2.5 yaşında kızım parmak emiyor ve mastürbasyon yapıyor..

ne sacmabi kelimebu evladiniza kullandiginiz.ve daha bebek melek bu...cok yanlis okuyunca cok rahatsiz oldum.bence siz bir piskyatrise gidin. cocuk eller kasinir belki merak eder bu soz hic yakistirilirmi ya....

Siz bu isimden rahatsız olsanızda olmasanızda bilimsel adı bu,, ha illede türkçeleşmiş halini istiyor iseniz öz doyurumdur, Özellikle 3-6 yaş arasında “fallik dönem” adı verilen süreçte çocukların cinsel kimliği gelişmekte olup, bu dönemde sık olarak masturbasyon yapmaları doğaldır.konuyu açan arkadaşa psikiyatriste gidin demekle haddinizi aşmışsınız, bence sizin eğitime ihtiyacınız var,

2.5 yasındakı cocuga bu ıfade cok itici. baslıgı gorunce kanım dondu sankı bı an.

benımde 2 yasında bı kızım var. basıma oyle bırsey geldıgınde sureklı onunla ılgılenır, dikkatını baska seylere cekerım sanırım.
yapmadıgımız uygulamalar yaparım. neler yapıyorsunuz bırlıkte bılmıyorum ama cocugunuza boyalar ve resım defterı alın.
benım kzıım sulu boyayı cok sevıyor mesela sulu boyayla patates ve ip baskısı yapıyoruz 2-3 gun arayla.
yada serbest boya yapıyor.
renklı karton kagıtlar alın kırtasıyeden, şekilller kesin buyuk buyuk. üçgen, daire, kare, dikdortgen, bulut, ucak, balık, çiçek vs aklınıza ne gelırse ama buyuk olsun. sonra onları yere koyun, hangı seklı soylersenız onun ustune zıplasın mesela. hem renklerı hem sekıllerı ogrenır.

cocugunuzu sız daha ıyı tanıyorsunuz, nlerden hoslanıyorsa onların ustune gıderek daha farklı yönlerıyle de tanıtın.

bı oyuncakcıya gıdın sevebılecegı bı oyuncak alın. yenı bıseyler de dıkkatını dagıtır.
gecenlerde toyz shoptan bı tane oyuncak pizza aldık, 6 dilim piizası var, yanında limon var, ancuez var, piiza kesiceği falan var. 9.90 tl di. sosis patates kızartması yumurta falan vardı tavayla o da 9.90 dı. 10-25 tl arası cok guzel oyuncaklar var.

boyle seylerle oynatarak ilgisini farklı seylere cekın. müziği sevıosa oyuncak enstruman alın. hem elı oyalanır belkı emmeyı bırakır..

ayrıca arkadasların dedıgı gıbı kasınıyor da olabılır doktora bı gıdın.

Bu kadar alakasız bir cevap olamaz, konuyu açan arkadaş fikir istiyor siz kalkmış çocuğunuzla birlikte nasıl vakit geçdiğinizi, oyuncakların fiyatını vs yazmışsınız,Bu şekilde vakit geçirmediğini nereden biliyorsunuz?Ayrıca başlıkta kanınız donmuş olabilir ama bilimsel ve doğru olan bir terim, yarın öbür gün sizinde başınıza gelmesi muhtemel,

Minik bi melek icin kullanilacak en cirkin ifade bu! İnsan kendi melegi icin nasil boyle bi cumle kullanir ne aklim aliyo ne de icim kaldiriyo! Size soyleyecek bi onerim olsa bile soylemem once zihninizi temizleyin!

Siz ne gibi bilimsel bir kelime kullanmasını önerirsiniz? Bütün melekler fallik dönemden geçiyor ya da geçecek bunu unutmayın, bütün bilim insanları çocukların yaşadığı bu durum için çocuklarda mastürbasyon ifadesini kullanırken bu konu hakkında en ufak bir fikri bile olmayanların sadece bir kelimeye takılıp yardım isteyen arkadaşı topa tutmalarını mantığım almıyor!

benimde 3 yaşına girecek bir oğlum var oda sürekli pipisiyle oynuyor.pantolon giymek istemiyorum.anne ben çıplak çıplak durmak istiyorum diyor.ben ona,hep severek çırılçıplak durulmasının ayıp olduğunu.kötü kıhh olduğunu anlatmaya çalışıyorum.babaannesi bazen kızmaya çalıştığı zaman kesinlikle müdahele ettim.kızmak kesinlikle yanlış.dikkatini başka yönlere çekmek şart.

