19 haftalık hamileler bir bakın lütfen

lalezar_bilgin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2008
28
2
86
44
İstanbul
merhabalar arkadaşlar ben yarın 20. haftama giriyorum kızın olacak inşallah ben iki gündür oruç tutyorum henüz bir sıkıntım yok haftaya kontrole gidicem bebeğimin hareketleri pek yok yani varda sanki kuvvetsiz gibi aranızda benim gibi olan varmı hareketleri nasıl hissediyosunuz bende karnımın altlarında gaz gibi ağrılar oluyo sizdede varmı beni bilgilendirirseniz sevinirim a.s.

16 haftalık hamileyim
ancak tüp bebek tedavisi ile hamileyim ve oruç tutamıyorum
belki tutardım ama endişelerim olduğu için tutmadım,
gaz gibi hissettiğin kısa süreli 10-20 saniyelik hareketler bebek hareketleri olmalı
çünkü henüz bebeğin vurma hareketini hissetmeyebilirsin ama dönme hareketini hissetmen gerekiyor,
hayırlı gebelikler diliyorum,Allah tamamına erdirsin hepimizi İnşallah

bende 19. haftanın içindeyim 20ye gircem bugünn yarın bende dün oruç tuttum biraz zorlandım ama allah kuvvet veriyo bazen benim kızımda hareketsizleşiyo ama yemeklerden sonra hareket başlıyo bende ağrı pek yok ama kıpırdadığında falan uykudan bile uyanıyorum bu arada sağlıkla kucağına alırsın işallah kızını sıkma canını normaldir herhal

lalezar allah kabul etsin tatlım orucunu ama kendini zorlama sakın .senle haftamız aynı ben biraz önce geldim doktordan sürekli kasıklarımda ağrı hissetmeye başladım 2 gündür onun için gittim bende bebeğin harketlerini 1 gün hissediyorum 2 gün hissetmiyorum doktor normal olduğunu söyledi bu haftalarda bu şekilde oluyomuş.yerleri geniş olduğu için her hareket bize ulaşmıyomuş

ben tutmuorum susuz kalma fikrine bile dayanamıorum kısmetse seneye 3 aylarda tamamlıcam eksiklerimi, şimdi bebişime kıyamam yazık ben dayanırım ama ona bişey olursa kendimi hiç affetmem

kızlar biliyorsunuz değilmi susuzluk bebeğinde susuz kalmasına neden oluyor ..bebeklerinizi tehlikeye atmayın..dinimizde zorlama yok doğumdan sonra kaza yapın..

Allah bebeğini sağlıklı bi şekilde kucağına almayı nasip etsin ancak niçin oruç tuttuğunuzu anlamıyorum, şuan bebeğinizin sizin yiyeceklerinize en azından içtiğiniz suya ne kadar ihtiyacı var, bebeğin amniyon sıvısı 3 saatte bir kendiliğinden yenileniyormuş eğer siz oruç tutarsanız bu su nasıl kendini yenilesin, arkadaşlar bebişlerimizi düşünelim sonra oruçlarımızı kaza ederiz

bende önceden 2 düşük yaşadım biri 5 aylık karnımda öldü. şimdi tekrar gebeyim fakat oruç tutmuyorum bebeğin sağlıklı olması için ayrıca pıhtılaşma önleyici iğne kullanıyorum. nette de araştırma yaptım bu konuyla alakalı belki sizinde dikkatinizi çeker:

Bebek için görülen en büyük tehlike, onların ileride nörolojik ve psikolojik gelişimlerini olumsuz yönde etkileyebilecek ketonların oruç sırasında kanda artışıdır. Ketonlar şekerin hücrelerin kullanımı için ortamda olmadığı durumlarda depolanmış yağların yakılması sonucu açığa çıkarlar. Örneğin uzun süren açlıklarda vücudun şeker deposu çabuk tükenir ve hücrelerin enerji gereksinimi için yağlar yakılır. Bunun sonucunda hem anneye hem de bebeğe zaralı olabilecek ketonlar yağ yakılması sonucu açığa çıkarlar. Kontrol edilemeyen diyabette de aynı durum söz konusudur.

