19aylik sessiz bir prens..

Bana da uyaran eksikliği olmuş gibi geldi. Endişelenmeyin ama boş vermeyin de nasılsa konuşur diye. İyi günler

26 aylık oğlum da 19 aylıkken sadece baba diyordu birde su istediğinde fffuuu:)
Şimdi ise gitti, kapattı,bitti,teyze baba,anne,babaanne, dede,mama,kaka,araba ve tır ile sınırlı:)ama söylediğimiz kelimeleri tekrar etmeye çalışıyor....işaret parmağıyla gösterip bu ... demeye bile 24 aylıkken başladı....çok stres yapmıştım ama geç olacağını anladım....

Sonuc ne cikti peki?? Valla 2yasina kadar psikiyatriye goturecegim konusmazsa zaten o secenek kaliyor sadece.
Benim oglum da anne baba dede atta disinda bi sey soylemezdi ama her dedigimi anlardi. Doktora da goturdum cocuk psikiyatiye bi sorun yok dedi. Simdi 2.5 yasinda 1 aydir cumle kurmaya basladi cok şükür. Iciniz rahat etsin bir götürün doktora

Benim oğlumda önümüzde ki ay 2.5 yaşına girecek Allahın izniyle bende çok kafama takıyordum tek tük konuşuyordu o dönemlerde 2 yaşından sonra çok açılmaya başladı pedagoga gittik 21 aylıkken testler yapıldı hiçbir sorun yoktu sadece dil gelişimi biraz geri çıkmıştı 2 yaşına girdikten sonra büyük ilerleme oldu şu an renkler sayılar cümleler çok ilerledi maşaallah bende devamlı oynarım oğlumla işe güce kendimi çok vermem, yaşıtı yada ondan büyük çocuk yok devamlı benimle arada sırada oyun grubuna gidiyoruz beraber, çevre sürekli yorum yapar bırbır konuşur kıyaslamaya çalışır insanı bezdirirler sen mümkün olduğunca sosyalleştirmeye çalış televizyon max 1 saat dedi bize doktor

Arkadasimin kizi 3 yaşına kadar konusamadi, cocuk doktorlari sorun yok diyip gondermisler, 3.5 yas civari pedagog a götürdü, o zamandan beri konuşma terapisi aliyor, şu an 5 yaşında, hala akici bir sekilde konusmuyor.
Pedagog keske daha erken getirseydiniz demis... hicbir sorun olmayabilir, ama olabilir de, bence 2 yasina kadar bir gelisme yoksa uzman gorusu alin.

Agliyor o zaman onuda denedim. Su icerken brrrr brrr diye diye agliyor. Simdi mesela o aglarken su de mi deyim? Kucak istiyo ne istiyorsun der demez agliyor zaten cocuk babasina cekerse yandik. Esim evdeyken bile az konusuyor

buyuk oglan 2 yasinda anne dedi
kucuk kizim 10 aylik su anda , 2 haftadir anne diyor
bence telaslanacak bit durum yok ama sizin yerinizde olsam doktorumuza danisirdim konuyu

Arkadaşlar ben 4 yaşında konuşmaya başlamışım. Tabii yine doktora götürün ama çok da endişe etmeyin.

Agliyor o zaman onuda denedim. Su icerken brrrr brrr diye diye agliyor. Simdi mesela o aglarken su de mi deyim? Kucak istiyo ne istiyorsun der demez agliyor zaten cocuk babasina cekerse yandik. Esim evdeyken bile az konusuyor

Ağlamasına yılmayın hemen, sinirlenmeden ara ara anlamazdan gelin sürdürün. O kazanmasın, ipleri tamamen eline almasın. Benim başımda da var bi tane oyy oyy... Beddua gibi çocuk

Suya da "Ne" der.
"Ne istiyon çocum?" diye diye, suyun adı "Nee" oldu

Benim oğlumda Mayıs'ta iki yaşını dolduracak ve bende kafama çok takıyorum üzülüyorum resmen bizi anlattiniz bakalım ne olacak bende sürekli konuşuyorum anlatıyorum beni yanlış yapıyorum acaba diye düşünüyorum vicdanım rahat deil

benim kizim 1 yas bi aylik suan anne baba dede atti gel bu ayy cici cisss sayiyo cani isterse bizim tanidik bi doktoru arkadasimiz var oma danistik nasil konusmayi ogretebiliriz diye adam"topu gosteriyosa siz israrla o top diyin suyu istiyosa o su diye soyleyin neyi demeye calisiyosa sizde onun dedigi gibi degil duzgun kelimeyi soyleyin israrla bikmadan "dedi suan dede kelimesini ede ye cevirdi israrla dede diyorum bende duzeltmeye basladi

Çıkıyordum,konunu gördüm.Onu örneğin su için ağlatma canım.O zaten tek iletişim yolunu kullanıyor,onuda anlamazdan gelmen onu çok üzer.Düşünsene,ispanyadasın,ve su istiyorsun,anlamıyorlar seni,bunalıma girersin.
Benim küçük oğlum da 3 yaşındayken söylediği kelimeler 10u geçmiyordu.Halbuki sürekli iletişimde olduğu abla ve ağabeyi vardı.Psikiyatrist telaş etmememi,bazı çocukların alıcı özellikte olduğunu,tamamen öğrendikten sonra konuşacağını söyledi.Gerçekten de 3,5 yaşında artık konuşuyordu,hemde gayet yetişkin gibi söylüyordu kelimeleri.
Tabii bende çok rahatladım.Çünki onu anlamadığımda başını yere vuruyordu.
İlk oğlum 2 yaşında ortalama konuşmaya başlamıştı.Kızımsa 11 aylıkken abi diye sesleniyordu.Hepsi farklı oluyor çocukların,üzülme...

Daha ne olsun,o nasıl da seviniyordur bunları yaparken.Büyük oğlum 13 aylık yürüdü ,anne dedi,dişi çıktı:)))

Daha ne olsun,o nasıl da seviniyordur bunları yaparken.Büyük oğlum 13 aylık yürüdü ,anne dedi,dişi çıktı:)))
Ben de seviniyorum ama keyfi gelince dediklerimi diyor onun dışında oturma gibi bir alışkanlığı yok surekli ayakta duracak :) genelde bağırıyor:)))) ya yaaaaaaa diye ;D

Bence alanında uzman bir doktora götürün mutlaka. Bu alelade birsey de olabilir yani gelisimsel farklılık dedigimiz. Ama ya ciddi bir sorunsa onu bilemezsiniz biz de bilemeyiz benim bir öğrencim 8 yasinda ama konusma düzeyi 3 4 yaş ve hep düşünüyorum acaba küçükken hic mi fark etmedilet diye. Anne baba ayri oldugu icin ikisini de görmedim bu yuzden soramadim onu da belirteyim. Bir sorun varsa erkenden tanisi konulmali

Mesela ben konusuyorum ya onunla oda surekli konusuyo. Yani suskun degil konusuyo ama agu ebeze dede dah baga den den yani ne dedigi anlasilmiyr bilmiyorum televizyonu kapaticam tamemn telefon felanda olmayack. Insallah atlatirizz su sureci

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…