19 aylık kızım var eşimle sürekli gel git yaşıyorum :(

otorite kurma savaşında ama yanlış yolda. evliliğinizin iyi gitmediğini bunun kendisinin de farkında olduğunu çocuğa da yansıdığını saygısını kaybettikçe koptuğunuzu gerekirse bi evlilik terapistine gitmeniz gerektiğini anlat. ha ben gelemem öyle şeylere diyorsa böyle ömür geçmez.
Evlilik terapisti mi daha önce teklif ettim kabul etmedi kendim gittim psikoloğa bir süre rahatladım ama sonra yine aynı kısır döngü malesef

E
Hemen karamsarlıga kapılma. Çok ciddi bir problem yok ki. Hatta problem yok. Sadece eşin biraz fazla sinirli galiba.. Zamana bırak düzelir.. Dönem dönem olur böyle şeyler takma
evine sadık sorumluluk sahibi biri ama çabuk sinirlenen biri yalnızken artık tolere edebiliyorum ama artık başkalarının yanında yapması bana saygısının olmadığını düşünmek beni üzen aslında bunu kendi içimde kabullenemiyorum

Malesef sakince güzel bir şekilde derdimi anlayabileceğim bir iletişimimiz yok ya o konuşmak istemiyor yada ben ağlıyorum konuşmanın ortasında
Ama böyle devam edemez.. Nere kadar böyle gidecek?? Ben de çok ağlak bir yapıya sahibim hemen ağlarım ama kendinizi tutmanız lazım. Ciddi ve kararlı bir şekilde konuşun ve bunun böyle devam edemeyeceğini söyleyin

As
Şöyle bi dönüp baktığında senin güçsüz, ezilmeye müsait bi karakterde olduğunu düşündüm. Esin konusu bi yana 19 aylık bi çocuğun hala uyku düzeninin olmaması, gece emmesı vs tamamen annenin zayıflığı, kararlı olamayısı sebebiyle ortaya çıkan hatalardır. Eşinin sana böyle davranmasının sebebi de bence aynı şey. Insanlar tabıatları gereği karşılarında ezilip buzulen bi insan gördüler mi daha da saldırganlasırlar. Lütfen eşinin karsıaında dik dur. Sen kendinden emin bi şekilde durumu ızzah et ve kararlı dur.
aslında karakterimin çık dışında davranmak zorunda kaldım çünkü o Zaman'lar daha da kötü kavgalar ediyorduk bir nevi yıldım diyebilirim. Gittiğim psikologlar da 2 güçlü karakterin çatışması olarak yorum yaptılar hep. Bu kadar net ve kesin karakter analizi yapabileceğiniz kadar kendimi açmadım. Kızımla ilgili yazdıklarınız da haklı olabilirsiniz ama gece kusana kadar çığlık çığlığa ağlayan bir Bebek karşısında düzen kurmam gerçekten zor olurdu en azından ben buna dayanamadım evet

E

evine sadık sorumluluk sahibi biri ama çabuk sinirlenen biri yalnızken artık tolere edebiliyorum ama artık başkalarının yanında yapması bana saygısının olmadığını düşünmek beni üzen aslında bunu kendi içimde kabullenemiyorum
Hm o zaman bu konuyu konuşmalısın. yani "ben her zaman alttan almaya idareci olmaya çalışıyorum ama insanların yanında yapman beni yıpratıyor" de bana göre belki anlar...

Ben olsam napardim? Herhalde kafamın dikine giderdim. Kendi bildiğimi okurdum. Başkalarının yaninda hakaret ettiginde de cevabını verirdim. Eve temizlikci alirdim arada bir. Yani bu adam sizi ezmeyi marifet sayıyor maalesef :-(

Valla kardeşim benimde eşim öyleydi.bi senem berbat geçti.evliliğimizin ilk haftası başladık kavga etmeye.benim dediğim olacak, en küçük hatamda laf söylemeler anne babasının akrabalarının yanında ezmeler laflar.en son tak etti canıma açtım ağzımı yumdum gözümü.küstü mü gitmedim yanına kendi gelsin.akrabalarının yanında terslediğinde karsılık verdim.bagırdı mı ben avazım çıktığı kadar bağırdım.en küçük hatasında kavgaya cevirdim.kendini benim yerime koy dedim sen yaparsan bende yaparım sonu nereye varacaksa varsın dedim.düzeldi. Sende öyle yap onun yaptığını iki katı yap sonunu düşünme.

Çok titizse yardım etsin bir insana bu kadar yüklenilmez. Çabuk yıpranırsınız. Bağırmayı da alışkanlık haine getirmesin konuşun uyarın. Küstüğü zaman da yalvarmayın.

benim eşimde çok titiz bende ona göre rahatım o da bana sürekli o eksik bu eksik bilmem ne dedi çok fazla atıştık ama en sonunda ben dayanamıyorum sen böyle dedikçe iyice deliriyorum bi eksik mi kaldı o zaman al eline bez sen yap yada bebeğim aşkım bak burası gözünden kaçmış galiba de yoksa ben hem çalışıp hemde hizmetçilik yapamam sana dedim..

