• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2+1

Pembekoala35

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2016
7.522
13.366
248
Günaydın hanımlar.bir konuda fikirlerinize ihtiyacım var.eşimle ev almaya karar verdik.ilk gunden beri 3+1 diye aradık.daha dogrusu diger turlusu aklımıza bile gelmedi ama dun esim neden 2+1 almıyorum diye bi fikir sundu.dedigi sey haklı size soyle anlatayım.su an kırada oldugumuz ev 3+1 salon ve yatak odası dısında diger odaları hic kullanmıyoruz.bide ütü camasır falan serdigimiz bi oda var.misafir geldiginde ki kalabalık gelmezler genelde salonda bayanlar da mutfakta otururuz.ilerde en fazla 2 cocugumuz olur diye planlıyoruz.boyle baktıgımda mantıklı geliyo.hem kalan parayla arabada alabilirz.bi yandan da ev bi kere alınır sonra pişman olursam diye dusunuyoruö.alacagımız evin metrekaresi 120 130 civarı.sizce ne yapmalıyız ?

Çocuk olduktan sonra biz 3 +1 e sığamadık, balkonum vardı cambalkon yaptırdım onunla kömürlüğe koyuyorum kalabalığı sen düşün yeni evlilikte öyleydi benimde odaları temizlerken açardım bende salonda oturuyorum ama bence 3+1 en az

Çocuk olduktan sonra biz 3 +1 e sığamadık, balkonum vardı cambalkon yaptırdım onunla kömürlüğe koyuyorum kalabalığı sen düşün yeni evlilikte öyleydi benimde odaları temizlerken açardım bende salonda oturuyorum ama bence 3+1 en az
Simdi bi kızım var 1 yasında.ilerde bi odayı çocuk odası yaparız diye düşünüyoruz.hemen tasınmayacagız zaten.işimiz gereği iki yıl sonra tasınıyoruz.bunun kredisi biterse daha iyi bi eve geçeriz diyo eşim.bende kararsız kaldım

Bencede 3+1 cunku ilerde cocuklarinuz olacak insallah. Onlar kucuk kalmayacagi icin ayri oda isteyecekler buyuduklerinde

Şimdilik planlarımızda tabi bi sürpriz olmasa en az 5 yıl ikinci çocuğu dusunmuyoruz.ikincisi olduğunda yeni bi ev alırız diye düşünüyoruz.
Bence sen simdiden evini istedigin gibi al. Cunku hayat neleri getiriyor. Allah korusun olumlu kadar tersinide dusunmek gerekiyor ki, insallah hic bir olumsuzluk olmaz simdi istediginizi alin.Sinra pisman olmayin.

Simdi bi kızım var 1 yasında.ilerde bi odayı çocuk odası yaparız diye düşünüyoruz.hemen tasınmayacagız zaten.işimiz gereği iki yıl sonra tasınıyoruz.bunun kredisi biterse daha iyi bi eve geçeriz diyo eşim.bende kararsız kaldım

Teklife çocukla kalacaksanız tamam ama 2 çocuk düşünüyoruz dedin, 2 çocukta aynı odada mı kalacak

Bizim evimizde 2+1 küçük değil büyük ama 2 cocugum var ben şu anda bırakın 3+1 ı kesinlikle 4+1 ev almayı planlıyorum oda sayisina ekstra banyodan hariç banyo gibi ütü odaları oluyor ondan olsun bile istiyorum
Çocuklarım arasında 5 yaş var yaşları yakın olsa bu kadar zorlanmazdım belki de şimdi kızım okula gidiyor haliyle ödev yapması gereken zamanlar var ama odasını kullanamıyor çünkü kardeşi o odada bağıra bağıra oyun oynuyor istiyorum ki herkesin odası ayrı olsun ve günlük ve misafirlik salonum olsun

Bir de 120-130 m2 istiyoruz yazmissiniz ya zaten o m2 de 3+1 de olabilir. Önemli olan m2 fiyatı degilmi oda sayısı fazla diye fiyat artmaz sanırım kaç m2 ise ona göre fiyatı olur

Ileride ev alırız diyorsunuz ama ınaninki dediğiniz gibi olmuyor.Almisken 3+1 tavsiye ederim.iki oğlum aynı odada kalıyor evin 3+1 tam ayiracaktim 3 çocuğum oldu .Kız olduğu içinde ayrı oda lazım yani 2 tane de olsa çocuklar bir süreden sonra ayrı odada uyumak istiyor .Böylesine onlar için daha iyi , bence yorumları iyi değerlendirin daha sonra pişman olmayın.Cunki istediğiniz anda evi degistiremiyorsunuz.Sizin için hayırlısı olsun.

Bir de 120-130 m2 istiyoruz yazmissiniz ya zaten o m2 de 3+1 de olabilir. Önemli olan m2 fiyatı degilmi oda sayısı fazla diye fiyat artmaz sanırım kaç m2 ise ona göre fiyatı olur

Günaydın hanımlar.bir konuda fikirlerinize ihtiyacım var.eşimle ev almaya karar verdik.ilk gunden beri 3+1 diye aradık.daha dogrusu diger turlusu aklımıza bile gelmedi ama dun esim neden 2+1 almıyorum diye bi fikir sundu.dedigi sey haklı size soyle anlatayım.su an kırada oldugumuz ev 3+1 salon ve yatak odası dısında diger odaları hic kullanmıyoruz.bide ütü camasır falan serdigimiz bi oda var.misafir geldiginde ki kalabalık gelmezler genelde salonda bayanlar da mutfakta otururuz.ilerde en fazla 2 cocugumuz olur diye planlıyoruz.boyle baktıgımda mantıklı geliyo.hem kalan parayla arabada alabilirz.bi yandan da ev bi kere alınır sonra pişman olursam diye dusunuyoruö.alacagımız evin metrekaresi 120 130 civarı.sizce ne yapmalıyız ?
Ben eskiden büyük ev istiyordum şimdi 1+1 istiyorum

Küçük ev iyidir diyenlerdenim.
Ama planlarınıza göre çocuklar arası yaş farkı olacak, aynı odada zor olur.
İleride değiştirmek bana mantıklı geliyor.

Bence ilerde pisman olucaksiniz..
Bide kira olsa neyse. Satin almaktan bahsediyorsunuz.
Bize burda yurt disinda kiralik evlerden tasinmak bile bi iskence. Duzenin alt ust. Ha diyince tasinmak kolay degilki.
Onunda ayri bi masrafi olucak.
Siz araba alabilmek icin kucugu iyi diyorsnuz. Tasarruf yaptiginizi dusunuyorsunuz. Ama bence uzun vaadede tamamen butceye zarar.

Bebek olunca evin kalabalıklığı da artıyor beşiği, yürüteci, mama sandalyesi, ana kucağı vs. fazladan bir oda olmalı bence odalar tıkış tıkış olur yoksa.

evim 3+1
bir oda bizim, bir oda kızımın, bir odada oturuyoruz,
diğer odada ütü-masası, süpürge, kütüphane, çalışma masası, enstrumanlar, bilgisayar vs yığınla şey var,
2+1 evde yaşacak onları nereye koyardık bilmiyorum.
özetle çocuklu aileye ne kadar çok oda olursa o kadar iyidir.

Back
X