2.5 yaş uyum sağlama sorunu

Nerde yaşıyorsunuz?
Evlatlarımızı çok sevsek de biraz özlemeye ihtiyacımız var.
Eğer cevrenizde kreş varsa haftada iki veya üç gün iki saatliğine vermenizi tavsiye ederim.
Hem siz dinlenmiş olursunuz hem de çocuğunuz kreş ortamında nasıl davranması gerektiğini öğrenmiş olur.

Size çocukların yaş ve gelişim özelliklerini, gelişim dönemlerine özgü davranışlarını okuyup araştırmanızı tavsiye ederim.
Çocuğunuzun davranışları yaşına göre beklenmedik davranışlar değil.
Dediğinize göre kuzenini taklit etme,olumsuzu modelleme yani sosyal öğrenme durumu mevcut (vurma davranışı)
Bu yaş grubunda bir çocuğa istediğiniz kadar 'vurmak yanlış' diye anlatın gerekli davranış düzenlemesi yapılmazsa yine tekrarlar.
Bununla birlikte siz bilgili ve donanımlı olursanız çocuğunuzun davranışlarını düzenlemesine yardımcı olabilirsiniz.

Tavsiyem bebek fikrini bi süre erteleyin çünkü zaten kardeş gelince çocuklar acayip bi hal alıyolar. Benim kızım çok sakin uslu uyumlu bi çocuk olmasına rağmen kardeş geldikten sonra çıldırdı resmen huysuz mızmız gergin bi çocuk haline geldi

Çocugunuz arkadaslarına vurdugunda nasal bir tepki veriyorsunuz.

Kaç yaşında cocuklariniz

Çünkü yaş olarak grupla oynama yaşı değil.
Çocuklar (ayni yaş yani 2 yaş cocuklari) 2 yaşından 3 yaşına kadar tek tek oynar iletişim halinde gibidirler ama ayri oynarlar. 3 yaşında ise beraber oynamaya başlarlar.
Her çocuk için 6 ay kuralı vardır.
Kimi 2.5 yaşında oynar beraber kimi 3
..
Normal şu an durum
..

Bunu ben de biliyorum ama benim bilgim eksik mi bu vurma davranışını normalleştiriyor mu yani. Gelişim psikolojisindeki adı neydi unuttum.

Çay içmek derken ?
11 ay oğluma ben baktım tam 11 ay bi öğün yemek yüzü görmedim.
Yıvaya gidiyor şuan , yuvadan aldıktan sonra yatana kadar aynı durum.
Kimseyi dövmüyor ama hep ben onla oynayacakmışım, diyorum tüm gün işteydim ayrıydık yazık. Ama bi wc ye bile girsem ağlıyor. Benimki boş boş hobi olarak bile ağlıyor
Ben alıştım
Erkek çocuk diyor geçiyorum
Bazısının huyu böyle
Vuruyosa vurduğu arkadaşıyla bi süre görüşmüyorum
Bin kere vurulmaz sevilir diye gösterdim daha ufacınıkken.
O dönem geçti şükğr
Bi ara ısırma dönemi oldu, o da hızlı bitti çokşükğr.
Uykusunu iyi alamadıysa hırçın olur
Mesela tam uyku sonrası insanlarla buluşma ayarlasanız?
Akşamüstü uyku başına vurdu mu beni de dövüyodu benim velet.
İkinciyi hep birlikte düşünüyoruz. Ben bu şaylara rağmen düşündüm bi senedir, vucudum aklını başına topla deyip vermedi ama
Vucudumun hazır olmasını bekliyprum şuara korunmadan ama..
belli başlı taktikler var işte...
bir de asıl önemli konı
Kızınız konuşuyor mu?
Sizi anlıyor mu?
Bunlarla ilgili sorun varsa bu da hırçınlık yapabilir.
Bir de sosyal çevreye çok mu geç soktunuz?
İnceleyip vurmadığı yaşıtlarıyla daha çok bir araya getirmeye çalışın. Bazı çocuğun bazısına kanı kaynamıyo, belki öyle denk gelmiştir.

