19aylik sessiz bir prens..

Arkadaşlar hepinize merhaba.. konuyu pek uzatmadan hemen yaziyorum..
Oğlum 19 aylik ama suana kadar daha hic konusmadi. Anne baba bile demiyor. Cevremdeki herkes daha konusamiyormu simdiye kadar konusmasi gerekiyordu diyo. Bende biliyorum evet konusmasi gerekiyordu ama ne yapayim ne ediyim bilmiyorum.. topu getir diyorum getiriyor yat diyorum yatiyor otur diyorum oturuyo kalk diyorum kalkiyor. Taragi alip sacini tarar gibi yapiyor kumandayi kulagina goturuyo su icermisin diyorum bbrrrr diyo eger icmicekse eeeh diye bagiriyor. Her dedigimi anliyor her dedigimi yapiyor. Topun top oldugunu biliyor top diyemiyor. Grip icin acile goturduk. Dedimki hocam konusmuyor 1.5yasindaki bir bebek swnle muhabbet etmez zaten dedi. Bende yasitlari arkadas diyo baba diyo anne diyo benim oglum sadece dede diyo dedim oda bazen bilincli dede diyo bazen bilincsiz.. benim oglum surekli konustuumuz halde 3.5 yasina kadar sadece anne baba diyordu o kadar dedi. Kizimda 10 aylikken konusmaya basladi diyor. Yani erkek bebek gec konusur diyor. Ama 19aylik oldu hic bir kelime soylemiyor benmi cok canimi sikıyorum anlamiyorum. Parka gidiyouruuz salincak felan dikkatini cekmez hemen ordaki cocuklarin yanina gidiyr. Misafirlige gittmizde hemen cocuklarla oynamak istiyor. Cocuklu yerlerede gidiyoruz aslinda cok sik ama konusmuyor. Ne yapayim bilmiyorum televizyonu sadece sabah 8den 10a kadar aciyorum 2 saat. Bu kadar. Nasil konusmasini sagliyabilirim bilmiyorum konusuyrum tum gun ama yok. Gik demiyor. Bebegi gec konusan varmi? Yada konusmasini nasil sagladiniz bilmiyorum nisanda 2.yasina girecek. Bende hazirangibi tuvalet egitimi vermeyi dusunuyorum konusmazsa nasil verebilirim? Lutfen yardim arkadaslar. Hepinize yorumlariniz icin simdiden tesekkur ediyorum
Bence çok normal benim oğlum da 19 aylık an ne baba dede anane buu (su) falan diyor bir de nadiren bizim söylediğimiz şeyleri tekrarlıyor ben takmiyorum ama sonuçta işitme problemi yok eninde sonunda konuşacak en kötü ihtimal çocuklar kreste sokuyor konusmayi

Eşimin yeğeni 3.5 yaşında konuşamıyor. Anne baba evet hayır gel git gibi kısa kelimeler onlar da anlaşılır değil.

Arkadaşlar hepinize merhaba.. konuyu pek uzatmadan hemen yaziyorum..
Oğlum 19 aylik ama suana kadar daha hic konusmadi. Anne baba bile demiyor. Cevremdeki herkes daha konusamiyormu simdiye kadar konusmasi gerekiyordu diyo. Bende biliyorum evet konusmasi gerekiyordu ama ne yapayim ne ediyim bilmiyorum.. topu getir diyorum getiriyor yat diyorum yatiyor otur diyorum oturuyo kalk diyorum kalkiyor. Taragi alip sacini tarar gibi yapiyor kumandayi kulagina goturuyo su icermisin diyorum bbrrrr diyo eger icmicekse eeeh diye bagiriyor. Her dedigimi anliyor her dedigimi yapiyor. Topun top oldugunu biliyor top diyemiyor. Grip icin acile goturduk. Dedimki hocam konusmuyor 1.5yasindaki bir bebek swnle muhabbet etmez zaten dedi. Bende yasitlari arkadas diyo baba diyo anne diyo benim oglum sadece dede diyo dedim oda bazen bilincli dede diyo bazen bilincsiz.. benim oglum surekli konustuumuz halde 3.5 yasina kadar sadece anne baba diyordu o kadar dedi. Kizimda 10 aylikken konusmaya basladi diyor. Yani erkek bebek gec konusur diyor. Ama 19aylik oldu hic bir kelime soylemiyor benmi cok canimi sikıyorum anlamiyorum. Parka gidiyouruuz salincak felan dikkatini cekmez hemen ordaki cocuklarin yanina gidiyr. Misafirlige gittmizde hemen cocuklarla oynamak istiyor. Cocuklu yerlerede gidiyoruz aslinda cok sik ama konusmuyor. Ne yapayim bilmiyorum televizyonu sadece sabah 8den 10a kadar aciyorum 2 saat. Bu kadar. Nasil konusmasini sagliyabilirim bilmiyorum konusuyrum tum gun ama yok. Gik demiyor. Bebegi gec konusan varmi? Yada konusmasini nasil sagladiniz bilmiyorum nisanda 2.yasina girecek. Bende hazirangibi tuvalet egitimi vermeyi dusunuyorum konusmazsa nasil verebilirim? Lutfen yardim arkadaslar. Hepinize yorumlariniz icin simdiden tesekkur ediyorum

