Çocuk Hastalıkları 2,5 aylik bebeğim kist ameliyati oldu

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
merhaba tekrar
dun doktora gıttım senınle paylasmak ıstedım :) kıstte kuculme olmus bebegım normale dönüyo.
cok mutlu oldum senınde soyledıgın gıbı kuculme olmaya baslamıs belkıde doguma kadar bırsey kalmayacak .....

çokk sevindim inan biz kontrole gittiğimizde eşimle korkudan ölüyorduk doktor şuan kist görünmüyor dediğinde ki sevincimiz aklıma geldi,senin de hiç üzülmene gerek yok inşallah seninkide yok olacak:):)

Son düzenleme:
Dün hayatımın en zor günüydü.2,5 aylık bebeğim kist ameliyatı oldu dün.Düşük tehlikesi sebebiyle sürekli yattığım hamileliğimin 34.haftasında bebeğimin yumurtalığında kist tespit edildi.Kisti Ege üniversitesinde öğretim görevlisi Doç.Dr Mert Kazandı tespit etti.Aslında batında tam nerede olduğu anlaşılmayan bir kistti.Doğuma kadar her gün ağladım çünkü bebeğimin geleceği kistin yerine bağlıydı.Doğumla birlikte süreç başladı.Doğumumu üniversite hastanesinde yaptım çünkü bebeğime hemen müdahale gerekebilirdi.Doğumdan sonraki 6 gün boyunca kistin yeri kesinleştirildi.Bunun için üniversite hastanesinde yatmaya devam ettik.Kistin mahiyetini radyoloji a.b.d Prof.S.Süreyya Özbek teşhis etti.Ve çocuk cerrahisinden Doç.Dr .Ahmet Çelik e yönlendirildik.Ve öğrendik ki minik kızımızın sağ yumurtalığı over torsiyon -yumurtalık dönmesi-sebebiyle tamamiyle işlevini kaybetmişti.Sebebide yaklaşık 4 cm.çapındaki kistti.6.gün gittiğimiz Doç.Dr.Ahmet Çelik ameliyatı 2.5 aylıkken yapacağını söyledi.Ve dün işte o gündü.Minicik bebeğim 2.5 saat süren bir ameliyata girdi.Ve maalesef kistle birlikte sağ yumurtalığı da alındı.Ne yapalım Allah can sağlığı versin.Sol yumurtalığı sağlam şükür ki.Çok korkarak beklediğimiz 2.5 ay ve ardından hayatımızın en zor 2,5 saati bebeğimizin sağlığına kavuşmasıyla sona erdi.
İşte bu sebeple ilk önce anne karnında bebeğimdeki kisti gören Doç.Dr.Mert Kazandı'ya ,
kistin mahiyetini ve over torsiyon olduğunu tespit eden Prof.Dr.S.Süreyya Özbek'e ve ameliyatı başarıyla gerçekleştiren Doç.Dr.Ahmet Çelik ve ekibine çok teşekkür ederiz.
Ayrıca bir de bebeğimin ameliyattan çıktığını beni görür görmez haber veren ameliyathane ekibiyle ,ismini bilmediğim ama operasyon öncesi içimi çok rahatlatan anestezi uzmanı bayan doktora da teşekkür ederim.
Aslında en çok söylemek istediğim operasyon esnasında ameliyathane kapısında gördüğüm tüm miniklere de acil şifalar diliyorum.Allah ailelerine yardımcı olsun.
Hayal Güleç

Merhabalar, Mert bey artık Profesör ve Bayraklı'da muayenehane açtı. Muayene ücreti de 200 TL. Belirtmek istedim, geçmiş olsun..

Arkadaşlar benim kızımda da karnında kist çıktı sizlerin neler yaptığını nelerle karşılaştığınızı merak ettim. Ne olur bana cevap yazar mısınız...ben 29 haftalık gebeyim suan da
çokk sevindim inan biz kontrole gittiğimizde eşimle korkudan ölüyorduk doktor şuan kist görünmüyor dediğinde ki sevincimiz aklıma geldi,senin de hiç üzülmene gerek yok inşallah seninkide yok olacak:):)

Merhabalar 35 hagtalık gebeyim ve 34. Haftada kızımda kist tespit edildi.mesaneye yakın yerde diyolar yumurtalık kşstide olabilirmiş mezenterik kistte.şimdilik takip altındayız.DOğduktan sonra tedavi şeklin karar berilecekmiş.sizşerin nasıl sonuçlandı.N e olutr cevap yazınok korkuyorum ve hergün ağlıyorum....

Back
X