Merhaba öncelikle şifalar diliyorum herkese,
19 yaş ve endometriozis konusunu görünce ilgimi çekti çünkü ben de bu hastalıkla ilk olarak 19 yaşında tanışmıştım. Bekardım ve şoka girmiştim. 1-2 doktora gittim teyit etmek için ama şu günkü gibi bilinçli değildim. Ve tıp bu kadar ilerlememişti :) Hemen ameliyat dediler oldum. Yorumlarda bir arkadaş yazmış 1 adette tekrarlayanlar var diye. işte onlardan biriyim. İlk ay kontrolde tekrarlamış dediler. Bir daha şoka girdim.
Doktor herhalde iyi temizleyemedi filan dedim. Başka bir doktora gittim. (hala onunlayım) 1 sene sonra ameliyat oldum. Yine tekrarladı :) 2 ameliyat ile birlikte yumurtalıklar epey hırpalandı ve yumurta rezervim düştü tabi. 16 sene oldu hala uğraşıyorum. Yıllar içerisinde kanıksadım durumu. Çok okudum ve araştırdım. Ve tabi bu hastalık ile mücadele eden çok kişi tanıdım. Diğer arkadaşların da dediği gibi her kişide farklı yansımaları var. Ben en son 8cm kist ile yaklaşık 1.5 sene dolaştım. Şükür ki hiç ağrım yoktu, yoksa dayanamazdım. Bağırsağıma yapışık olduğu halde sorun yaşamıyordum. Doktorum bu durumdaki kistleri olanlar tuvalete bile çıkamıyor diyordu. Allaha şükür yıllardır hasta olmama ve 3 kez ameliyat olmama rağmen dayanılmaz ağrılar çekmedim.
İyi ve güvenebileceğin bir doktor bulman çok önemli gerçekten. Çünkü tüm kadın doğum uzmanları aynı zamanda operatör, yani ameliyat yapabiliyorlar. Ama endometriozis ameliyatı sıradan bir ameliyat değil. Yumurtalığı korumaya yönelik, usta ellerin yapabileceği bir ameliyat. Dolayısıyla en dometrizis vakalarına kafa yoran bir hekim bulmanı dilerim.
Acil şifalar dileği ile...