• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 ablamın da boşanması kötü intiba bırakır mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ailesinde birden fazla boşanma olan var mı?

Benim 2 ablam var ikisi de boşandı boşanırken ne kavga ne çekişmeli dava olmadı. Aileler de araya da girip sorun çıkarmadı. Bizim aile zaten çirkef bir aile değil ablalarım biraz sevgi açı seni seviyorum diyene gittiler şimdi ikisi de boşandı.

Sormak istediğim soru şu; bu beni etkiler mi?

Yakınınızdan biri böyle bir kızla evlenmek istese ‘ 2 ablası da boşanmış sorunlu vs’ dermiydiniz?

Lütfen art niyetli olmadan, duyar kasmayacak olanların yorumlarını bekliyorum.
Bizim bir akraba aile var şeker gibi insanlar gel gorki iki oğlu da bosandı hem de ikişrr kez. Yani tekrar evlenip onlardan da bosandılar. Bosanmalarınin esas nedeni ise hiç evlenmemesi gereken kişilerin evlenmesiydi esasen. Yani aileyi tanıyınca önyargı olmaz bence.

Ama baska bir akraba aile car hepsi bosanmış kadin da 3 çocuğu da bosandı hep. Ve cidden öylesine bosanıyorlar para tek dertleri falan. Yani aile var aile var. Görücü usulü olsa mesafeli olur istemeem mesela. Ama taniyıp sevince tabiki onemsemez insan

Benim 2 ablam var ikisi de boşandı boşanırken ne kavga ne çekişmeli dava olmadı. Aileler de araya da girip sorun çıkarmadı. Bizim aile zaten çirkef bir aile değil ablalarım biraz sevgi açı seni seviyorum diyene gittiler şimdi ikisi de boşandı.

Yakınınızdan biri böyle bir kızla evlenmek istese ‘ 2 ablası da boşanmış sorunlu vs’ dermiydiniz?

Benim aklıma böyle bir şey gelmedi zaten bu şekilde düşünen insan ve aileyle siz hayat kurmayın bakın yakınınızda biten iki evlilik var sadece aşk sevginin her şeye yetmediğini yeterince görmüş olmanız lazım bunu avantaja çevirin

Anneannem ve dedem
Babaannem ve dedem
Annem ve babam
Teyzem ve eniştem
Ablam ve eniştem
Ortanca kız kardeşim ve eniştem

Hepsi boşandı, bu da ne çevremi, ne kocamı , ne de başka birini ilgilendirmez, sorunlu gören uzak dursun hiçte eksikliğini çekmem

annem - teyzem boşandı .. teyzemin 3 cocugu da maalesef.
sonra evlendim bi sıkıntı olmadı
laaağğğkkiinn bi gün büyük bi kavga çıktı kaynana ile
kaynana olacak kadın

amaağğğnn sizin ev boşanmaya alışık senide boşatırız dedi

kocam efendi anasının ağzının payını versede içlerinden o söz geçivermişti
bu karşıdakilerin vicdani, merhameti, insanlığı ile alakalı

Hayır çok saçma.
Sanki genetik hastalık boşanmak, bunu diyecek hatta ima edecek cehalet seviyesinde birini görürsen topuklaaaa kaç kaç kaç 🏃‍♀️

Ablamızın kardeşimizin evlenip boşanmasından bize ne ki anlamadım yani. 🤔🤔 Buna takılacak insan gerçekten uzak olsun.

Ay ne sacma bir soru. Benim de esimin de 2 ablasi bosanmis. Odesmis oluyoruz galiba esimle, tovbe est.

Asla ama asla aklima böyle bisey gelmez hatta tabudugim kimsenin de gelmez ne alaka nasil böyle bir şey düşünüp kendini üzersin sana yemin ediyorum böyle bisey diyen tek insan tanımadım. Bu arada konudan bağımsız seni seviyorum gold benim aylar önce actigim konuma çok güzel yorumlar yapıp belki bilmesende bana çok yardımcı oldun ♥️

Bu konuda en ufak bir imada bulunan boşanmanın detaylarını sormaya kalkan biri girerse hayatına arkana bakmadan kaç hanzonun tekidir o
Toplum değişti eskisi gibi değil artık
Annemin arkadaşının oğlu ilk evliliğini 2 çocuklu bir kadınla yaptı
Kadın ohhh birden 2 torun sahibi oluverdim diyor her yerde
Lanet insanlar olduğu kadar güzel insanlar da var memlekette
Tabuları aşmış insana denk gelesin diyim
:)

Asla ama asla aklima böyle bisey gelmez hatta tabudugim kimsenin de gelmez ne alaka nasil böyle bir şey düşünüp kendini üzersin sana yemin ediyorum böyle bisey diyen tek insan tanımadım. Bu arada konudan bağımsız seni seviyorum gold benim aylar önce actigim konuma çok güzel yorumlar yapıp belki bilmesende bana çok yardımcı oldun ♥️

Canım benim ben de seni seviyorum inan sen çok iyi birisin. Allah güzellikler nasip etsin inşallah sana 😘

Üzgünüm ama iyi şeyler yazmayacağım. Sana gelecek kişi önyargılı gelecek çünkü ablaları gibi geçimsiz mi diye... Hiç linçlemeyin çünkü dışarıdan o kadar çok etkileniyor ki bu zamanda birine güvenmek evlilik yoluna girmek herşey bir yana bu işin maddi külfeti bile insanları evlilikten ya soğutuyor yada erteliyor. Ama eğer ki dediğin gibiyse ablaların bu intibayı yakacaktır. Ama böyle şeyleri hiç kafaya takma yoksa çok yıpranırsın.

