2.5 yasindaki kizima vurdum.Cok pismanim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Boyle kriz anlarinda hemen ordan ayrilin yada kendi dogrularinizdam vazgecin. 2.5 yas cocugu artik acikinca oturur bir guzel yer yemegini,birakin yemesin. Birakin uyumasin. Ne kendinizi ne cocugu yipratmayin boyle

sadece size değil çocuğuna vuran ya da vurmayı normal karşılayan herkese soruyorum.
işyerinde sinirlenince patrona iki tokat patlatıyor musunuz? ya da yolu uzatan taksiciye, yemeği beğenmeyen eşinize, kayınvalidenize, eltinize, kaynınıza, görümcenize, gürültücü komşunuza...
bunlardan daha mı az seviyorsunuz ki bunlar sinirlendirince kedi gibi pusup oturuyorsunuz da çocuğa iki tane çakıyorsunuz? söyleyeyim sadece çocuğundan çıkarıyorsunuz sinirinizi çünkü gücünüz ona yetiyor, çünkü acizsiniz!

Neden çocuğunu öldürmüş gibi muamele ediyorsunuz günah çıkarmak için yazmamış öfke ile nasıl baş ediyorsunuz diye sormuş ve pişman yaptığı yanlış tabiki de kendini savunamaz vurma bile diyemez annesi öyle düşün öfkelenince inan o zaman geçecek öfkeniz

Bu tür kriz anlarında çocuğu alıp dışarı çıkın
Bırak aç olsun uykusuz olsun evi pislik götürsün çek kapıyı çık
Parkta sokakta oynasın dolaşsın biraz
Sizde sakinleşirsiniz çocukta
Açlıktan uykusuzluktan ölmez

Çocuk sabır işi
Mecbur öğreneceksiniZ
Vurunca çözülmüyor ayrıca yaşadığınız sıkıntılarda onun hiç suçu yok
Her sinirlendiğinizde bunu kendinize tekrarlayın

Kizim bu aralar cok huysuz.Ben calisan bi anneyim aksama kadar canim cikiyor.Ustune bir de esimle ve esimin ailesiyle problemler yasadim.Malesef cok zor bi okulda gorev yapiyorum ve onun gerginligini kucuk kizimdan cikartiyorum bazen.Ve nasil bi anneyim diye oturup agliyorum.Bugun izinli gunum .Kizim kahvalti yapmadi acliktan agliyor ustune uykusu da olmasina ragmen uyumuyor.Bunun yerine saatlerce agliyor.Ben de poposuna ve koluna vurdum sinirle.Aglayarak uyudu kapinin onunde.Icini ceke ceke...Su an cok kotuyum.Sinirlerime nasil hakim olmaliyim?Var mi bunu basaran anneler?

canım allah aşkına böyle bi mevzu için burda konu açmayın. millet gaza gelip sizi işkenceci anne yerine koymuş. şiddet için kızacaktım o kadar sinirlendim ki yorumlara pes dedim artık.
kesinlikle şiddete karşıyım. benim de 2 yaşında oğlum var ve çok stresli bir işte çalışıyorum. 7 akşamın 6sı sabır gösterebilirken 1inde gösteremiyorum ben de çok kızarsam odasına gönderiyorum gözüm görmesin de bağırmayım zarar vermeyim diye. ama kimse kimsenin içinde bulunduğu durumu bilemez. ben böyleyim siz o anın ruh hali ile böyle yapmışsınız. herkes burda birbirine oynuyor muhteşem anne ayakları ile. sizin bunu bilinçli yapmadığınız aşikar.
anne evladına 1 kere kızsa evlat unutur anne unutmaz o vicdan azabını. siz de bunu yaşıyorsunuz belli ki.
evladınızla güzelce konuşun özür dileyin anlatın neden böyle olduğunu ve olmaması gerektiğini aslında onu çok sevdiğinizi ve bunun bir hata olduğunu gibi.
ben bir daha olmayacağına eminim.

Cocuga su sekilde asiliyorsun.himm demek biri yanlis bisey yaptiginda vuracaksin diye dusunecek.sana esin zorla yemek yedirse uyutmaya calissa hosuna gider mi..birde ustune el kaldirsa.iki iki bucuk yas cocuklarin ozerklik ilan ettikleri ben bilirim yapcam etcem dedikleri zaman karakterlerinin olustugu zamanlar cok verimli degerli anlar.benim kizim 21 aylik. cok hareketli ortaligi dagitir bazen uyumak istemez yemegini yemez sesimi bile yukseltmem.isten gelince ozluyor tepemde kucagimda bi bardak cayi zor icerim yemek bile yiyemem dogru durust.aksine ben herseyi sakin sakin anlatirimyoksa cocugun hircin olur sayende.derdim yokmu esim hepsinden zor bir insan..is ev vs.ama kizim hayattaki en degerlim kiyamam ona emanet bana.

