19 yaşında evli çocuklu ve mutsuzum :(

Ailen tecavüzü biliyor ve "seni kaybetmemek için yaptı" diye düşünüyor öyle mi:oha:

Böyle bişey duymadım, görmedim, inanamıyorum!

Kocan da ailen de beş para etmezmiş, kusura bakma ama öyle.
Sessiz kalarak daha fazla kendini yıpratma, Ya kocanı al karşına konuş, adam olsun
Ee zorla sahip olacak kadar sevmiş ya (!)
Ya da al çocuğunu çek git, devlete sığın, bulursun bir iş, kendi hayatını kurarsın, zor belki ama imkansız değil. şu yaşadığın durum kadar zor değil aslında..

Canım üzülme.
Hayatın hep kaymaklı, ballı tarafıyla karşılaşmış insanlar böyle zor yaşamların olabileceğine
inanmazlar.

Çok küçüksün.
Yaşının yaşantısı olmamalı şu hayat.

Seni ezmesine izin verme derim.
Eşin olacak vicdansızla savaş.

Senin eline mi bakacağım çalışmayıp, iş bulup çalışacağım sana sormuyorum.
Eşinin açlığını tokluğunu umursamayan adama bu konuda fikrini sormam de.

Sen ez onu.
Ucunda ne olursa olsun korkma.

Senin sesin çıkmadan hiç bir şey değişmez.
Bu düzeni bozmalısın.

Cok üzüldüm.. Allah yardımcınız olsun..bu saatten sonra bosanmak olur ama yapamam diyorsanız bol bol dua edin..peki cimri mi normalde ?

Ailem boşanmama müsade etmezler bu sebepler onlara yetersiz geliyor ise girmeyi çok istiyorum çünkü 5 kurusum yok ama eşim calistimiyor
Kadın sığınma evlerine başvursan seni bulunduğun ilden başka biryere alırlar evlafınla beraber.. Boşanırsında.. Geçmişe yönelik dava açabilirsin sanırım avukata danışsan..Ailen ve o pislikten şikayetçi olabilirsin..tv de bu tarz bişey görmüştüm çünkü..

Size mi soracam yazıp yazmayacağımı,burda konu paylaşan herkes her yoruma açık olmalı,konu sahibi daha açıklayıcı olsa ve konusu gerçekse biz de okur fikir veririz,size ne bundan...

Evet burada konu açan her yoruma açık olmalı. Ama alaycı bir tavıra, aşağılanmaya değil!

Bana sormayacaksın tabi, ama her konuya fake fake diye dalmak da forum kurallarına aykırı. İyi kötü bir yorum yapmıyorsunuz, kuru kalabalık yapıyorsunuz hanımefendi.

Sizi kib.liyorum.

Polemiğe girmeyeceğim. Daha fazla yazmayacağım size

Esin kendi yaptığı vicdansızligin bedelini yine sana odetiyor belliki. Sana saygısı yok. E nasılsa arkanda duracak kimsede yok, ezebilecegi kafar eziyor işte. Allaha güven. Dua et bol bol. Çocuğuna ada kendini. İnşallah o sana sahip cikacaktir büyüdüğünde. Bu arada esinin kafasina vura vura sana sahip cikmak zorunda oldugunu anlat. Tecavüz ettiği caresiz kiz olmadığını karısı olduğunu anlasin. sen kendine acirsan böyle o da seni acınacak hale getirir. dik ve güçlü dur mücadeleni goster ona. Belki değişir zamanla. O da pişman olur belki.

Çok üzüldüm çalışır hayatını kazanırsın.anlamıyorum annen yokmu senin bir anne evladina nasıl sahip çıkmaz.yasin çok küçük bunları kaldiramaman çok normal.yazık olmuş gencecik ne ya daha çocuk yasta evlenmissun.ama silkenen kendin için çocuğun için biseyler yap böyle agkamakla ne olacak.ailene anlat halini başka kim sahip çıkar ki anne baba bukadarmi vicdansız...