Basliginiz cok itici olmus:((

Benim oglumda 2.5 tam.
Banyoda falan bakip bakip guler cekistirir...
Yanlis bisi yok sonucta hep kapali olan bir yer ve ister istemez dikkatini cekiyo.
Ayrica her saglikli insan gibi cocuklarda zevk alabilir. Illaki bunu cinsel icerikli anlamak gerekmiyo.

bunu bence basina gelmeyn anlamz cocuk tamm farknda olsa yapmaz ama anneyi o kadr yipratyoki bu donm bende atlattm kizmda her zamn yalnz kalmk istiyodu ortalikta yoksa hmn bilki bisyler yapiyo benm tavsiym herhangi bi cismi kullanysa onu ortadn kldrn eger sizi anlayck yasta ise onun yanls bi davrns oldgunu soylyn ben cok sukur atlattm darsi size

Başlığı bende çok ama çok yanlış buldum.. Benimde evladım var anneyim yani... Elbette problemlerimizi burada paylaşacağız çözüm bulmaya çalışacağız.. Literatür anlamı bu diye burada da bu ismi kullanmak mı gerekiyor yani.. Hepimiz doktor muyuz eğitimci miyim.. Hepimiz anne olduğumuza göre bunu iş oalrak yapan insanların kullandığı bir terim yerine bir anneye yakışacak şekilde ifade edilebilirdi..

Bütün bunları da neden yazdım birincisi gerçekten başlığı okuyunca aşırı irkildim şok oldum ben mühendisim ve bunun bilimsel adını bilmiyorum nereden bileyim ve neden bileyim banane.. Rahatsız oldum ondan..
İkincisi de bilimsel adı bu diye diretenlere cevap vermek için.. Çocuğum şeyiyle oynuyor yazılsa hepimiz anlarız...

Konu sahibine de Allah sıkıntını gidersin kardeşim.. Normal bir şey olabilir ama katlanması zor..

bunu bence basina gelmeyn anlamz cocuk tamm farknda olsa yapmaz ama anneyi o kadr yipratyoki bu donm bende atlattm kizmda her zamn yalnz kalmk istiyodu ortalikta yoksa hmn bilki bisyler yapiyo benm tavsiym herhangi bi cismi kullanysa onu ortadn kldrn eger sizi anlayck yasta ise onun yanls bi davrns oldgunu soylyn ben cok sukur atlattm darsi size

belki panikten yazmıştır kelime kötü ama biz anneler bazen olmadık şeyleri panikle çocuğumuza yakıştırıyoruz

Herkesn kendince doğru bulduğunu yazmış
bu kadarda kınamayın ayrıca
mastürbasyon kelimesi çok kötü bi şey değil tanımı bu
okul öncesi çağda biçok çocukta görülürki ben sokakta bazen çocuklara bakıyorum çok net olarak belliler
illa kötü bir yakıştırma değilki bu
bazı çocuklarda dikkat ederseniz özellikle bisiklet sürerken sürtünme şeklinde yapıyorlar bazılarıda otururken ayak topuğuyla bazıları ise bir cisme oturarak sürtünmeyle.ben çok cocukta şahit oldum.
Benim kızımda 2,5 yaşına yaklaştı eğer kiloduyla kalırsa bikaç kez denk geldim eliyle oynuyor yapmamasını söylüyorum tabi kendisine ama eli ister istemezgidiyor. Dikkatini dağıtmak en güzel yöntem.
Nette birsürü yazı var araştırmak güel bişey
ama sinir olmamak elde değil tabi hoş bir davranış değilse de zamanla geçecektir

