evet bi odadan reklam sesi duysa kosarak gidiyorTelevizyon özellikle reklam izliyormu?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
evet bi odadan reklam sesi duysa kosarak gidiyorTelevizyon özellikle reklam izliyormu?
sanurim biraz benden oldu su demesen hemen su istiyor diye su verdim mama demeden hemen acikti yemek yedirdim iletisim seklini boyle buldu. simdi boyle yapmiyorum bi aydir kendi kendine biseyler soyluyor biz anlamasakta ari viz vizi soyluyor bu bir hazine diyor 1 den ona kadar sayip elleriyle gosteriyor sayilari boyle acilacak sanirimçocuk anlamaz demeyin. sürekli iletişim içinde olun. yemek pişirdiğinizde bak yemek pişiyor sonra yicez diyin. siz anlamaz sanıyorsunuz ama sürekli yaptığınızda nasıl anlıyor göreceksiniz. ben eşim sayesinde anlamaz diye çok fazla iletişim kuramadım. sonra parkta birine denk geldim. kadın 3 aylıktan beri sürekli konuşurum demişti. bizler anlamıyor sanıyoruz ama sürekli iletişim kurduuğumuzda nasıl da anlıyor. sadece sabır edin. birden bire açılacak. siz sürekli söyleyin o baksın size. siz anlamıyor ya demeyin. birden bire söylüyorlar.
ben her yemek piştiğinde gösterdim. her yatak hazırlayışımızda yatah hazırlayalım dedim. bunlar örnekti. çocuk göre göre öğrendi ama sabır edin. ilk zamanlar tepki vermezler
cok sagolun konusma seklimi degistirmeliyim belkide umarim herseu cozulur tv ve telefon cok az var oda olmayacak artikÇocuğa konuşmayın çocukla konuşun diye bi şey okumuştum. Gün içinde konuşmalarımız çocuğa konuşmak şeklinde oluyor ve bu konuşmaları çocuklar dikkate almıyor. Örnek vermek gerekirse "elmayı al", "topu getir" gibi konuşmalara çocuğa konuşmak. yani tamamen komut niteliğinde ve iletişim için değil aslında. Mesela "elimde elma var birlikte soyalım mı?" , "topu getirdim oynamak ister misin" gibi sorular daha çok iletişim başlatıcı sorular. Mesela topu getirdin vurdu çocuk şimdi "topa vurdun ve bu seni heyecanlandırdı", ya da ayağı acıdı "topa vurduğunda ayağın acıdı" gibi söylemlerde bulunmak lazım :) umarım anlatabilmişimdir. Olayı, durumu anlatın misal elinde araba var yere vurdu, "arabayı yere vurduğunu görüyorum" diyin sonra buna verdiği tepkiyi tanımlayın, arabayı vurdu ve güldü ise " arabayı yere vurmak seni mutlu etti" diyin .Konuşma tarzını değiştirip biraz yöntem denemek gerekli. Doktor sorun yok dedi ise konuşma ile çözülebiliyor mu bakmak lazım bence. Bir de televizyon ,tablet, telefon kesinlikle olmamalı malum.
bizdede var gec konusan belkide onlara benzedi aslinda benim icin komut almamasi beni anlamiyomus gibi olmasi daha cok üzüyorGün içinde sürekli konuşun kizimin konuşması öyle gelişmişti. Kuzenimin çocuğunun da kızımla aralarında 3 ay var ama konuştuğu kelimeler anlaşılmıyor. Doktor ailede geç konuşan varsa olabilir demiş.
bizdede var gec konusan belkide onlara benzedi aslinda benim icin komut almamasi beni anlamiyomus gibi olmasi daha cok üzüyor
kucukken kulak iltihabi benim oglunda gecirdi acaba bizde de oyle bisey mi oldu peki simdi nasil kulagi hic duymuyor mu yoksa tikanikmiEğer adını soyleyince bakiyorsa sorun yok gibi. Eltimin oğlu 1,5 2 yaşında çocuk bakiyormus sözde ama anlamiyormus dediklerini bunlar şüphelenip doktora götuyorlar ve orta kulakta iltihabından işitme sorunu çıkmış.
Yani o zamana kadar anlamamislar durumu. Ama siz zaten doktora goturmussunuz ve anne baba da diyormuş zaten. Bazı çocuklar geç konuşur buda bence normal ki her çocuk tam zamanında konusucak diye kaide yok.
geniz eti var gece cok tikaniyor bi kbb ye goturmeliyim o zamanbir akrabamizin kizida boyleydi cocukta geniz eti varmis geniz eti icerde cok buyudugu icin kulaklarina kadar tikamisti cocuk soylenenleri resmen cizirti olarak duyuyormus o mesela biz konusurken yuzumuze bakardi biz izliyo dinliyo sanirdik cocuk agzimizi okumaya calisiyomus
bu tarz belirtiler falan varmi konusurlen dikkatlice yuzunuzu izliyomu mesela agzi surekli acikmi
kucukken kulak iltihabi benim oglunda gecirdi acaba bizde de oyle bisey mi oldu peki simdi nasil kulagi hic duymuyor mu yoksa tikanikmi
evet goturun boyle bisey olmus olabilir gec kalmayin bahsettigim aile farkettiginde cocuk 6 7 yasindaydi ve onun icin cok gec kalindi gelisim acisindan acisindangeniz eti var gece cok tikaniyor bi kbb ye goturmeliyim o zaman
bizimde 4 aylikti surekli agliyordu doktorumuz bide kbb gorsun dedi meger iltihap varmis ilac kullandik gecti ondan sonra aglamasi gecmisti aklima takildi ama mutlaka goturucem cok sagolunBelirli bir süre cihaz kullanmış ama sonra geçmiş şimdi 10 yaşında ama sorun yok. Kızım üç aylikti eli kulağına gidince suphelendim doktora götürdüm iltihabı vardı. Eltim o zaman anlatti.
tesekkurler en kisa zamanda goturucemevet goturun boyle bisey olmus olabilir gec kalmayin bahsettigim aile farkettiginde cocuk 6 7 yasindaydi ve onun icin cok gec kalindi gelisim acisindan acisindan
bizimde 4 aylikti surekli agliyordu doktorumuz bide kbb gorsun dedi meger iltihap varmis ilac kullandik gecti ondan sonra aglamasi gecmisti aklima takildi ama mutlaka goturucem cok sagolun
evet cok tesekkurlerNe zaman bir şeyden suphelendiysem hep haklı çıktım ve doktora götürdüm küçük bir hırıltı oksuruk bile olsa en azından içiniz rahat eder.
Hayır başka yer deneyin lütfen bir doktorun dedigiyle kalmazdım ben olsamgoturdum bisey yok sadece konusmasi geri dedi gelisim testinde soylenenleri yapti ama evde yapmiyor