Sözde O kişiyle evlendirerek , aileniz namusunuzu temizlemiş.Şikayet etseniz ,sen sevdin diye kesin sizi suçlu gösterir.Gerek ailenizin gerek eşinizin tavırlarından dolayı kendinizi ezik görmüşsünüz,sesinizi çıkartmaya hakkınızın olmadığınınzı düşünmüşsünüz.Bence hatayı burada yapmışsınız,aç mısınız ,ben de acım canım şunu istiyor ,kıyafetiniz mi yok,kaç senedir üstüme yeni bir şey almadım,milletten utanıyorum demelisiniz.Utanması gereken,suçlu olan siz değilsiniz eşiniz.Eşiniz kelimesini bile haketmemiş aslında.Belki duygusal olarak size iyi davransa ,parasızlığı yeme ,içmeyi dert etmeyeceksiniz aslında.Sizin canınızı yakan sadece midenizin değil,ruhunuzun da aç olması.Daha çok gençsiniz.Bu böyle geçmez.Eşinizle çekinmeden duygularınızı paylaşmalısınız,neden böyle yaptığını,Sizi sevmiyorsa ayrılabileceğinizi söylemelisiniz.Yapamasanız bile o ihtimal olduğunu da bilmeli.

Burda bir sürü insan öneride bulunmuş ama konu sahibi hiç birine olur demiyor...boşan diyorlar,çalış diyorlar,internetten iş bul diyorlar,açıktan okul bitir,hiç birine evet veya hayır demiyor...

Şöyle söyleyeyim sana bu olay olmasada zaresizlik olayini yasadigim icin biliyorum

Eline bes kurus gecmeyen insanin acikogretimin kayit parasini nasil karsilamasini dusunuyorsunuz calismaya belkide korkuyor ki adamdan korkusu olmasa calismak yerinw once bosanacak

Evde is konusuna gelince coxuguma ordugum iki hırkayı tuhafiyeye verdim satsinlar diye hala satilmasini bekliyorum dedi

El isi vs icinde masraflar oldugunun herkes farkinda 1 ekmek alamayan insan bunlari alacak parayi nerden bulsun az vicdana cagiriyirum.lutfen insafsizca yorumlar yapmayin o kizcagizin yasadiginin benzerlerini yasafik

Bizim evimizde yiyecek lokmamiz yokkken babamin umursamadan evfen ciktigini o kazandigi parakari baskalarina yedirdigi karı kızlara aldigi hediyeler vs

Annem neden mi katlandi arkada destek yok ona kapilarini acsalar cocuklarina acmayacaklar iş mi okuma yazmasi dahi kocasindan korkab cocuklarinida o korkuyla yetistiren bi kadin daha birsuru sey varda iste kacta kaci anlayacak

Haaa ne diye buraya yazmis dersenuz anlatacak kimsem yok demis bazen acinida mutlulugunuda paylasma ihtiyaci hissedersin onun gibi nir ihtiyac olarak dusunun

Daha 19 yasindaysan eger birseyleri degistirebilirsin. Kucuksun daha.. dusun bi 5yil sonra baska bi hayatin olur belki. Is bulmalisin. Adami dinleme ,calis. Ya sen bana bakarsin ya ben calisirim de resti cek..ama rest cekmek.icin.bile.insanin arkasinda ailesinin olmasi lazim :(
Evinizde internet var heralde,onu iptal ettrsin esiniz o parayi aylik size versin mesela..Hic bulamiyorsa oyle yapin yani. Size de bakmak zorunda... erkek ya .. erkekse baksin eksiksizce...

Oncelikle okuyanlara teşekkür ederim ve yazma amacım konusabilecegim kimsem yok buraya yazıyorum içimi dökmek amacıyla. .

