18 yaş muamması :/

Öncelikle nezaket taşıyan her yorum için nezaket dolu teşekkürler ediyorum..:40:

Dediğim gibi ilerde pişman olacağım herhangi bir durumum yok.. Okulum bitiyo -şu zamanda üni mezunları bile iş bulamazken Allaha çok şükür benm iş imkanlarım geniş- yani mesleğim elimde diplomam bende olduktan sonra gelişcek bi durum bu ...
Üniyide ilerde yaşayacağım yerde okumak ve atamamıda oraya istemek için ACELE ediyorum..
Sebebi benm tayin isteme durumum biraz sıkıntılı olabilir devlet memurluğunda ilk atandığın yerde kalma zorunluluğu fln var ayrıntıya gerek yok..

Eğer kpss daha ilerki tarihlerde olsaydı ve geçiş hakkımı bu yıl kullanmak zorunda olmasaydım tabi acele etmeye gerek yoktu..

Bu arada karşımdaki kişi elinde sürekli çalıştığı mesleği olan kazancı bir aileyi rahatlıkla geçindirebilecek düzeyde , karakteri oturmuş , ve hedeflerimin isteklerimin ve ennn önemlisi KALBİMİN aynı aşkımın karşılıklı olduğu birisi .. 3,5 yıldır tanıyorum - aklımda ACABA diebileceğim hiç bişey yok gayet şeffaf ve ailesiylede tanışıyorum hem bize hemde ilişkimize destekler kendi aileminde haberi var babam hariç .. Zaten en son baba duyar böyle şeyleri :)

Bunları size açıklamamın tek sebebi sadece paylaşmak istememdir.. İsteyen istediği düşünceyi savunmaya devam eder ama hakaret etmeyede gerek yok çünkü ben olayın doğruluğunu değil kanun hakkında bir soru sormuştum..

bahsettigin vasiflarda birisine baban niye karsi gelebilir ki?

Son yıllarda o kadar evlilik dışı ilişkiler sonucu başı belada genç kız hikayesi okudum ki:19: ,
konu sahibinin gayet ciddi ve resmi şekilde evlenmek istemesi bana çok mantıklı geldi.
Eğer o olgunluğa ulaştıysa 18 yaş çok ta küçümsenecek bir yaş değil benim nazarımda. Hiç değilse "sevgilimle ilişkiye girdik , beni tehdit ediyor" vb şeyler yerine gayet ahlaki şekliyle evlenmek istiyor ..
Allah hayırlısını nasip eylesin sevgili konu sahibi,
bir ömür mutlu huzurlu ol inşallah...

bahsettigin vasiflarda birisine baban niye karsi gelebilir ki?
Babamın sinir ve anksiyete rahatsızlığı var ve biz dha konuya anlatmadan daha tanışma fırsatı olmadan kesin net bişekilde olmaz derse die araştırıorm yanlış anlaşılmasn .. Açıklıcaz anlatıcaz ve inşalah herşey güzellikle olacak :)

Son yıllarda o kadar evlilik dışı ilişkiler sonucu başı belada genç kız hikayesi okudum ki:19: ,
konu sahibinin gayet ciddi ve resmi şekilde evlenmek istemesi bana çok mantıklı geldi.
Eğer o olgunluğa ulaştıysa 18 yaş çok ta küçümsenecek bir yaş değil benim nazarımda. Hiç değilse "sevgilimle ilişkiye girdik , beni tehdit ediyor" vb şeyler yerine gayet ahlaki şekliyle evlenmek istiyor ..
Allah hayırlısını nasip eylesin sevgili konu sahibi,
bir ömür mutlu huzurlu ol inşallah...

Öncelikle düşüncelerimiz uyuşuyor..

Burada öyle konularda vardı "" 17-18 yaşındaym hamileym kürtaj düşünüorum yada yattı m kalktm şöle böle "" isterseniz araştırın o konuların altında SEVGİLİNE GÜVENİYORSAN EVLEN bi ton msj var =)) komedi şu ki evlenmeyip sağda solda 10 kişiyle sürtsem TOPLUM AHLAK yapısı bozulmaz ama evlenmek istediğim için BOŞANMALAR artıyor ..

YA BELKİ MUTLU EVLİLİK SAYISINI ARTIRCAM =))

İKİNCİ AYIRIM : EVLENME EHLİYETİ VE ENGELLERİ
A. Ehliyetin koşulları
I. Yaş
Erkek veya kadın onyedi yaşını doldurmadıkça evlenemez.