Çoğu anne bizim gibi sorunlar yaşıyor.
Kimsenin çocugu altın yumurtlamıyor, çncelikle rahat olun. Çocugunuz manyak değil

Biz dediğiniz yönteme premack yöntemi diyoruz ve uzun vadede kullanımı önerilmez.
Siz bir yöntem önerirmisiniz o zaman. Kendimi anlatamadım. Ben çocukların beraber oynuyor görünüp tek başlarına kendi kendilerine oynamalarını sormuştum.

Siz bir yöntem önerirmisiniz o zaman. Kendimi anlatamadım. Ben çocukların beraber oynuyor görünüp tek başlarına kendi kendilerine oynamalarını sormuştum.
Bir de bu vurma davranısı 2.5 yaş çocugu oyun oynarken normal mi yani onu sormustum.

Bir de bu vurma davranısı 2.5 yaş çocugu oyun oynarken normal mi yani onu sormustum.
Elbette normal değil.
Sebebi bulunmalı.
Neden vurdu?
Ne zaman vurdu?
Ne oldu da vurdu?
Bu soruların cevabı lazim.
Sebepsiz vurmaz asla.
Ya vurmak onun icin bir iletişim yolu ya da baska bir sey.
Ben dilini deneyin bir de.
" sen vurunca ben çok üzülüyorum"gibi..
Genelde son çare olrak da mola kullanılır.
Vurunca o ortamdan başka bir ortama (baska oda vs) alıp yaşi kadar dakika bekletip( 2.5 dakika) kuzenlerine vurduğun için buradasın deyip tekrar yanlarına gitmek.
Bu arada mola esnasında çocuk olurda odadan kaçarsa süre baştan baslar.

Bahsettiğiniz iki yöntem de bu yaş grubu için uygun değil.
Mola yöntemini hiç bir yaş grubu için uygun bulmuyorum o ayrı bir konu.
Mola özünde ceza içerir ve eğitici-öğretici bir yanı yoktur.

Bu yaş grubunun hepsi aynı sanırım 2 ay kreşe gitti çok iyi başlamıştı 1 ay sonra herkesi sıradan ısırmaya başladı

Bahsettiğiniz iki yöntem de bu yaş grubu için uygun değil.
Mola yöntemini hiç bir yaş grubu için uygun bulmuyorum o ayrı bir konu.
Mola özünde ceza içerir ve eğitici-öğretici bir yanı yoktur.
Mola son çare kullanılır zaten.
Veli izin dilekçesi ile.
Ben dili her yaş için kullanılır.
Ben zihin engelli öğrencilerim de bile kullaniyorum

Benim 17 aylık olacak minnoşum. 2.5 yası deneyimleyemedim o yuzden daha. Ama yine de size bir kaç öneri de bulunmak istiyoru. Kızınızla birlikte oyun oynuyorsunuzdur dimi. 5 dakika beraber oynuyorsanız 5. Dakikadan sonra tek basına oynamaya başlıyorlar. Bizde oyle oluyor. Benim yönlendirmelerimle oynadıgımız oyyndan sıkılıp farklı şeyler yapıyor ve o yaptıgı seye göre ben tekrar konum alıp ona göre sekillendiriyorum oyunumuzu.
2.5 yaş çocugu diğer çocuklarla oyun oynayabilecek bilişsel düzeyde değildir. Yanlarında mutlaka siz de olun. Oyunlarında rehber olun zaman zaman yönlendirin. Kendini ifade edemeyip hırcınlaşıyor olabilir büyük ihtimal. O yhzden siz diğer çocuklarla kendi çocugunuz arasında bir köprü olacaksınız. Bu sekilde zaten eğer anlaşılamamaktan kaynaklanan bir hırcınlaşma durumu varsa üstesinden gelirsiniz.

o huy benim oglumdada var cocuk gibi bende oturup oynuyorum kadinlar sohbet ederken. onlarla oynarken ogluma müdahale etmesi kolay oluyor. araya girip bana denk geliyor eli oglum cok acidi napcaz simdi filan diye sohbet ediyorum... öyle öyle azaldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…