Ben buraya msj yazmak in girmedim bu bölüme kızm uyumuyordu bnm gbı olan varmı diye girdim ama.....
Yazıyı görünce şok oldum
Bütn yorumları okudum
Mhends olan arkadasımın yorumunu cok begendim
İnş sıkıntını gıdermişssindir kardesim
Ama bole seler butun bebişlerin başına kısa sürede olsa gelecek
Tabiriniz cok yanlış
Bütün kelimeleri bilimsel isimleriylemi kullanıyosunuz
Günümüzde nasıl kullanılıyo bılmıyomusunuz
Bilimsel ismin kullanayım aferin falan mı alayım zannettiniz
Tepkı alacagınızı bılmıyomuydunz
Kımseye kızmaya hakkınz yok
O tabiriniz yerine
Kızım uykusunda veya daralınca
Cinsel organıyla oynuyor normal mi
Ama siz oyle buyutmussunuz kı olayı neymiş kızım parmagını emiyor kı bebegin parmak emmesi kadar normal bişi yok bide masturbasyon yapıyor yazık yha üzülüyorum
Bilimsel olacagım derken kendi maneviyatımızdan vazgecmişiz
Analar böle olmaz yha uslub onemli cnm
Bnce pc basında hıc tanımadıgın kışılerden medet umcagına ( bu konularda herkes farklılık gosterır) bı doktora git cnm.
Allah şifa wersin
Sabimede

Ben buraya msj yazmak in girmedim bu bölüme kızm uyumuyordu bnm gbı olan varmı diye girdim ama.....
Yazıyı görünce şok oldum
Bütn yorumları okudum
Mhends olan arkadasımın yorumunu cok begendim
İnş sıkıntını gıdermişssindir kardesim
Ama bole seler butun bebişlerin başına kısa sürede olsa gelecek
Tabiriniz cok yanlış
Bütün kelimeleri bilimsel isimleriylemi kullanıyosunuz
Günümüzde nasıl kullanılıyo bılmıyomusunuz
Bilimsel ismin kullanayım aferin falan mı alayım zannettiniz
Tepkı alacagınızı bılmıyomuydunz
Kımseye kızmaya hakkınz yok
O tabiriniz yerine
Kızım uykusunda veya daralınca
Cinsel organıyla oynuyor normal mi
Ama siz oyle buyutmussunuz kı olayı neymiş kızım parmagını emiyor kı bebegin parmak emmesi kadar normal bişi yok bide masturbasyon yapıyor yazık yha üzülüyorum
Bilimsel olacagım derken kendi maneviyatımızdan vazgecmişiz
Analar böle olmaz yha uslub onemli cnm
Bnce pc basında hıc tanımadıgın kışılerden medet umcagına ( bu konularda herkes farklılık gosterır) bı doktora git cnm.
Allah şifa wersin
Sabimede

İcimi sisirdiniz yahu! Elbette bilimsel adını kullanacak. Ya nasil anlaşılacak? Birşeylerin anlamını bilmek icin doktor ya da eğitimci olmanız gerekmiyor. Biz 'anne'yiz dıyorsanız literatüre herkesten fazla ihtiyacınız var demektir. . . . . .Ayrıca korkmayın maneviyatımıza hiçbir şey olmadı. Masturbasyon ne ayıptır ne de günah. Cinsel dürtülerinizden bu kadar korkarken nasil olmuş da cocuk sahibi olabilmissiniz şaşıyorum dogrusu. . . . . Bu mesajı kişisel alın lütfen ama o .yorumlarını beğendiğiniz diger arkadaslarınıza da buradan selam ederim

çocuğunuz parmak emiyorsa kaygı sourunuz vardır. siz bebeğinize karşı şiddet yada bağırma uyguladysaız bunun sonucudur ve büyük hatadır.Adem Güneş pedegog internetten programlarını dinleyip bebeğinizi kucaklayın. allah yardımcınız olsun

