arkadaşınızın azmine hayran kaldım bende anne olmak için kilo vermek istiyorum ve 106 kiloyla başladım bir buçuk ay oldu 4 kilo vermiştim geçen hafta 0,700 gr kilo almıştım ama dün tartıldım gözlerime inanamadım 9lu rakamı gördüm haftada iki gün aerobik yapıyorum aradada yürüyüş hatta bu hafta iki dilim baklava yemişliğim var ama kilo verdiğimi görmek motive ediyor bugünde kaçamak yaptım güne gitmiştim ama kendimi çok iyi hissediyorum
merak ettiğim arkadaşın nasıl bir diyet ysptı ve anne oldumu
zaten sen ilk gelince aklima o geldi canim o amerikada ve ben bildim bileli kiloludur hatta garibim kocasi bunlar ilk tanistiginda 75 kiloydu adami yapti 120 kilo.ikisi birden bir diyetisyene basladilar adam bunlari spor hocasini bile ayarliyordu bu bizim seyda coskunun gercek diyetisyen olanina gitti onlar. Adam ikisinede farkli diyetler vermis kocasina daha fazla verdi diye agladigini biliyorum ben bizimkinin bana telefon acip.
ben cok begenmistim listelerini cunku tamamen kisinin yapisina gore veriyor ve yiyecekleri karistirmasi cok guzel ,ornegin cok basit olcak ama etin yaninda yogurt yerine vitamin c iceren birsey vermesi gibi yada bu anne olcak diye ona yonelik vucudunu hazirlamak icin yemek vermesi gibi . Yani onun listesini alsam bile hicbirimize uymaz.
Mesela bak hergun kahvaltida bir yumurta vermis sadece tok dur diye degil lazim o haslanmis yumurta sen kadinsin anne olcaksin demis ben bunu duydum devam et dedim cunku cok dogru soyluyor. Yumurtani sakin cok haslama buda benim tavsiyem. Zeytin yeme bosa kalori o yagsiz tuzsuz bile olsa yeme demis bizimkide versin diye ama tansiyonumu dengeliyo diye klasik turk bahanesini soylemis yumurtaya koydugun tuz yeter sana demis.kahvaltida 1 dilim beyaz 1 dilim cavdar veriyordu diyetinin sonuna kadarda boyle verdi. Peynirin yagsiz olup 50 gr mi gecmiyecekmis. Tost bile yesen yumurtani yiyecekmissin.
Kahvaltidan iki saat sonra sut ama laktozsuz yada daha iyisi 1 tas turk yogurdu ye demisti
mesela ogle yemegi biftek ve salata corbaydi tavuk vermiyordu hindi veriyordu ve ama et bana gorede haftada 3 gun ymen lazim bir bayan olarak. Corba mercimekse hindi yiyormus genelde en mantiklisi domates corbasi etti.eti hic aksama koymamisti mesela yani ben oyle hatirliyorum kivi coktu. Aksamda turk usulu sebze yemegi yap ama lutfen yagini abartma bana nasil yaptigini anlat demis zamanlada cok saglikli mutfaginiz ama cok yagli ve porsiyonlariniz buyuk demis. Mesela cok seviyor diye haftada birgun basta 5 sonra 3 dolmasi vardi yanina sarimsakli yogurdu.haftada 3 kere kacamagi vardi falan.ya cok uzun oldumkusura bakma
aslinda hepimizin bildigi seyler ama insanin bir destegi ve hedefi olunca sanirim daha rahat yapiyor diyetini.
Buarada evet suan 6 aylik hamile ve hayatinda ilk defa bukadar azkilo aldi toplam 5 bucuk kilo almis cokta sagliklilar masallah darisi sana insallah canim seninde ikizlerin olsun insallah onun ikiz degilde sana icimden oyle gecti :) zaten hamile olmasa bende onu destekcim yapcaktim o bana verdi kilolari. ben butun o sure boyunce aglama dinledim :)buarada canim yanlis anlamzsan onun esinede kilo vermen lazim demisti doktor .
ha hirde yagsiz tuzsuz yok isvecmis yok seydaymis sakin yapma bunlar dogurganligi etkileyen seyler cunku.
O zaman mutlaka takip et castle' cım, benim diyetisyenimin akşam yemekleri için verdiği garip yemekleri meşhurdur :) Bu ara inanılmaz yoğunum ama hatta bir ara fırsat bulursam yazayım tariflerini, genelde yağ yakmaya yönelik değişik tarifler veriyor.
Kolay gelsin, yeni başladın sanırım projeye, en sevmediğim dönem projenin ilk başlama dönemi acaba hipotez tutacak mı beni nereye götürecek vs vs ilk birkaç sonucumu alana kadar rahatlayamam hiç
Evet bir seminer odevi icin basladik sistemleri biraz degisik bunlarin bakalim umarim hallederim icimde korkuda yok degil
Ilgin icin cok saol canim. ben farkettimki ben listesiz diyet yapamayanlardanmisim listemi olusturuyorum artik haftalik bu hafta basliyorum listeyle gitmeye :)senin eski listelerin varsa pcinde bana birara yollarmisin tabi bos oldugunda :)