2.5 yaş uyum sağlama sorunu

Kızım 3 yaş 2 aylık oğlum 3 buçuk aylık

Ben sizin gibi bir annenin ikinci bebeginin olmasini isterdim yorumlarinizdan anladigim kadariyla cok dusunceli naif birisiniz eminim cocuklarinizida cok guzel yetistirirsiniz bilincsiz cahil ataerkil dusuncede olan kadinlarin degil sizin gibi bilincli annelerin iki uc cocugu olmali uc fazladir da bence ikinciye bu kadar kati olmayin :)

Valla plansiz hesapsiz 2 tane arka arkaya dogurdum , bazen de supriz oluyo iste

O kadar iyi anliyorum ki =[

cok tesekkur ederım

Mola son çare kullanılır zaten.
Veli izin dilekçesi ile.
Ben dili her yaş için kullanılır.
Ben zihin engelli öğrencilerim de bile kullaniyorum
Ben kullanılır/kullanılmaz boyutunu tartışmıyorum zaten.
Uygun olmadığını söylüyorum sadece.
Ben dilini kullanmakla çocuğa 'ben üzülüyorum' diyerek duygu aktarmak arasında ince bir nüans var.

Ben diliyle 2-2,5 yaşındaki bir çocuğa;
'Sen böyle yapınca ben üzülüyorum' demenin çocuğun algısında ve davranış kalıplarında değişiklik oluşturmasını beklemiyorum erken çocukluk uzmanı olarak.
Neden derseniz?
Çocuğun karşısındaki insanın duygularına empati yapabilmesi için en az 6 yaş civarında olması lazım.
Empati duygusu vicdan gelişimi gerektirir bunun için de çocuğun soyut işlemler dönemine ulaşmış olması lazım.
2-3 yaş arasındaki çocuklar henüz kendi duygularını tanımlama ve anlamlandırma becerisine sahip değiller.
Kısacası yetişkin istediği kadar üzülsün,
bunun çocuk için davranış değişikliği sağlayacak düzeyde bir anlamı,önemi ve etkisi yok.

Mola yöntemine veliden dilekçe ile izin alınması da bu yöntemin uygunluğuna bir gerekçe değildir benim gözümde.
Sadece öğretmeni/eğiticiyi/kurumu koruyan bir tedbirdir.

Sizi yorumlarınızdan biraz tanıyorum.
Gelişmeye açık biri olarak konuyu ayrıntılı bir şekilde araştıracağınızı düşünüyorum.
Not:Ben dili konusunda Dr.Özgür Bolat'ın Hürriyet gazetesindeki yazısınu okumanızı tavsiye ederim.Çok ilginç bir bakış açısıyla yorumlamış konuyu.

2 yaşında vurma huyu başladı oğlumun.
Çok uğraştım, yoruldum, ağladım.
3 yaş, azaldı ama bitmedi.
Süreç diyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…