1sene sonra kendimi fistik olarak gormek istiyorum diyen 90kilo üstü kararli arkadaşlar sayfama ltf.

havalardan sanırım benimde canım hiç bi,şey yapmak istemiyor yerimden bile kımıldamak istemiyorum ama mecburen iş güç beni, bekliyor yarında annemler geliyor o yüzden bugünden işlerimi bitirmeliyim sevinçle iş yapmaya çalışıyorum

senin şu yoğurt kürüne başlayacamda bir türlü başlayamıyorum faydasını görüyosun değilmi
asıl iştahı kapatan o yoğurt kürü eminim artık yoğurt karışımını yemediğim gün daha fazla yiyorum onu farkettim birde canım birşeyler çekiyor yemezsem çikolatalı gofret mesela yoğurdu yerken benim oğlan gelip gidip yer yanımda hiç umursamam dün sadece sabah yedim yoğurdu sonra yemedim akşam benimde canım gofret istedi bu ikidir deniyorum yoğurdu yemezsem evet iştah artıyor

Nehircim Montesorri eğitimini evde nasıl veriyorsun biraz daha açar misin canın
bende ona dikkat etmeye calistim ve calisiyorum. Istanbulda okullari var galiba

Evet canım var, 2 yaşında Montessori eğitimi veren bir kreşe başlayacak kızım.
Alina daha çok küçük olduğu için, çok bir şey yapamıyoruz tabii. Benim Montessori eğitmeni bir arkadaşım var onun bana en büyük tavsiyesi: Sürekli gözlem yap. Alina her ne kadar senin kızın olsan da, senden apayrı bir karakteri olan bir birey ve en iyi şekilde yönlendirmek için gözlem yapmak çok önemliymiş. Ve sürekli konuşuyoruz ben de eşim de. Yemek yedirirken besinleri anlatıyoruz mesela, arabadayken gideceğimiz yeri, sahile gittiğimizde denizi ve balıkları, aklına gelebilecek her konuda konuşuyoruz. Bir odamızı tamamen Alina' nın oyun odası yaptık, kendine zarar vermeyeceği ve yaş grubunun el verdiği ölçüde oyuncaklarla dolduruyoruz. Orası onun mabedi, istediğini yapmakta özgür, yerlerde yuvarlanıyor yeri geldiğinde, her şeyi dokunup tanımasına müsaade ediyoruz. En önemlisi: Kitaplar. Dokunabileceği ve ses çıkartabileceği bir sürü kitabımız. Sadece Alina' ya özel bir kütüphanemiz var, doluyor yavaş yavaş. O kitapları evirip çevirip, dokunmayı çok seviyor, ses çıkartınca tepkisi değişiyor. Kitaplardan bağımsız bir çocuk olmasını istemiyorum asla.
Eğitimin temel amacı çocuğu ilgi alanlarına yönelik ve özgür büyütmek ancak çocuklar sorumluluk sever, sınırları olması gerektiğini sever. Uyku saati çok önemli mesela, hep aynı saatte, kendi odasında ve kendi kendine uyuması çok önemli. Alina hastaneden çıktığımızdan beri kendi odasında yatar, bir kere bile kucakta uyumadı, ya ben ya babası ya annem uyuyana kadar odasında bekleriz ama mutlaka yatağında uyur. Mama saati, dışarıda gezme saati, oyun saati hep bellidir. Ama mesela oyun saatinde ne yapmak istediğinin seçimi kendisine aittir. Alina 9. ayında ama hiç çizgi film izlemedi, çizgi film karşısında ya da elinde tablet olarak büyüyen bir çocuk olmasını istemiyorum. Bu benim tercihim tabii ki. Dediğim gibi daha çok küçüğüz ama şimdilik elimden gelenler bu kadar canım.

