• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2.5 Yillik iliski

• Konu Sahibi Konu Sahibi ekoy
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Ben bu kadar erken tanışılan ilişkilerden pek hayır gelmediğine inanıyorum, çünkü fikir ve düşünceler değişip olgunlaşıyor zamanla.

Ayrıca kültür farkı zordur. Benim eşim yabancı, o yüzden tecrübeyle sabit. Ailelerin istemediği bir evlilik hele ki kültür farkında çok büyük bir risk bence.. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Merhaba arkadaslar,
22 yasindayim. Başlıkta yazdigim gibi 2.5 yıllık bir iliskim vardi ki eski sevgilim beni ikna etmek icin 5 yil ugrasti. Cunku (yanlış anlasilmasin ayrimcilik olarak söylemiyorum) dogulu bir aileden geliyorlar ve ben onlara oranla rahat yetişen bir kızım babam kültürlerimizin uygun olmadigini söyleyerek istememişti. Neyse bir sekilde ailem kabul etti ve iliskimiz başladı. Neyse biz farklı sehirlerde oldugumuz icin 3 haftada 1 falan goruşuyorduk beni gelir evimin önünden alırdı falan, gorusemedigimiz zamanlar bana sürekli çiçek gönderirdi ve bana surekli adini koyalım bu isin ailemde çok istiyor diyordu ben okurken (gercekten iyi bir universitede mühendislik okuyorum) bu islerin içerisine girmek istemiyordum. Son bulusmamiz kurban bayraminin arefe gunuydu (pazar) ben o gün (bazı tavırlar hissetmiştim) eğer ailen benimle sorun yasayacaksa ayrililalim sadece ikimiz seviyoruz diye olmaz onlarda çok onemli demiştim o ise bana daha seni tanimiyorlar tanisinlar severler ben seni cok seviyorum seninle cok mutluyum falan dedi ve konuyu kapattı. Ogun guzel bir sekilde ayrildik böylece. Sonra ama sürekli evimizin onune gelmesi haftada 3-4 defa cicek gondermesi derken bir gun babam kizim onumuzdeki yaza bir ad koysanız iyi olur dedi. Ben bunu ona söyledim ve bana daha erken dedi ben sok oldum benden surekli bunu istiyordu cunku. Bende böyle dusunuyorsan ayrılalım nasipte varsa 3-4 yıl sonra tekrar bir araya geliriz dedim. Bir anda bana ailem seni istemiyor aranızda kalmaktan bıktım yoruldum falan demeye başladı.

19.5 yaşınızdan beri birliktesiniz. Sizi ikna etmek için 5 yıl uğraştı. 14 yaşınızdan beri mi uğraşıyor. babanızın tek itirazı aradaki yetiştiriliş farkı mı? Hani 14 yaşınızda ilişkiniz babanıza açmış olmanız ve yaşınızın çok küçük olması değil mi?
Eğitiminize bakın bu arkadaşa da yol verin gitsin. Hayat böyle tantanalarla uğraşamayacak kadar kısa. Önünüzde çok güzel bir hayat sizi bekliyor. Siz bunu sizi istemeyen ve kafa yapısı olarak da çok farklı olduğunuz bir aile ile mi geçirmek istiyorsunuz?

Yakında başkasıyla olduğunu duyarsınız. Maalesef acı ama öyle. Engellemesinin başka bir açıklaması olamaz.

Ben bu kadar erken tanışılan ilişkilerden pek hayır gelmediğine inanıyorum, çünkü fikir ve düşünceler değişip olgunlaşıyor zamanla.

Ayrıca kültür farkı zordur. Benim eşim yabancı, o yüzden tecrübeyle sabit. Ailelerin istemediği bir evlilik hele ki kültür farkında çok büyük bir risk bence.. Hakkınızda hayırlısı olsun.
Galiba öyleymiş tecrübeyle öğrendim maalesef ki, teşekkür ederim

19.5 yaşınızdan beri birliktesiniz. Sizi ikna etmek için 5 yıl uğraştı. 14 yaşınızdan beri mi uğraşıyor. babanızın tek itirazı aradaki yetiştiriliş farkı mı? Hani 14 yaşınızda ilişkiniz babanıza açmış olmanız ve yaşınızın çok küçük olması değil mi?
Eğitiminize bakın bu arkadaşa da yol verin gitsin. Hayat böyle tantanalarla uğraşamayacak kadar kısa. Önünüzde çok güzel bir hayat sizi bekliyor. Siz bunu sizi istemeyen ve kafa yapısı olarak da çok farklı olduğunuz bir aile ile mi geçirmek istiyorsunuz?
eksik aktarmisim 19 yasindayken boyle bir konuyu babama actim o zamana kadar oyle bir girisimim olmamisti , kesinlikle oyle oldu zaten sadece zor bir donem geciriyorum o kadar. Tesekkur ederim

eksik aktarmisim 19 yasindayken boyle bir konuyu babama actim o zamana kadar oyle bir girisimim olmamisti , kesinlikle oyle oldu zaten sadece zor bir donem geciriyorum o kadar. Tesekkur ederim

