19 yaşındayım, evlenmek istiyorum birileri benimle konuşabilir mi?

Sevgilim de ben de ailelerimizle bi konuşma cesareti gösterdik sevgilimin ailesi tamam dedi hatta sevindi filan ama benim annem okulla evlilik zor olur dedi babam önce olur dedi sonra mezun ol önce dedi ufff onlar benim derdimi anlamıyorlar.. :(

Cnm çok şanslısın ailen senin iyiliğini düşünüyor. hem açık kapı bırakmışlar. bence rahatlamalısın. ne karar verirsen ver arkanda olacak gibi görünüyorlar. bundan sonra kendinizi zora sokmadan daha doğrusu imkansıza sokmadan düşünüp karar vermek. belki bir söz yaparsınız. böylece aileler kaynaşır. daha rahat görüşmek evlilik isteğini biraz törpüler belki. sonra da uygun zamanda evlenirsiniz. :34:

Konunu yeni gördüm canım hakkında hayırlısı olsun .Eğer vazgeçmemiş olsaydın sana kendi evliliğimi anlatırdım uzunn uzunn kesin vazgeçerdin evlenmekten diycem ama şimdiye kadar insanlık analarının babalarının atalarının sözüne uysaydı şuan mükemmele ulaşmış olurduk herhalde.:31: insanlar yaşamadan öğrenemiyor bazı şeyleri

Konunu yeni gördüm canım hakkında hayırlısı olsun .Eğer vazgeçmemiş olsaydın sana kendi evliliğimi anlatırdım uzunn uzunn kesin vazgeçerdin evlenmekten diycem ama şimdiye kadar insanlık analarının babalarının atalarının sözüne uysaydı şuan mükemmele ulaşmış olurduk herhalde.:31: insanlar yaşamadan öğrenemiyor bazı şeyleri

Vardir bi bildikleri diyerek ana babamin sozunu dinliyorum canim su an:)

Cnm çok şanslısın ailen senin iyiliğini düşünüyor. hem açık kapı bırakmışlar. bence rahatlamalısın. ne karar verirsen ver arkanda olacak gibi görünüyorlar. bundan sonra kendinizi zora sokmadan daha doğrusu imkansıza sokmadan düşünüp karar vermek. belki bir söz yaparsınız. böylece aileler kaynaşır. daha rahat görüşmek evlilik isteğini biraz törpüler belki. sonra da uygun zamanda evlenirsiniz. :34:

Bizimkilerin tek derdi mezun olmakmis yani mezun olur olmaz seni o yaz evlendircem soz dedi annem iliskimize karsi degiller hic degilse bu da iyi bir sey :)
o gunlere kadar gelebilirsek insallah

BU arada sevgilimin askerden muaf olabilecek rahatsizligi var ancak yine de soruyorlarmis gitmek istiyor musun diye yani biz askerlik olmayacak diyorduk ama sevgilim vazgecmis yine de askere gitmek istiyormus o yuzden askerligini yapsin donsun oyle evleniriz Allah izin verirse

Burada okadar çok boşanma eşim aldattı konuuları okuyorum ki. Bunu okuyunca hoşuma gitti :)) Çok saf temiz duygular gibi geldi. Ama ailen haklı okul bitsin ondan sonra rahat rahat evlenirsin. Evin sorumluluğu okulun sorumluıluğu ağır gelir. Yürütemeyebilirsin ve buda okulunu uzatır. O yuzden temiz temiz bitir ve evlen. Mutluluklar size :)

Burada okadar çok boşanma eşim aldattı konuuları okuyorum ki. Bunu okuyunca hoşuma gitti :)) Çok saf temiz duygular gibi geldi. Ama ailen haklı okul bitsin ondan sonra rahat rahat evlenirsin. Evin sorumluluğu okulun sorumluıluğu ağır gelir. Yürütemeyebilirsin ve buda okulunu uzatır. O yuzden temiz temiz bitir ve evlen. Mutluluklar size :)

Tesekkur ederim Allah nasip ederse olur hepsi :)

allah insanı yaratırken böyle yaratmış evlenmek istiyorsun çünkü format böyle atılmış.ergenliğe gelmişsin vegeçmişsin vücudun bunu istiyor yani bebiş .annenlerde istiyorsa evlen onlar size baksınlar sevgilin okuduğuna göre işide yoktur herhalde aman salla evlen gitsin gelsin bebişler.yoksa bu hormonlar seni uyutmaz durutmaz

allah insanı yaratırken böyle yaratmış evlenmek istiyorsun çünkü format böyle atılmış.ergenliğe gelmişsin vegeçmişsin vücudun bunu istiyor yani bebiş .annenlerde istiyorsa evlen onlar size baksınlar sevgilin okuduğuna göre işide yoktur herhalde aman salla evlen gitsin gelsin bebişler.yoksa bu hormonlar seni uyutmaz durutmaz

Bunu yazarken acaba dalga mı geçtin, gerçekten mi böyle düşünüyorsun anlamadım. :)

bu arada bende 19 yaşında evlendim bizim zamanımızda 20yi geçenler evde kaldı demekti .şimdi 3 çocuğum var hepside boyumda:16::16:

