- 24 Temmuz 2009
- 341
- 67
- 323
- Konu Sahibi hureyremir
-
Aglayinca mecbur sakinlestirmek icin hemen ilgileniyorum ama,buna dikkat etmeliyim belki de hakli olabilirsiniz,ama gun icerisinde su an bile yemek yeme tuvalete gitmeyi kendi basina yapmak istiyor destekliyorumda zatenAcaba her iyk miyk dediginde kosan bir anne misiniz?
Benim bir akrabamin 6 yasindaki cocugu bile aglayarak uyaniyor. Daha da kimbilir kac yasina kadar boyle koca bebek olarak kalacak. Tabii o cocugun annesi cocuk her iyk miyk dediginde bebege kosar gibi kosuyor, cocuk artik simarmis. Dogru duzgun konusarak derdini anlatmiyor, kendini bebek saniyor. E annesi bebek muamelesi yapinca... Gece yarisi aglayarak uyaniyor, tuvalete gidecekmis. Gerci kendisi soylemiyor bile bunu. Ayni boyle bebek gibi aglaya aglaya tuvaleti oldugunu soyluyor, ya da huysuzlaniyor filan. Ayni sekilde sabah uyandiginda da oyle. Direk aglayarak uyanma. Annesi de kosa kosa geliyor, ihtiyacini giderip susturmak icin. Ya ayni bebek bakar gibi bakiyor yani 6 yasindaki cocuga. Ben daha once hic gormemistim bu kadar buyuk cocugun bu sekilde bebeksi davrandigini. Annesi oyle alistirmis, simdi de sikayet ediyor zormus bakmasi. Tabii bu anne cocugun agzina da lokmasini veren, tuvalete goturen, kiyafetini, montunu, ayakkabisini giydiren bir anne. Cocuk kendi kendine birsey yapamiyor. Gerek duymuyor ne konusmaya, ne kendisinin en ufak bir ihtiyacini bile gormeye. Tam bagimli ve bebek gibi buyutulmus.
Bilmiyorum siz de mi boylesiniz de... Bence cocuga bebek muamelesi yaptikca cocuk buyumuyor. Benimki sadece bu konuda bir tahmin. Sizinki neden boyledir bilemem de.
Benim kuzum hep mutlu kalkarBenim tanıdığım bütün çocuklar ağlayarak uyanıyor. Ağlamayanı var mı ki bunların?
Bana normal geldi, çocuklar uyanınca ağlar. Yalnız olduğu için falan diye düşünürüm ben.
aynen uyanınca etrafına bakar ve kimseyi göremeyince ağlamaya başlarlarBenim tanıdığım bütün çocuklar ağlayarak uyanıyor. Ağlamayanı var mı ki bunların?
Bana normal geldi, çocuklar uyanınca ağlar. Yalnız olduğu için falan diye düşünürüm ben.
Canim sadece vc ye kalkarken mi acaba idrar yolarinda enfeksiyin falan mi varki belki yanma oluyirdurSelam arkadaslar,evet derdim bu,kizim 2.5 yasinda ve dogdugundan bugune sakince uyandigini goremedim.Hepte sakince sarilarak ninni soylerek dua okuyarak uyutuyorum,ama gel gelelim gece tuvalet icin sabah uyandigi icin bagira bagira agliyo.Nedeni nedir acaba bilen ya da yapmam gereken bisey icin fikri olan var mi?
Evet butun sorulara cevabimiz normal,bazen diyorum acaba gercekten normal uyanma huysuzlugumu,ama bazen de yok ya herseyi normal saglikli neden kizim diyorum.Genelde bütün bebisler boyledir..
Nadirdir uyaninca gulumseyen bebek..
Ben bile 22 yasindayim uyandigimda hala bi somurtma huysuzluk hali :)
Uyandigini belirtme ve size seslenme bicimi haline gelmis bence sorun oldugunu düşünmüyorum. .
Yanaklarindan opun benim yerime pitircigi :)
Kac defa idrar tahlili yaptirdim yok problemCanim sadece vc ye kalkarken mi acaba idrar yolarinda enfeksiyin falan mi varki belki yanma oluyirdur
Bence cok akilli ve saglikli bi bebis..Evet butun sorulara cevabimiz normal,bazen diyorum acaba gercekten normal uyanma huysuzlugumu,ama bazen de yok ya herseyi normal saglikli neden kizim diyorum.
Sadece vc durumundami oluyorKac defa idrar tahlili yaptirdim yok problem
Sanirim oyle yapicam,cocuk dr.u mu yoksa pedagog mu beni aydinlatir acaba,yoksa cocuk psikyatristi mi ?Bence cok akilli ve saglikli bi bebis..
Ama aklinizda ki sorulari gidermek icin bi uzmana danisabilirsiniz, hem iciniz rahatlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?