18 aylık oğlumun boyu kısa imiş nasıl uzamasını sağlayabilirim?

neyiseda

En güzel hikayem ,kabul olmuş duam oğlum
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2015
3.579
2.992
333
Sevgili anneler bu durumu yaşamış olanlar lütfen tavsiyelerinizi bekliyorum. Boyu bu ay 77 geldi fakat farklı bir doktor iki ay önce 79 demişti. Boyunu farklı mı ölçtüler kısalıyor mu bilemedim. Çaresizim. 49 cm doğdu normal sayılıyor ama sonra neden uzaması azaldı. Anne sütüne düşkün bir bebek her şeyden de tüketir. Kan değerleri de normal gelmişti 2 buçuk ay önce. Eşim 174 ben 163 . Kısa sayılmayız. Boy uzatan tavsiyelerinizi bekliyorum

Doktorlar bunun için hormon tahlili falan istiyor diye biliyorum. Siz bi sorun

Dengeli beslenme
Paketli gıda sıfıra yakın
Balık mutlaka diyette olsun, küçük yüzey balığı ya da norveç somonu
Mevsim sebze meyveleri
Uyku akşam en geç 9, büyüme hormonu gece 11-12 civarı uykuda pik yapıyor o süreçte uykuda olması lazım.
Devit demir eksikliği olmasın varsa ilaçlarını kullanın
3-6 aylık kontrollerde alt sınırın da altında bir boyu varsa endokrine muayene olmak gerekir.
Kilosunu da söylerseniz ölçümlerine bakıyım

Kilosu on buçuk ama çok hareketli olduğu için tam ölçülmüyor

kızım 47 cm doğdu 2 yaşına kadar minicik birşeydi bir anda uzadı şimdi 10 yaşına girecek 1.53 boyunda yaşıtlarına göre oldukça uzun. Uyku saati hiç değişmez küçüklüğünden beri 9da yatar sebze ve et balık ağırlıklı beslenmesi var. Paketli gıdalardan uzak bir çocukluk geçirdi. Bunun dışında ekstra hiç bir şey yapmadk

Şunu fark ettim şehir hastanesinde boyunu hiçbir zaman düzgün ölçemiyorlar.

Kilosu on buçuk ama çok hareketli olduğu için tam ölçülmüyor
ben kedimi şöyle ölçüyorum, hassas teraziye cikiyorum, sonra kedimi kucagima aliyorum- aradaki fark kedimin kilosu oluyor
sizde de belki o kalabalikta heyecanlaniyordur. sakin bir aninizda bu sekilde olcebilirsiniz.
boyu icin de kirpıştığı için tam olcememis olabilirler. en iyisi yatarken iyice bir dikleştirin çocuğu, topugunun bittigi yere bant yapistirin, basinin bittigi yere bant yapistirin sonra onu ölçün bakin santimine:))
diger konu icin bir fikrim yok malesef. ama aysenaz hanımın dedigi gibi gece uykusuna özen gosterin, büyüme hormonlari belli saatlerde daha cok calisiyor , bilimsel olarak kanıtlanmış

Merhabalar bebeğiniz kaç aylık ?

Bizde oğlumuzun boyu kısamı acaba diye git geller yaşadık hastanede ölçülüyordu yerinde sayıyordu aile hekiminde ölçülüyordu uzamiş görunuyordu çocuk doktoru endokrine yönlendirmek istedi bizde daha küçük olduğu için kabul etmedik ve başka bir çocuk doktoru daha 2 yaşındaki bi çocugun boyu kısamı uzunmu diye boşa tedirgin olmayın daha buyüme ve uzama aşamasında demişti o zamandan sonra ay boyu kısamı ay uzamadımı diye düşünmeyi bıraktım ...

Daha küçük diye neden endokrine gitmeyi kabul etmediniz ne alaka
Hangi mantıkla böyle bir şey düşündünüz
Zaten bir sorun varsa küçükken bakılması mantıklı büyüme plakları kapandıktan sonra isteseniz de boyu uzatamazsınız

Genetik olarak kısasınız zaten.
Cocugunuz kısa değil üzülecek bsey yok.

Çünkü daha gelişim aşamasında çocuk bu bizim kararımızdı ve çocuğumun gelişiminde çok şükür hiç bir sorun yok.. bu mantıkla yaptık siz büyüme plakları kapanmadan endokrine gidebilirsiniz o zaman ..

Sevgili . Eşim 174 ben 163 . Kısa sayılmayız. Boy uzatan tavsiyelerinizi bekliyorum
Boylarınız uzun değil çocuk da alt sınırda aslında doğum boyu da alt sınırdaymış. Bi problem göremiyorum

Yanlış ölçüm yalmış olabilirler. Bebeğinizin boyu gayet normal, ek olarak sizin boylarınız da kısa. Bence panik yapacak bir şey yok.

Persentilde baktım Haziran 2024 doğumlu galiba.boyu 3.5 persentilde.ama anne baba boyu uzun.herkes niye kısa demis anlamadım.abim le yengem in boyları ve gayet iyi duruyorlar klasik türk boyu işte.neyse.uzar merak etmeyin genetige çeker.ergenlikte atar.siz yinede endokrine gösterin tedbir amaclj.oglum da 47 cm doğdu 37 haftada.ben 157 eşim 165 boyunda ama oğlum ortalamada persentilde.kres te anne babası 190 larda olan iki çocuk var ama ikisindede uzun.oglum içinde diyorum bize çekecek boyu.onu ileriki zaman belirler.
Boyu uzaması için hafta sonları tahin veriyorum.aksamlari da yemeğine iğde çekirdeği tozu katarim.yogurt kendim mayaliyorum.trombolin aldım arada zıplıyor barfiks çubuğu aldım arada sallanıyor.tavugu koy ürünleri satan bir abiden organik alıyorum tam şekilde kaynatıp, pet bardaga sularını koyuyorum ayni sekilde ilikli kemikte kaynatıp suyunu kaldiriyorum.sirayla her yemeğe bir bardak koyarım.balik haftada bir yiyebiliyoruz sadece uzakta balık satan yer hafta sonları alabiliyorum.kefirde kendim mayalamaya basliyacagim.

Igdenin çekirdeğini toz haline getirip sütüne karıştırıp verirseniz boy uzamasına etkili oluyor diye bir videoya denk gelmiştim. Tavsiye vermiyorum bu arada çünkü bebeginizin alerjik durumu bünyesinin ne cevap verecegini bilemeyiz. Bu videoda da zaten anne babanin boy olculerinin gercek faktör olduğunu vurguluyorlardi. Herseyden önemlisi saglikli olması..

Kısa değil ki aslında.Benim kızım 16 aylık dogum boyu 48 cm 2500 kg su an 9500 kg 73 cm gecen hafta ölctü doktor alt sınıra yakın ama esim 173 ben 156 yım anne baba boyuna da bakarsak cok normal dedi doktor persentile göre normal sınırlar icerisinde ise takmayin kafaya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…