Çok üzüldüm senin için,kızın için.
Olmasa iyiymiş ama olan olmuş bari doğru düzgün özrünüzü dileyin. Benim de iki yaşında kızım var ,bazen çileden çıkarabiliyor.öyle anlarda banyoya koşup sderin derin nefes alıp, suratıma su çarpıyorum biraz da havlu ısırmışlığım vardır.
Beş dakika kızınızı yatağa bırakın ağlasın bişey olmaz siz o arada uzaklaşın ve sakinleşmeye çalışın.
Bir de eşinle yada ailesi ile sorunların varsa onlarla halletmeye çalış.

Ben kizima vurmamak için yeri geldi duvar yumrukladim... çünkü çok sevdiğim acısıyla hala yüreğim yanan rahmetli annemin atmış olduğu her tokatı ayrı ayrı hatırlarım... kızıma da bunun olmasına izin vermem... sen de yapmasan iyi olur çünkü çocuklar o tokatları dayaklari unutmuyor

Uyaninca ondan ozur dileyip disari cikartacam.Evet onaylanmayacak sacma sapan bir hareket yaptim.Bir kez daha asla olmasina izin vermeyecegim.Bana onerilersunan arkadaslara coktesekkur ederim
Siz kötü bir anne değilsiniz
İnsan haklı olduğu yerde kızsa bile mutlaka üzülüyor sonradan
Sizi daha çooook çileden çıkaracak deliye döndürecek sinirlerinizi alt üst edecek
Siz sakin olun o zaman daha kolay çözülür hepimiz hata yaptık
Ama diğer sorunlarınızı çözmeye çalışın
Bebekler bile mutsuz anneyi anlıyorlar

Git kocandan ailesinden cikar sinirini. Okulda kim sinirini bozduysa ondan cikar. 2.5 yasindaki masum yavrudan ne cikariyorsun gucun egon ona mi yetiyor ses cikaramiyor diye? Dogurmak icin dogurmayin ya sana da sinirlenip vursunlar o zaman kocan iste falan sinirlenip sacma gelmiyor mu kulagina?

Mükemmel annelik diye bir şey yok kimse kendini kandırmasın...Kadın evladına işkence yapmamış poposuna vurmuş koluna vurmuş.. Tamam vurmamalıydı evet ama olmuş işte.. Ne bu haller herkeste... Hmmmm tüüüü sana diyen herkes eminim çocuğuna gıklarını çıkarmıyordur.. Yapmayın Allah aşkına ya kandırmayın kendinizi.. Her neyse konu sahibi yanlış bir şey yapmış pişman da olmuş daha ne yani..konu sahibi arkadaşım çocuğunuz böyle krizlere girdiği zaman onun ilgisini başka şeylere çekmeye çalışın.. Sokağa çıkın.. Parka gidin.. Sevdiği bir oyynu oynamayı teklif edin.. Oyun hamuruyla çok oynarım mesela ben oğlumla.. Etkinlik yapın.. Öğretmensiniz pekala da yapabilirainiz.. Neden olmasın değil mi...? Yemiyorsa yemesin.. Ben artık pes ettim oğlum yicen mi diye iki kere soruyorum üçüncü kez sormadan kaldırıyorum tabağı masadan..çocuğunuz size muhtaç bunu unutmayın sadece..

Çocuk bakmak kolay değil, bazen sabır zorluyorlar bunu da biliyorum ama vurmak çözüm degil. Bu yaşta annesinden dayak yiyen çocuk, büyüyünce bi tokattan bosanilir mı diyenlere dönüşüyor. Çok şükür ne annemden ne babamdan bir fiske bile yemedim ve yarın bir gün Allah korusun biri bana el kaldırmaya kalksa bana annem babam bile vurmadı sen kimsin diyebilirim ama kızınız belki de bu kadar buyutmeyecek. Yapmayın. Bir daha sinirlenirinize hakim olamazsaniz bu soylediklerimi düşünün. Daha 2,5 yaşında ana kuzusu, sevin onu bol bol sevin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X