- 30 Ekim 2018
- 16.162
- 36.780
- 528
Nerde yaşıyorsunuz?Ne biliyom kafayı yicem artık gerçekten. Ne bı Cay icebiliyom ne evi tam topluyom ne gittiğim yerde duruyo hep eziyet. Evladım canım Rabbim eksikligini göstermesin ama yiprandim inanin. Telefonla bile zor görüşüyorum alo dedigim an ille teli istyo konusturmuyo agliyo yatiyo yerlere
Biz sana vuruyomuyuz vurursan bidaha getirmem parka vs.Çocugunuz arkadaslarına vurdugunda nasal bir tepki veriyorsunuz.
Kaç yaşında cocuklarinizTavsiyem bebek fikrini bi süre erteleyin çünkü zaten kardeş gelince çocuklar acayip bi hal alıyolar. Benim kızım çok sakin uslu uyumlu bi çocuk olmasına rağmen kardeş geldikten sonra çıldırdı resmen huysuz mızmız gergin bi çocuk haline geldi
Çünkü yaş olarak grupla oynama yaşı değil.2. 5 yas kızım kimseyle oynayamiyor biraz oynasa direk vuruyo durduk yerde ...7- 8 yaş kuzeni var yakın oturuyoruz ondan öğrendi sanirim erkek... Cildircam gittiğim yerlerde oturamiyorum sürekli çocuklarla kavga dövüş bagris cagris ne zaman düzelir ne zamannnn üstelik ikinci çocuğu düşünüyorum yaşım geç olacak iyice yoksa.
Ödl yöntemini denediniz mi? Arkafasına vurmadan güzel güzel oynarsan işte atıyorum eve gidince senle kurabiye yapcaz.vs neyden hoşlanıyorsaBiz sana vuruyomuyuz vurursan bidaha getirmem parka vs.
Bunu ben de biliyorum ama benim bilgim eksik mi bu vurma davranışını normalleştiriyor mu yani. Gelişim psikolojisindeki adı neydi unuttum.Çünkü yaş olarak grupla oynama yaşı değil.
Çocuklar (ayni yaş yani 2 yaş cocuklari) 2 yaşından 3 yaşına kadar tek tek oynar iletişim halinde gibidirler ama ayri oynarlar. 3 yaşında ise beraber oynamaya başlarlar.
Her çocuk için 6 ay kuralı vardır.
Kimi 2.5 yaşında oynar beraber kimi 3
..
Normal şu an durum
..
Çay içmek derken ?Ne biliyom kafayı yicem artık gerçekten. Ne bı Cay icebiliyom ne evi tam topluyom ne gittiğim yerde duruyo hep eziyet. Evladım canım Rabbim eksikligini göstermesin ama yiprandim inanin. Telefonla bile zor görüşüyorum alo dedigim an ille teli istyo konusturmuyo agliyo yatiyo yerlere
Biz dediğiniz yönteme premack yöntemi diyoruz ve uzun vadede kullanımı önerilmez.Bunu ben de biliyorum ama benim bilgim eksik mi bu vurma davranışını normalleştiriyor mu yani. Gelişim psikolojisindeki adı neydi unuttum.
Siz bir yöntem önerirmisiniz o zaman. Kendimi anlatamadım. Ben çocukların beraber oynuyor görünüp tek başlarına kendi kendilerine oynamalarını sormuştum.Biz dediğiniz yönteme premack yöntemi diyoruz ve uzun vadede kullanımı önerilmez.
Bir de bu vurma davranısı 2.5 yaş çocugu oyun oynarken normal mi yani onu sormustum.Siz bir yöntem önerirmisiniz o zaman. Kendimi anlatamadım. Ben çocukların beraber oynuyor görünüp tek başlarına kendi kendilerine oynamalarını sormuştum.
Elbette normal değil.Bir de bu vurma davranısı 2.5 yaş çocugu oyun oynarken normal mi yani onu sormustum.
Bahsettiğiniz iki yöntem de bu yaş grubu için uygun değil.Elbette normal değil.
Sebebi bulunmalı.
Neden vurdu?
Ne zaman vurdu?
Ne oldu da vurdu?
Bu soruların cevabı lazim.
Sebepsiz vurmaz asla.
Ya vurmak onun icin bir iletişim yolu ya da baska bir sey.
Ben dilini deneyin bir de.
" sen vurunca ben çok üzülüyorum"gibi..
Genelde son çare olrak da mola kullanılır.
Vurunca o ortamdan başka bir ortama (baska oda vs) alıp yaşi kadar dakika bekletip( 2.5 dakika) kuzenlerine vurduğun için buradasın deyip tekrar yanlarına gitmek.
Bu arada mola esnasında çocuk olurda odadan kaçarsa süre baştan baslar.
Ne biliyom kafayı yicem artık gerçekten. Ne bı Cay icebiliyom ne evi tam topluyom ne gittiğim yerde duruyo hep eziyet. Evladım canım Rabbim eksikligini göstermesin ama yiprandim inanin. Telefonla bile zor görüşüyorum alo dedigim an ille teli istyo konusturmuyo agliyo yatiyo yerlere
Mola son çare kullanılır zaten.Bahsettiğiniz iki yöntem de bu yaş grubu için uygun değil.
Mola yöntemini hiç bir yaş grubu için uygun bulmuyorum o ayrı bir konu.
Mola özünde ceza içerir ve eğitici-öğretici bir yanı yoktur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?