Ben anaokulu öğretmeniyim bizim böyle alışkanlığı olan çok öğrencimiz var parmak emme bebeklikte emme duygusuyla yapılan alışılan bir davranış bıraktırmak için zorlamamanızı tavsiye ediyoruz çünkü onu güven duymadığı yerde yapıyordur. Mastürbasyon ise çok doğal olan sürtünme yoluyla öğrendikleri bir davranış özellikle erkek çocuklarda görülür o anda onu rencide etmeden hadi oyun oynayalım diyip dikkat dağıtarak oyalayabilirsiniz. ;)

Parmak emmenin bağırmak dövmekle evet ilişkisi olabilir ama büyük sebebi oral döneminin gelişmemesindendir. Benim bir aylık oğlumda parmak emiyor engel olamadım banyo yaptırırken sulu sulu ağzına soku ve parmaklarını emmeyi öğrendi... Şimdi acıktığında emiyor babasıda bende pek hoşnut değiliz ama o çok mutlu ;)))

2.5 yaşında ki bi çocuk için böyle bi ifade kullanmak bencede çok yanlış....benimde bu yaşlarda bi oglum var bu gibi bi durumla karşılaşmadım çok şükür ama asla böyle bi kelime kullanmazdım onun için...onu meşgul edecek yaşına uygun bişeyler bulup oynatsanız yada bi uzmana danışsanız bilemiyorum...

Konuyla hiç alakam yok ama yazmadan duramadım :31: mastürbasyon kelimesini sözlüklerden kaldırsak mı ne baksanıza savaşın çıkmasına az kalmış :31: bu ayıp bi şey değil arkadaşlar insanın kendisini tanıma yöntemlerinden biri bu kadar korkmayın şu kelimeden ısırmaz :44:

çocuk masturbasyonu diye bir şey var gelişim psikolojisinde anlatıyorlardı bize. Okullarda eğitim derslerinde anlatılıyor. Keliime olarakta hoşunuza gitse de gitmese de aynen bu şekilde kullanılıyor. Belki pedagojik eğitim arkadaşlar bilir. o yuzden kelimeyi yakıştırıp yakıştırmamayı tartışmak yanlış. normal bir durum çocuk masturbasyonu . Tabiki kendi farkında değil. Bizim hocamız psikolojik danışman ve rehberlik uzmanı ayrıca gelişim psikolojisi yar. doç idi. ve derdi ki : böyle durumlarda çocuğun sevdiği bir oyuncak bir obje ile dikkatini başka yöne kaydırmasını sağlayın. Azarlama kızma yada korkutma daha kötü etkileyecektir.

ben kızımı bu sebeple doktora götürdüm, o sadece sürtünme hareketi yapıyordu, 1.5 yaşında başladı 1 sene sürdü. Doktorun söylediği evet mastürbasyon yapıyor. Ama bu kesinlikle cinsellikle hiçbir alakası yok. Ruhsal durumla hiç ilgisi yok. Sadece tesadüf sonucu farketmiş ve hoşuna gitmiş. Yanında bu konuyla ilgili konuşmak yasak, kızmak vs. yasak. SAdece oyalayacaksınız, yapmaya başladığında ilgisini başka şeylere çekeceksiniz zamanla unutur demişti.

ben kızımı bu sebeple doktora götürdüm, o sadece sürtünme hareketi yapıyordu, 1.5 yaşında başladı 1 sene sürdü. Doktorun söylediği evet mastürbasyon yapıyor. Ama bu kesinlikle cinsellikle hiçbir alakası yok. Ruhsal durumla hiç ilgisi yok. Sadece tesadüf sonucu farketmiş ve hoşuna gitmiş. Yanında bu konuyla ilgili konuşmak yasak, kızmak vs. yasak. SAdece oyalayacaksınız, yapmaya başladığında ilgisini başka şeylere çekeceksiniz zamanla unutur demişti.

Yani yapılabilecek en mantıklı şey. Hastalık değil sonuçta. Gayet doğal bir şey. Bir çocuğa masturbasyon yaptıgını yazmak da ayıp bir şey değil. yapması da çocuğu eksik yada fazla kılmaz ki.insanların aklına kötü şeyler gelmiş galiba.

Back
X