18 aylık kızım ve ablası

Kucuk kizinizi KIZIM, buyuk kizinizi ABLASI diye tanimlayinca vallahi aklima buyuk uvey mi sorusu geldi.Siz onlari tanimlarken bile boyleyseniz, buyuk kiziniz kendini daha az degerli cocuk olarak hissediyor olabilir.Bence tavirlarinizi gozden gecirebilirsiniz.
Kesinlikle katiliyorum

Bazen ne yapacağımı bilemiyorum büyük sekiz küçük 18 aylık ablamız çocuk sevmez oyalamayı bilmez küçük de ablasıylA oynamaya çalışıyor ama ablamız çıldırıyor emir veren cümlelerle yaptırmaya çalışıyor korkutuyor bıraksak hırpalayacak o derece.Kaç defa onun daha anlamadığını sadece korktuğunu anlattık güzelce.ama yok emir vererek bağırıyor.Bu akşamda babası oyun evi .gibi bişey yaptı kardeşiyle oynasın diye .Ama tabi küçük yıkmaya çaluşınca ablası yine başladı bağırmaya ama nasıl bağırmak... Allahtan küçük oyun zannediyor kıkırdıyor ama bende babası da çileden çıktık artık ve ikimizde sinirli konuştuk bmyle yapamayacağı konusunda .Ağladı tabiki çok .Ama farkediyorum çok öfkeli kardeşine .Daha sonra tekrar anlattım neden kızdığımızı kızdığımız.Aynı şeyler kendisine yapılsa ne hissedeceğini .kardeşine mektup yazmasını istedim ,ama sanırım kendine bile söyleyemiyor reddetti şiddetle mektup olayını .benim korkum kardeşine daha fazla bilenmesi .ne yapablilrim kardeş sevgisinin artması için ya da normal mi bu yaşadıklarımız
1
Bana buyuk kiziniz sizi paylasamiyor gibi geldi ondan bu ofkesi kardesine yas farkida oldugu iciin benim yavrularin arasindada oldu kiskanclik ben bunu minumuma indirgemeye calistim kizim 3.5 oglum 1.5 yasinda sukur kiskanligi astik simdi kardesine cok duskun oglusum diye pesinde dolaniyor aglayiinca hemen emzigi agzina vermelr kizimi hallettikte kucugum kiskanc olmaya basladi onada bi care bulucam

Kucuk kizinizi KIZIM, buyuk kizinizi ABLASI diye tanimlayinca vallahi aklima buyuk uvey mi sorusu geldi.Siz onlari tanimlarken bile boyleyseniz, buyuk kiziniz kendini daha az degerli cocuk olarak hissediyor olabilir.Bence tavirlarinizi gozden gecirebilirsiniz.
konuya girmeden bende oyle sandim yanlis anlamisim dedim olaya boyle bakmamistim ne dogru tespit onlar kardesi tercih etmediler anne baba olmayi biz istedik ablalik gorevleri diye bise yok

Eğer büyük kızınız istemiyorsa bakıcılık evet. Neden istiyorsunuz oynamalarını birlikte? Mecbur değil 8 yaşında çocuk ne paylaşacak 18 aylık bebeyle? Ki böyle yaptıkça daha çok bilenecek kardeşine sadece bunun suçlusu da sizsiniz.

Konunuzun başlığı bile çok tuhaf 18 aylık kızım ve ablası. Küçük doğunca büyük otomatik olarak onun bi şeyi mi oluyor gözünüzde yani. Böyle yaparak kızınızı kendinizden soyutlarsınız başka bi şey değil
Gercekten benim de dikkatimi o cekti. Hatta soyle dusundum. Heralde 18 aylik olan konu sahibinin kizi, digeri esinin onceki evliliginden olan cocuk. Cunku 18 ayliga kizim diyor, digerine onun ablasi... Tuhaf geldi...

Bazen ne yapacağımı bilemiyorum büyük sekiz küçük 18 aylık ablamız çocuk sevmez oyalamayı bilmez küçük de ablasıylA oynamaya çalışıyor ama ablamız çıldırıyor emir veren cümlelerle yaptırmaya çalışıyor korkutuyor bıraksak hırpalayacak o derece.Kaç defa onun daha anlamadığını sadece korktuğunu anlattık güzelce.ama yok emir vererek bağırıyor.Bu akşamda babası oyun evi .gibi bişey yaptı kardeşiyle oynasın diye .Ama tabi küçük yıkmaya çaluşınca ablası yine başladı bağırmaya ama nasıl bağırmak... Allahtan küçük oyun zannediyor kıkırdıyor ama bende babası da çileden çıktık artık ve ikimizde sinirli konuştuk bmyle yapamayacağı konusunda .Ağladı tabiki çok .Ama farkediyorum çok öfkeli kardeşine .Daha sonra tekrar anlattım neden kızdığımızı kızdığımız.Aynı şeyler kendisine yapılsa ne hissedeceğini .kardeşine mektup yazmasını istedim ,ama sanırım kendine bile söyleyemiyor reddetti şiddetle mektup olayını .benim korkum kardeşine daha fazla bilenmesi .ne yapablilrim kardeş sevgisinin artması için ya da normal mi bu yaşadıklarımız
1
En baştan dikkatli davranmak gerekti. Bence yardım almak en güzeli. Ben eğer kendim başedemezsem böyle yaparım. Sonuçta uzman değiliz. Belki doğru bildklermz yanlıştr. Siz her hatasında ki bide sonraki çocuğunuz için 1 numaraya kızarsanız çocuk haklı. Sizde kendinizi onun yerine koyun

cocuk sevmez oynamayı bilmez nedir ya . cogu yoruma katılıyorm beraber oynamak zorunda degiller . 1.5 yasındaki oglum ben nereye o oraya biz beraber takılırız babasına bile zor gidiyor

1

Abla ama o da çocuk daha 8 yaşında ... Ayrıca kardeşi ile oynamak zorunda değil. İstisnadır küçükken kardeşleri ile iyi geçinen insanlar. Kücük çocukta ilgi sanırım daha fazla kıskanıyor olabilir. Siz küçükle ilgilenirken mutlaka baba abla ile ilgilenmeli ve ya tam tersi .

Yorumları okumadım ama başlık bende küçük kızın sizin öz kızınız, büyük kızın üvey kızınız olduğu intibası uyandırdı ilk başta. Normalde anneyi eleştiren yorumları hiç tasvip etmem ama ben büyük kızınızı biraz dışarda tuttuğunuzu düşündüm. İnsan neden büyük çocuğunu “büyük kızım” diye tanıtmak yerine “küçük kızımın ablası” diye tanımlar ki?

Back
X