- Konu Sahibi EliFFKeReMM
-
Bana da uyaran eksikliği olmuş gibi geldi. Endişelenmeyin ama boş vermeyin de nasılsa konuşur diye. İyi günlerCok tesekkurler. Bizimki tv ve telefona cok maruz kalmis demekki. Cunku telefonla cok oynuyor gordugmde aliyorum hemen elinden tabi ama bundan sonra yok tv ve telefon. Bende oyle yapayim kitaplari var zaten ama daha cok ilgileniyim onunla. Gidecegim bir uzmana. Konusmazsa eger.
Benim oglum da anne baba dede atta disinda bi sey soylemezdi ama her dedigimi anlardi. Doktora da goturdum cocuk psikiyatiye bi sorun yok dedi. Simdi 2.5 yasinda 1 aydir cumle kurmaya basladi cok şükür. Iciniz rahat etsin bir götürün doktoraSonuc ne cikti peki?? Valla 2yasina kadar psikiyatriye goturecegim konusmazsa zaten o secenek kaliyor sadece.
Bu çok iyi ağzı dolu demek kiBen onla konustugumda oda konusuyor benimle abuzu brr adeeee ezee dede vs gibi birseyler soyluyor ama anlamiyorum hic. 2yasina kadar konusmazsa goturecrgim canim insallah konusurda gerek kalmaz
Agliyor o zaman onuda denedim. Su icerken brrrr brrr diye diye agliyor. Simdi mesela o aglarken su de mi deyim? Kucak istiyo ne istiyorsun der demez agliyor zatenAnlamazdan gelmeyi denediniz mi?
Hani doğru her çocuk bir değil kimi erken konuşur kimi geç kalır bir anda konuşur vs vs ama anlatımınızdan gördüğüm, çocuğun konuşmasına gerek olmadığı :))
Siz soruyorsunuz, siz cevaplıyorsunuz, siz sunuyorsunuz. Su içer misin değil de mesela, bırakın suyu istesin göstersin "Anlamadım anneciğim ne istiyorsun, ekmek mi su mu, elma mı?" vs deyin. Kelimeler arasından söylesin. Söylemezse de zorlamayın ama onun yerine direkt sunmayın.
Agliyor o zaman onuda denedim. Su icerken brrrr brrr diye diye agliyor. Simdi mesela o aglarken su de mi deyim? Kucak istiyo ne istiyorsun der demez agliyor zatencocuk babasina cekerse yandik. Esim evdeyken bile az konusuyor
Benim oğlumda Mayıs'ta iki yaşını dolduracak ve bende kafama çok takıyorum üzülüyorum resmen bizi anlattiniz bakalım ne olacak bende sürekli konuşuyorum anlatıyorum beni yanlış yapıyorum acaba diye düşünüyorum vicdanım rahat deilArkadaşlar hepinize merhaba.. konuyu pek uzatmadan hemen yaziyorum..
Oğlum 19 aylik ama suana kadar daha hic konusmadi. Anne baba bile demiyor. Cevremdeki herkes daha konusamiyormu simdiye kadar konusmasi gerekiyordu diyo. Bende biliyorum evet konusmasi gerekiyordu ama ne yapayim ne ediyim bilmiyorum.. topu getir diyorum getiriyor yat diyorum yatiyor otur diyorum oturuyo kalk diyorum kalkiyor. Taragi alip sacini tarar gibi yapiyor kumandayi kulagina goturuyo su icermisin diyorum bbrrrr diyo eger icmicekse eeeh diye bagiriyor. Her dedigimi anliyor her dedigimi yapiyor. Topun top oldugunu biliyor top diyemiyor. Grip icin acile goturduk. Dedimki hocam konusmuyor 1.5yasindaki bir bebek swnle muhabbet etmez zaten dedi. Bende yasitlari arkadas diyo baba diyo anne diyo benim oglum sadece dede diyo dedim oda bazen bilincli dede diyo bazen bilincsiz.. benim oglum surekli konustuumuz halde 3.5 yasina kadar sadece anne baba diyordu o kadar dedi. Kizimda 10 aylikken konusmaya basladi diyor. Yani erkek bebek gec konusur diyor. Ama 19aylik oldu hic bir kelime soylemiyor benmi cok canimi sikıyorum anlamiyorum. Parka gidiyouruuz salincak felan dikkatini cekmez hemen ordaki cocuklarin yanina gidiyr. Misafirlige gittmizde hemen cocuklarla oynamak istiyor. Cocuklu yerlerede gidiyoruz aslinda cok sik ama konusmuyor. Ne yapayim bilmiyorum televizyonu sadece sabah 8den 10a kadar aciyorum 2 saat. Bu kadar. Nasil konusmasini sagliyabilirim bilmiyorum konusuyrum tum gun ama yok. Gik demiyor. Bebegi gec konusan varmi? Yada konusmasini nasil sagladiniz bilmiyorum nisanda 2.yasina girecek. Bende hazirangibi tuvalet egitimi vermeyi dusunuyorum konusmazsa nasil verebilirim? Lutfen yardim arkadaslar. Hepinize yorumlariniz icin simdiden tesekkur ediyorum
benim kizim 1 yas bi aylik suan anne baba dede atti gel bu ayy cici cisss sayiyo cani isterse bizim tanidik bi doktoru arkadasimiz var oma danistik nasil konusmayi ogretebiliriz diye adam"topu gosteriyosa siz israrla o top diyin suyu istiyosa o su diye soyleyin neyi demeye calisiyosa sizde onun dedigi gibi degil duzgun kelimeyi soyleyin israrla bikmadan "dedi suan dede kelimesini ede ye cevirdi israrla dede diyorum bende duzeltmeye basladiArkadaşlar hepinize merhaba.. konuyu pek uzatmadan hemen yaziyorum..
