2.5 yasindaki kizimdan sikayetcilermiş

2,5 yaşındaki bir çocuk ağlama krizlerine girebilir,arada koşup zıplayabilir,oyuncak fırlatabilir.Anne gereken bütün önlemi alıp,azami dikkat gösterip her seferinde çocuğu uyarsa da,bütün bunlar yine de olabilir.Annenin bunları kökten engelleyecek sihirli bir değneyi yok çünkü.Gözden kaçan şey annenin zaten elinden geleni yapıyor olması,şu noktadan sonra yapabileceği tek şey belki uyku saatini düzene oturtmak olabilir.Ama eş işten gelip üstünü değiştirirken bile rahatsız oluyormuş bunlar,çocuk erken uyusa da çok bişey değişmeyecek sanki.Neredeyse evde yürümeyin rahatsız oluyoruz boyutuna gelmişler.

Burada karşılıklı anlayış gösterilmesi gerek,alt komşu çıt ses duymayacak diye çocuk bağlanamaz evet.Ama bu da demek değilki saldım çayıra istediği gibi koştursun.Anne dikkat gösterecek,onlarda az sese göz yumacak bu kadar basit.

Sizinki yine iyiymiş en azından 22'den sonra sesten etkileniyormuş, benim ilk oturduğum evde kızım 2-3 yaşlarındayken alt komşum günün her saati sesten gürültüden rahatsız oluyordu. Ses yapmayın, çocuk ses yapıyor, ağlıyor yok öyle yok böyle. Bir sustum iki sustum, en sonunda çocuk bu hiç oyunda mı oynamasın 24 saat mumya gibi koltukta mı oturtayım çocuğumu. Hiç kusura bakmayın akşam geç saatlerde ya da aşırı gürültü olmadığı sürece kızımın özgürlüğünü kısıtlayamam çocuk tabii ki oyun oynayacak, yürüyecek ve bazende ağlayacak, bir daha bu sebepten ötürü kapıma gelmeyin ben alttan aldıkça tepeme çıktınız ama o tepemden öyle bir indiririm ki aklınız şaşar dedim. Bir kez ciddi tartıştım bir daha o oldu. Tamam vakitli vakitsiz ses, gümleme bende hoşlanmam, öyle bir durumda yok çocuk yani bu oynama kızım, yürüme kızım ağlama kızım mı diyeceğim çocuğa.

Eğer birazcık insanlıktan nasibini almayan biri olsaydım bana bana duyan yerlerinize pamuk tıkayın argümanı ile gelen komşuya neler yapabilirdim bir bakalım;
Mesela geçen gece uçağa yetişmek için gece 03:00'de kalktım. Daire kapım 850 kg. O saatde evden çıkarken o kapıyı öyle bir kapatırdım ki, o çocuğun aklı giderdi. Bir daha da o çocuk o evde ne uyurdu ne de huzur bulurdu....
Bu tür terslemeler, tavırlar ve eylemler sadece size ve çocuğa zarar verir. Başka da bir işe yaramaz. Makul, mantıklı ve insani davranmakta her zaman fayda vardır. Çocuğunuz varsa fedakarlık size düşer. Kendi rahatınızdan, uykunuzdan fedakarlık edeceksiniz. Çocuğunuzla ilgilenecek öğreteceksiniz. Herkesten sizinle aynı şefkat ve anlayışı çocuğunuza göstermesini bekleyemezsiniz. Gösterebilenlere minnettar olursunuz, gösteremeyenleri zorlayamazsınız...
Birilerine tepki veya yanıt verirken bir sonraki adımı da hesap etmeli insan diyorum... İş karşılıklı atışmaya ve zıtlaşmaya giderse, herkesin kendine göre karşılık verebileceği davranış biçimi olacaktır. Başka da birşey demeye lüzum görmüyorum.

Karşı taraf laftan anlayıp idraak edebilen biri olsa o cümleleri çocuğu olan bir anneye sarfetmez.
Dişe diş.
Konuyu dikkatli okumuş olsanız bunları yazmazsınız zaten.
Olabildiğince dikkat eden bir anne var.
Çocuğu yatak odasına bile yollamıyorum diyor.
Napsın kafase mi kapatsın.
O kadar sessiz ortamda yaşamak istiyorsa uzaya gidilebilir. :KK14:

Karşı taraf laftan anlayıp idraak edebilen biri olsa o cümleleri çocuğu olan bir anneye sarfetmez.
Dişe diş.
Konuyu dikkatli okumuş olsanız bunları yazmazsınız zaten.
Olabildiğince dikkat eden bir anne var.
Çocuğu yatak odasına bile yollamıyorum diyor.
Napsın kafase mi kapatsın.
O kadar sessiz ortamda yaşamak istiyorsa uzaya gidilebilir. :KK14:
Bence başından beri okumayan sizsiniz. Konu sahibi kendisi yazmış. Saat 10'dan sonra demiş insanlar. Günboyu dememiş.
2,5 yaşında bir çocuğunda zaten o saat de sizce de uykuda olması gerekmiyor mu ?
Neyin dişe dişi, kana kanı olabilir ki bu durum ? Düşman kim ? Saat 10'dan sonra sessizlik ve uyku isteyen insanlar mı ? 2,5 yaşında bir çocuk mu ?

