• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2.5 yasindaki kizimdan sikayetcilermiş

Yok moklu bırak o daha medeni :KK70:

yani demem odur ki bu komşu şikayetlerini çok da ciddiye alıp üstüne düşmeyeceksin. tür tür insan var, sen çocuğunla ilgili azami önlemleri aldığını söylüyorsun zaten ama muhtemelen komşun senden çocuğunu koli bandıyla duvara yapıştırmanı bekliyor :KK70:o yüzden sen de onlardan biraz kulaklarına tıpa falan sokuşturmalarını bekleyebilirsin :)

yani demem odur ki bu komşu şikayetlerini çok da ciddiye alıp üstüne düşmeyeceksin. tür tür insan var, sen çocuğunla ilgili azami önlemleri aldığını söylüyorsun zaten ama muhtemelen komşun senden çocuğunu koli bandıyla duvara yapıştırmanı bekliyor :KK70:o yüzden sen de onlardan biraz kulaklarına tıpa falan sokuşturmalarını bekleyebilirsin :)
Yas gittikce heralde insanlarin sese olan tahammulsuzlukleri artiyor

ya pardon da ne alaka? 2,5 yaşındaki bir çocuğun yapabileceği sesle olabilecek her türlü olumsuz hareketi kıyaslamak mı lazım? çocuklara karşı dolu musun sen kuzum biraz? :) bak diyo ki aaaaaa dur o iletiyi paylaşıcam:

Bir de konu sahibi üstüne basa basa çok dikkat ettiğini belirtse de,konu sorumsuz, rahat ve çocuğuna premses gibi davranan anneler üzerinden yürümüş gitmiş :)

Konu sahibi çok dikkat ediyor.
Konu sahibi azami özeni gösteriyor.
Konu sahibi elinden geleni yapıyor.
Konu sahibi "benim çocuğum premses,istediği şekilde oynayabilir" mantığında değil.
Konu sahibi bir de komşu şikayet edince çok mahçup oluyor.

Umarım anlaşılmıştır.

Konu "o" anneler değil yani.

@durduru demiş :)
Alıntı yaptığınız mesaj yazılmadan evvel ve zaten konunun o anneler olmadığını yazdım. Muhtemelen görmediniz...
Mevzunun gürültü yapan çocuk ekseninden çıktığını da yazdım... Rahatsızlığımın çocuklar olmadığını da belirttim...
Bilakis çocuklara karşı da gayet ılımlıyım. Bilhassa da komşularımın çocuklarına... 8 yaşındaki minik komşumun ödevlerini yaptık bu akşam ben işten gelir gelmez...Çünkü annesi biraz rahatsız. Tekrar söylüyorum rahatsızlığım beğenmeyen müstakil eve çıksın, benim çocuğum istediğini yapacak, kapıma geleni öyle yaparım böyle yaparım diyenlere ... Umarım sizde beni anlamışsınızdır...

Sonuçta dönüp dolaşıp dusduru dusduru nun yazdığı mesaja geliyoruz :D

Onu konunun girişine mi assak napsak :D

Alıntı yaptığınız mesaj yazılmadan evvel ve zaten konunun o anneler olmadığını yazdım. Muhtemelen görmediniz...
Mevzunun gürültü yapan çocuk ekseninden çıktığını da yazdım... Rahatsızlığımın çocuklar olmadığını da belirttim...
Bilakis çocuklara karşı da gayet ılımlıyım. Bilhassa da komşularımın çocuklarına... 8 yaşındaki minik komşumun ödevlerini yaptık bu akşam ben işten gelir gelmez...Çünkü annesi biraz rahatsız. Tekrar söylüyorum rahatsızlığım beğenmeyen müstakil eve çıksın, benim çocuğum istediğini yapacak, kapıma geleni öyle yaparım böyle yaparım diyenlere ... Umarım sizde beni anlamışsınızdır...

amaaaaannnnn pardon sert çıkış için. aslında üzülüyorum burda da hemen birilerine parlayınca. tanımadığımız biri tanımadığımız biriyle ilgili bir durumu anlatırken biz tanımadığımız birine yükseliyoruz. ne saçma değil mi? :) işte bu da tahammülsüzlük.... çok eleştiriyorum ama bende de var maalesef. anladım şimdi, o kısmında hak veriyorum zaten.

