2.5 yasindaki kizimdan sikayetcilermiş

Bazı bakış açıları çocuk yetiştirdiğini zannederken koca bir dert yumağı büyütüyorlar kendilerine de haberleri yok...
Şikayet bildiren alt kattakinin yüzüne tükürüp gönderdiniz. Üst kattakine pamuk tıka kulağına dediniz.
Karşı komşuya da müstakil eve taşın rahatsız oluyorsan dediniz. Ve bir daha size şikayete gelmediler...
Çocuğunuzu eğitmek, öğretmek, dönüştürmek, sakin bir insan olarak yetiştirmek adına hiç bir katkıyı ne kendinize ne de çocuğunuza sunmadınız... Bugünkü geç saatlere kadar uyumaması gibi çok basit bir kaç şeyle çözülebilecek sorun üstüne koya koya dert yumağı olur. Daha bunun okul çağı var, ergenliği var, var da var yani.... Bugün bebek ve çocuk olduğu için gürültüsü öyle yada böyle tolere edilebilir ancak bebeklikte bazı alışkanlıkları edinen ya da edinemeyen çocuğa sokakta çok da müsamaha gösterilmez. Çevrenize haddini bildirmek yerine çocuklarınıza odaklanın hanımlar...
Not : Ağlayan ve hasta olan çocuklar konu dışıdır.

bu mudur? budur!

Valla bu konuda ne demeliyim bilemiyorum.

1. Cocuk bu yapacak birsey yok. Baglayamazsim ki sandaliyeye.
Saat kacta uyuyor cocugunuz? Erken uyusa sorun olmaz sanirim.

2. Ust kattan yada altkattan fark etmez evin her tarafijdan her tarafina ses gidiyor.
Benim taa 2 kat asagisaki evden bile cocuklarin kosturma sesleri geliyorlar,

hatta birgun deli olmustum.
Biz son katta oturuyorduk, gumbur gumbur kosturma sesi geliyor damdan (gibi) geceye yakin bir vakit. Cikiyorum bakiyorum dama kimse yok. 3 kere oyle ciktim. Sabah komsum ile paylastim. 3 kere dama ciktim ama kimse yoktu dedim. O da 2 asagidaki kattaki cocuklardan geliyor dedi. Şok oldum ben. Resmen evi boydan boya damda kosturuyorlar gibiydi.

Yani insan rahatsiz olabiliyor gerçekten de...

hakaret etmeden mesaj yazar mısın ????

kıt ve kıç derken anlamadım ben bir de mesaj yazıp snrasında işinize bakın diyemezsiniz.

düşün işte şurada derdini küfürsüz ve hakaretsiz anlatamayan insanlardan anlayışlı olmalarını bekliyoruz ya, ne diyeyim.. metrobüs durağında uçak beklemek gibi bir şey..

düşün işte şurada derdini küfürsüz ve hakaretsiz anlatamayan insanlardan anlayışlı olmalarını bekliyoruz ya, ne diyeyim.. metrobüs durağında uçak beklemek gibi bir şey..
evet ya şoklardayım resmen :))))
bir de emir veriliyor cevap yazma diye :)
sen hakaret et , ben cevap yazmıyayım peki hanımefendi :)
şaka gbi inanılmaz.

Bazı bakış açıları çocuk yetiştirdiğini zannederken koca bir dert yumağı büyütüyorlar kendilerine de haberleri yok...
Şikayet bildiren alt kattakinin yüzüne tükürüp gönderdiniz. Üst kattakine pamuk tıka kulağına dediniz.
Karşı komşuya da müstakil eve taşın rahatsız oluyorsan dediniz. Ve bir daha size şikayete gelmediler...
Çocuğunuzu eğitmek, öğretmek, dönüştürmek, sakin bir insan olarak yetiştirmek adına hiç bir katkıyı ne kendinize ne de çocuğunuza sunmadınız... Bugünkü geç saatlere kadar uyumaması gibi çok basit bir kaç şeyle çözülebilecek sorun üstüne koya koya dert yumağı olur. Daha bunun okul çağı var, ergenliği var, var da var yani.... Bugün bebek ve çocuk olduğu için gürültüsü öyle yada böyle tolere edilebilir ancak bebeklikte bazı alışkanlıkları edinen ya da edinemeyen çocuğa sokakta çok da müsamaha gösterilmez. Çevrenize haddini bildirmek yerine çocuklarınıza odaklanın hanımlar...
Not : Ağlayan ve hasta olan çocuklar konu dışıdır.
:KK9::KK9:

Kibarca cocugunuzun yaramaz oldugunu izah etmissiniz.bir daha kapiniza gelirse hic alttan alma.napacaksin cocuhun ayak sesi gelemain diye havadami ucaracaksin.
Bu tip insanlarin sorun kendi kafasinda.
Rahatsizim dediginde rahatsizsaniz doktora gidin de kapiyi suratina kapat.