Iyi geceler hanimlar .. benim alt katim bostu ev sahibi evini bu sene yaptirdi bu yaz tasindilar gelin görun ki onlar geldikten sonra evde kimildayamaz hale geldik alt komsumun esi saat 10 da yatiyormus ve kizimin sesinden rahatsiz oluyormus kizim oturma odasinda oynuyor yatak odasina hic gitmiyor salliyorum uyuyor oyle goturuyorum yatagina esimde saat 10 da cikiyor isten mecbur uzerini yatak odasinda degistiriyor dun gce komsum geldi yanima esim saat 10 da yatiyor dikkat edin kiziniza diye kizima tuhaf tuhaf bakiyorlar uzuluyorum bende yaramaz evet ama yatak odasi tarafina hic gitmiyor bende bsey diyemedim tamam dedim ben ne yapayim simdi kizlar bugun de esi gordu beni annemde vardi yanimda rahatsizim sizden dedi annemde bebegimz yaramaz biraz ama yatak odasinda oynamiyor oturma odasindan nasil ses geliyor dedi adamda koridordan da ses geliyor dedi annemde o zaman sizin diger oturdugunuz bina nasildi sessizdi heralde cocuk yoktu dedi adamda evet dedi alisirsiniz ama cocuk bu dedi adamda ben alisamam dedi bir dha gelirlerse ne diyeyim ben saygizlik yapmkta istemiyorum gonullerini kirmak ama cocuk bu napayim oturma odasinda da oyun oynayamacak mi ben napayim simdi
Komşunuz için demiyorum ama kızınızi en gec 9 da yatirsaniz ve ayakta sallamak yerine uyku eğitimi verseniz hem kendiniz hem komşunuz rahat eder:anne: Benim biri 2 digeri 8 aylik oğlum var ve uyku eğitimi aldiklari için kendi kendine aksam 8 de uyuyorlar ama alt komşumun oğlu okula gitmesine rağmen gece 1 lere kadar top oynuyor evin içinde, bağırıyor ve bebeklerimi kac kez uyandirdilar. Bir kere bile kapılarına inmedim çocuktur diye ama cok rahatsiz oluyoruz. Küçük bir öneri idi lütfen yanlış anlamayın.

Herkes çocuk sesine tahammül edemiyor.
Ama çocuğun annesinin de bu durumda yapacak bir şeyi olmuyor.
İki taraf da kendisine göre haklı yani.
Siz elinizden geleni yapıyormuşsunuz zaten.

Bence başından beri okumayan sizsiniz. Konu sahibi kendisi yazmış. Saat 10'dan sonra demiş insanlar. Günboyu dememiş.
2,5 yaşında bir çocuğunda zaten o saat de sizce de uykuda olması gerekmiyor mu ?
Neyin dişe dişi, kana kanı olabilir ki bu durum ? Düşman kim ? Saat 10'dan sonra sessizlik ve uyku isteyen insanlar mı ? 2,5 yaşında bir çocuk mu ?

Sizinle polemiğe girip konu sahibinin konusunu bölmeyeceğim.
Çocuğun uyku düzeni henüz oturmamış farkındaysanız.
En iyisi çocuğu 22:00'dan sonra kutuya kapatıp ağzını kapatmak.
Zira sizin istediğiniz çözüm yolu bu.

Evet haklisiniz uyku duzenini bir turlu tutturamadik ama en gec 12 ye kdar uyumus oluyor minigim

Konudan bağımsız olarak, 2.5 yaşındaki bir çocuk için gece 12 çok geç değil mi? Yaş ne kadar ufaksa o kadar erken yatmak gerekiyor. İlkokula giden çocukların bile 10'da yatması gerekiyor. Komşunuz için demiyorum, komşunuz çocuk erken yatsa yine başka konuda şikayet edebilir.

bir de muhtemelen çocuk asıl o saatten sonra koşturmaya başlıyordur

zira yorulunca daha da yaramaz oluyorlar

benimkli gündüz uslu oynar ama yorgunluk başlayınca koşmaya atmaya atlamaya meyilli olur

geciken uyku ve bu durumun bilimsel açıklaması da var böbreküstü bezlerinin salgısına ilişkin

yazın 10 çok geç gibi görünmese de kışın cidden geç

yavaşça uykusunu kaydırın sağlıklı büyüsün

Benim oğlum gece okadar aglardiki gece boyu uyumazdi komşum var bir tane altimda kaç kere gördükçe dedik kusura bakmayın diye .onların da cevabı çocuk hasta mı diye merak ediyoruz biz de gece boyu uyumuyoruz valla sesten ama siz de istemezsiniz aglamasini ama ne yapabilirsiniz ki çocuk sonucta.o kadar mahcup oluyordukki her agladiginda yatak odasindan alıp oturma odasına goturuyorduk.her seferinde gördüğümüzde özür diliyorum onlar da hep anlayışlı davrandı.siz gece bile gürültü yapmiyormussunuz çok anlayışsız insanlarmış yapacak birşey yok.ama çok can sıkıcı bir durum

