19aylik sessiz bir prens..

Ya canim bi baska doktora gotursen mi acaba baba dede anne abi diyen bi cocuk nasil otizm olur? Suan ben sok!
Arkadaşım konussada olabiliyor bazı otistik geçte olsa konuşuyor bazıları hiç konuşmuyor mesela arkadaşımın oğlu da otistik o da 5 yaşında daha anne baba bile demiyor

Arkadaşım konussada olabiliyor bazı otistik geçte olsa konuşuyor bazıları hiç konuşmuyor mesela arkadaşımın oğlu da otistik o da 5 yaşında daha anne baba bile demiyor
Hmm.. anladim simmdi. rabbim sifa vrrsin ins duzelir.

Bazi cocuklar gec konusuyor. Genelde de gec konusmanin hincini cikarir gibi susmuyorlar pek gec konusanlar

her çocuk özeldir.
benim aile dostumuzunçocuğu 5 yaşında konuştu. doktor üstüne gitmeyin ve bu sorunu görmezden gelip konuşuyormuş gibi tepki verin. ilerde konuşacaktır demiş. büyük ihtimal ortalama üstü zekaya sahip demiş.
konuştuğunda ise susmadan saatlerce bir konu hakkında fikrini söylemiş.
şimdi zaten fen lisesinde çok başarılı.
konuşmamasına aldırma. her çocuk özel ve kendine has. baskı yapma ve çocuk psikoloğuna gidin önce.
ondan başka kimsenin sözünü dinlemeyin.

Arkadaslar yorumlariniz icin cok tesekkur ederim oncellikle allah razi olsun hepinizden vakit ayirip yazdiniz. 1ay telefonu televizyonu hic acmicam bakalim 1ay sonra sizleri bilgilendirmeye calisirim kucak dolusu sevgiler hepinize.
İyi fikir :)

Bi de herkeste çok var bu örneklerden biliyorum ama benim herif 4 yaşında konuşmuş şimdi hiç susmuyor erkeğin gevezesi hiç çekilmiyor.

Dil gelişiminin erkek çocuklarda kızlara nazaran daha geç yaşandığını herkesten duyuyoruz. Endişelenecek bir durum olduğunu sanmıyorum.

Sana kolay gelsin. Öpüyorum:)

kızlarım 3 yaşında konuşmaya başladı.

Ben onla konustugumda oda konusuyor benimle abuzu brr adeeee ezee dede vs gibi birseyler soyluyor ama anlamiyorum hic. 2yasina kadar konusmazsa goturecrgim canim insallah konusurda gerek kalmaz

Tamamen mizaç
Eşim 3 yaşında konuşmuş ... Hala konuşmayı sevmez

Ben 1 yasimda konusmusum hala cenem düşük..

Doktor problem yok diyorsa yok

Aslında asıl mesele çocuklarınıza yüklediğiniz sıfatlar

Prens paşa prenses kraliçe falan... Gelişimi ve karakteri üstünde çok olumsuz bir etken siz önce bunu bı dikkat edin derim

Severken çocuğa prens prenses paşam aşkım diye sevmeyin lütfen ...

3 yaş sınır mı kesinlike öyle bir şey yok... 19 aylık bir çocuğun 3-5 anlamlı kelimesi olmasını bekleriz. Ben size bu gibi konuşma gecikmelerinde ne yaptığımızı anlatayım ama siz yine de bir uzmana götürün, çocuğunuzu görerek değerlendiren kişi her zaman daha iyi sonuç verir (gelişimsel pediatri, eğer bulunduğunuz ilde yoksa çocuk gelişim uzmanı) Çocuğunuzun alıcı dilinde bir problem yokmuş, bu iyi haber (yine de uzmana götürdüğünüzde bunu değerlendirmesi gerekir). Bu gibi durumlarda öncelikle KBB den işitme testi yapılmasını öneriyoruz, evet her denileni anlıyor ama küçük bir frekans kaybı bile konuşmamasına sebep olabilir.(burada bahsettiğim ilk doğduğunda yapılan işitme testi değil) İkinci olarak tv, tablet sıfırlayıp, oyuncaksız iletişim ve oyunu arttırıp, her işaret ettiğini adlandırırak ama asla zorlamayarak (su de, demezsen vermem gibi bu yanlış) Bir de ilk kelimelerim tarzı bir kitap alıp çocukla birlikte elma nerde bak burda, bu elma, bizim elmamız nerde gibi çalışmak. 3 ay gibi bir süre verip gelişmeleri izliyoruz. Eğer çocuk daha büyükse kreş öneriyoruz ama sizinki daha küçük.

Bnim yegenim 4 yasinda konustu oda tam olarak konusma deil tabikide babasida oleymis konusuluo etrafimdaki butun kucuk bebisler bole doktor skinti yok dediyse takmayin bnce ya ilerde konusunca ins hiiiic susmucak Allah bagislasin

Cok tesekkurler. Bizimki tv ve telefona cok maruz kalmis demekki. Cunku telefonla cok oynuyor gordugmde aliyorum hemen elinden tabi ama bundan sonra yok tv ve telefon. Bende oyle yapayim kitaplari var zaten ama daha cok ilgileniyim onunla. Gidecegim bir uzmana. Konusmazsa eger.

Anlamazdan gelmeyi denediniz mi?

Hani doğru her çocuk bir değil kimi erken konuşur kimi geç kalır bir anda konuşur vs vs ama anlatımınızdan gördüğüm, çocuğun konuşmasına gerek olmadığı :))

Siz soruyorsunuz, siz cevaplıyorsunuz, siz sunuyorsunuz. Su içer misin değil de mesela, bırakın suyu istesin göstersin "Anlamadım anneciğim ne istiyorsun, ekmek mi su mu, elma mı?" vs deyin. Kelimeler arasından söylesin. Söylemezse de zorlamayın ama onun yerine direkt sunmayın.

Ben onla konustugumda oda konusuyor benimle abuzu brr adeeee ezee dede vs gibi birseyler soyluyor ama anlamiyorum hic. 2yasina kadar konusmazsa goturecrgim canim insallah konusurda gerek vkalmaz
kontrol için götür ama sakın ilaç vs kullanma.
ben kızlarımı hiç kısıtlamadım tv de izlediler, youtube dan videolar da izlediler.
hatta ilk düzgün kelimeleri ingilizce oldu.
o yüzden telaşlanma.
işitmesinde, algılamasında sorun yoksa henüz konuşmaya hazır değildir.
sonuçta kimi çocuk 9 aylıkken yürür, kimi 15 aylıkken.
her çocuğun gelişimi farklı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…