2.5 yasindaki kizima vurdum.Cok pismanim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aa olurmu canlari yanar baskasinin cani yaninca yanmaz canlari.
Cok sinirlendiysen kendine vur.
Keşke hepimiz sakinlik perisi olsak, ama olmuyor işte. Ben çok gerildiğimde böyle yapıyorum. Minicik yavruma elbette değil vurmak sesimi yükseltsem kahrolurum. Ama tahammülüm dolduğunda kendimden çıkarıyorum hıncımı.
O yüzden konu sahibi şiddetle öneriyorum. Eğer birine vuracaksan kendine vur lütfen!

Keşke hepimiz sakinlik perisi olsak, ama olmuyor işte. Ben çok gerildiğimde böyle yapıyorum. Minicik yavruma elbette değil vurmak sesimi yükseltsem kahrolurum. Ama tahammülüm dolduğunda kendimden çıkarıyorum hıncımı.
O yüzden konu sahibi şiddetle öneriyorum. Eğer birine vuracaksan kendine vur lütfen!
Ben icime atiyorum yada bulasik makinasini haldir huldur bosaltiyorum.

Bence hala rahatlamadınız dımı yanı suanda mutlu hıssetmıyorsunuz.
Sız ona vurdugunuzunda onun nasıl hıssettıgını merak edıyorsanız, kocanıza veya kayınvalıdenıze soyleyın sıze vursunlar

Neden çocuğunu öldürmüş gibi muamele ediyorsunuz günah çıkarmak için yazmamış öfke ile nasıl baş ediyorsunuz diye sormuş ve pişman yaptığı yanlış tabiki de kendini savunamaz vurma bile diyemez annesi öyle düşün öfkelenince inan o zaman geçecek öfkeniz
Bizim kk hatunlari bazen saldiracak yer ariyo heralde. Kadincagiz nasil basedebilirim demis. Millet sen niye oyle yaptin ben hayatta yapmam derdinde

Kizim bu aralar cok huysuz.Ben calisan bi anneyim aksama kadar canim cikiyor.Ustune bir de esimle ve esimin ailesiyle problemler yasadim.Malesef cok zor bi okulda gorev yapiyorum ve onun gerginligini kucuk kizimdan cikartiyorum bazen.Ve nasil bi anneyim diye oturup agliyorum.Bugun izinli gunum .Kizim kahvalti yapmadi acliktan agliyor ustune uykusu da olmasina ragmen uyumuyor.Bunun yerine saatlerce agliyor.Ben de poposuna ve koluna vurdum sinirle.Aglayarak uyudu kapinin onunde.Icini ceke ceke...Su an cok kotuyum.Sinirlerime nasil hakim olmaliyim?Var mi bunu basaran anneler?
her şeyi anlarımda çalışma alanınızın hıncını çıkarmak ta neyin nesi,bizde her gün binlerce problemle boğuşuyoruz ,çocuklarla uğraşmaktan daha sıkıntılı bir iş varsa cebinde parası olan cahil olan yetişkin insanlarla uğraşmak buna rağmen eve geleyimn hıncımı çocuktan alayım diye düşüncem hiç olmadı...bakın çocuğa vurulmaz ellenmez diyen biri değilim bazen mecbur kalınabiliyor ama bu zihniyetle değil bu kadar basit değil.başedemediğiniz aşikar pedagogtan ve kendiniz için psikologtan yardım alın.

Eşyalardan çıkarın sinirinizi o zaman. Tabak çanak kırın sinirinizi, öfkenizi kaba kuvvetle atıyorsanız öyle sakinleşiyorsanız..

Sizden güçsüz, çaresiz, aciz diye ondan sinirinizi çıkarmak kolay. Canınızı kim yakıyorsa gidin hıncınızı onlardan çıkarın. O size Allah'ın emaneti. Annesi olmanız ona istediğiniz şeyi yapma hakkını vermez..

Allah herkesin yüreğine merhamet, vicdan versin ne diyeyim.

