2.5 yasindaki kizimdan sikayetcilermiş

Benim oğlum da 3 yaşında. Ara ara bi coşuyor dur diyorsun 2 dakika duruyor sonra yine hopluyor, zıplıyor, koşuyor. Bir de bizim parkeler eski yürürken bile cart curt ediyor. Alt katımıza iki kiracı oturdu ikiside orta yaşın üzerinde insanlar ama sağolsunlar hiç kapımıza gelmediler. Biraz anlayışla alakalı bi durum. Anne çocuğuna koş zıpla demiyor ya...

Benim alt, ust, yan, alt capraz ve ust caprazimdaki dairelerin hepsi cocuklu, birbirimizin gurultusunu duymuyoruz bile. Alt dairemdekininki bebekken gece sabaha kadar aglardi ebeveyn banyosundaki garip sistem yuzunden cocuk bizim yatak odasinda agliyor gibiydi. Kadin bikac kez kusura bakmayin sizi de uyutmuyoruz dedi, bebek bu agzini bantlayacak degilsinz ya dedim konu kapandi.
Benim de cocugum oldugundan degil, zira 10 yil cocuklu binalarda cocuksuz yasadim, gercekten sesten rahatsiz olmamak gibi bir ozelligim mi var bilmiyorum ama hic uyumami, biseyler izlememi, okumami ya da ders calismami engelleyecek bir komsu gurultusune raslamadim. Insanlar biraz da simarikliklarindan yapiyorlar bunu bence.
Sizin anlattığıniz cok baska bir ornek ama bence.
Bir bebegin ve ya cocugun gece uykusunda aglamasi, hastayken aglamasi normal karsilanmasi gereken şeyler. Bunlara gercekten engel olunamaz.
Ama gece gec saatte oyun oynamasina engel olunabilir.
Ben de cocuk buyutuyorum, ozellikle hastaa olunca araliksiz sabaha kadar agladigi oluyor.
Sagolsun hicbir komsum serzeniste bulunmadi. Ama ben de azami dikkat gosteriyorum. Hasta olunca yataklarimizi salona yapiyorum mesela, o tarafta kimse yatmiyor çünkü. Evet cocuk bu aglar ama insanlarin da dinlenmeye ihtiyaci var. Karsilikli iyi niyet icinde olunmali bence. Alt komşumun da torunu var senede 1-2 defa 1 ayligina falan geliyorlar. Kizimla yasit, cok ama cok gurultulum gece 1 e kadar asagida yatakta ziplayip bagiriyor. Ses oldugu gibi bize cikiyor. Ama tek bir gun sesimi cikarmadim. Napiyim benim kizim da cok hastalanip agliyor. Muhakkak onlarin da rahatsiz oldugu anlar oluyordur. Boyle idare ediyoruz birbirimizi :)

Ne yaptiysam uyutamadim kendi uyumuyor salliyorum ayagimda ama ayagima aldigim zaman nasil bir ciglik uyumayacagm diye kendini yere atiyor uyutamadim ne yaptiysam alistiramadim sabah uykusu da normal 9 da kalkiyor gun icinde de uyumak istemiyor ama gecede erken yatmiyor inanin cok sey denedim ama alistiramadim

Canım sorun tamamen bu.
Sabah 9 da uyanıp gece 12 de uyuması onu bir noktadan sonra
çıldırtıyor :) İllaki bir nokta var tam uyuyabileceği ama sanırım
onu kaçırıyosun.
Örneğin akşam 8 gibi uyutsan uyuyacak ama o saati kaçırınca
2 saat uğraşsan yine uyutamazsın.
Gittikçe açılıyor çünkü uyku.

Biraz sık dişini.
Yada gündüz 2 saat uyutmaya çalış.
Yine direnir başlarda ama gündüz uyuyan çocuk sanılanın aksine
akşam daha rahat uykuya geçiyor ve erken yatıyor.

Birde çığlık falan atmasını umursama.
Atıyorum al biberonunu yada sütünü
ben yatıyorum deyip yatacağınız odaya git.
Sen uyumadığında böyle yaptığında ben çok üzülüyorum.
Bütün çocuklar uyuyor ama sen uyumuyorsun.
Uyurmusun demiyorum uyuyacaksın ve bu şart diyorum
gibi sürekli konuş ama geri adım atma :)
Bir süre sonra sen yataktan kalkmayınca tıpış tıpış gelecek.