şükürler olsun ki eskisi gibi sorun yaşamıyoruz he ev güllük gülistanlık değil çocuk olunca iyiyice leş gibi olur eminim buna ama şimdilik bağırıp kızmasını öfke patlamaları yarıya indi..
şuçlar şekilde değilde bak lütfen benimle böyle konuş şevkimi kırıyorsun yapasım gelmiyor falan dersen belki düzelir.
Aynı bizim hikayemiz miş. Şimdi Nasıl peki daha anlayışlı mı dediğiniz gibi öfke patlaması yaşıyor resmen

Yaptigi en hatali davranis başkalarinin yaninda da elestirmeye devam etmesi. Buna cesaret edebiliyorsa maalesef siz cok yüz vermissiniz.

Esiniz isiyle alakali sizden anlayis beklemis ama ayni anlayisi siz göremiyorsunuz.

Alttan almayin. Kizinizi emzirmeyi birakabilirsinuz. Izindeyseniz ise baslayin. Iki haftada bir yardimci alin evinize. En önemlisi de bu esiniz degil de kim olursa olsun kendinizi ezdirmeyin, özsayginizi yok etmelerine izin vermeyin.
Çok doğru bir tespit benim de artık kaldıramadığım bu özsaygımı güvenimi yitirmeye başladım galiba biraz vakit geçsin oturup sakince konuşmaya karar verdim zaten.

Valla kardeşim benimde eşim öyleydi.bi senem berbat geçti.evliliğimizin ilk haftası başladık kavga etmeye.benim dediğim olacak, en küçük hatamda laf söylemeler anne babasının akrabalarının yanında ezmeler laflar.en son tak etti canıma açtım ağzımı yumdum gözümü.küstü mü gitmedim yanına kendi gelsin.akrabalarının yanında terslediğinde karsılık verdim.bagırdı mı ben avazım çıktığı kadar bağırdım.en küçük hatasında kavgaya cevirdim.kendini benim yerime koy dedim sen yaparsan bende yaparım sonu nereye varacaksa varsın dedim.düzeldi. Sende öyle yap onun yaptığını iki katı yap sonunu düşünme.
Gerçekten düzeldi mi sanki daha kötü olur gibi geliyor bana birde ben çok yoruldum kavgadan küsmelerden artık göze alamıyorum büyük kavgaları o yüzden de susuyorum birazda

Sanurim sizi ezmeye calisiyor. Her dedigini yapsaniz cok titiz olsaniz da baska bahaneleri olacaktir. Gulu seven dikenleri gormez.sevmezse dikenler gozune batar hep dikenleri gorur. Net olun. Tavrinizi koyun. Saygi biterse evlilik de biter. Saygisizlik yapmasina izin vermeyin. Kendinizi ezdirmeyin. En onemlisi de asla asiri fedakar olmayin.

Bu böyle olmaz bu saçmalıklara ses etmeye etmeye herif başınıza çıkmış. Konuşun, düzgün ve saygılı davranmasını aksi takdirde bu ilişkinin sizin içinizde bitme noktasına geldiğini söyleyin.

Bu gun bir yerde okumustum tesaduf. Ilismiye basladiginizda bitirecek cesaretiniz de olmali diyordu. Eger bu cesaret olmadan iliskiye baslarsaniz sonunda ezilen yikilan terk edolen siz olursunuz diyordu. Bitecek diye korkup kendinizi ezdirmeyin. Ezdirdikce sayginizi daha da yitirirsiniz. Size saygisizlik yapmasina asla musade etmeyin. Gerekirse bitirebilecegini hareketlerinizde sezmeli. Guclu olun. Ezik durmayin. Sizi oldugunuz gibi sevsin. Asla da baskasi icin degismeyin.

Bebeğinizi bir kac saatliğine birakabileceginiz bir yer var ise eşiniz ile konuşmak için sakin bir ortam yaratin.

Amacinizin onu eleştirmek, suçlamak,baski kurmak ve ne kadar suredir birlikte iseniz bu sure içerisinde yaşadığınız tüm sorunlari tek tek konusmak olmadığını belirtin.Genel olarak kendisinin davranislarinin sizde kirginlik,yalnizlik,çaresizlik ve anlaşılmama hissi yarattigini belirtin.Onun da hislerini bilmek istediğinizi söyleyin.Ortak bir paydada bulusabileceginizi bunu kendi adiniza istediğinizi belirtin.

Bu konusmadan sonra da eşinizi kendi haline birakin.Beklenti içine asla girmeyin.Size karsi olumlu davranislarda bulundugunda ister sozel ister sadece bi tebessumle bile karsiligini verin.Olumsuz davrandiginda ise hic tepki vermeyin jest ve mimiklerle bile.Burda tepkisiz kalmaniz sineye cekmeniz anlamina gelmesin onu o anki davranisini yok saydiginizi dusunun.