Alina daha çok küçük olduğu için, çok bir şey yapamıyoruz tabii. Benim Montessori eğitmeni bir arkadaşım var onun bana en büyük tavsiyesi: Sürekli gözlem yap. Alina her ne kadar senin kızın olsan da, senden apayrı bir karakteri olan bir birey ve en iyi şekilde yönlendirmek için gözlem yapmak çok önemliymiş. Ve sürekli konuşuyoruz ben de eşim de. Yemek yedirirken besinleri anlatıyoruz mesela, arabadayken gideceğimiz yeri, sahile gittiğimizde denizi ve balıkları, aklına gelebilecek her konuda konuşuyoruz. Bir odamızı tamamen Alina' nın oyun odası yaptık, kendine zarar vermeyeceği ve yaş grubunun el verdiği ölçüde oyuncaklarla dolduruyoruz. Orası onun mabedi, istediğini yapmakta özgür, yerlerde yuvarlanıyor yeri geldiğinde, her şeyi dokunup tanımasına müsaade ediyoruz. En önemlisi: Kitaplar. Dokunabileceği ve ses çıkartabileceği bir sürü kitabımız. Sadece Alina' ya özel bir kütüphanemiz var, doluyor yavaş yavaş. O kitapları evirip çevirip, dokunmayı çok seviyor, ses çıkartınca tepkisi değişiyor. Kitaplardan bağımsız bir çocuk olmasını istemiyorum asla.
Eğitimin temel amacı çocuğu ilgi alanlarına yönelik ve özgür büyütmek ancak çocuklar sorumluluk sever, sınırları olması gerektiğini sever. Uyku saati çok önemli mesela, hep aynı saatte, kendi odasında ve kendi kendine uyuması çok önemli. Alina hastaneden çıktığımızdan beri kendi odasında yatar, bir kere bile kucakta uyumadı, ya ben ya babası ya annem uyuyana kadar odasında bekleriz ama mutlaka yatağında uyur. Mama saati, dışarıda gezme saati, oyun saati hep bellidir. Ama mesela oyun saatinde ne yapmak istediğinin seçimi kendisine aittir. Alina 9. ayında ama hiç çizgi film izlemedi, çizgi film karşısında ya da elinde tablet olarak büyüyen bir çocuk olmasını istemiyorum. Bu benim tercihim tabii ki. Dediğim gibi daha çok küçüğüz ama şimdilik elimden gelenler bu kadar canım.

Evet canim anlıyorum ben de bu eğitimsistemini savunan bir ppedagog un kitaplarını okudum. Ve yapabildigimiz kadar uyguluyoruz.. ama biraz büyüdükten sonra anlayacaksın çocukta ki farkı mükemmel bişey...
Burada maalesef o tarz bir kreş yok ve insan üzülüyor.

Gercekten cok guzel bi sistem uyguluyosun.bizimde buyuk oglumla ilgili sorunlarimiz var ozellikle kardesi olduktan sonra cok degisti..kiskanclik cok fazla bana cok duskunlesti babasiyla disari ciktiginda bile akli evde kaliyo.annem beni cok ozler deyip eve gelmek istiyomus..bakalim belediyenin duzenledigi anne cocuk egitimleri var katilcaz insallah haftada bir gun de olsa ortam arkadas degisikligi olur diye dusunuyorum..

bu günkü menü
kahvaltı
60gr ekmek
3 gr peynir
5zeytin
bir haşlama yumurta
bir çay kaşığı reçel
ara 70 gr muz
öğle
bir bardak süt
üç küçük kurabiye
üç yudum pizza
akşam yemeği
bir kase çorba
150 gr patates yemeği
bir haşlama tavuk Baget
35 gr ekmek

Canım günlük kaç kalori alıyorsun toplam da

Günaydın
Mutlu pazarlar diliyorum hepinize:KK36:
Nasılsıniz kızlar. Ben cok iyiyim şükürler olsun..
Sayfa cokk sakinlesmis kimsecikler yok. Olsun bakalım vardır herkesin bir işi:))
Castle ce saheste yok kaç gundur kizlar iyisinizdir umarim:KK51:

Ben simdi yürüyüşe başlıyorum bol enerjik bir gün olsun inşallah

Günaydın,
Bir pazar günü evde olmanın tadını çıkarıyorum :KK68: Gerçekten o kadar yorulmuşum ki bu geçen 1 ayda, üstümden tır geçmiş gibi, bıraksalar 24 saat uyurum sanırım :-)
Ben bilinçli olarak menü yazmıyorum. Çünkü şişkinliğimin geçmesi için bir şok diyet yapıyorum. Bittikten sonra normal menülerimi yazmaya başlayacağım.

