Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kiz olacakGelecek kardeşi kız mı erkek mi olacak ?
Ilk zamanlar biraz kıskançlık yapabilir tabi . Ama mesela kız olacaksa birkaç yıl sonra oyun oynarlar arkadas gibi olurlar .
Anne baba olarak onu çok sevdiğinizi gösterirseniz bşy olmaz .
Insallah hersey guzel olur :)İlk başta olur ama sonra aralarındakı bağa inanamayacaksınız :))
Çocuğum yok ama yegenlerımden bılıyorum eellerımde buyudu ikiside
2.5 yasinda kizim ve 3ay sonra kardesi olacak Kizim daha kucuk kardesi dogdugunda bi kiskanclik yada bi sorun olurmu benden uzaklasirmionun kotu hissetmemesi icin ne yapmaliyim
Tesekkur ederim bende karnima elini koyup orda minik ellerin oldugunu anlatiyorum oda anliyor biraz biraz ama babasinin karnima dokunmasini yada kiyafet almamizi istemiyor onaBenim kızimda 5.5 yaşında. Şu an biliyor kardeşi olacağını,aşırı derecede hassas,dokunsan ağlayacak modda takılıyor. Bana aşırı düştü. Herşeyi benimle yapmak istiyor ki babacıydı kızım. Hatta dün asla eskisi gibi olmayacak hayatımız bebek yüzünden dahi dedi. Oturdum konuştum tam 2 saat anlattım ona birşeyler. Onu cok sevdiğimi hep seveceğimi anlattım.
Bu sabah,anne kardeşime şu oyuncağımı verebilirim dedi,bebeklere uygun bu diyede ekledi. Kucağıma alabilecek miyim diye sordu.
Kısacası değişken bir ruh hali icinde kızım.
Daha küçük olsaydı yada 1-2 yaş daha büyük olsa daha kolay kabullenirdi diye düşünüyorum.
Küçükmüş kızınız daha,bence kabullenmesi çok daha kolay olacak. Siz ona sevginizi bol bol hissettirin,sarılın,öpün,onu ne kadar sevdiğinizi bilsin. Tabiki kıskançlıklar olabilir ama kabullenecektir. Önemli olan süreci güzel atlatmak diye düşünüyorum.
Hayırlısı olsun,sağlıkla kucağıniza almayı nasip etsin Rabbim bebeginizi
Farkli bir duygu :) kiz kiza takiliriz die bazen guluyorum zaten fotograf makinesi gibi kizim ben ne yapsam aynisini yapiyor rabbim isteyen herkese evlat versin insallahIki kızınız olacak :))
Mıtlu musunuz ?
Cok guzel birsey bende hep birbirlerine sarilip sevdiklerini hayal ediyorm insallah oyle olurİki yaş araları olmayan iki bebeğim var, büyük olan kardeşi geldiğinde 21 aylıktı. İlk zamanlar bebek sadece emip uyuyup ağladığı için yok saydı kardeşini, kendi hayatına devam etti tepkide göstermedi, sonra işler değişip kardeşi emeklemeye başlayınca, artık ona bebek diye hitap etmeyi bıraktı, önce biraz kıskandı oyuncaklarını filan, şimdi büyük olan neredeyse dört yaşında olacak, birbirlerine çok bağlılar, parka gitsek küçük abi diye dolanır, bulamasa oyun bile oynamaz arar,büyük olan sabırsılıkla küçüğün uyanmasını bekliyor, sabah uyandıklarında bile birbirlerine sarılıyorlar, çok bağlılar ikiside birbirine.Her şey rayına oturuyor zamanla.
Bazen komsunun bebegi bile olsa benim yaklasmami sevmemi istemiyor hatta ustune durup gostermiyorbenim bildiğim pedagojik olarak çocuklarda "kardeş" algısı 4-5 yaşından itibaren başlıyor. bundan önce kıskanması da, ara ara üzülmesi de, hatta tepkiler vermesi bazen de bebeğe zarar verme içgüdüsüne girmesi kesinlikle normal. bunları önden bilip aşırı tepkiler vermemeyi bir kenara yazın öncelikle.
aslında çok zeki yumurcaklar. şimdiden konuşun anlatın. ablasın sen gibi çocuğa sorumluluk katacak şeyler değil de eve birlikte yaşanacak yeni bir birey daha geleceğini vurgular konuşmalar yapın. onun mutluluğu ile hepinizin mutlu olacağını anlatın. işte o küçük ilgiye ihtiyacı olacak vb konuşmalardan sakının. "sen büyüdün artık" ile başlayan cümleleri ne siz ne de çevrenize kurdurmayın. çünkü büyümedi o da bir bebek. hayatın doğal akışı üzerine sakince ve onun anlayacağı dilden konuşun. çok küçük sorumluluklar verin işte bebeğin bezini getirmesini rica edin bebek doğduktan sonra örneğin uyku ritüellerini hep birlikte yapın. emzirirken sakınmayın gibi gibi.. şimdilik aklıma gelenler bunlar.
Benimde kızkardeşim var guzel ve değişik bir duygu gercekten ilerde Büyüyünce çok guzel oluyor ama onların iyi arkadası olun annesi değil de arkadası olun o zaman sizi daha çok dinlerler :))Farkli bir duygu :) kiz kiza takiliriz die bazen guluyorum zaten fotograf makinesi gibi kizim ben ne yapsam aynisini yapiyor rabbim isteyen herkese evlat versin insallah
Bazen komsunun bebegi bile olsa benim yaklasmami sevmemi istemiyor hatta ustune durup gostermiyor