19 yaşındaki dolandırıcıdan 1 milyon dolarlık vurgun!

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.301
42.832
19 yaşındaki dolandırıcıdan 1 milyon dolarlık vurgun!
Hong Kpong'da Bilgisayar mühendisliği bölümünde okuyan 19 yaşındaki Muzaffer Safa Y. , çeşitli kurumların sitelerinin benzerlerini yaparak 'olta adı verilen yöntemle 160 bin kişinin kart bilgilerini ele geçirdi, 1 milyon dolarlık vurgun yaptı.
Sitene Ekle
İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şubemüdürlüğü ekipleri, Ökkeş Erek isimli vatandaşın "Bilgim dışında kredi kartımla İstanbul'dan Ankara'ya uçak bileti satın alınmış" şikayetiyle harekete geçerek, Atatürk Havalimanı'nda operasyon düzenledi. Ankara'ya uçmak için havalimanında bekleyen 19 yaşındaki Muzaffer Safa y. gözaltına alındı.



Hong Kong'daki Poly Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümü 1'inci sınıf öğrencisi olduğu ve 2015'te Çin'de "en iyi yazılımcı" ödülünü de aldığı belirlenen Muzaffer Safa Y.'ninBatman'da yaşayan Veysi A. ilebirlikte banka ve GSM şirketi gibi kurumların sitelerinin birebir benzerini yaparak 'olta' adı verilen 'pishing' yöntemiyle kısa süre içerisinde 160 bin kişiye ait kredi kartı bilgilerini kopyaladıkları, bu kart bilgileriyle internet üzerinden cep telefonu ve elektronik eşya alarak piyasaya sattıkları tespit edildi.

Genellikle Çin'de olan Muzaffer Safa Y.'nin sipariş ettiği değerli eşyaları almaya Adana'da yaşayan Mustafa Ü.'nün gittiği de ortaya çıktı. Bunun üzerine Adana ve Batman'da düzenlenen operasyonlarda Veysi A. ile Mustafa Ü. de gözaltına alındı. Mustafa Ü.'nün evinde 150 bin kişiye ait kredi kartı ödeme talimatı bilgileri ele geçirildi.

Muzaffer Safa Y.'nin babasının 300 bin TL kumar borcu olduğu, annesinin bu nedenle evi terk ettiği, Muzaffer Safa Y.'nin de ailesini geçindirmek için dolandırıcılığa başladığı öğrenildi.

1 milyon dolarlık vurgun yaptıkları tespit edilen Muzaffer Safa Y., Veysi A. ve Mustafa Ü. tutuklandı.

Nihat Uludağ/ Habertürk
http://www.milliyet.com.tr/19-yasindaki-dolandiricidan-1-gundem-2204018/
 
X