• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2+1

Benim evimde 2+1 90m2 idi. Temizliği öyle kolaydı ki buraya taşınınca çok zorlandım. 3+1 170 m2 neredeyse 2 katı. Ama alıştım zamanla şimdi bebegimde olacağı için iyiki taşınmışım diyorum.

2 çocuk düşünüyorsanız 3+1 belki biraz bütçenizi zorlar ama daha mantıklı olur. Bizim evimiz de 2+1 ama biz de 3 kişi sığamıyoruz eve. Mutfakta oturmayı seviyorsanız mutfağın büyük ve kullanışlı olmasına dikkat edin. Metrekare olarak da çok büyük olmasına gerek yok. Zor temizler zor ısıtırsınız. Size söylenen metrekarelere de çok itibar etmeyin. Genelde fazla söylerler. 60m2 bir evi bile 100m2 diye satıyorlar. Kendiniz metre alıp ölçün. Her zaman net kullanım alanının m2 sini sorun. Brütü söyleyerek de yanıltabilirler. Tapuyu görseniz de mutlaka belediyeye gidip sorgulatın. Tapuda kat irtifakı ya da mülkiyeti bile yazsa bilmediğiniz sorunları çıkabilir. Eğer kredi de kullanacaksanız exper mutlaka belediyeye gidecek ve sorun varsa banka krediyi onaylamayacak cebinizden de expertiz ücreti çıkacaktır. Şimdiden hayırlı olsun .

2+1 e iki çocukla sığamazsınız arkadaşım , ben 3+1 e tek çocukla sığamıyorum oyuncaklarına bi oda gerekiyor çocuk olunca :halay:

2 çocuk düşünüyorsanız ilerde o eve sığamayabilirsiniz ama yatırım amaçlıysa Olanilir

Günaydın hanımlar.bir konuda fikirlerinize ihtiyacım var.eşimle ev almaya karar verdik.ilk gunden beri 3+1 diye aradık.daha dogrusu diger turlusu aklımıza bile gelmedi ama dun esim neden 2+1 almıyorum diye bi fikir sundu.dedigi sey haklı size soyle anlatayım.su an kırada oldugumuz ev 3+1 salon ve yatak odası dısında diger odaları hic kullanmıyoruz.bide ütü camasır falan serdigimiz bi oda var.misafir geldiginde ki kalabalık gelmezler genelde salonda bayanlar da mutfakta otururuz.ilerde en fazla 2 cocugumuz olur diye planlıyoruz.boyle baktıgımda mantıklı geliyo.hem kalan parayla arabada alabilirz.bi yandan da ev bi kere alınır sonra pişman olursam diye dusunuyoruö.alacagımız evin metrekaresi 120 130 civarı.sizce ne yapmalıyız ?
Metrekaresine bakilirsa genis bir ev 2+1 dede rahat rahat yasanabilir.

Biz milletçe esya olayina düşkünuz ..evi dolduruyoruz..ayrica bizde misafirlik ,yatili kalma da var..
Fakat isin su tarafi da var..2+ 1 evi satarken de zorlanabilirsiniz..yeri iyi degilse zor..insanlar genelde 3+1 e bakiyorlar..
Gerci su var..biz de küçük evde büyüdük..ama sizin standartlariniza yasam seklinize bagli..mesela ilerde cocuklara ayri oda dusunuyorsaniz yada cok misafir geliyorsa zorlanirsiniz

aldıgınız evde ömür boyu oturmak zorunda değilsiniz ki
şimdi çocugunuza ve paranıza göre alın 2,olunca inş onu satar daha buyuk ev alırsınız.

Back
X