Evet 16 yaşındaydım zorla sevdiğim kişi bana sahip oldu hamile kaldım aldırmadık 5 aylık hamileydim evlendik istediğim eşyalar bile alinmadi hamileydim giyecek hiç birşeyim yoktu eşim dalga geçerdi giyecek başka bişeyin yokmu çıkar artık şunları diye ama elimden tutup çarşıya götürüp bişeyler almasını beklerdim ben.
Canım bişeyler çekerdi soyleyemezdim söylesem de umursamaz di daha çok zoruma giderdi kendisi de hiç sormadı canının çektiği birsey varmı diye.
Ben doğum yaptım hastanede bile bakıyorum herkes gecelik takımı giyiyor başında bandanalar ben ise bütün hamileligim boyunca giydiğim esofmani.
Eltimde hamileydi o zamanlar eşi dolabı doldurur du meyvelerle yiyeceklerle cebinden ceviz çıkarıp yerdi eşi hamile diye almış özellikle ben de ozenirdim. Üzerinden geçti 3 yıl ama değişen şey sadece geçen seneler oldu suan evde yiyecek birsey bile yok sadece kendi yemek yiyeceği aksamlar ekmek alır eve.
Çocuğuna çok düşkundur ona herseyi alır kres e bile gönderiyor
Bana hiç para vermez bir keresinde 40 tl vermişti birsey için bende gerektiği için harcadım onu alamadim tekrar verirmisin dedim cevabı hemen yedin mi oldu.
Evlendigimden beri hiç mağazaya götürüp hadi bgendigini al demedi bana bayramda bile kendine pantolon almak için girdiği mağaza da bir gömlek istedim almadı suan kendimi uçurumun kenarında gibi hissediyorum artık ağlayacak kadar bile gücüm kalmadı çok çaresizimm
of of of ne yaşamışsın sen bu yaşda ve daha çocukken 16 yaş ne demek o köpeğinde allah belasını versin böyle itler yüzünden çocuklarımızı gözümüzün önünden ayırmıyoruz sen küçüktün anlamadın o it nasıl yaklaştı sana bu arada ailen biliyorsa ne yaşadığını karşılarsa sana yüz vermezler

Zamaninda babamin anneme yaptigi kendisi disarda yer içermis evdekileri pek onemsemezmis hic de uyduruk degil allah yardimcin olsun
Benim de dedem çok zenginmiş ama o da sürekli arkadaşlarıyla alemlerde yermiş evdekiler de işte köy yerinde bahçeden inekten ne geldiyse onu.. Benim babam da işçiydi. İş yerinde konserve kumanya verirlerdi eve getirdi bize yedirirdi.

ah be canım ya sen daha kendun ccuksun brde ccugun mu var senın kıyamam uzulme bak mor catı falan var kadın sıgınma evlerı var evladınıda al oraya gt mahkemeye ver zamanla bı ıse de grersın kendı atakların ustunde durursun

Ailem boşanmama müsade etmezler bu sebepler onlara yetersiz geliyor ise girmeyi çok istiyorum çünkü 5 kurusum yok ama eşim calistimiyor
Eşim diye biliyorsan yeri geldiğinde onu özlüyor ve merhamet ediyorsun demektir.Şuan için girdiğin bir bulanımı yansıtıyorsun bize.Gerçekten kurtulmak istesen bekarlığını beş aylık hamilelikle geçirmen çok büyük bir güç demek.Bunu ailene kabul ettirmişsen boşanma neki onu hayli hayli kabullenirler.Çalışmanı bile sen iste yeterki arkadaşların sündüğü seçenekleri hemen reddetme sen istedin mi olur.Buradan bir mücize yaratmamızı bekletmekten vazgeç Kurtuluş'un iki şık.

16 yasinda okuma telasi pesinde olacaginiza elin adamlariyla cikarsaniz ve yalniz biyerlerde olursaniz boyle olur.
amacım polemik değil ama o yaslar tam duygularin hormonlarin tabiri yerindeyse aklın bir karış olduğu zamanlar ..tabiki okulunu ihmal etmemeliydi aşık olsa bile platonik olsa daha güzel di ama insanoğlu karşısına iğrenç bir insan çıkmış ve masum duyguları kullanılmış ..kimse sonuçların buraya varacağını 16yaşındayken anlamıyor...hele pesinde sahip çıkan uyaran kızım boyle olur diyen bir aile olmadığı surece ..zaman kötü ama acımasız yarglamayalim ..siz hic mi biseyler hissetmezsiniz o yaşta belki ileri gitmediniz siz mantıklıydınız aileniz vardı bu kızın yokmuş onlar.. simdi geçmişi yargilamak değil gelecegine ne katkı sağlarız onlarla ilgili öneri lazım....

Konu sahibi iletişim kursanız ..şiddet var mi acaba öyle şeyler yoksa çözüm bulunması yönünde fikirler sunulabilir.öncelikle başka çocuk asla yapmayın .

Back
X