Çocuklar ile erkeklerin cok ortak yonleri var bunlardan biri de olumlu olumsuz farketmez davranislarina tepki gorduklerinde buna devam ederler ama siz gormezden gelme metodunu uygularsaniz sonucu zamanla gorursunuz.

Olumsuz davranisina tepki vermeyinden kastimi sakin yanlis anlamayin.Sineye çekin demiyorum o an ona yokmus gibi davranin diyorum.Karsinizdaki bir yetiskin.Soyledigi seylerin size rencide edecegini zaten biliyor. Siz davranislarinizla kendinize olan guveninizi ona hissettirmelisiniz. Onun soyledigi seylerle oyle olmasiginizi etkilenmediginizi hissettirin.Anlatmak istedigim buydu.

Merhaba kızlar forumu yıllardır takip ediyorum fakat üyeliğim yeni. Neyse uzatmadan konuya girmek istiyorum. Neredeyse 4 yıllık evliliğim var. 19 aylıkta dünayalar güzeli kızım var. Ewliliğimizin ilk zamanlarından beri tartışmalarımız olurdu ama abartılacak kadar çok değil fakat uzun süreli küslükler olurdu her defsasında. Eşim küser ben yanına gidip barışana kadar da konuşmazdı kesinlikle daha 1 aylık evliyken 10 gün küs durduğumuz olurdu. Eşimin işi çok yoğun ve stresli ben devlet memuruyum. Onun yoğunluğunu ve stresini anlayabilmem biraz zaman aldı. Her tartışmamızda bana o anda cevap vermememi sinirinin çabuk geçtiğini cevap verdiğim zaman uzadığını söyledi. Ben de artık sinirlenince susuyorum o konuşuyor ama son zamanlarda sesini yükseltiyor direkt. Ev konusunda çok titiz sürekli düzen istiyor ben de yetişemiyorum açıkçası birde mizaç olarak daha rahatım. Onun kadar titiz değilim tabiki pasaklıda değilim. Ama benim gözüme batmayan şeyler onun gözüne batıyor ve bir anda çok öfkelenebiliyor. Doğumdan sonra tamamen değişti ilişkimiz bir keresinde çok büyük kavga ettik sonrasında zaten herşey çok değişti. Ondan sonra sürekli sesini yükseltir oldu. sürekli eleştiriyor bir şeyi unuttuğumda hakaretvari şeyler söylüyor. Çok yoruldum anlayacağınız. O varken diken üstünde iş yapıyorum doğal olarakta hepten sarpa sarıyor. Unutmak çok insani bir şeykenken ben de neredeyse salaklık boyutuna geliyor. Kızım tüm gece emerek uyuyor bir nevi yalancı emzik niyetine kullanıyor beni. Zaten gece 12 den önce uyumaz. 2 senedir kesintisiz 3 saat uykuya hasretim. Doğal olarak yorgunluk uykusuzluk işlere olan konsantrasyonumu azaltıyor ama gelde anlat bunu herdefasında bahaneni bulmuşsun diyor. Çok uzattım farkındayım asıl sıkıntım artık son zamanlarda akrabalarımın yanında da sesini yükseltir küçümser şekilde konuşur oldu bu durumu hiç hazmedemiyorum. Çok doldum buraya yazmak istedim belki başka bir bakış açısı iyi gelir diye. Çok uzattım kusura bakmayın
Ilk adimi ben atayim yapma kizin 19 aylikmis gece yatmadan yogurt veya peynir yedir yada 1 bardak sut kendini paralamak yerine haftada 1 gun temizlikci cagir sonucta calisiyorsun kendi paran esinle tartismaktan kacin

Bu adamların problemi ev işlerini yemek yapmayı kadının görevi zannetmeleri gerçi biraz da biz sebep oluyoruz buna oysaki bunlar kadının görevi değil lütfudur. Adam sadece para kazansın kadın hem çocuk baksın hem temizlik yapsın ütü yapsın vs vs. Kadın 7/24 mesai yapsın ama adam 8 saat çalışsın bi de sen hiçbi şey yapmıyormuş konumuna düş :mad:

Sen sessiz olduğun sürece o tepene binecek.sesini yükseltecek.senin sessiz kalman kavgaları azaltmayacak.seni haksızlastırıp düşürecek.anladı artık ezildiğini daha cok üstüne gelecek.her lafına kendini benim yerime koy diyerek basla sen olsaydın napardın diyerek.senin akrabaların yanında ben öyle yapsam durum nasıl olurdu diyerek.sen her defasında ona gidip barısma cabasında bulunursan o kendini hep haklı zannedecek.özür dilemeyi unutacak. Şimdi esim nasıl mı özür diler yalvarır ben bağırırım o susar tamam uzatma kavga etmeyelim der.zamanında cok agladım sabahlara kadar.sessizdim saftım hadi bide simdi öyle olsa ya. yasayan biri olarak söylüyorum esinde aynı etkiyi yapar mı bilemem..ama ona vazgeçilmez olmadıgını göster.

Back
X