Oğlum 19 aylik ama suana kadar daha hic konusmadi. Anne baba bile demiyor. Cevremdeki herkes daha konusamiyormu simdiye kadar konusmasi gerekiyordu diyo. Bende biliyorum evet konusmasi gerekiyordu ama ne yapayim ne ediyim bilmiyorum.. topu getir diyorum getiriyor yat diyorum yatiyor otur diyorum oturuyo kalk diyorum kalkiyor. Taragi alip sacini tarar gibi yapiyor kumandayi kulagina goturuyo su icermisin diyorum bbrrrr diyo eger icmicekse eeeh diye bagiriyor. Her dedigimi anliyor her dedigimi yapiyor. Topun top oldugunu biliyor top diyemiyor. Grip icin acile goturduk. Dedimki hocam konusmuyor 1.5yasindaki bir bebek swnle muhabbet etmez zaten dedi. Bende yasitlari arkadas diyo baba diyo anne diyo benim oglum sadece dede diyo dedim oda bazen bilincli dede diyo bazen bilincsiz.. benim oglum surekli konustuumuz halde 3.5 yasina kadar sadece anne baba diyordu o kadar dedi. Kizimda 10 aylikken konusmaya basladi diyor. Yani erkek bebek gec konusur diyor. Ama 19aylik oldu hic bir kelime soylemiyor benmi cok canimi sikıyorum anlamiyorum. Parka gidiyouruuz salincak felan dikkatini cekmez hemen ordaki cocuklarin yanina gidiyr. Misafirlige gittmizde hemen cocuklarla oynamak istiyor. Cocuklu yerlerede gidiyoruz aslinda cok sik ama konusmuyor. Ne yapayim bilmiyorum televizyonu sadece sabah 8den 10a kadar aciyorum 2 saat. Bu kadar. Nasil konusmasini sagliyabilirim bilmiyorum konusuyrum tum gun ama yok. Gik demiyor. Bebegi gec konusan varmi? Yada konusmasini nasil sagladiniz bilmiyorum nisanda 2.yasina girecek. Bende hazirangibi tuvalet egitimi vermeyi dusunuyorum konusmazsa nasil verebilirim? Lutfen yardim arkadaslar. Hepinize yorumlariniz icin simdiden tesekkur ediyorum
Çıkıyordum,konunu gördüm.Onu örneğin su için ağlatma canım.O zaten tek iletişim yolunu kullanıyor,onuda anlamazdan gelmen onu çok üzer.Düşünsene,ispanyadasın,ve su istiyorsun,anlamıyorlar seni,bunalıma girersin.Agliyor o zaman onuda denedim. Su icerken brrrr brrr diye diye agliyor. Simdi mesela o aglarken su de mi deyim? Kucak istiyo ne istiyorsun der demez agliyor zatencocuk babasina cekerse yandik. Esim evdeyken bile az konusuyor
Daha ne olsun,o nasıl da seviniyordur bunları yaparken.Büyük oğlum 13 aylık yürüdü ,anne dedi,dişi çıktı:)))Benim de erkek bebeğim var, ağzına düşüyorum çocuğun resmen. Bir de bu geç konuşur gec yürür diyenler yüzünden gözünün icine bakar oldum. Ba ba ba bir de anne dediğim zaman ayyye diyor 11 aylik oldu. Ayakta durmaktan ve yan yan tutunarak gitmekten baska meziyeti yok :)
benimki dahayurumuyo bile 13ayi gectiii3. Disi yeni cikiyoDaha ne olsun,o nasıl da seviniyordur bunları yaparken.Büyük oğlum 13 aylık yürüdü ,anne dedi,dişi çıktı:)))
Sıralıyor mu canım?benimki dahayurumuyo bile 13ayi gectiii3. Disi yeni cikiyo
Ben de seviniyorum ama keyfi gelince dediklerimi diyor onun dışında oturma gibi bir alışkanlığı yok surekli ayakta duracak :) genelde bağırıyor:)))) ya yaaaaaaa diye ;DDaha ne olsun,o nasıl da seviniyordur bunları yaparken.Büyük oğlum 13 aylık yürüdü ,anne dedi,dişi çıktı:)))
Hahhaa,o yaa yaaların içine kimbilir neler sığdırıyordur kendince,kuzum ya:))Ben de seviniyorum ama keyfi gelince dediklerimi diyor onun dışında oturma gibi bir alışkanlığı yok surekli ayakta duracak :) genelde bağırıyor:)))) ya yaaaaaaa diye ;D
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?