Etkinlik saatlerini akşama alın. Gündüz hoplasın zıplasın oynasın. Akşama kadar yorulunca oturur beraber yapboz,boyama falan yaparsınız.
Üst komşum da bana "rahatsız oluyorsanız müstakil eve taşının" demişti. Apartman kurallarından bihaber cahil falan diyip sesimizi çıkarmamıştık eşimle. " Tamam teyze sen haklısın biz taşınalım,torunlarınız rahat etsin" demistik.
Ama görüyorum ki internet kullanan,okuma yazması olan,belki lise,üniversite mezunları da varmış teyzeyle aynı kafada olan.

saat 17:0 da olsa
12:00 da olsa
ya da 14:00 da olsa insanlar kendı evlerınde sessızlık isterler
belki o gece evde yasayan kişi hiç uyumadı, belki hasta , belki işe gidecek, belki canı sıkkın vs vsssssss.
insanlar cocuklarına sessiz olmayı öğretecekler , anlayıssız olan komsular değil bence cocugu olan sizin fikrinizdeki insanlar.
kimse sizin cocugunuzun sesıne gurultusune katlanmak zorunda değil ki?
neyin anlayısı bu soyler mısınız.
Ahh canim kiyamam cokmu agzin yandi bu konudan boyle dertlisin...
Neden onyargili konusuyorsunki benm cocuguma ogretmedigimi nerden biliyorsun...simdiki evlerde ses yalitimi hicbirsey yok wc gittiginde her ses rahatlikla duyulabiliyor...iyi ozaman cocugu olanlar elini kolunu baglasin agzina bant yapistirsin sizin gibi rahatina duskunler yuzunden siz rahat edin kucuk cocuklarda apartmanda odalarinda "yapma,etme,dur,sus,konusma,kosma,yurume" psikolojileri darma duman olsun siz rahat edin kiciniz agrimasin anlayissizlik sizde var bu kadar kıtsiniz ve onyargilisiniz lutfen bnm msj cvp vermeyin isinize bakin...

Etkinlik saatlerini akşama alın. Gündüz hoplasın zıplasın oynasın. Akşama kadar yorulunca oturur beraber yapboz,boyama falan yaparsınız.
Üst komşum da bana "rahatsız oluyorsanız müstakil eve taşının" demişti. Apartman kurallarından bihaber cahil falan diyip sesimizi çıkarmamıştık eşimle. " Tamam teyze sen haklısın biz taşınalım,torunlarınız rahat etsin" demistik.
Ama görüyorum ki internet kullanan,okuma yazması olan,belki lise,üniversite mezunları da varmış teyzeyle aynı kafada olan.

Ohooo daha neler var neler..

Hava kararmadan önce ikindi vakitleri parka götürün. Enerjisini ıyice bir atsın. Sonra yemek yedirir gerekirse yıkarsınız. Sakinlesir.
Akşam eğitici oyunlarla oynatın. 2-3 yaşin oturarak sakince yapabilecegi oyunları mevcut. Çizgi film izletin. Kitap okuyun çocuğunuza. Hem daha erken uyumuş olur. Hem de çocuğunuz daha kaliteli zaman geçirmiş olur.
Sabah ögle vakitlerinde de kendi ev işinizi falan halledersiniz. Kocanız zaten geç vakitte geliyormuş.
Böyle yapın. Düzene girer cocugunuz bence.