Nacizane tavsiyem bu durumları evlenme noktasına gelene kadar babanıza ya da ailenize açmayın yoksa adı konulsun baskısı yaşarsınız.
Kv görümce konuları açmak istemiyorsanız da bu insanla olmaz. Evlenince onun ailesinin yaşadığı yere mi gideceksiniz? Kendisi kıskanç mı? Ataerkil mi? Misal ev işlerini paylaşırız diyor mu yoksa şu hayatta kendi suyunu bile doldurmaktan aciz insanlardan mı?

Nacizane tavsiyem bu durumları evlenme noktasına gelene kadar babanıza ya da ailenize açmayın yoksa adı konulsun baskısı yaşarsınız.
Kv görümce konuları açmak istemiyorsanız da bu insanla olmaz. Evlenince onun ailesinin yaşadığı yere mi gideceksiniz? Kendisi kıskanç mı? Ataerkil mi? Misal ev işlerini paylaşırız diyor mu yoksa şu hayatta kendi suyunu bile doldurmaktan aciz insanlardan mı?
Ev isinde falan yardim edecek bir insandi öyle sikinti yaşamazdım fakat aile sirketleri var o sirketin farkli bir subesinde o yuzden ailesyle ayni yerde yasamazdik. Fakat maddi olarak ailesiyle olmasi onlara bagli yapiyor bence

Merhaba, lise arkadasiydik o lise ve hazirlik doneminde caba gostermisti. Iliskimiz 20 yasindayken basladi.
Allah askina yasitlariniza bakmayin erkek gec olgunlasir karakteri de gec oturur bazen hic oturmaz.. sonunda uzulmeyin karakteri kisiligi oturmus hayati goren bilen anlayan ve anlatabilen biriyle olun. umarım bidaha boyleleri denk gelmez

Ailesinin onun için düşündüğü bir kız olabilir. Kendi kültürlerinden kendi çevresinden bu yüzden seni istemeyip soğutmuş olabilirler.
Bazı erkekler çok pasif. Ailelerinin sözünden çıkamıyorlar.
O da kendini senden soğutmaya şartlamış olabilir. Bu yüzden engellemiştir her yerden.

Allah askina yasitlariniza bakmayin erkek gec olgunlasir karakteri de gec oturur bazen hic oturmaz.. sonunda uzulmeyin karakteri kisiligi oturmus hayati goren bilen anlayan ve anlatabilen biriyle olun. umarım bidaha boyleleri denk gelmez
uzun bir sure iliski falanda istemiyorum bu bana çok iyi bir ders oldu

Ailesinin onun için düşündüğü bir kız olabilir. Kendi kültürlerinden kendi çevresinden bu yüzden seni istemeyip soğutmuş olabilirler.
Bazı erkekler çok pasif. Ailelerinin sözünden çıkamıyorlar.
O da kendini senden soğutmaya şartlamış olabilir. Bu yüzden engellemiştir her yerden.
belkide bunuda dusundum ama bunuda benimle paylaşabilirdi buna bile saygi duyardim en azindan bana durust olurdu ama olmadi

bence akli yeni başına
gelmis ki cok normal. 8yil olayini kafada buyutmeyin. Cocukluk iste. 14 15 yaslarindaki cocukluk heyecani yerini gercek hayata bırakmış...
bunlara lafim yok ki, sevmiyordur bikmistir tamam. Sadece bu yaptigi tavir, bitirme sekli cirkin olan. Yoksa asla nasil biter suydu falan demedim dememde. insaniz sonucta

bunlara lafim yok ki, sevmiyordur bikmistir tamam. Sadece bu yaptigi tavir, bitirme sekli cirkin olan. Yoksa asla nasil biter suydu falan demedim dememde. insaniz sonucta
nasilini nicinini düşünme artık. Sende bak yoluna. Günün birinde ararsa geri verirsin agzinin payini. Kendine yakışan gibi davranir insan.

Belki de ailesi seni hiç bilmiyordu.
Kurtulmuşsun.
Kültür farkı önemli kendine gore birini bul.
Onu unuttugunda ortaya çıkacak ayrıca :) klasik tavırdır hazır ol.
Herkes ailesinden aldığını kor ortaya.Demek ki öğrendiği şey sıkışınca kaç'tır.

Back
X