- Konu Sahibi EliFFKeReMM
Bence çok normal benim oğlum da 19 aylık an ne baba dede anane buu (su) falan diyor bir de nadiren bizim söylediğimiz şeyleri tekrarlıyor ben takmiyorum ama sonuçta işitme problemi yok eninde sonunda konuşacak en kötü ihtimal çocuklar kreste sokuyor konusmayiArkadaşlar hepinize merhaba.. konuyu pek uzatmadan hemen yaziyorum..
Oğlum 19 aylik ama suana kadar daha hic konusmadi. Anne baba bile demiyor. Cevremdeki herkes daha konusamiyormu simdiye kadar konusmasi gerekiyordu diyo. Bende biliyorum evet konusmasi gerekiyordu ama ne yapayim ne ediyim bilmiyorum.. topu getir diyorum getiriyor yat diyorum yatiyor otur diyorum oturuyo kalk diyorum kalkiyor. Taragi alip sacini tarar gibi yapiyor kumandayi kulagina goturuyo su icermisin diyorum bbrrrr diyo eger icmicekse eeeh diye bagiriyor. Her dedigimi anliyor her dedigimi yapiyor. Topun top oldugunu biliyor top diyemiyor. Grip icin acile goturduk. Dedimki hocam konusmuyor 1.5yasindaki bir bebek swnle muhabbet etmez zaten dedi. Bende yasitlari arkadas diyo baba diyo anne diyo benim oglum sadece dede diyo dedim oda bazen bilincli dede diyo bazen bilincsiz.. benim oglum surekli konustuumuz halde 3.5 yasina kadar sadece anne baba diyordu o kadar dedi. Kizimda 10 aylikken konusmaya basladi diyor. Yani erkek bebek gec konusur diyor. Ama 19aylik oldu hic bir kelime soylemiyor benmi cok canimi sikıyorum anlamiyorum. Parka gidiyouruuz salincak felan dikkatini cekmez hemen ordaki cocuklarin yanina gidiyr. Misafirlige gittmizde hemen cocuklarla oynamak istiyor. Cocuklu yerlerede gidiyoruz aslinda cok sik ama konusmuyor. Ne yapayim bilmiyorum televizyonu sadece sabah 8den 10a kadar aciyorum 2 saat. Bu kadar. Nasil konusmasini sagliyabilirim bilmiyorum konusuyrum tum gun ama yok. Gik demiyor. Bebegi gec konusan varmi? Yada konusmasini nasil sagladiniz bilmiyorum nisanda 2.yasina girecek. Bende hazirangibi tuvalet egitimi vermeyi dusunuyorum konusmazsa nasil verebilirim? Lutfen yardim arkadaslar. Hepinize yorumlariniz icin simdiden tesekkur ediyorum