Oruç tutarken bir diğer potansiyel sorun vücudun sıvısız kalmasıdır (dehidrasyon). Gebelerde damarlarda dönen kan ve sıvı miktarı çok artar. Bu kan ve sıvı miktarını koruyabilmek için gebelerin günde en az 3L civarında sıvı almaları gerekir. Nisbi sıvısızlık durumlarında, kan basıncı düşer, plasentaya (bebeğin eşi) ve dolayısıyla bebeğe giden kan akımı azalır. Bunun sonucunda bebeğin oksijenlenmesi ideal oranların altına düşebilir. Sıvısızlık ayrıca süt veren kadınların da süt yapımını çok olumsuz yönde etkiler.

bende 19 haftalık hamileyim. bebeğimin hareketlerini bende tam hissetmyorum doktorum bunun normal olduğunu söyledi. sonuçda bebeğin sağlığı iyi bende bunla avunuyorum. heyecanla hareketlerini hissedeceğim günleri bekliyorum

Bende 21 haftalık hamileyim. 2 gündür oruç tutuyorum. Kendimi denemek için tutmaya karar verdim ve bir sıkıntım olmadı çok şükür. Gündüz çoğunlukla uyuyorum ve hiç acıkmıyorum doğrusu... Bu arada iftardan sonra sahura kadar 3 lt suymu içmiş oluyorum. Sütle, yumurtaylada iyi bir sahur yapıyorum...

Hareket konusuna gelince bende daha yeni yeni hissetmeye başladım. İlk gebeliklerde biraz daha geç hissediliyormuş...

ALINTI
Bebek haraketleriniz bir iki hafta önce başladı ve bu haftadan itibaren bebeğinizin oynama sıklığı ve hareketlerin hissedilebilirliği artacak. Bu süreçte siz zaman zaman bebeğinizin "daha az oynadığını" hissederek endişeye kapılabilirsiniz. Bilmeniz gereken, bu haftalarda bebek hareketlerinin tutarsız olduğudur. Hareketler bebeğiniz büyüdükçe ve beyin dokusu geliştikçe daha anlamlı ve daha istikrarlı olacaktır. İleri gebelik haftalarında bebeğinizin seslere, yediklerinize ve hatta sizin konuşmanıza tepki verdiğini görecek ve bu duyguyu çok seveceksiniz.

ya kizlar bence de bebisleri dusunup orucu ertlememiz gerek.
Dinen de sakincali zaten,yaslilarin gebelerin ve emzikli kadinlarin oruc tutmamalari gerekiyormus....ya bebege bisey olursa,susuz kalirsa Allah korusun.
Allah salgik versin,dogum yaptiktan sonra ya tutariz ya da parasini verirz.
ne yapalim hersey bebeklerimiz icin.kolay degil sonucta icimizde bir can tasiyoruz o bize muhtac.....

sahurla iftar arası ne kadar uzun bencede oruc tutmayın arkadaslar son ayımda bebegin sıvısı azalmıştı ve hep yatmak zorunda kalmıştım oructan olmamıştı ama n ekadar zor ve moral bozucu bi durum bebişlerinizi düşünün onlar saglıkla gelsin kaza yaparsınız inş

arkadaşım o minnacık bebek senin yediklerinle besleniyor.yani sana muhtaç.sen nasıl olurda bunu düşünmüyorsun oruç tutuyorsun
birde hareketleri zayıfladı falan diyorsun ya.tabiki zayıflar.pes diyorym size

arkadaşlar hamilelikte oruç tutmayın lütfen yazık bebeklerinize şu uzun günlerde onları aç susuz bırakmaya ne hakkınız var.anne karnında uzun süre susuz kalan bebklerin şeker hastası olma riski çok yüksekmiş lütfen bebeklerinizi düşünün.daha sonra tutarız borçlarımızı.

kızlar tabiki sizin tercihiniz ama 3-6 aylık dönemde bebeğin beyin gelişimi çok hızlı oluyormuş ve 12 saatlik açlıktan sonra bu beyin hücrelerinin gelişimi duruyormuş.valla bana gece bile 12 saati geçirme dediler ve şimdi gece bile kalkıp en azından bir süt içiyorum...

hayatım hamileyken tutamadıgın orucların parasını malesef veremiyorsun yasakkelime sen hasta degilsin ki sadece bebegini korumak için tutmuyorsun ve sonra dogduktan sonra emzirme dönemin gectikten snra tutmadıklarını ödemeye mecbursun :mymeka:

bende 25 haftalık hamıleyım kızlar ve bende tutamıyorum sahuru yapıyorum sabaha yıne ac bır sekılde kalkıyorum bu benı kılo bakımından rahatsız etsede suan hıc umrumda degıl ve komık ama cınsıyetını bılmıyorum hıc gostermıyor suprız olacak bole gıderse arada dıyorum kızsan bırkere erkeksen ıkıkere tekmele dıye ama suan pek benı dınlemıyor bırde 15ve 17 haftalıga kadar bende pek hıssetmedım bebegımı ama suan nerdeyse hıc durmuyor ozellıkle babası ıle sarılınca ve sırt ustu yatınca cosuyor ve canımı bıle acıtıyor ALLAH herkese bu duyguları tattırmayı nasıp etsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…