18 yil sonra dogum

36 yasindayim iki tane normal dogum yaptim kucuk kizim 18 yasinda ..19 yasimda ikisini de dogurmustum ..simdi 8 aylik hamileyim ve bebegim ters eger donmesse sezaryan ve ben cok korkuyorum ..normal dogumdan sonra sezaryan cok korkutuyor ..hic ameliyat olmadim ..sonrasinda cok mu aci cekiyoruz ...normal dogumda dogurana kadar bebegini kucagina alinca hersey bitiyor .. lutfen fikirlerinizi almak istiyorum
Ben normal doğum istiyordum fakat olmadı.Sezaryenden çok korkuyordum fakat hiçte korktuğum kadar yokmuş o gün biraz ağrıı oluyor o kadar

İsteğe bağlı sezeryan olmuş biri olarak söylüyorum sezeryandan sonra hemen ayaktaydım...
Eltşm 10 gün eltimin yengesi 20 gün görümcem 15 gün yattılar normal doğum sonrası vajinal dikişler sebebi ile.
Aynı eltim 12 gün önce sezeryan oldu ve sezeryan gibisi yok diyor.
Korkmayın.

Normal doğumdan sonra yatanıda ilk kez duyuyorum. Ben hiç yatmadım. Dikişlerimde vardı.

Normal dogum yapmadim. Kendi istegimle sezeryan oldum.
Hemsire yürüttükten sonra bir daha hic yatmadim. Dayanilmaz agrim falan da olmadi. Her isimi kendim yaptim. Kendinizi korkutmayin. Her dogum kendine ozeldir.

38 yaşında 18 ve 16 yaşlarında iki kızım var benimde
13 haftalık gebeyim
siz yazınca korktum
ikiside normal doğumdu
sezeryanda doğumdan sonra iğleşme süresi daha uzun onun dışında normal doğumdan daha kolay heralde
nebileyim işte yaşanacaklar varsa yaşanır diyeyim

Bende o yoruma şaşırdım. Kaç dikişim vardı bilmiyorum ama 15 saat sancıdan sonra 45dakika falan dikiş sürdü. Doğumhaneden yürüyerek çıktım ve 1 saat bile yatmadım
İlk defa duydum vajinal doğumdan sonra yatanı da
Benim de normal doğumdan sonra dikiş oldu. İlk gün çok iyiydim, ayaktaydım, kimse de yat demedi ama dikişlerim yırtıldı fazla hareketten dolayı. Ondan sonra 1 hafta yatmak durumunda kaldım. Ağlaya ağlaya hareket edebiliyordum.

Bazen olabiliyor gerçekten.

38 yaşında 18 ve 16 yaşlarında iki kızım var benimde
13 haftalık gebeyim
siz yazınca korktum
ikiside normal doğumdu
sezeryanda doğumdan sonra iğleşme süresi daha uzun onun dışında normal doğumdan daha kolay heralde
nebileyim işte yaşanacaklar varsa yaşanır diyeyim
Kesinlikle normal dogumu yasadiktan sonra bunca yil sonra sezaryan korkutuyor..hayirlisi diyelim sizde benim gibi iyi cesaret etmissiniz yillar sonra .Rabbim yardimcimiz olsun

Sağlık nedenlerinden dolayı sezeryan oldum. Birde üstüne 7 aylık doğum yaptım. Aynı gün ayaktaydım.Bence hiç simdiden kendinizi üzmeyin. Önemli olan doğum şekli değil, sağlıklı doğumdur. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.
Amin insallah

bende sezeryan oldum, katta inim inim inleyen ayaga kalkip yuruyemeyen anneler normal doğum yapanlardi.. hiç pişman değilim kısmetse yine sezeryan olucam..
serce parmagin yarısı kadara bir kesiği vajinaya atilmis dikise tercih ederim açıkçası..
Dikiş o kadar mi oluyor gercekten? Supermis. Ben daha fazla zannediyordum. Vajinaya atılacağına karnima atılsın dikis valla. Bende sezeryan düşünüyorum her dakika odaya girip bi yerimi elletmeye niyetim yok ebelere doktora falan. Zaten tup bebek surecinde yeterince oynadilar. Tobe Yarabbim.

Herkesin sezeryani ne kadar iyi geçmiş ben kolezete zor oturup kalkiyodum hatta annem gelip ellerimden tutup kaldırmıştı acaba benim neden böyle olmuştu :)

Dikiş o kadar mi oluyor gercekten? Supermis. Ben daha fazla zannediyordum. Vajinaya atılacağına karnima atılsın dikis valla. Bende sezeryan düşünüyorum her dakika odaya girip bi yerimi elletmeye niyetim yok ebelere doktora falan. Zaten tup bebek surecinde yeterince oynadilar. Tobe Yarabbim.
Sizin tüp bebekse riske atmazlar zaten sezeryana alırlar benimde rahatsizliklarim olduğu için sezeryana almışlardı.Serçe parmaginin yarısı kadar yerden bebek gecemez ki ben 2019 da doğum yaptım 1 karış dikiş oluyor

Tesekkur ederim insallah kolaylik verir Rabbim yaklastikca endisemde artiyor
bebegim ters durdugu icin 39+1 de planli sezaryan oldum.her gittigimde dondu mu diye bakildi.eger sancilari bekleseydik sezaryani yapacak doktor olmayabilirdi o yuzden bi tarih vermek zorundaydi doktorum.birkac hafta agri sizi oldu.ama abartilacak kadar degildi.dogum sancisi hic yasamadim keyifle gittim uyuttular dogum oldu.2 gece kalip eve gectik.hayirlisi olsun hakkinizda.oglum 17 aylik olacak bu arada.

Sezeryana karşiyim sonuna kadar bi sikinti olmadikca neden normal doğum olmasinki
Normalde iki gunde ayaktasin sezeryanda yat yat dur dikis acisi dikis izide cabasi
İlk dogumum asiri zor gectigi icin esim sezeryan ol diye tutturdu
Ben karnimi destirmem dedim birde bebeğin bağışıklığı açısından da önemli
Zaten apandist izi sinirimi bozuyor bide o eklenseydi nolurdu bilmiyorum

bir sezeryan doğum yaptım. aynı gün mecburen ayaktaydım. tektim çünkü, refakatçim yoktu.. devlet hastanesinde tektim. hatta uyanır uyanmaz bebeğimi kucağıma bırakıp gittiler aşağımı hissetmiyordum. ama ağrım olmadı benim hiç.. çok kolay geçti o süreç.

Back
X