Gece geç saatte evin diğer ucunda bile olsa aşağıya ses gidiyor. Ertesi gün kalkıp işe gidecek insan için gece yukarıdan gelen seslerle uyumak son derece sinir bozucu oluyor.

Çocuğunuz yaramaz olabilir ama bu size etrafı rahatsız etme hakkını vermiyor maalesef. Kimse de bir başkasının gürültüsüne katlanmak zorunda değil.

komşuluk suistimal olmadığı sürece idare ederek yürür.
benim üç çocuğum var. mutlaka ses oluyor. gece yarısı çok ağladığı zaman acaba sıkıntısı mı var diye gelir komşum, rahatsız oluyoruz demek için değil.
iki kızım bazen sesli oyun oynuyor. komşulara kusura bakmayın lütfen diyorum. çocuktur laftan anlamaz, hepimiz büyüttük biliyoruz diyor. karşımdaki ve alt katımdakiler karı koca çalışıyorlar. sağolsunlar hep anlayışla karşılıyorlar.

mecburen çare bulacaksınız . tersle şu bu diyenlere inanamıyorum yani mecburmu insanlat çocuk koşturması dinlemeye. biz de apartmanda büyğdük annem yere sünger sererdi biz üstünde oynardık hiç şikayet almamıştık bunu deneyebilirsiniz bence

küçüklüğüm hep annemin bizi yapma etme ,müziğn sesini kıs, tv sesini çok açma, balkondaki sandalyeleri itme , çekme , evin odalarının kapısını çarpma uyarıları ile geçti.
annem bizi evde terlıksız gezdırmezdi , mutfak masasını kardesım ıtıp cekerken hep uyarırdı kızardı kardesıme
hatta annemin şu lafı hep kulaklarımdadır.

allatkiler de bizim gibi insanlar , rahatsız etmeleyim di mi derdi:)

36 yasına geldım annemın bu uyarıları hala aklımdadır.

eşim bazen mutfakta sandalyeyı itip cekerken annemin sözü gelır aklıma
ben mesela hayatta itip çekmem kaldırırım sürekli, taaa bebeklıkten boyle yetıstık bız

ama demek ki eşimin annesi de prens ve prenses yetiştiren ailelerden ki, çocuklarını hiç uyarmamıslar.

rahatsız eden çeker gider modunda takılmıslar burdakı bazı kişiler gbi.

aileler cocuklara toplu ortamda yasama kurallarını cocukluktan i,tibaren aşılamalılar ki, duyarlı , görgülü insanlar yetiştirelim.

kapıyı suratına çarp diyenleri okuyorum,
şajhsen benim kapıma birisi gelse ve sizden sesinizden cocugunuzdan rahatsız oluyoruz dese utancımdan yerin dibine geçerim ve kırk kere kusura bakmayın derim.

bi taraflarına birseyler tıkasınlar , yüz verme vs diyen ailelerden nasıl bireyler yetişir, nasıl cocuklar yetişir bilemiyorum.

bu cocuklar okula baslayınca , sana vurana sen ıkı kere vur falan der sanırım bu tarz aileler
yazık çok üzücü.

Biraz hoşgörü herşeyi çözümler aslında, kimse toplu yaşamanın kurallarını ihlal etmemeli tabi, çocuktur yapar değil konu, anne baba gerekli eğitimi vermeli, ağaç yaşken eğilir, çocuktur deyip kendi haline bırakılmamalı o konuda eleştirilere hak veriyorum, kimi ebeveynlerde dünyada doğan tek çocuk kendilerininkiymişte boncuk bulacaklarmış gibi şımartıyor fakat bazen de özellikle dikkat eden ailelerde siz ne yaparsanız yapın çocuğun uyku düzeni oturmaz, büyük insan gibi oturduğu yerden kalkmamazlık etmez, hele de herşeyi merak ettiği dönemde, hiçbirimiz bir koltuk tepesinde oturarak büyümedik, mutlaka hepimizin anneler terlik gösterse bile evde koştuğu, düşünce ağladığı zamanlar olmuştur, eskiden komşular birbirine daha anlayışlıydı, ki erkekler fabrikalarda çalışır, sabahın ilk ışıklarıyla işe gider akşam yorgun argın eve gelirlerdi, yan komşu çaya gelir, çocuklar bir arada evcilik oynar, komşular birbirine hoşgörü gösterirdi, şimdilerde birbirimizden o kadar soyutlandık ki, bırakın komşu olarak insan olarak tahammül edemez olduk, işte bu tahammülsüzlükler yüzünden yolda sollayını durdurup kafa göz dalıyoruz, birbirimize bir merhabayı esirgiyoruz.