bebek dur susdan anlamaz
erken yatırıp erken kaldırabilirsiniz

onun dışında da bebeğe ne derseniz boş çnkü anlamaz garibim

Sizin anlattığıniz cok baska bir ornek ama bence.
Bir bebegin ve ya cocugun gece uykusunda aglamasi, hastayken aglamasi normal karsilanmasi gereken şeyler. Bunlara gercekten engel olunamaz.
Ama gece gec saatte oyun oynamasina engel olunabilir.
Ben de cocuk buyutuyorum, ozellikle hastaa olunca araliksiz sabaha kadar agladigi oluyor.
Sagolsun hicbir komsum serzeniste bulunmadi. Ama ben de azami dikkat gosteriyorum. Hasta olunca yataklarimizi salona yapiyorum mesela, o tarafta kimse yatmiyor çünkü. Evet cocuk bu aglar ama insanlarin da dinlenmeye ihtiyaci var. Karsilikli iyi niyet icinde olunmali bence. Alt komşumun da torunu var senede 1-2 defa 1 ayligina falan geliyorlar. Kizimla yasit, cok ama cok gurultulum gece 1 e kadar asagida yatakta ziplayip bagiriyor. Ses oldugu gibi bize cikiyor. Ama tek bir gun sesimi cikarmadim. Napiyim benim kizim da cok hastalanip agliyor. Muhakkak onlarin da rahatsiz oldugu anlar oluyordur. Boyle idare ediyoruz birbirimizi :)

ama biliyor musunuz ben 15 günlük bebeğin ağlamasına şikayete geleni duydum, ki 15 günlük bebek kendini yırtsa ne kadar ses çıkarabilir bilmiyorum. 6 ay dayandı sonra komşu şikayetinden bıkıp evini satıp taşındı arkadaşım, bebeği salonda bile ağlarken duvarlara vurup yeteeeer diye bağıran bir komşusu vardı çünkü.
ben hiç böyle birine denk gelmedim, kızım doğduğundan beri 2. evimiz bu, bir kez kapım çalınmadı ses yapıyorsunuz diye, ama şu da var ben de hayatımda hiçbir komşuya ses yapıyorsun diye şikayete gitmedim. karşılıklı anlayış gösterebilmek çok önemli.

Bazı bakış açıları çocuk yetiştirdiğini zannederken koca bir dert yumağı büyütüyorlar kendilerine de haberleri yok...
Şikayet bildiren alt kattakinin yüzüne tükürüp gönderdiniz. Üst kattakine pamuk tıka kulağına dediniz.
Karşı komşuya da müstakil eve taşın rahatsız oluyorsan dediniz. Ve bir daha size şikayete gelmediler...
Çocuğunuzu eğitmek, öğretmek, dönüştürmek, sakin bir insan olarak yetiştirmek adına hiç bir katkıyı ne kendinize ne de çocuğunuza sunmadınız... Bugünkü geç saatlere kadar uyumaması gibi çok basit bir kaç şeyle çözülebilecek sorun üstüne koya koya dert yumağı olur. Daha bunun okul çağı var, ergenliği var, var da var yani.... Bugün bebek ve çocuk olduğu için gürültüsü öyle yada böyle tolere edilebilir ancak bebeklikte bazı alışkanlıkları edinen ya da edinemeyen çocuğa sokakta çok da müsamaha gösterilmez. Çevrenize haddini bildirmek yerine çocuklarınıza odaklanın hanımlar...
Not : Ağlayan ve hasta olan çocuklar konu dışıdır.

Bazı bakış açıları çocuk yetiştirdiğini zannederken koca bir dert yumağı büyütüyorlar kendilerine de haberleri yok...
Şikayet bildiren alt kattakinin yüzüne tükürüp gönderdiniz. Üst kattakine pamuk tıka kulağına dediniz.
Karşı komşuya da müstakil eve taşın rahatsız oluyorsan dediniz. Ve bir daha size şikayete gelmediler...
Çocuğunuzu eğitmek, öğretmek, dönüştürmek, sakin bir insan olarak yetiştirmek adına hiç bir katkıyı ne kendinize ne de çocuğunuza sunmadınız... Bugünkü geç saatlere kadar uyumaması gibi çok basit bir kaç şeyle çözülebilecek sorun üstüne koya koya dert yumağı olur. Daha bunun okul çağı var, ergenliği var, var da var yani.... Bugün bebek ve çocuk olduğu için gürültüsü öyle yada böyle tolere edilebilir ancak bebeklikte bazı alışkanlıkları edinen ya da edinemeyen çocuğa sokakta çok da müsamaha gösterilmez. Çevrenize haddini bildirmek yerine çocuklarınıza odaklanın hanımlar...
...

