• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 ablamın da boşanması kötü intiba bırakır mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hep yazarım benim sülalede iki evlenenden biri boşanır. Babamın bile ikinci evliliği. Kimse kötü insanı çekmez.
Hatta üçüncüye evlenen bile var.
Hiç de kötü intiba bırakmaz, neden bıraksın ki.
Ha tabii kiminle evlendiğine bağlı. Sadece bir erkekse merak etmez bile ablan boşanmış, ona ne
Ama anasının bacısının ağzına bakan biriyse bu bilgiler anayı baciyi rahatsız edip ogluslarini doldurabilirler. Ki iyi bile olur, baştan ayrilirsin

Ailesinde birden fazla boşanma olan var mı?

Benim 2 ablam var ikisi de boşandı boşanırken ne kavga ne çekişmeli dava olmadı. Aileler de araya da girip sorun çıkarmadı. Bizim aile zaten çirkef bir aile değil ablalarım biraz sevgi açı seni seviyorum diyene gittiler şimdi ikisi de boşandı.

Sormak istediğim soru şu; bu beni etkiler mi?

Yakınınızdan biri böyle bir kızla evlenmek istese ‘ 2 ablası da boşanmış sorunlu vs’ dermiydiniz?

Lütfen art niyetli olmadan, duyar kasmayacak olanların yorumlarını bekliyorum.
Ben demezdim çok takılmam bu tarz mevzulara

Benim 2 ablam var ikisi de boşandı boşanırken ne kavga ne çekişmeli dava olmadı. Aileler de araya da girip sorun çıkarmadı. Bizim aile zaten çirkef bir aile değil ablalarım biraz sevgi açı seni seviyorum diyene gittiler şimdi ikisi de boşandı.

Yakınınızdan biri böyle bir kızla evlenmek istese ‘ 2 ablası da boşanmış sorunlu vs’ dermiydiniz?

Evenecek kisi kiminle evlenecek ya ben orayi tam olarak sey edemedim 🙃 Ablalarinizin bosanmasinin ya da evlenmesinin sizin evliliginize ne gibi bir artisi, eksisi olabilir ki? Sizin bosanmayacaginiz kesin mi? Cevrenizi bilmiyorum ama dusunce yapiniz bana pek saglikli gelmedi.

Senle hemşehriyiz Gold, bizim oraların insanlarını düşününce bu kuşkuya kapılmanı ben yorum yapanlara nazaran normal karşılıyorum 😁 ama sen ben gibiler de azımsanmayacak kadar çok hatta birçok hemşehrimiz var burada biz gibi düşünen;)

Valla benim annemin ninesinden itibaren ayrılık var, büyüknine 3 koca almış çalışmayanı bırakmış :KK53:
Dede de 2 kere ayrılmış.
Annem de boşandı
.
Dayım da ayrı.
Kuzenimin biri boşanma eşiğinden döndü,vazgeçtiler.
Bir kuzenim hamileyken terketti.
Diğerleri daha yeni evli ne olur bilinmez.

Öncelikle dert edecek insanla evlenme zaten
Şöyle bir yanı oluyor mesela biz eşimle diyelim tartıştık (ben haklı olduğumu düşünüyorsam asla geri adım atmam,selam vermem aynı evdeyken dahi) bu kez özür dileme barışma olunca eşim hep der anında bırakacaksın beni diye,annen zaten mutsuzum desen evden hemen atar,bırak gel kızım moduna girer hiç orta yolu bulmaz korkuyorum bazen sizin ailenin kadınları çok baskın diye şakayla karışık laf eder,korkacak şeyler yapma o zaman deyip geçiyorum:süslü:(onların sülalede hiç boşanma yok kötü de olsa evlilikler gidiyor )

Mutsuz olan ayrılacak tabi evlilik kadar bu da doğal.Yersiz yere korkma.

Senle hemşehriyiz Gold, bizim oraların insanlarını düşününce bu kuşkuya kapılmanı ben yorum yapanlara nazaran normal karşılıyorum 😁 ama sen ben gibiler de azımsanmayacak kadar çok hatta birçok hemşehrimiz var burada biz gibi düşünen:KK66:

Hemşerim benim😘

Eleştirmek için demiyorum gerçekten yerinde olsam ablalarımın özel yaşamlarını değil ama bundan bile nem kapacak kadar kaygılı/kompleksli olmam üzerine yoğunlaşırdım. Bu ruh haliyle çok kolay manipüle edilebilirsin.

Bence tam tersi iyi intiba uyandırır. Bu nasıl bir soru yahu? Şu kadınların yakasını bi bıraksınlar. Erkekler için kimse aynı soruyu sormaz.

Yobaz veya çok geri kafalı insanlari etkiler muhtemelen. Ama geriye kalan kesimleri etkileyeceğini düşünmüyorum. Eskisi gibi tabu değil artık toplumda. Boşanma oranları çok arttı herkesin çevresinde en az 1 boşanmış çift oluyor o nedenle o kadar absürt bakmıyorlar. 2021 yılında gerçekleştirilen nikahların neredeyse çeyreği kadarda boşanma gerçekleşmiş.

Sorun yapacak olan 1 taneyi bile sorun yapıyor. Kişiden kişiye değişiyor ama geçimsizlermi acaba diye bi önyargı oluşturabilir

Boşanmak bosanmamaktan daha iyidir :) Kötü evlilik devam etmesin zaten . Ayrıca ne kadar bosanan arkadaşım varsa şu an daha mutlular

Kendi adıma böyle onyargilarim asla yok. Konu size uzanirsa kestirin atın zaten o kafa yapisindaki insanlarla hiç anlasamazsiniz.

Ailede tek boşanan kadın benim. Hatta babam uzun seneler arkadaşlarından gizledi benim boşandığımı.
Bana eski eşim derdi. “Seni benden başka alacak enayi bulamayacaksın” diye. Velhasıl sonrasında ben 2. Evliliğimi yaptı. 2 çocuğum oldu.
Evlilik zor müessese. Kimse mutsuz olduğu yerde durmak zorunda değil. Evlenmek kadar boşanmakta doğal.

Ne saçma bir düşünce.
Boşanmak gayet doğal.
Böyle bir şeyi de ilk defa duyuyorum.

Her insan kendinden sorumludur, ablalarınız utanılacak bir şey yapmadı. Sadece eşlerinden ayrıldı ki bence bu kimseyi ilgilendirmez.

Bizim ülkemizde maalesef boşanmaya dünyanın sonu gibi bakıyorlar. Artık şu tabular yıkılsa keşke. Bende boşandım. Ailemde de boşanan var. Evlenmek ne kadar doğalsa boşanmakta o kadar doğal keşke insanlar bunu anlasa.

Boşanan kişi sayısı günümüzde evlenen kişi sayısından fazla.
Günümüzde çok normalleşti toplum olarakta.
70-80’li yıllar olsa evet sorun ederlerdi saçma bir şekilde ama herkes ailede yakınlarda akrabalarda bir sürü boşanmaya şahit.
Kimse bisey düşünmez

İnsanın aklına geçimsiz mi aileleri mi çok karışıyor diye bi şüphe düşer ama tanımak isteyen tanır şans verir.

• Beğen
Reactions: hlz
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X