• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi 19 aylık oğlumla tuvalet eğitimine başlıyoruz

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

seherrr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2008
478
0
96
44
Diğer
Aslında yaza tuvalet eğitimi vermeyi düşünüyordum ama ani bir kararla bugün lazımlık alıp yarından itibaren eğitime başlayacağız.Nedenine gelince oğlum,son günlerde bezden gerçekten sıkıldığını belli ediyor aç diyerek çekiştirip duruyor bezini..Kakasını yaparken yada yaptıktan sonra söylüyor kaka diye poposunu gösteriyor sonrada koşarak yatak odasına gidip yere uzanıyor temizle diye...
Tuvalete ilgisi var.Girince çok mutlu oluyor..
Ayrıca bir rutini ver sabahları kahvaltıdan sonra kakasını yapıyor yada öğlen yemekkten sonra..Yani kaka saatleri belli..
hadi tuvalete gidip çiş yap dediğimde tuvaletin kapısının önüne gidip çömeliyor çişş deyip oyundan elini yıkar gibi yapıyor..
Bende düşündüm ve yaza kadar niye bekliyeyim denemekte fayda var belkide korktuğum kadar olmaz dedim.Yaza kadar öğrense ne iyi olur:40:
Bu konuda bana tavsiyeleriniz varsa çok memnun olurum.Sizcede anlattıklarım wc eğitimi için yeterli sebepler değilmi?yada acelemi ediyorum??

Aslında yaza tuvalet eğitimi vermeyi düşünüyordum ama ani bir kararla bugün lazımlık alıp yarından itibaren eğitime başlayacağız.Nedenine gelince oğlum,son günlerde bezden gerçekten sıkıldığını belli ediyor aç diyerek çekiştirip duruyor bezini..Kakasını yaparken yada yaptıktan sonra söylüyor kaka diye poposunu gösteriyor sonrada koşarak yatak odasına gidip yere uzanıyor temizle diye...
Tuvalete ilgisi var.Girince çok mutlu oluyor..
Ayrıca bir rutini ver sabahları kahvaltıdan sonra kakasını yapıyor yada öğlen yemekkten sonra..Yani kaka saatleri belli..
hadi tuvalete gidip çiş yap dediğimde tuvaletin kapısının önüne gidip çömeliyor çişş deyip oyundan elini yıkar gibi yapıyor..
Bende düşündüm ve yaza kadar niye bekliyeyim denemekte fayda var belkide korktuğum kadar olmaz dedim.Yaza kadar öğrense ne iyi olur:40:
Bu konuda bana tavsiyeleriniz varsa çok memnun olurum.Sizcede anlattıklarım wc eğitimi için yeterli sebepler değilmi?yada acelemi ediyorum??

maşallah oğlunuza.. ay olarak erken gibi ama çocuğunuzun tepkilerine bakılırsa denemekte fayda var. çok zorlamayın ama... şimdiden kolay gelsin

maşallah oğlunuza.. ay olarak erken gibi ama çocuğunuzun tepkilerine bakılırsa denemekte fayda var. çok zorlamayın ama... şimdiden kolay gelsin

Yok zorlamayacağım sadece denemek istiyorum.Belkide çok kolay öğrenecek.Umduğum gibi olmazsa da yaza bırakırım artık...

maşşallah oğluşuna inşallah kısa zamanda öğrenir. bizde 16 aylıkken başlamıştık aynı belirtileri oğlumda yapıyordu bizde vakti geldi hemde yaz ayı alışır dedik başladık sonra ben kaza geçirince herşey altüst oldu ilgilenemedim şimdi 22 aylık oldu şuan en önemli şey kakası... çok değer veriyo altını temizletmiyor :) buram buram kokular gelmesine rağmen anne kaka yok diyor :) bende yeni metot uygulucam yine... hemen hemen 1 ay önce memeyi bıraktık hayvanlara sevgisi sayesinde havhav böbüşü aldı meme yok abi oldu :) bez işini de pisi pisilerle çözcez inşallah...

Bakalım bikaç akşamdır kakayı pisilere verelim diyerek kandırıyom öyle alıyom yoksa imkansız alması... böyle böyle alıştırıp birgün artık kaka tuvalete yapalım baybay diyelim dicem hayırlısı...

Küçükkanaryam geçmiş olsun..Gelişmeleri buradan yazacağım.İnşallah senin yavrunda hemencik öğrenir...