Bir de konu sahibi üstüne basa basa çok dikkat ettiğini belirtse de,konu sorumsuz, rahat ve çocuğuna premses gibi davranan anneler üzerinden yürümüş gitmiş :)

Konu sahibi çok dikkat ediyor.
Konu sahibi azami özeni gösteriyor.
Konu sahibi elinden geleni yapıyor.
Konu sahibi "benim çocuğum premses,istediği şekilde oynayabilir" mantığında değil.
Konu sahibi bir de komşu şikayet edince çok mahçup oluyor.

Umarım anlaşılmıştır.

Konu "o" anneler değil yani.

Konu rayından çıktı çünkü. Ben ilk yaptığım yorumda konu sahibine kendi fikrimi söylemiştim kimeyi katmadan mesela ama sonrasında bahsettiğimiz ''o'' anneler ,yani benim için bencil anneler, yok o çocuk yok o bebek, beğenmeyen müstakil eve çıksın diyince ben şahsen rahatsız olup yorum yaptım. Çünkü birinci olarak konu sahibi gayet hanımefendi ve vicdanlı bir insan gaza gelip çirkeflik yapsa kendi de huzursuz olur ve alacağı tepki canını sıkabilir. İkinci olaraksa çok rahatsız edici ve bencilce buldum bu düşünceyi. Çoğu kişi de belirtti zaten sen elinden geleni yapıyosun yazdıklarımız aslında sana değil diye. Bence konu sahibi için de çok yararlı oldu zıt görüşlerin konuşulması, bir daha şikayette bulunan olursa ne tepki verirse nelerle karşılaşabileceğini gördü. Gereksiz bir durum göremiyorum.

ya o değil de ben gece ebeveyn banyosunda sifonu çekenlere kızan adam da gördüm! "gece gece sifon mu çekilir uykumuzdan uyanıyoruz" dedi! :)
Bizim apartmanda eskiden genç bir kız yaşarmış. Bu kızcağız gece banyo yaparken apartmanın en huysuz yaşlısı gidip suyunu kesmiş kızın. Neymiş efenim su sesi rahatsız ediyormuş :bicak:

Sabah 9 10 gbi kalkiyor kizim gce sorunumz oluyor iste ama dedigim gibi gercekten asiri ses yapmiyor oyun oynuyor bazen kosuyor inkar etmiyorum ama cok nadir oluyor onu da kisitlamak istemiyorum
Gece koşmasini kisitlamak istemiyorsaniz gelen sikayeti hak ediyorsunuz demektir. Bu kadar bencil olunmaz buarada sadece sizi destekleyen kişilerle muhattap olup digerlerini gormezden gelmek de olaya ne kadar tek tarafli baktiginizin ayri bir yonü. Sizin gibi komsulardan 3 yil cektim, ne oldu? Hakkimi helal etmedim! Sizin cocugunuz var ise insanlarin da sabahin köründe uyuyup dinlenip gitmesi gereken bir işi var! Demek ki ne komsluluktan ne kul hakkindan haberiniz var.
Herkesin cocugu var, gece cocuk kosturulmaz hanimefendi. Ayni dunyada, ulkede, sehirde, apartmanda yasadigimiz insanlara gereken saygiyi cocugunuza ogretmedikten sonra 'kisitlamadan' yetistirmekten de bir hayirli sonuc gormezsiniz. Bugun komsuya saygi duymaz, yarin size.

Evet biraz tahammulsuzler bana sikayete geldikten sonraki gun sabah 7 de kavga ettiler tam yarim saat ama ben hic birsey soylemiyorum onlarin bna bu sekilde bir uslubla knusmasi cok kirdi acikcasi cok mahcup oldum tuhaf oldum
Belki empati kurabilmeniz icin bir firsat olmustur. Guzel mi insanlari rahatsiz etmek?

komşularına müstakil eve çıkmayı öneren anneler ve diğerler siz çıkın müstakil eve hem çocuğunuz rahatça hoplar zıplar

komşularına müstakil ev öneren anneler kendi çocukları deli danalar tepinsin diye bunu önermiyor. ya da kendi çocuğu iplerini koparsın hoşuna gitmeyen de gitsin müstakilde yaşasın diye demiyor. Normal şartlarda ve şekillerde olabilecek seslere bile tahammülü olmayanlara diyor. yani bir apartmanda yaşıyorsanız bir evden bir eve biraz da olsa ses gitmesine tahammül edeceksiniz. yoooook bana hiç kimseden hiç ses gelmeyecek diyorsanız da (bunun hiç çonukla mocukla alakası yok, ya da gecenin bi köründe yapılan seslerden bahsetmiyoruz zaten) kendinize uygun bir ev bulacaksınız. çünkü bugün üstünüzden bir çocuklu aile taşınır yarın 2 çocuğu olan başka bir aile gelir yerleşir. naaapsın bütün çocuğu olanlar müstakil evlerde, villalarda mı yaşasın?

