18 yıllık dosluğum ve evliliğim

Vakana-pan

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Mart 2015
1.084
691
Merhaba arkadaşlar. İlk okul 1. sınıftan beri 2 süper insanla bu yaşıma kadar birlikte büyüdük. İlk evlenen ben oldum. Evleneceğim güne kadar her haftasonu birbirimizde kalıyor, yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmyordu. Kız kardeşimden daha yakınlardı. Evlendim.. Uzak mesafeye gittim. Yine aynı şehirdeyiz fakat arada 100km var. İlk başlarda 2 haftada bir bana geliyorlar kalıyorlardı. arada ortak yerde buluşuyorduk. Ben annemlere gittiğimde her zaman onlarla görüşemiyorduk çünkü zamanım çok kısıtlı ve annemleri de çok özlüyorum. bunu sorun etmeye başladılar bize zaman ayırmıyorsun dediler. Kendimi 2'ye bölsem hem annemlere hem arkadaşlarıma yetişsem.. Zaten uzakta ve yalnızım zamanla beni yalnız bıraktılar.. Arayıp sormamalar,birlikte tatile çıkmalar bir şey dediğimde sen evlisin gelemezdin zatenler falan.. Şuan o kadar boşlukta ve yalnızım ki.. Çok üzülüyorum ama bir o kadar da kızgın ve kırgınım. Olanları hazmedemiyorum.
Evlendikten sonra arkaşlıklarının zedelendi mi? Gözden geçirme imkanınız oldu mu? Kim suçlu kim haklı sizce?

Sen çok haklısın, ben de bütün arkadaşlarımdan önce evlendim ve uzağa geldim .
Memlekete gidince anne kayınvalde ziyaretleri derken arkadaşlara zaman kalmıyor .
Zaten haftasonu için gidiliyor bayramlar dışında .
Arkadaşların da seni evlenince daha iyi anlayacaklardır .
Sonuçta senin de bir evin ve eşin var, öyle sürekli keyfine göre arkadaşlarınla takılamazsın ki .

Sen çok haklısın, ben de bütün arkadaşlarımdan önce evlendim ve uzağa geldim .
Memlekete gidince anne kayınvalde ziyaretleri derken arkadaşlara zaman kalmıyor .
Zaten haftasonu için gidiliyor bayramlar dışında .
Arkadaşların da seni evlenince daha iyi anlayacaklardır .
Sonuçta senin de bir evin ve eşin var, öyle sürekli keyfine göre arkadaşlarınla takılamazsın ki .

İnsanın ağrına gidiyor ya hiç mi aranmaz nasılsın bir derdin var mı diye. İşin komiği beni rüyalarında görüp ağlıyorlarmış ben mutsuzmuşum vs diye.. Ama kendi kendilerine yine bana bir şey demeden.. Bunun üzerine empati kurmamı bekliyorlar.

Haklisin tabiki ama onlar suan oyle dusunemiyorlar evlenince onlari unuttugunu saniyorlardir yine sen gidemezsende arada ara unutmadigini hissettir

İnsanın ağrına gidiyor ya hiç mi aranmaz nasılsın bir derdin var mı diye. İşin komiği beni rüyalarında görüp ağlıyorlarmış ben mutsuzmuşum vs diye.. Ama kendi kendilerine yine bana bir şey demeden.. Bunun üzerine empati kurmamı bekliyorlar.

Gözden ırak olan gönülden de ırak olur derler ya, aynen öyle oluyor zaman geçtikçe .
Evet çok haklısın çok ağrına gidiyor insanın .
Ama dediğim gibi kendileri evlenince anlayacaklar seni, yaşamaları lazım .

kendini sakın suçlama düşünmesi gereken onlar..evli olmadıkları için bukadar rahat davranabiliyorlar...bir araya gelirseniz bunları söyleyin bence..

kendini sakın suçlama düşünmesi gereken onlar..evli olmadıkları için bukadar rahat davranabiliyorlar...bir araya gelirseniz bunları söyleyin bence..