Benim annem 2 kere boşandı. Bu beni etkilemişti. Tanıdık ve aile çevremizden Beni sevip evlenmek isteyen bile yoktu. Vardı da ipsiz sapsiz hep. Mesela örnek çocuk hukuk okuyormuş aslında benden hoşlanıyor ama annemin adı çıkmış geçimsiz diye ailesi istemediği için vazgeçiyor vs vs. Ben okuyup iyi bir konuma gelince hepsi sıraya girdi ama bana burun kıvıran aileleri bu sefer ben istemedim. Gittim çok uzaktan biriyle evlendim. Evliliğim iyi. Ama uzaklık beni zorluyor. Ama başka dertlerim olduğu için uzaklık dert sıralamasında baya geride kaldı

Bırakır tabi, bu aile kızlarını eyvallahsız yetiştirmiş derler, ezemeyiz derler. 😒

Ahaha yorumun alnından öperim.

Konu sahibi sen artık zor koca bulursun bence de.
Kusura bakma ama öyle çetin ceviz istemezler genelde. Ezmesi kolay, çektirmesi dadlu aile öncelikli tercih..

Adam olan takmaz zaten, adam olmayan da anasının danasının lafını dinler, onu da biz istemeyiz.
Kuzenim yillar önce boşandı 2 çocukla, çok güzel bir kız (aileden diye demiyorum). Isteyeni arasira hep oldu, şimdi de evliliğe giden bir ilişkisi var, nişanlandı da.
Seninle ömür gecirmek isteyen anana bacına bakmaz zaten, hakkında hayırlısı olsun inşallah.

Aileden aileye göre değişir.

Net bir şey diyemem.

Benim için sorun olmaz ama herkes değişik.

Kapıyı kapattığında herkes kendi yaşadığını bilir ablalarınız içinde öyle olmuş ve bitirmişler. Eğer seni olduğun gibi aileni çevreni ve yaşam biçimini benimsemeyen insanlara sende yolu ver gitsin canım kimseye aileni ezdirme aile bulunmaz ama koca çok bulunur. Seni sevenle birlikte ol seni değiştirecek insanlarla değil yolun bahtın açık olsun insanız ne zaman ne yaşayacağımızı bilemiyoruz herşey biz insanlar İçin kimse boşanmak İçin evlenmiyor hele bir kadın asla
Hayırlı insanlar çıkartsın Rabbim karşına
Dipnot :Kocan dahi olsa asla ailene söz söylemeye Hakkı olmaz kimsenin sen kızarsın da seversinde elin adamı kim ki konuşacak benim ailem için benim eşliğinde de uyguladığım ve önem verdiğim tek konu bu eşim asla benim ailemi eliştiremez bile ben yapmıyorsam oda yapamaz izin vermem asla 😉

ben takmam da

benim etrafımdaki -yani kendi arkadaş çevremdeki değil, aile komşu olarak etrafımdaki 10 aileden 9'u takar.

e zaten benim arkadaş çevremde neredeyse evli yok evli olup boşanmayan da çok çok az ama biz seküler beyaz Türk çevreyiz. Türkiyede yaşayan bile çok az benim arkadaş çevremde.
hayat tarzımız belli, kafalarımız belli. evlenmeden yaşayana bekarken çocuk yapana da kimse demez bir şey mesela. ondan hesapla işte.

gel gelelim türkiyenin büyyyyüüüüük bir kısmının bu tarzla bir alakası yok güzel kardeşim. memleket malatya filan herhalde oralar da muhafazakar (benim memleket de öyle) misal izmirde 10 aileden 5i takarsa bizde 9u takıyor işte. gerçek bu.

hani ne olur eşin bizim kuşaktan az çok bu kafadan olur o takmaz ama anası bacısı halası dıdısı illa ilk kavgada getir önüne koyar bunu
ailesi de takmayacak adam bulursan zaten öp başına koy.

Şahsen benim için boşanmak sorun olmaz.
Tam olarak sorun yaratacak şeyler,evliyken başkasına kaçmak veya evli bir adama veya kadına ikinci eş olmak vb gibi şeyler benim için. Böyle bir aile ile aile olmak istemem.

Valla esimin abisi de ablasi da bosanmisti evlendigimizde. Ablasi simdi 2.ye bosaniyor. Bizi pek etkilemedi cunku bize ne.

Benim ki daha 1 kere bile bosanamadigi icin biraz mahcup sadece o kadar..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X