- 6 Aralık 2016
- 272
- 181
- 103
- Konu Sahibi EliFFKeReMM
-
Arkadaşım konussada olabiliyor bazı otistik geçte olsa konuşuyor bazıları hiç konuşmuyor mesela arkadaşımın oğlu da otistik o da 5 yaşında daha anne baba bile demiyorYa canim bi baska doktora gotursen mi acaba baba dede anne abi diyen bi cocuk nasil otizm olur? Suan ben sok!
Hmm.. anladim simmdi. rabbim sifa vrrsin ins duzelir.Arkadaşım konussada olabiliyor bazı otistik geçte olsa konuşuyor bazıları hiç konuşmuyor mesela arkadaşımın oğlu da otistik o da 5 yaşında daha anne baba bile demiyor
Insalllllllaaaaaahhhhhhh konussunda sus desem bende :)Bazi cocuklar gec konusuyor. Genelde de gec konusmanin hincini cikarir gibi susmuyorlar pek gec konusanlar
Amin canım inşallah hepimiz hakkımda hayırlısıHmm.. anladim simmdi. rabbim sifa vrrsin ins duzelir.
İyi fikir :)Arkadaslar yorumlariniz icin cok tesekkur ederim oncellikle allah razi olsun hepinizden vakit ayirip yazdiniz. 1ay telefonu televizyonu hic acmicam bakalim 1ay sonra sizleri bilgilendirmeye calisirim kucak dolusu sevgiler hepinize.
kızlarım 3 yaşında konuşmaya başladı.Arkadaşlar hepinize merhaba.. konuyu pek uzatmadan hemen yaziyorum..
Oğlum 19 aylik ama suana kadar daha hic konusmadi. Anne baba bile demiyor. Cevremdeki herkes daha konusamiyormu simdiye kadar konusmasi gerekiyordu diyo. Bende biliyorum evet konusmasi gerekiyordu ama ne yapayim ne ediyim bilmiyorum.. topu getir diyorum getiriyor yat diyorum yatiyor otur diyorum oturuyo kalk diyorum kalkiyor. Taragi alip sacini tarar gibi yapiyor kumandayi kulagina goturuyo su icermisin diyorum bbrrrr diyo eger icmicekse eeeh diye bagiriyor. Her dedigimi anliyor her dedigimi yapiyor. Topun top oldugunu biliyor top diyemiyor. Grip icin acile goturduk. Dedimki hocam konusmuyor 1.5yasindaki bir bebek swnle muhabbet etmez zaten dedi. Bende yasitlari arkadas diyo baba diyo anne diyo benim oglum sadece dede diyo dedim oda bazen bilincli dede diyo bazen bilincsiz.. benim oglum surekli konustuumuz halde 3.5 yasina kadar sadece anne baba diyordu o kadar dedi. Kizimda 10 aylikken konusmaya basladi diyor. Yani erkek bebek gec konusur diyor. Ama 19aylik oldu hic bir kelime soylemiyor benmi cok canimi sikıyorum anlamiyorum. Parka gidiyouruuz salincak felan dikkatini cekmez hemen ordaki cocuklarin yanina gidiyr. Misafirlige gittmizde hemen cocuklarla oynamak istiyor. Cocuklu yerlerede gidiyoruz aslinda cok sik ama konusmuyor. Ne yapayim bilmiyorum televizyonu sadece sabah 8den 10a kadar aciyorum 2 saat. Bu kadar. Nasil konusmasini sagliyabilirim bilmiyorum konusuyrum tum gun ama yok. Gik demiyor. Bebegi gec konusan varmi? Yada konusmasini nasil sagladiniz bilmiyorum nisanda 2.yasina girecek. Bende hazirangibi tuvalet egitimi vermeyi dusunuyorum konusmazsa nasil verebilirim? Lutfen yardim arkadaslar. Hepinize yorumlariniz icin simdiden tesekkur ediyorum
Ben onla konustugumda oda konusuyor benimle abuzu brr adeeee ezee dede vs gibi birseyler soyluyor ama anlamiyorum hic. 2yasina kadar konusmazsa goturecrgim canim insallah konusurda gerek kalmazher çocuk özeldir.