Sanırım söylesem de yaşamadıkça anlamayacaklar. Aileden uzak olmak çok zor. bir de çalışıyorum ayda bir izin günümde anca gidebiliyorum :KK43:

ben de en yakın kardeşim dediğim insanın zamanla beni aksatması nedeniyle kızdım ve beni asıl senin anlaman lazım dedi... ben de farkında mısın benim dışımda gelince hemen hemen heryere giriyorsun ben hep geliyorum sana onda da, dedim ve şimdi görüşmüyoruz...

ben size nedense hak veremedim kızgın olmanıza... bilmiyorum ya da bekarım ondan ama sonuçta karşı taraftan öyle görülmüyor ben onu görmek için zaman ayırmak istiyorum da o ne yapıyor diyor insan... ilk zamanlar bu problem gibi gözükmese de sonradan problem yapılabiliyor...

Evlilik ve evlilik sorumluluğu bekar hayatı gibi olmuyor malesef. Aile yanında yaşarken ekmek elden su gölden derler ya aynen öyle bir hayat yaşıyoruz ama evlenince herşeyin sorumluluğu oluyor ve eşinizin size sizin eşinize sorumluluğunuzda ekleniyor, aile uzaklığıda eklenince zamanı yetiştirme yada yetiştirememe kavramı ile tanışıyoruz.

Arkadaşlarınızın evlenmeden sizi tamamen anlamaları imkansız, ama bunca senelik arkadaşlığınız için gurur yapmaktan vazgeçin bence. Onca yılı yanlış anlamalar ile heba etmeyin

Evlendikten sonra insanın sorumlulukları değişiyor, hayata bakışı bile...
Hele çocuk olunca sadece çocuklu ailelerle görüşmeye başlıyorsunuz...

Sizi anlayamıyor olabilirler, açıkça söyleyin anlatın durumunuzu... Evlenince arkadaşlarınız da anlarlar sizi..

canım ben upuzun birşeyler yazdım sonra sildim..
ben bekarım.. bende evli arkadaşımdan birşeyler yaşadım.. bende çok kırıldım.. hala kırgın öfkeliyim.. empati kurmanızı istiyorum sadece..

ben de en yakın kardeşim dediğim insanın zamanla beni aksatması nedeniyle kızdım ve beni asıl senin anlaman lazım dedi... ben de farkında mısın benim dışımda gelince hemen hemen heryere giriyorsun ben hep geliyorum sana onda da, dedim ve şimdi görüşmüyoruz...

ben size nedense hak veremedim kızgın olmanıza... bilmiyorum ya da bekarım ondan ama sonuçta karşı taraftan öyle görülmüyor ben onu görmek için zaman ayırmak istiyorum da o ne yapıyor diyor insan... ilk zamanlar bu problem gibi gözükmese de sonradan problem yapılabiliyor...

Bekar olduğun için galiba canım. Çünkü gerçekten yetişmek çok zor. Ve diyorum ya hiç bilmediğim bir yerde ben yalnız kaldım.. İnsan arkadaş, dost özlemi çekiyor. Onlarında benden elini ayağını kesmesi üzücü oldu

Evlendikten sonra insanın sorumlulukları değişiyor, hayata bakışı bile...
Hele çocuk olunca sadece çocuklu ailelerle görüşmeye başlıyorsunuz...

Sizi anlayamıyor olabilirler, açıkça söyleyin anlatın durumunuzu... Evlenince arkadaşlarınız da anlarlar sizi..

Anlattım defalarca her seferinde kendilerini haklı beni haksız gördüler

canım ben upuzun birşeyler yazdım sonra sildim..
ben bekarım.. bende evli arkadaşımdan birşeyler yaşadım.. bende çok kırıldım.. hala kırgın öfkeliyim.. empati kurmanızı istiyorum sadece..

Ama bende empati istiyorum nasıl olacak bu :KK43:

Evlilik ve evlilik sorumluluğu bekar hayatı gibi olmuyor malesef. Aile yanında yaşarken ekmek elden su gölden derler ya aynen öyle bir hayat yaşıyoruz ama evlenince herşeyin sorumluluğu oluyor ve eşinizin size sizin eşinize sorumluluğunuzda ekleniyor, aile uzaklığıda eklenince zamanı yetiştirme yada yetiştirememe kavramı ile tanışıyoruz.

Arkadaşlarınızın evlenmeden sizi tamamen anlamaları imkansız, ama bunca senelik arkadaşlığınız için gurur yapmaktan vazgeçin bence. Onca yılı yanlış anlamalar ile heba etmeyin

Dediğin gibi onca yıl.. Böyle şeylerden dolayı silinip atılır mı bu kadar kolay mı.. Kendimi ifade etmeye çalıştım bir süre sonra da açıklama yapmaktan yoruldum artık

X