Ancak, hakim olağanüstü durumlarda ve pek önemli bir sebeple onaltı yaşını doldurmuş olan erkek veya kadının evlenmesine izin verebilir. Olanak bulundukça karardan önce ana ve baba veya vasi dinlenir.

Böyle bir madde var lakin 18 yaşına girmiş birisi evleniyorum dese vasi (annebabası) dinlenir dio.. Yani 18 yaşına girmiş bir birey reşit olup kendi kararlarını veremiyor mu ? Diğer konulardada 18 yaşına girmek değil doldurmak mı önemli yardımcı olursanız sevinirm..

Önceki yorumlara bakmadım. Söyleyen var mı bilmiyorum ama... 18 yaşını bitirmek gerekir. Küçük birinin de evlenmesi Kamu Düzenine Aykırıdır. Ama burada kast ettiği 16 yaş ve altı. 18 yaşını bitirmemişsen ama 17 bitmiş 18den gün alıyorsan anne babanın onayı gerekir.

Son düzenleme:
Yatay geçiş hakkımı kullancam ondada bi sıkıntı yok yani ygs ye de girmiştim ordanda iyi puan geldi ama ben mesleğimi seviyorum ekstra bişey istemiyorum tek sıkıntı şu ayrı şehirlerdeyizz...

Bu sene okul ve iş düzenim kurulacak -kpss sınavıda bu sene üniversite yatay geçiş hakkımda- ..

Bu düzeni ilerdeki yaşayacağım şehirde kurmak istiyorum onun için acele var yoksa adam kaçıyor değil :)

yavruum ya. hayaller iyi güzel de öyle şııp diyince yatay geçiş falan olmuyor. ortalama yerlere gidenlerin ilk sene ortak hayalidir yatay geçiş :1: bence mesleğini tam eline almadan bir şey yapma. madem 18 yaşında evleneceksin, mesleğin garanti olsun.

amma yorum yazdım ya :1:

şimdi kim sana ne derse desin kafana koymuşsun belli. ileri yaşta evlilik yapılıyor da noluyor. onlarda boşanıyor. bu sabit. hatta 30u geçti mi çoğu zaman mantık evliliğine gidiyor olay.

23 yaşımdayım. önceden sorsalar,30 dan önce evlenmem derdim. ama bu yaz nişanlanıyorum :) bu da bana göre erkendi yani. ama aşk.

çokta sorun çıkarsa boşanırsın yani nolcak. istediğini yaşamak gerek, ben buna inanıyorum. ama dediğim gibi. işini eline almadan sakın yapma. ve eğer evlenirsen, üniversiteyi sakın ama sakın ihmal etme. çocukta yapma :1: önce kendinizi büyütün sonra ona gelsin. boşanmak bir yana, mesleğin olmazsa ve çocuğun olursa işte o zaman pişman olablirsin canım

Şahsi fikrim 18 yaşımda mesleğim oldu diye evlenmezdim. 25'den önce evlenmeni tavsiye etmem. Çünkü ben 23 yaşındayım ve düşünüyorum da 18 yaşımdaki düşüncelerimle şuankiler çok farklı.

Ama illa evlencem diyorsan 18 yaşını doldurduktan sonra sorun yok yani baban vermezse siler atarsın aileni, kaçıp evlenirsin, ne de olsa koca kolay bulunmuyor.

Son düzenleme:
Adminlere ulaşıp konuya kilit nasıl koydurabilirim bilmiyorum ama ben esas SORUMUN cevabını hem yorumlardan hemde araştırdığım kadar buldum yani sonuca ulaştım daha fazla dallanıp budaklanmasına gerek yok..

Babamın sinir ve anksiyete rahatsızlığı var ve biz dha konuya anlatmadan daha tanışma fırsatı olmadan kesin net bişekilde olmaz derse die araştırıorm yanlış anlaşılmasn .. Açıklıcaz anlatıcaz ve inşalah herşey güzellikle olacak :)

eger evlilik asamasinda es adayini sen buldun diye kizip,bagirip karsi gelecek se bi sekilde birileri araci olmus gibi de gosterebilirsin.

Son düzenleme:
eger evlilik asamasinda es adayini sen buldun diye kizip,bagirip karsi gelecek se bi sekilde birileri araci olmus gibi de gosterebilirsin.

Dediğin gibi daha çok bu sıkıntı gündeme gelecek yoksa aile yapılarımız uyumlu ve oturup konuşsa babam beni emanet edebilecek kadar güvenir.

Back
X