Kilosu on buçuk ama çok hareketli olduğu için tam ölçülmüyorDengeli beslenme
Paketli gıda sıfıra yakın
Balık mutlaka diyette olsun, küçük yüzey balığı ya da norveç somonu
Mevsim sebze meyveleri
Uyku akşam en geç 9, büyüme hormonu gece 11-12 civarı uykuda pik yapıyor o süreçte uykuda olması lazım.
Devit demir eksikliği olmasın varsa ilaçlarını kullanın
3-6 aylık kontrollerde alt sınırın da altında bir boyu varsa endokrine muayene olmak gerekir.
Kilosunu da söylerseniz ölçümlerine bakıyım
kızım 47 cm doğdu 2 yaşına kadar minicik birşeydi bir anda uzadı şimdi 10 yaşına girecek 1.53 boyunda yaşıtlarına göre oldukça uzun. Uyku saati hiç değişmez küçüklüğünden beri 9da yatar sebze ve et balık ağırlıklı beslenmesi var. Paketli gıdalardan uzak bir çocukluk geçirdi. Bunun dışında ekstra hiç bir şey yapmadkSevgili anneler bu durumu yaşamış olanlar lütfen tavsiyelerinizi bekliyorum. Boyu bu ay 77 geldi fakat farklı bir doktor iki ay önce 79 demişti. Boyunu farklı mı ölçtüler kısalıyor mu bilemedim. Çaresizim. 49 cm doğdu normal sayılıyor ama sonra neden uzaması azaldı. Anne sütüne düşkün bir bebek her şeyden de tüketir. Kan değerleri de normal gelmişti 2 buçuk ay önce. Eşim 174 ben 163 . Kısa sayılmayız. Boy uzatan tavsiyelerinizi bekliyorum
Şu an için persentilleri kötü değil düz durmadığı için 1-2 cm oynama olmuştur takibe gidin 3 aylıkKilosu on buçuk ama çok hareketli olduğu için tam ölçülmüyor
ben kedimi şöyle ölçüyorum, hassas teraziye cikiyorum, sonra kedimi kucagima aliyorum- aradaki fark kedimin kilosu oluyorKilosu on buçuk ama çok hareketli olduğu için tam ölçülmüyor
Merhabalar bebeğiniz kaç aylık ?Sevgili anneler bu durumu yaşamış olanlar lütfen tavsiyelerinizi bekliyorum. Boyu bu ay 77 geldi fakat farklı bir doktor iki ay önce 79 demişti. Boyunu farklı mı ölçtüler kısalıyor mu bilemedim. Çaresizim. 49 cm doğdu normal sayılıyor ama sonra neden uzaması azaldı. Anne sütüne düşkün bir bebek her şeyden de tüketir. Kan değerleri de normal gelmişti 2 buçuk ay önce. Eşim 174 ben 163 . Kısa sayılmayız. Boy uzatan tavsiyelerinizi bekliyorum
18 aylıkMerhabalar bebeğiniz kaç aylık ?
Bizde oğlumuzun boyu kısamı acaba diye git geller yaşadık hastanede ölçülüyordu yerinde sayıyordu aile hekiminde ölçülüyordu uzamiş görunuyordu çocuk doktoru endokrine yönlendirmek istedi bizde daha küçük olduğu için kabul etmedik ve başka bir çocuk doktoru daha 2 yaşındaki bi çocugun boyu kısamı uzunmu diye boşa tedirgin olmayın daha buyüme ve uzama aşamasında demişti o zamandan sonra ay boyu kısamı ay uzamadımı diye düşünmeyi bıraktım ...18 aylık
Daha küçük diye neden endokrine gitmeyi kabul etmediniz ne alakaBizde oğlumuzun boyu kısamı acaba diye git geller yaşadık hastanede ölçülüyordu yerinde sayıyordu aile hekiminde ölçülüyordu uzamiş görunuyordu çocuk doktoru endokrine yönlendirmek istedi bizde daha küçük olduğu için kabul etmedik ve başka bir çocuk doktoru daha 2 yaşındaki bi çocugun boyu kısamı uzunmu diye boşa tedirgin olmayın daha buyüme ve uzama aşamasında demişti o zamandan sonra ay boyu kısamı ay uzamadımı diye düşünmeyi bıraktım ...
Genetik olarak kısasınız zaten.Sevgili anneler bu durumu yaşamış olanlar lütfen tavsiyelerinizi bekliyorum. Boyu bu ay 77 geldi fakat farklı bir doktor iki ay önce 79 demişti. Boyunu farklı mı ölçtüler kısalıyor mu bilemedim. Çaresizim. 49 cm doğdu normal sayılıyor ama sonra neden uzaması azaldı. Anne sütüne düşkün bir bebek her şeyden de tüketir. Kan değerleri de normal gelmişti 2 buçuk ay önce. Eşim 174 ben 163 . Kısa sayılmayız. Boy uzatan tavsiyelerinizi bekliyorum
Çünkü daha gelişim aşamasında çocuk bu bizim kararımızdı ve çocuğumun gelişiminde çok şükür hiç bir sorun yok.. bu mantıkla yaptık siz büyüme plakları kapanmadan endokrine gidebilirsiniz o zaman ..Daha küçük diye neden endokrine gitmeyi kabul etmediniz ne alaka
Hangi mantıkla böyle bir şey düşündünüz
Zaten bir sorun varsa küçükken bakılması mantıklı büyüme plakları kapandıktan sonra isteseniz de boyu uzatamazsınız
Boylarınız uzun değil çocuk da alt sınırda aslında doğum boyu da alt sınırdaymış. Bi problem göremiyorumSevgili . Eşim 174 ben 163 . Kısa sayılmayız. Boy uzatan tavsiyelerinizi bekliyorum
Yanlış ölçüm yalmış olabilirler. Bebeğinizin boyu gayet normal, ek olarak sizin boylarınız da kısa. Bence panik yapacak bir şey yok.Sevgili anneler bu durumu yaşamış olanlar lütfen tavsiyelerinizi bekliyorum. Boyu bu ay 77 geldi fakat farklı bir doktor iki ay önce 79 demişti. Boyunu farklı mı ölçtüler kısalıyor mu bilemedim. Çaresizim. 49 cm doğdu normal sayılıyor ama sonra neden uzaması azaldı. Anne sütüne düşkün bir bebek her şeyden de tüketir. Kan değerleri de normal gelmişti 2 buçuk ay önce. Eşim 174 ben 163 . Kısa sayılmayız. Boy uzatan tavsiyelerinizi bekliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?