Sizinki farkli bir durum cocuk ses yapar bu bir gercek cocuk durdan sustanda anlamaz gun icinde yaptigina istisnai durum disinda pek kimse bir sey demez ama mesela cocuklar erken kalkar cogu zaman mesela haftasonu buna dikkat etmek gerekir zira alttaki insanda calisiyordur hafta sonu dinlenmek ister ayni sekilde aksam 21:00 sonrasi tepindirmek ciglik ciglik bagirtmak yerine Dikkati baska alana cekmek gerekir zaten normal insan bunun farkina varirsa size bise demez ama bide oh dogurdum dunya benim cocuguma kurban olsun zihniyeti var yanlis
Bizim burda cocuk kavgasindan adam öldu.Bir iki ay once karsi apartmanimizda kadin kiskirttigi icin kavga cikti cocuk bu ne bagiriyosun falan diye konustu alttaki adamla hepimiz balkona ciktik ve inanin saat 23 30 du kocasiyla adami kapistirip ki herkes balkondan sus kadin falan diye mudahale etti kocasinin sebebi oldu kavgada adam kriz gecirmis yazik iki erkek cocuk yani

Cok ince bir sınır bu ve evebeynlerin bu sınırı aslında nasıl bir nesil yetiştirdiğini gösteriyor,
Cocugu salip koyverenlere bende karsiyim.
Cocuk 2 yaşından itibaren alistirilmali ev ve bina kurallarına.
Lakin gelin gorun ki 2 3 yaşındaki bir cocuga ne kadar anlatirsaniz anlatin,dinlesede anlasada isine gelmedi mi dinlemiyor...konu sahibini bu yüzden cok iyi anlıyorum. 2 yas sendromu yaşıyorlar ve ne kadar dikkatini dagitsanizda surekli olarak cocugu evde sakin tutamiyorsunuz.
Onlem almak tabiki iyi fakat bu kadar özen gösterilmesine rağmen hala psikolojik baskı görmekte haksızlık.
Ben insanların sadece bu sebeple kavga etmesini gercekten anlayamiyorum.

komşularına müstakil ev öneren anneler kendi çocukları deli danalar tepinsin diye bunu önermiyor. ya da kendi çocuğu iplerini koparsın hoşuna gitmeyen de gitsin müstakilde yaşasın diye demiyor. Normal şartlarda ve şekillerde olabilecek seslere bile tahammülü olmayanlara diyor. yani bir apartmanda yaşıyorsanız bir evden bir eve biraz da olsa ses gitmesine tahammül edeceksiniz. yoooook bana hiç kimseden hiç ses gelmeyecek diyorsanız da (bunun hiç çonukla mocukla alakası yok, ya da gecenin bi köründe yapılan seslerden bahsetmiyoruz zaten) kendinize uygun bir ev bulacaksınız. çünkü bugün üstünüzden bir çocuklu aile taşınır yarın 2 çocuğu olan başka bir aile gelir yerleşir. naaapsın bütün çocuğu olanlar müstakil evlerde, villalarda mı yaşasın?
kimse bi apartmanda çık çıkmasın gibi bi argüman öne süremez zaten müstakil evlerde bile 0 gürültü yok. çocuk ağlar hastadır şudur budur kimse buna laf edemez çünkü derdini anca böyle anlatabiliuor ama çocuk evde akşamın bi saatinden sonra koşamaz çünkü emin olun koşma sesine tıkaçta çözüm olmuyor. yani evde çocuklarınızı bi saatten özellikle koşturmamalısınız buna göre önlemlerinizi almalısınız çocukla oturarak oyun oynanabilir kendi haline bırakırsanız tabiki koşar.herkes birbirine saygılı olmak zorunda çocuk küçük diye neden çevre dairedekiler feragat etsinler evlerinde kalitesiz zaman geçirsinler.

ayrıca ben önerimi sundum bizde apartmanda büyüdük yere büyükçe bi sünger alabikirler aşağıya filan hiç ses gitmiyor. bence çok basit bi çözüm böyle çözümler varken etraftan anlayış beklemek bence anlayışsızlık

Back
X