Öfkemizle nasıl mı başa çıkıyoruz ben çocuğuma sinirlenince o güzel suratına bakıp onun sadece bir çocuk olduğunu söylüyorum kendime. Belki çocuğun senden ayrı kaldığı için ya da yeterince ilgilenmediğin için ya da hep böyle sinirli davrandığın için ilgini çekmeye çalışmış ve yemek yememiştir. Zavallım ne bilsin dayak yiyeceğini o ağlarken sen de oturup onu mu izledin ağlaya ağlaya kapıda uyudu kısmını okuyunca nevrim döndü resmen bu mu pişmanlık?

4 koldan bunaltılmış olsam, çocuk, iş, eş, eş ailesi kendi ailem....ve sabrım kalmasa hıncımı çocuğumdan değilde diğer yetişkinlerden çıkarırım, sayar söverim

Vurdugu icin zaten sucluluk duyan bir kadina telkinde bulunsak nasil olur? Suclamak en kolayi ama zoru basarip destek olmaya neden yanasmiyorsunuz?
annede bir insan,yorgundur mutsuzdur üzgündür kotu bir gun gecirmistir oyledir boyledir en nihayetinde bir insan oda ,anne olmadan oncede insandi,yapmamasi gerekiyordu o da kabul ediyor ama bu saatten sonra yapilacak sey ayni davranisi tekrarlamamasi icin yol gostermek
Bir insani direk suclamak kolay,o sucu yaptiran nedenlerle ilgilenmeyi deneyin.Belki de o sekilde yardimci oluruz

Konu sahibi seni cok iyi anliyorum,icinde bulundugun durum zor belki ama bunun sorumlusu cocugun degil,lutfen onu kirma,sinirlendiginde at kendini cama balkona biraz rahatla, gelecegin sorunlu bireyleri sorunlu ailelerde yetisiyor annesi sensin her elin kalktiginda aklina getir,ona attigin her tokat hayattan biraz daha koparacak ve ileride problemli bir genc kiz olacak lutfen bunu dusun

Son düzenleme:
Kizim bu aralar cok huysuz.Ben calisan bi anneyim aksama kadar canim cikiyor.Ustune bir de esimle ve esimin ailesiyle problemler yasadim.Malesef cok zor bi okulda gorev yapiyorum ve onun gerginligini kucuk kizimdan cikartiyorum bazen.Ve nasil bi anneyim diye oturup agliyorum.Bugun izinli gunum .Kizim kahvalti yapmadi acliktan agliyor ustune uykusu da olmasina ragmen uyumuyor.Bunun yerine saatlerce agliyor.Ben de poposuna ve koluna vurdum sinirle.Aglayarak uyudu kapinin onunde.Icini ceke ceke...Su an cok kotuyum.Sinirlerime nasil hakim olmaliyim?Var mi bunu basaran anneler?
bundan sonra agladıgında veya sinirlendigini hissettiginde yatagına (düşüp kendine zarar vermesin sana da gelemesin) veya sepet gibi bebek yatakları varya onların içine koy. sende başka odaya git. o da susar senin sinirlerinde yatışır.

Ben kendime vuruyorum ama çocuğa asla yaptığın yanlış şiddetin bahanesi olmaz kendine gel benimki beni dövüyor

nasıl kıydın, nasıl thamül ettin o iç çekerek ağlamasına.. benim canım yandı okurken, ne yazılır ki sana şimdi:KK12:

Hadi vursunuz keşke kapının önünde kendi kendine uyumasına izin vermeseydiniz. Sarılıp şefkat göaterseydiniz...

çocuğa vurunca yemeğini yedimi ,yada hemen uyudumu??
yoksa sen anlık öfkeyle stres attın da,sonrada vicdan azabımı yaşadın?
benımde 2,5 yasında bir kızım var ve dün gece 1de uyudu 4te aglayarak uyandı..bende bu 3 saatlik uykuyla işe geldim ve bankacıyım mesaiyi ve yogunlugu tahmın edersın sanırım...
ama bırak vurmayı uykumun en yogun anında anneeee ben uyandım deyınce ağlayarak yaa sabır çekip günaydın ozaman annecim deyip,konuşalımmı rüyamı gördün anlatmak istermisin dedim..konustuk biraz falan fılan..
içinde cinnette geçirsen onu çocuguna yansıtma çünkü o tokatların acısını hatırlamıycak sende unutacaksın ama karakterine vurdugun tokatların acısını ve izini o hatırlayacak..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X