Ya gercekten insanlar ne kadar tahammülsüz oldular artık..:duduk: Benim alt komşum da boyle maalesef.. Yeni evliydim. Hayirli olsuna gelmek isteyenler oluyordu. 2 kere misafir ağırladım 2sinde de rezil ettiler kapiya gelip ve misafirlerim apar topar kalkmak zorunda hissettiler kendilerini. Ki benim evimde televizyon bile yok her aksam olsa neyse insan hic mi müsamaha gostermez? Hic mi torunu yok bu insanlarin? El kadar yavru daha tabi gezip koşacak.. En Büyük KK

ama demek ki eşimin annesi de prens ve prenses yetiştiren ailelerden ki, çocuklarını hiç uyarmamıslar.
Aynen bu işte.
Konu sahibi için konuşmuyorum ama belli bir grup için herkes onların çocuklarını sevmeli, her tür müsamahayı göstermeli, her eziyetini çekmeli, niye, o onların çocuğu.

Bayılıyorum buna. "Çocuğum gürültü yapacak sen git taşın"

E siz taşının?

Gidin zemin kat daireye taşının mesela, çocuk istediği kadar koşsun, yere oyuncak atsın. Sizin çocuğunuz var diye millet niye ceremesini çeksin?

Aynen bu işte.
Konu sahibi için konuşmuyorum ama belli bir grup için herkes onların çocuklarını sevmeli, her tür müsamahayı göstermeli, her eziyetini çekmeli, niye, o onların çocuğu.

Bayılıyorum buna. "Çocuğum gürültü yapacak sen git taşın"

E siz taşının?

Gidin zemin kat daireye taşının mesela, çocuk istediği kadar koşsun, yere oyuncak atsın. Sizin çocuğunuz var diye millet niye ceremesini çeksin?

evet ya rahatsız eden mahçup olmalı bence . bir de kulaklarınızı tıkayın diyorlar
anlayıssız dıyorlar
kim evınde huzur istemez ki ya
ben evımdekı sakınlık yok olacak dıye cocuk yapmaya cekınıyorum, milletin cocugu istediği gbi at kostursun dıye mı anlayıslı olacagım.

ne kadar ses gidiyor bilmiyoruz bazi kisiler cok sorunlu olabiliyor ufacik bir tikirti bile rahatsiz ediyor bizimde yan tarafda ust tarafda cocuklari olanlar var bazen asiri bir gurultu geliyor bazen hic gelmiyor aglama sesleri oluyor dozu onemli devamli yasasam uyarirdim ama en ufacik seyden rahatsiz olunuyorsa apartmanda yasamiycak boyle insanlar..

2,5 yaşında bir çocuğu konu alan hiçbir yasa yoktur herhalde.Kadın çocuğu oturma odasına kapatmış daha ne yapsın.Orman kanunu falan hayvanmıyız biz canımı sıkmayın düzgün konuşun.Karşınizda çocuğunuz yok.
Ben sizinle münakaşaya bile girmem. Söylenebilecek çok söz var ancak size eskiden Türkçe derslerinde olduğu gibi okuduğunu anlama türünde soru çözmenizi öneririm. Zira sözler ancak bu kadar çarptırılır. Sözlerimde haklı yönler gördünüz sanırım, bundandır ki bu fevriliğiniz. Ayrıca "sen" değil "siz". "Canımı sıkma" da pek hoş değil. Orman kanunlarını benimsemediğimiz gibi saygısızlığında lüzumu yok. Kendinizi yormayın zira dediğim gibi münakaşaya girmeyeceğim.

Ayyy ne anlayissizlar benim kizim olmadan once ust komusumun ogluuu 2 yasindaydi bisiklet surerdi bagirirdi koridorda top oynardi deli gibi kosardi ama ben cook mutlu olurdum kadin kac kere ozur dilemeye geldi dedim keyfine baksin sakin durdurma zaten yazik apartman dairelerinde oyun oynuyorlar ne yapsin yavrucak...

Kadin kac kere tesekkur etti..simdi benim kizim ayni gurultuleri yapiyor Allah razi olsun komsulardan sikayet gelmedi demek kadının duasini almisim ;))))

Cocuk bu yapar ne kadar dur desende olmuyor..

evet ya rahatsız eden mahçup olmalı bence . bir de kulaklarınızı tıkayın diyorlar
anlayıssız dıyorlar
kim evınde huzur istemez ki ya
ben evımdekı sakınlık yok olacak dıye cocuk yapmaya cekınıyorum, milletin cocugu istediği gbi at kostursun dıye mı anlayıslı olacagım.
Bebek, çocuk, illa ki gürültü yapar. Düşer canı yanar ağlar, ateşi çıkar ağlar, gündüz çok eğlenir oyunlar oynar... Robot değil tabii ki sesli olacak, buna zaten kimse itiraz edemez. Biz yetişkin halimizle gürültü yapıyoruz, çocuk mu yapmayacak? Ama bunun dozu olmalı.

Özellikle akşam sessizliğinde, hele ki uyurken gerçekten o ses çok yayılıyor ve rahatsız edici boyuta geliyor. Üstelik böyle prens ve prenses anneleri "çocuğum gürültü yapar sana ne" dedikçe iyice artıyor o gürültü dozu.

Yani aslında herkes karşı tarafa saygı gösterse "benim çocuğum var memnun değilsen git taşın" raddesine zaten gelinmez.

Back
X