Bu sabah ilk defa bezini çıkartıp beraber tuvalete girdik.Çişini beze sabah yapmış.Çişi varmı yokmu bilmiyordum neyse önce sordum çiş nereye yapılır diye.Tuvaleti gösterdi. önce ben yapiyim dedim kapıyı araladım bekledi beni. çıktıktan sonra suyu açtım.Elimi yıkadım tüm aşamaları göstredim.Sıra sende dedim.aldım kucağıma çişe tuttum bu arada suyuda açtım suyun gidişine bakarken hemen çişini yaptı.Sonra eline tuvalet kağıdı verdim.sildi güzelce.Kağıdı tuvalete atalım eğğ oldu dedim.Attı ardından suyu açtık kağıdın gidişine baktık.Sonra ellerini yıkadık.Çok hoşuna gitti oyun gibi geldi.
Tuvaletten çıkmadan tekrar deneyelim dedim.Yine tuttum bu sefer yine yaptı az miktarda..Sonra tekrar tuvalet kağıdını verdim temizledi tabi ben yardımcı oluyorum bu arada ve yine kağıdı atıp sifonu çekt,ik.Elimizi yüzümüzü yıkadaık çıktık.Bez bağlamadım.Sonra tabi ben işe gitmek için hazırlanıyordum pek ilgilenemedim.Sabah vaktim yoktu yine çişe tutmak aklımdan çıktı.Baktım oyuncak bir kovası var onu tutmuş önüne çiş diyor.Benimde hiç aklıma gelmedi götürmedim çocuğu.Meğerse çişi varmış.Bierkaç dakika sonra halıya işedi:66:Ama benim hatam oldu.Hazırlanıcam diye aklımdan çıktı oyun yapıyor sandım umursamadım..
Sonra bezini bağladık.Annem ilk zamanlar sık sık tutmak gerekiyor çocuk söylediğinde götürseydin demekki yine tuvalete yapacaktı dedi.Herneyse bunlarda güzel gelişmeler öğrenecek gibi geliyor..Bilmiyorum.Bugün lazımlık alacağım henüz almamıştım.

gelişme hızlı ve güzel gidiyor negüzel inşallah kısa zamanda tamamen kurtulursunuz bezden :)

Hızlı başladı ama devamı gelmedi canım malesef.Lazımlık aldım ama oturup kalkıyor hemen.Oyuncağa çevirdi ama tuvaletinin nereye yapılacağını da çok iyi biliyor.Şimdilik askıya aldım bu mevzuyu.Mayısta falan tekrar başlayacağım...

Yanlız çişini yaparken,kendi kendine anne çiş diyor.Kaç kere duydum ama lazımlığa götürdüğümde oturmak istemiyor hemen oturup kalkıyor yapmadan bitti diyor:1:

ne güzel söylüyormuş alıştırman senin yararına olacaktır. sonra çok zor oluyor. benim yeğenim 1 yaşındayken söylerdi alıştırmıştık sonra bir hasta oldu inat etti sonrası vahim çok uğraştık. şimdiki 8 aylık ve kakasını yaparken o kadar belli ediyorki öncesinde maşallah şimdi yavaş yavaş oturtacak gelinimiz bakalım ne yapacak. bu arada ben 9 aylıkken hem çişimi duyurmuşum hem yürümüşüm.

ne güzel söylüyormuş alıştırman senin yararına olacaktır. sonra çok zor oluyor. benim yeğenim 1 yaşındayken söylerdi alıştırmıştık sonra bir hasta oldu inat etti sonrası vahim çok uğraştık. şimdiki 8 aylık ve kakasını yaparken o kadar belli ediyorki öncesinde maşallah şimdi yavaş yavaş oturtacak gelinimiz bakalım ne yapacak. bu arada ben 9 aylıkken hem çişimi duyurmuşum hem yürümüşüm.

Bende yaza kadar öğrenmesini istiyorum ama ben çalışıyorum sadece haftasonları evdeyim.Annem bakıyor oğluma.Kendim sürekli evde olsam üstüne düşerim sık sık tuvalete götürürüm.Beni daha çok dinliyor annemi pek dinlemiyor...

maşşallah oğluşuna inşallah kısa zamanda öğrenir. bizde 16 aylıkken başlamıştık aynı belirtileri oğlumda yapıyordu bizde vakti geldi hemde yaz ayı alışır dedik başladık sonra ben kaza geçirince herşey altüst oldu ilgilenemedim şimdi 22 aylık oldu şuan en önemli şey kakası... çok değer veriyo altını temizletmiyor :) buram buram kokular gelmesine rağmen anne kaka yok diyor :) bende yeni metot uygulucam yine... hemen hemen 1 ay önce memeyi bıraktık hayvanlara sevgisi sayesinde havhav böbüşü aldı meme yok abi oldu :) bez işini de pisi pisilerle çözcez inşallah...

Bakalım bikaç akşamdır kakayı pisilere verelim diyerek kandırıyom öyle alıyom yoksa imkansız alması... böyle böyle alıştırıp birgün artık kaka tuvalete yapalım baybay diyelim dicem hayırlısı...

Back
X