6 aydan 27 aylik olana kadar kizim aksam 8 bucukta hadi en fazla 9 da uyudu. Sabah 6 gibi kalkti. Bu duzeni hic sasirmadim.
Ama bir bucuk aydir 11 bucuktan 12 den once uyutamadim. Saat 7 de kalkip birde oglen uykusu uyumadi halde uyuyamiyor.
Denemedigim yol kalmadi. Zaten dogdugundan beri bir suru kitap okudum ona gore duzen kurdum.En son pedagoga da sordum hatta mesajla bunlari bunlari yaptim ama bana misin demiyor ne yapsam diye. Bir sure uzerine gitmeyip kendi haline birakmami soyledi.

Hic bir anne gecenin bir yarisina kadar cocuk pesinde kosturmak istemez. Ben cocugumun 12 de yatmasini istiyorum diyen tek bir insan duyamazsiniz.
Malesef her cocuk bir olmuyor. Ve kimisi uyku sevmiyor. Cocuk dedigin 9 da uyur diye birsey yok yani. Cocuk dedigin 9 da uyumali denebilir ancak.

Ahh canim kiyamam cokmu agzin yandi bu konudan boyle dertlisin...
Neden onyargili konusuyorsunki benm cocuguma ogretmedigimi nerden biliyorsun...simdiki evlerde ses yalitimi hicbirsey yok wc gittiginde her ses rahatlikla duyulabiliyor...iyi ozaman cocugu olanlar elini kolunu baglasin agzina bant yapistirsin sizin gibi rahatina duskunler yuzunden siz rahat edin kucuk cocuklarda apartmanda odalarinda "yapma,etme,dur,sus,konusma,kosma,yurume" psikolojileri darma duman olsun siz rahat edin kiciniz agrimasin anlayissizlik sizde var bu kadar kıtsiniz ve onyargilisiniz lutfen bnm msj cvp vermeyin isinize bakin...
hakaret etmeden mesaj yazar mısın ????

kıt ve kıç derken anlamadım ben bir de mesaj yazıp snrasında işinize bakın diyemezsiniz.

Isterse dunyanin en uslu cocugu olsun mecbur o evden ses gelec nasil insanlar yaa hicmi cocuk buyutmemisler bu kadar anlayissizlar

konu sahibi zaten dikkatetmeye çalışıyor. çocuklu evde tabiki biraz da gürültü olacak komşu kusura bakmasın . gece 10 dan sonra kızınızı koridor a da göndermeyin, sadece salonda oynuyor dersiniz yapacak bir şey yok bundan başka da

Valla kimse kusura bakmasın benim çocugum yok ama ablamın küçük çocukları var. Bugüne kadar bir kere şikayet gelmedi . hep dikkat etti , hep uyardı .Kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok . Çocuk bu yapar mantığını asla kabul etmiyorum .Benim de üst katımda çocuğu geçtim yetişkinler insan değil sanki pat pat sanki bir fil sürüsü gecenin saat 3-4-5'i sürekli aynı sesler yataktan fırlıyoruz resmen . Anne baba düşüncesizse maalesef çocuk ses çıkarıyor .Biz alttakiler rahatsız olmasın diye ince terlikler aldık ses çıkarmasın diye . Düşünceli olmak lazım vesselam !!!

Valla kimse kusura bakmasın benim çocugum yok ama ablamın küçük çocukları var. Bugüne kadar bir kere şikayet gelmedi . hep dikkat etti , hep uyardı .Kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok . Çocuk bu yapar mantığını asla kabul etmiyorum .Benim de üst katımda çocuğu geçtim yetişkinler insan değil sanki pat pat sanki bir fil sürüsü gecenin saat 3-4-5'i sürekli aynı sesler yataktan fırlıyoruz resmen . Anne baba düşüncesizse maalesef çocuk ses çıkarıyor .Biz alttakiler rahatsız olmasın diye ince terlikler aldık ses çıkarmasın diye . Düşünceli olmak lazım vesselam !!!
Ay evet ya bir de sesten rahatsız olanları anlayışsız insanlar olarak değerlendiryorlar
Nasıl bir mantık bu , i,nsan evinde sakinlik huzur arar.
Çocuk diye tepemize edecek hali yok ya.
Bu nasıl bir zihniyet anlamadım.

Back
X