benim aile dostumuzunçocuğu 5 yaşında konuştu. doktor üstüne gitmeyin ve bu sorunu görmezden gelip konuşuyormuş gibi tepki verin. ilerde konuşacaktır demiş. büyük ihtimal ortalama üstü zekaya sahip demiş.
konuştuğunda ise susmadan saatlerce bir konu hakkında fikrini söylemiş.
şimdi zaten fen lisesinde çok başarılı.
konuşmamasına aldırma. her çocuk özel ve kendine has. baskı yapma ve çocuk psikoloğuna gidin önce.
ondan başka kimsenin sözünü dinlemeyin.
Allah uzun omurler versin evlatlarina. Insallah bizimkide konusur :)kızlarım 3 yaşında konuşmaya başladı.
Grip olmustu tikanmisdi o yuzden. Buhar felan verdiler bende o sirada doktora sordum :) yani normal cocuk doktoruNeden acile gittin peki?
3 yaş sınır mıKonusmuyor diye hic goturmedim canim. Sadece acil de ki cocuk doktarlarina yada muayene esnasindaki cocuk doktorlarina soruyordum. 3yaş sinir bizim icin o zamanda konusmassa o zaman getirin bakalim demislerdi. 2 yasina kadar konusmazsa uzmana yada psikiyatriye goturecegim.bakalim
sağlıklı olup da konuşmayan çocuk gördün mü? demişti doktorumuz :)Allah uzun omurler versin evlatlarina. Insallah bizimkide konusur :)
Cok tesekkurler. Bizimki tv ve telefona cok maruz kalmis demekki. Cunku telefonla cok oynuyor gordugmde aliyorum hemen elinden tabi ama bundan sonra yok tv ve telefon. Bende oyle yapayim kitaplari var zaten ama daha cok ilgileniyim onunla. Gidecegim bir uzmana. Konusmazsa eger.3 yaş sınır mıkesinlike öyle bir şey yok... 19 aylık bir çocuğun 3-5 anlamlı kelimesi olmasını bekleriz. Ben size bu gibi konuşma gecikmelerinde ne yaptığımızı anlatayım ama siz yine de bir uzmana götürün, çocuğunuzu görerek değerlendiren kişi her zaman daha iyi sonuç verir (gelişimsel pediatri, eğer bulunduğunuz ilde yoksa çocuk gelişim uzmanı) Çocuğunuzun alıcı dilinde bir problem yokmuş, bu iyi haber (yine de uzmana götürdüğünüzde bunu değerlendirmesi gerekir). Bu gibi durumlarda öncelikle KBB den işitme testi yapılmasını öneriyoruz, evet her denileni anlıyor ama küçük bir frekans kaybı bile konuşmamasına sebep olabilir.(burada bahsettiğim ilk doğduğunda yapılan işitme testi değil) İkinci olarak tv, tablet sıfırlayıp, oyuncaksız iletişim ve oyunu arttırıp, her işaret ettiğini adlandırırak ama asla zorlamayarak (su de, demezsen vermem gibi bu yanlış) Bir de ilk kelimelerim tarzı bir kitap alıp çocukla birlikte elma nerde bak burda, bu elma, bizim elmamız nerde gibi çalışmak. 3 ay gibi bir süre verip gelişmeleri izliyoruz. Eğer çocuk daha büyükse kreş öneriyoruz ama sizinki daha küçük.
kontrol için götür ama sakın ilaç vs kullanma.Ben onla konustugumda oda konusuyor benimle abuzu brr adeeee ezee dede vs gibi birseyler soyluyor ama anlamiyorum hic. 2yasina kadar konusmazsa goturecrgim canim insallah konusurda gerek vkalmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?