Benim oğlum gece okadar aglardiki gece boyu uyumazdi komşum var bir tane altimda kaç kere gördükçe dedik kusura bakmayın diye .onların da cevabı çocuk hasta mı diye merak ediyoruz biz de gece boyu uyumuyoruz valla sesten ama siz de istemezsiniz aglamasini ama ne yapabilirsiniz ki çocuk sonucta.o kadar mahcup oluyordukki her agladiginda yatak odasindan alıp oturma odasına goturuyorduk.her seferinde gördüğümüzde özür diliyorum onlar da hep anlayışlı davrandı.siz gece bile gürültü yapmiyormussunuz çok anlayışsız insanlarmış yapacak birşey yok.ama çok can sıkıcı bir durum

2 erkek çocuk sahibi bir kadın olarak komşunuza katılıyorum.. bir gün üst katımdaki kadın "sürekli senin sesini duyuyorum ofiş, oğluşların sesi hiç çıkmıyor" demişti :KK53: sürekli benim sesimi duyuyor çünkü "aman oğlum koşmayın, aman oğlum gürültü yapmayın" diyorum.. küçükken saat 9 da yatarlardı, şimdi de 10 da yatıyorlar dersleri ve oyunları ancak bitiyor..

komşun haklı konu sahibi, karşı komşumun misafirleri geliyor haftada 20-30 defa ve gece 3 de gidiyorlar.. o gün ve gece bize uyku yok.. apartmanda bir uğultu var inanılır gibi değil.. beğenmeyen gitsin de ayrı komedi, rahatsız eden gitsin o zaman.. gerçi ben de sürekli tadilat ve matkap sesinden rahatsızım öyle böyle değil her gün beynim oyuluyor..

2 erkek çocuk sahibi bir kadın olarak komşunuza katılıyorum.. bir gün üst katımdaki kadın "sürekli senin sesini duyuyorum ofiş, oğluşların sesi hiç çıkmıyor" demişti :KK53: sürekli benim sesimi duyuyor çünkü "aman oğlum koşmayın, aman oğlum gürültü yapmayın" diyorum.. küçükken saat 9 da yatarlardı, şimdi de 10 da yatıyorlar dersleri ve oyunları ancak bitiyor..

komşun haklı konu sahibi, karşı komşumun misafirleri geliyor hafta 20-30 defa ve gece 3 de gidiyorlar.. o gün ve gece bize uyku yok.. apartmanda bir uğultu var inanılır gibi değil.. beğenmeyen gitsin de ayrı komedi, rahatsız eden gitsin o zaman.. gerçi ben de sürekli tadilat ve matkap sesinden rahatsızım öyle böyle değil her gün beynim oyuluyor..
Bence de rahatsız eden gitsin , rahatsız olan değil.
Ya da rahatsız eden rahatsız etmemesi gerektiğini öğrensin.

çocuk ağlaması farklı birsey , bunu engelleyemezsınız
ama cocuk koşması, tepinmesi, bagırması, evın ıcınde oyun adı altında sacmasapan sesler cıkarılıp bagırılması, top oynanması, oyuncakların sğrekli yerlere atılması, ya da halısız yerde sesli oyuncaklarla yerde oynanması ayrı bırsey
bunlar engellenilebilir.

Çocuklarımız için toleranslı olmalıyız; benim çocuğum,sizin çocuğunuz fark etmez!
Taşındığım günden beri çocuklar,çok büyük bir site olmasına rağmen (bahçenin ön tarafı çok geniş ve park olmasına karşın) balkonumun önündeki 20 m2 lik yerde oynarlar.
Bu sene oldukça rahatsız ettiler, her seferinde çocuklar sessiz olun bebek uyuyor! demekten bıktım.
Hatta uyandırdıklarında, oğlumu kucağıma alıp, balkondan gösterdim; bakın uyandırdınız, gürültünüz den ağlayarak uyanıyor dedim.
Burada kızdığım çocuklar değil anneleri oluyor,çünkü bir kez bile olsa mutlaka duymuştur çocuklarını uyardığımda,malesef sorun devam ediyor.
Çıkıp evine kapıyı çalıp,çocukları şikayet edebilirim ama yapamıyorum,onların yaşam alanını kısıtlamak bana zor geliyor...
Siz bu konuda hassas davranmaya çalışıyorsunuz,bu komşunuza tepki vermemeniz den bile anlaşılıyor.Biraz anlayış olsa keşke.

Back
X