Maşallah ne güzel :nazar: Üniversite okudun mu peki? Bizim sorunumuz üniversitelerin bitmemiş olması çünkü. :)

valla canim bence hayatinin hatani yaparsin eger bu yasda evlenmeye kalkarsan.. bende 18 yasinda evlendim göklerde ucuyordum böyle inanamazsin.ama sonradan anliyosunki aslinda evlendigin kisi senin gercekten ömrünü gecirecegin kisi degilmis.ve benim gibi kucaginda 2 yasinda cocoukla 21 yasinda bosanma asamasinda olursun. benden sana tavsiye

ben 26 yaşında evlendim. ve bazen acaba bir sene daha beklese miydim bile diyorum. hayatımı doya doya yaşadım. yalnız da yaşadım, arkadaşlarımla da yaşadım, istediğim her şeyi yaptım, istediğim birçok yere gittim, gezdim. sonra hayattan sıkılmaya başladığımda evlendim. eşimin istediğim her şeyi yapmasına, beni istediğim her yere götürmesine rağmen bazen nadiren de olsa acaba erken mi evlendim dediğim bile oluyor. ne bu acele anlamıyorum ki... hayatınızı yaşayın! sonra kafanıza eseni her istediğinizi yapamıyorsunuz.

Erken yaşta evlenen hatunlar neredesiniz? Bu arada 4 ay sonra doğum günüm var 20yi bitirmiş olacağım yani 20 yaşında olacağım.. 20 yaşındayım evlenmek istiyorum diye topik açacağım bakalım fikirler değişir mi :1:

Buradayım...

22 yaşımda eşimle nişanlandım. ve 23 yaşımda evlendim :123: çok isteyerek ve severek tabiki de ve çokta mutluyum. eşim benden 7 yaş büyük
tavrım davranışlarım düşüncelerimle düşün birbirimizi ancak dengeliyoruz. ( asla kendi yaşıtlarımla yapamazdım. )
şuanda 1 senelik çiçeği burnunda evliyim. :54: evlilik kararı almadan önce sonra hiç pişman olmadım. ve hiç evlenme gibi niyetim de yok herşey bir anda oldu diyebilirim.
tam 7 yıldır staj dahil çalışıyorum. ailemden hiç yardım almaksızın kendi hayatımı sürdürüp hayatımı yaşayabiliyorum, belki kimsenin yapamadığı kadar çılgınlık yaptım ve kız kıza tatilller gittim.
bekar hayatımı öyle böyle değil deli gibi yaşadım eğlendim, gezdim tozdum :54::54:
şimdi ise eşimle aynı şekilde geziyoruz,tozuyoruz. :ssz: Evlenmek için bazı olması gereken şeyler oluyor. diğer arkadaşlarında söylediği gibi inan ki çocuk oyuncağı değil , güzel yanları kadar zor yanları da var..
Bırak yaşıtların gibi gez eğlen kaderin de erkek arkadaşın var ise zaten bigün evleneceksiniz. :2:
şimdi bana herkes çocuk yap diyor.. Biz de çok istiyoruz... yaşamasam da bir kadının başına gelecek en güzel mutluluk.. :emir_bebek: ama ;
zaten Allahın izniyle bir gün anne baba olucaz önce evliyken ki hayatımızın tadını yaşamayı düşünüyoruz...
Kim kaç yaşında evlendi ise ona göre ideal odur. :34: 30 yaşında evlenene sor 30 dur 40 yaşında evlenene sor 40 dır.. :) tabi bunu dedim diye de gidip evlilik hali kurma azcık daha bekle bitir okulunu bi işe gir sonrası gelir zaten..
ne uzun yazdım heee :21:

mesajı yazalı epey olmus ama sana tavsıyem erken evlılık erken pısmanlıklar dogurur sana tavsıyem kendı ayakların uzerınde durmadan hıc bısey yapmaman ben 19 yasında evlendım ve 21de anne oldum cok zorrr cannımm cokk

Bende 19 yaşında evlendim 7 ay önce yani (şimdi 19,5 yaşındayım) :1:

Ama senin gibi bi an önce anne olmak falan istemiyorum eşimle o konuyu hiç düşünmüyoruzda diyebilirim. Birbirimizin tadını çıkartıyoruz :) Erken evlenmemizin sebebi uzak şehirlerdeydik ayda bir görüşmek yetmiyordu :/
Bu yaşta evlendiğim için mutluyum harika bir eşe sahibim :16: Eşim, sevgilim, hayat arkadaşım, dert ortağım herşeyim o benim :16:

Bende 19 yaşında evlendim 7 ay önce yani (şimdi 19,5 yaşındayım) :1:

Ama senin gibi bi an önce anne olmak falan istemiyorum eşimle o konuyu hiç düşünmüyoruzda diyebilirim. Birbirimizin tadını çıkartıyoruz :) Erken evlenmemizin sebebi uzak şehirlerdeydik ayda bir görüşmek yetmiyordu :/
Bu yaşta evlendiğim için mutluyum harika bir eşe sahibim :16: Eşim, sevgilim, hayat arkadaşım, dert ortağım herşeyim o benim :16:

ALLAH bozmasın :)

Back
X