikte vakit gecirsinler istiyorsunuz sanirim
Ama istemiyorsa istemiyordur, yapacak birsey yok.

="livalinda, post: 55464518, member: 484934"]Kucuk kizinizi KIZIM, buyuk kizinizi ABLASI diye tanimlayinca vallahi aklima buyuk uvey mi sorusu geldi.Siz onlari tanimlarken bile boyleyseniz, buyuk kiziniz kendini daha az degerli cocuk olarak hissediyor olabilir.Bence tavirlarinizi gozden gecirebilirsiniz.
aynen de öyle görünüyor cunku. Sekiz yaşındaki kız da daha aile sevgisi arayan küçücük çocuk ama ondan bakıcı olması beklenmis.

O da daha çocuk. Siz böyle iki ebeveyn ona çok kızıp üstüne ağlatırsaniz daha çok bilenir kardeşine. Annem babam onun yüzünden kızıyor der bana hatta onu daha çok sevdiğinizi bile dusunebilir.
Bu konuda konuşuyorum ama yeterli gelmiyor sanırım anne ve babaların ayrım yapamayacağından onu çok sevdiğimizden her zaman yerinin farklı olduğundan ama içinde ne yaşıyor bilmiyorum

Haklısınız. Benim de tanıdığım iki aile var aynı iki kız sahibi ve yaş farkları da aynı. Ve ablalar kardeşlere karşı çok korumacı. Anne küçüğe kızmaya kalksa hemen annelerine kızıyorlar, gözleri doluyor. Okulda sürekli kardeşlerini anlatıyorlar falan. Demek ki çocuktan çocuğa değişiyor. Sizin kinin biraz daha zamana ihtiyacı var belli ki.

Back
X