Konuşma Problemleri 2.5 yaşında kekeleme

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.
Arkadaşlar konuyu doğru yere mi açtım bilemiyorum ama 2,5 yaşında kuzenim var herşey normal iken kekeleme kelime takılma,kelime uzatmaya başladı ne yapacağımızı kestiremedik dil terapistleri beklememizi söyledi bir kaç ay ama ailece korkuyoruz geç kalmaktan varmı çözümü veya Allah korusun böyle bir şey tedavi gerektirecek duruma gelrse toparlanır mı Allahım kimseyi evladı ile sınamasın bende hamile bir anne adayıyım 😭
Son zamanlarda ailede bi değişiklik oldu mu ?
Kardeş gelmesi gibi .
Ya da büyük tartışma , kavgaya şahit oldu mu ?

Arkadaşlar konuyu doğru yere mi açtım bilemiyorum ama 2,5 yaşında kuzenim var herşey normal iken kekeleme kelime takılma,kelime uzatmaya başladı ne yapacağımızı kestiremedik dil terapistleri beklememizi söyledi bir kaç ay ama ailece korkuyoruz geç kalmaktan varmı çözümü veya Allah korusun böyle bir şey tedavi gerektirecek duruma gelrse toparlanır mı Allahım kimseyi evladı ile sınamasın bende hamile bir anne adayıyım 😭
Olsbiliyor bu durum. Biz de karşılaşmıştık, babasında da varmış çocukken. Kesinlikle düzeltmeye çalışmayacaksınız. Nefes al, dur, sakin ol gibi şeyler asla söylenmeyecek. O normal konuştuğunu düşünecek.

Hayır ailede öyle etkileyici birşey olmadı zaten tek çocuk cümle kurmaya başlamıştı yavaş yavaş ozman oluştu son 1 aydır bu durum var

Asla konuşma şekline karışmıyoruz o lafını bitirene kadar bekliyoruz hatta onu anladigimizi hissettiriyoruz

Olsbiliyor bu durum. Biz de karşılaşmıştık, babasında da varmış çocukken. Kesinlikle düzeltmeye çalışmayacaksınız. Nefes al, dur, sakin ol gibi şeyler asla söylenmeyecek. O normal konuştuğunu düşünecek.
Nekadar süre beklediniz acaba

Laflarını tamamlamayın o konuşurken. Kendi bitirsin. Kitap okuyun ona ve kitapla ilgili sorular sorun faydalı olabilir. Kendine güveni kırılmasın kesinlikle.

Laflarını tamamlamayın o konuşurken. Kendi bitirsin. Kitap okuyun ona ve kitapla ilgili sorular sorun faydalı olabilir. Kendine güveni kırılmasın kesinlikle.
Yok tamamlamiyoruz zaten konuşma terapistleri ne danistilar bu konudaki yazıları falan okuyorlar ve bizde tamamlamiyoruz konuşmasını bitene kadar bekliyoruz birşey olmamış gibi davranıyoruz

1 yılı buldu. Erkek bebek mi? Yaygın oluyor.
Evet erkek bebek konuşma terapistleri en geç 6 ay bekleyin diyorlar ama biz 1 ay oldu ne yediğimiz belli ne içtiğimiz zorlanıyor kizariyor çıkaramadığı zaman

Yok tamamlamiyoruz zaten konuşma terapistleri ne danistilar bu konudaki yazıları falan okuyorlar ve bizde tamamlamiyoruz konuşmasını bitene kadar bekliyoruz birşey olmamış gibi davranıyoruz
ailede kekeleyerek konuşan başka biri varmı acaba yada çevrenizde

Kizlardesimin kizinda konusma bozuklugu vardi. Ilkokula giderken konusma merkezine goturmustu. Simdi cok duzgun konusuyor.
Bu arada ben solagim. Annem ilkokula basladigimda sag elimi kullanmam icin baski yapinca bende de gecici kekemelik olmustu. Beyinin sag ve sol loblari solak ve saglaklarda farkli calistigi icin. Doktor sol elini kullanmasina izin verin diye annemi uyarmisti. Sonra duzrldi. Farkinda olmadan birseye mi zorladiniz acaba ya da yasaminda birsey mi degisti?

Kizlardesimin kizinda konusma bozuklugu vardi. Ilkokula giderken konusma merkezine goturmustu. Simdi cok duzgun konusuyor.
Bu arada ben solagim. Annem ilkokula basladigimda sag elimi kullanmam icin baski yapinca bende de gecici kekemelik olmustu. Beyinin sag ve sol loblari solak ve saglaklarda farkli calistigi icin. Doktor sol elini kullanmasina izin verin diye annemi uyarmisti. Sonra duzrldi. Farkinda olmadan birseye mi zorladiniz acaba ya da yasaminda birsey mi degisti?
Yani ev içini bilemiyoruz ama olsa mutlaka söylerlerdi böyle oldu diye ya benim aklıma bir ara berbere götürdüler 3 4 ay önce ozman çok korktuğunu söylemişlerdi ama bu kekemelik yeni çıktı cümle kurmaya çalışırken oluştu die düşünüyoruz bilmiyorum ya çocuğun zorlandığını görünce bizlerde moral olarak diplerdeyiz rabbim hayırlı kapılar açsın

Yani ev içini bilemiyoruz ama olsa mutlaka söylerlerdi böyle oldu diye ya benim aklıma bir ara berbere götürdüler 3 4 ay önce ozman çok korktuğunu söylemişlerdi ama bu kekemelik yeni çıktı cümle kurmaya çalışırken oluştu die düşünüyoruz bilmiyorum ya çocuğun zorlandığını görünce bizlerde moral olarak diplerdeyiz rabbim hayırlı kapılar açsın
Bir pedagoga goturmenizi tavsiye ederim. Saclarini kestiririken korkmasi da tetiklemis olabilir.

kuzenimede olmustu
nedenide dayim disarda oynarken arka bahceye gitmesin diye orda öcü var demiş bir gün
baska bir gun cocugun topu bahceye kaciyor korka korka gidip topunu ordan aliyor hayal dunyasida genis tabi kostur kostur nefes nefese eve gidip kekelemeye basliyor
2 sene surdu sonra duzeldi ama destek aldilarmi hatirlamiyorum
kuzeninizide biri bu tarz biseyle korkutmus olabilir yada ruyasinda korkmus olabilir
sirf bu yuzden odadan baska odaya gecerken falan kizima seslenerek gecerim ki birden beni gorup korkmasin ne olur ne olmaz diye cok zor cunku

birde cocukla oynarken kapilarin arkasina saklanip boh falan deriz ya onuda yapmis olabilir biri
tv izliyormu ordanda korkacagi bisey gormus olabilir
kixim maymun cikinca agliyo mesela

Şuan kimse yok ama dedesi kucuken zor konuşmuş onu soyluyorlar
benim kuzenimde olmuştu bu şekilde annesinde kekemelik vardı doktor annesini taklit ediyor yoksa bir sorunu yok çocuğun demişti öyle birşeymi acaba diye düşündüm,

Korkmus olabılır mı? Benım oglumda da olmustu . Tv uzerınde oldugu sıfonyerı dusurmustu bunun uzerıne oldu . Dıl terapısı bu yaslarda mudahale edemıyor. Agzına bakmadan konusması lazım aılenın ve kesınlıkle duzeltmemesı gerekıyor. Ikı kere yasadık bız cok sukur gectı. Ancak bı arkadasımın oglunda kaldı , dıl terapısıde aldılar hala duzelmedı 10 yasında suanda

Back
X