Günaydınnn
dün menümü yazmadım bende ams yazmaya karar verdim
sabah peynir 3zeytin ve acılı ezme sürülmüş iki dilim ekmek yedim
öglen yarım elma doğranmış tarçınlı yoğurt
akşam hamburger menü yedim ama pişman değilim çocuklar için karne hediyesiydi benimde yememi istediler yani kaçamağımı yapmış oldum yola devam:)

Yürüyüsümü yaptım rahatladım. :DSimdi temizlik zamanı sonrada buzluk için poğaça yapmayi düşünüyorum. Günü oturarak gecirmemek icin planlar yaptim. :KK76:Aksam da extra bir is cikmazsa sinemaya gitmeyi düşünüyoruz..
Ara verdikce bakarım buraya kızlar sonra da yoklama yapicam:KK70:

selam kızlarrrr herkese bol enerjili bol gülücüklü mutlu hafta sonları:KK68:
kahvaltı menüm
marul maydonoz yeşil soğan az tuz ve zeytin yağıyla 1.5 haşlanmış yumurtayla yapılan salata 6-7 zeytin
2 dilim tuzu çıkarılmış antep peyniri
4 vişne reçeli tanesi
ekmek yemedim ve çok güzel doydum tabi tıka basa değil :)
biz bu ekmeği gözümüzde çok büyütmüşüz yemezsek doymayız sanıyoruz hep ama bir haftadır toplasam yarımdan biraz fazla yemişimdir tost yapmıştım geçenlerde yoksa çeyrek kadardır ve hiç aramıyorum:)

merhaba cnm başladığından bu yana kaç kilo verdin?

Merhabalar hos geldin. Topigini takip ediyorum:))
Geçen mart ayından bu yana en son 17 kilo verdigimi biliyorum ama tartimm bozuldugu için güncel kilomu bilmiyorum:( birkaç gündür daha hafif hissediyorum kendimi. Eşimin soyledigine göre de zayiflamisim:) umarım bos yere umutlandirmiyordur beni:))
Sende yeniden baslamişsin; dogru karar. vazgecmeden devam et kendini daha fazla sevebilecegin bir görünüme sahip olman dileğiyle. .

Merhabalar hos geldin. Topigini takip ediyorum:))
Geçen mart ayından bu yana en son 17 kilo verdigimi biliyorum ama tartimm bozuldugu için güncel kilomu bilmiyorum:KK43: birkaç gündür daha hafif hissediyorum kendimi. Eşimin soyledigine göre de zayiflamisim:) umarım bos yere umutlandirmiyordur beni:))
Sende yeniden baslamişsin; dogru karar. vazgecmeden devam et kendini daha fazla sevebilecegin bir görünüme sahip olman dileğiyle. .
maşallah cnm ne güzel bir iki kilo bile fark ediyo inanki
benim sıkıntım yediği için alanlardan yemediği için alanlardanım :)
tek öğün beslendiğim için çok uyuduğum için veremiyor dum da
artık erkenden yatıp erkenden kalkıyorum umarım bu sekılde devam eder
bu sefer daha azimliyim sanki
umarım hepimiz dilediği rakamı görürüz baskülde

Selam kizlar
Sabah:iki haslanmis yumurta
Yarim krep
1tatli kasigi recel biraz peynir 1dilim ekmek cay
Ara: yarim muz yesil cay
Oglen: iki kase corba
Aksam: 3 kucuk kozlenmis mantar
Bir porsiyon haslanmis tavuk