Merhaba canim erkek cocuk gec konusur merak etme ama her eliyle isaret ettiginde istesigini yapma biraz konusmaya zorla meraj etme ilerdede az kinusan bir cocuk olur benim esim 4 yasina kadar konusmammis simdide az konusur;)gule guke buyut

Benim bir arkadaşımın çocuğu da böyleydi. Gerçi o ne zaman anne baba demeye başladı bilmiyorum ama asla cümle kurmuyordu iletişime geçmiyordu. Sonra 4 yaş gibi bir konuşmaya başladı aman Allahım bütün harfleri olduğu gibi söylüyor. Kompleks cümleler havada uçuşuyor. Başka bir sorunu yoksa dedeyi rahatça söylüyorsa sabret

Bebişyen bebişe değişiyo konuşur bnce zamana bırakın üzülmeyin kuzenimin çocukları 4 yaşında konuşmaya başladılar

Benim de erkek bebeğim var, ağzına düşüyorum çocuğun resmen. Bir de bu geç konuşur gec yürür diyenler yüzünden gözünün icine bakar oldum. Ba ba ba bir de anne dediğim zaman ayyye diyor 11 aylik oldu. Ayakta durmaktan ve yan yan tutunarak gitmekten baska meziyeti yok :)
Aynen yahu yurur yurur dediler hala yurumuyor. Baba dede deyip duruyor. Bay bay, gel gel falan yapiyor mu sizinki :)

Benim oğlumda şubatta 3 yaşına girecek nene,dede,baba,anne,eci, (abi demek)mama,civciv,menemen(kısmi) bu kadar konuşuyor.

Bide hayır demek istediğinde no no diyor neden acaba ?

Onemli olan anlamasi
Mesela ayakkabini getir (baska odadan)
Topu sandalyeye koy gibi seyleri anliyorsa konusmamasini dert etmeyin

Onemli olan anlamasi
Mesela ayakkabini getir (baska odadan)
Topu sandalyeye koy gibi seyleri anliyorsa konusmamasini dert etmeyin
Onları anlıyor cok sukur. Mesela dısarı cıkacaksak hadı ayakkabılarını gıyelım dıyorum ayakkabılarını alıyor oturuyor ve gıydır dıye. Corap cekmecesı var. Hepsını yere atıyor. Onları yerıne koy dıyorum hemen cekmeceye koyuyor. Tam bır dede asıgı gecen apartmanda bı adamı dedesıne benzettı. Dede dedı basladı aglamaya. Yanı bu dede kelımesı bazen bılınclı bazen bılıncsız soyluyo

Acikcasi 6 ay gerilik cok geldi bana ve bu 2 ayda da inanilmaz gelisme kat etti anlama konusunda...o yuzden icime sinmedi devlette soylenenler...ama evet parmak olayi biraz can sıkıcı :KK43:
Bnm oglumda parmagıyla gostermıyor bak yorumlara bı bak. 24ayllıkken parmakla gostermeye baslamıs bır uyenın bebegı..

Acikcasi 6 ay gerilik cok geldi bana ve bu 2 ayda da inanilmaz gelisme kat etti anlama konusunda...o yuzden icime sinmedi devlette soylenenler...ama evet parmak olayi biraz can sıkıcı :KK43:
Siz onun parmagiyla isaret edin mesela biberonla bir tabak olsun onun parmagiyla bunu mu istiyorsun diye sorun ogrenecektir

kalabalık bir ortamda değilsiniz herhalde bütün gün sadece siz ve o ise normal konuşamaması

Back
X