2 adet cocuk :)

Evet dusununce dogduktan sonrasi guzel ama hamilelik sureci önemli .. bende istiyorum ikinci bebegimi insallah hemen olur. , kontrole gittik ten sonra dusunu cem insallah. Bakalim hemen de olacak mi bu da var
İlk bebeğin kaç yaşında
İlk Doğumun nasıl oldu
Bence uygun şartları oluşturup daha sonra Allah’a dayanmak lazım

Çocuğuma tek büyüme haksızlığını yapamam benim üç kardeşim var iyiki varlar her konuda destekler şükür bir hastalık da bir özel günde hiç yalnız bırakmazlar.oğlum da tek kalsın istemedim hiç şükür 37 aylık ve 7 aylık hamileyim Allah kısmet ederse inşş bu sevgiden yoksun büyümeyecek ...kalabalık aile yi seviyorum ben tabi istemeyenlere de saygı duyarım herkesin düşüncesi kendine netice de artıları nı eksilerini yazın ona göre karar verin bence ama arkaarkaya Doğum yapan annelerle görüşüp zorluklarına bakın.gücünüz sabrınız varsa eşiniz yardımcı oluyorsa neden olmasın çokta güzel olur oyun arkadaşı olurlar birbirlerine
Ayy bana da şevk verdin

Bence 7 ay cok kucuk birakin bebekligini doya doya yasayin. Sevin oyunlar oynayin ayni seyler sil bastan olmasin diye sanmayin rahat olacaksiniz. Yeni bebek gazi ilk donemler vs uykusuzluk sinirlerin gergin olacak. Ve buyugunun size ihtiyaci olan donemler ilgilenememenin verdigi vicdan azabinida dusunun. Benim buyuk 9 aylikken istemsiz oldu. Simdi evet oyun oynuyorlar ama cok zordu ilk zamanlar. Yuruyemiyordu benim bulantilar had safhadaydi 13 aylik yurudu. Kucuk hic sese alismadi buyugun sesinden uyanir uyumazdi. Rabbim saglik versin uzun omurler versin cocuklarimiza ama eger istemsiz olmasaydi cocugum 4 yasina gelmeden yapmazdim. Tabikide karar sizin kendinize guveniniz tamsa rabbim saglikla versin.

Cocuklarimin arasinda 8 yas var.ammaaa bazen sil bastan baslamak daha guzel.tam bebek sevmeyi ozlemisken gelince 2. Kizim cok güzel oldu.ayrica rahat ettim,cunku ilk kizim buyudugu icin yardimci da oluyordu.suan biri 3 biri 11 yasinda.ben cok memnunum bu aralıktan.2 kucukle bas etmek celik gibi sabir ister bende yok o.ilk kizimla herseyi doyasiya yasadik yaptik.gelisiminde ilgim tek onda oldu.simdi o daha donanimli.kucuge daha fazla vakit ayirabiliyorum.boylece gelisimide kaliteli oluyor.sevgiyi ve guveni daha fazla aldiklarini dusuyorum boyle olunca ben.

Selamm

1 oglum var 7 aylik.

Bu aralar acaba 2 ci bebiste mi gelse ikisi bir arada buyuyup ilerde sil bastan yasamamak icin dusunuyorum oyle deli gibi..

Suan zaten calismiyorum bi sure calismam ama ilerde calismayi dusunuyorum tekrar bebegimi biraz buyutup oyle ..

2 cocuk arka arka olan varmi acaba aranizda zor mu ?

Veya olmayip yas farkiyla aralarinda olan pisman mi
Kızın 7.5 aylıktı oğluma hamile kaldım. Şimdi biri 5 aylık biri 21 aylık. Zor mu çok zor tek başımizayiz eşim ve ben. Gündüz bazen yorgunluktan ölüyorum ama çok güzel. Güzelliği zorluğundan daha da fazla.

Kızım 8 aylıkken isteyerek hamile kaldım
Hamilelik zordu küçük bebekle, kızımı da hiç ihmal etmedim hep peşinden koşturdum, daha güçlü oluyorsun
Kızımı emzirmeye devam ettim, 11 gün önce Doğum yaptım, oğlum yarık damak doğdu o günden beri yoğunbakımda maalesef
Oğluma süt sağıp hastaneye veriyorum kızımı da emzirmeye devam ediyorum
Şu an hayat benim için çok üzücü, iki bebeğini de emzirmeyi hayal ederken oğlum yarık damak doğdu ve doğduktan sonra öğrendik

Çok istedim çok isteyerek hamile kaldım kızımı da oğlumu da çok seviyorum kişi sevdiğiyle imtihan olurmuş

Şu an 17 aylık kızım benim dayanma gücüm o olmasa oğlumun yokluğuna nasıl dayanırdım bilmiyorum yoğunbakıma öyle istediğin zaman ziyarete gidemiyorsun çünkü

benimkilerin arasında iki yaş var .. hiç bir arkadaşa ihtiyaç duymadan büyüdüler .. iki sırdaş gibiler .. illaki zorlukları var.. ama sonra siz çok rahat ediyorsunuz

Kızım 8 aylıkken isteyerek hamile kaldım
Hamilelik zordu küçük bebekle, kızımı da hiç ihmal etmedim hep peşinden koşturdum, daha güçlü oluyorsun
Kızımı emzirmeye devam ettim, 11 gün önce Doğum yaptım, oğlum yarık damak doğdu o günden beri yoğunbakımda maalesef
Oğluma süt sağıp hastaneye veriyorum kızımı da emzirmeye devam ediyorum
Şu an hayat benim için çok üzücü, iki bebeğini de emzirmeyi hayal ederken oğlum yarık damak doğdu ve doğduktan sonra öğrendik

Çok istedim çok isteyerek hamile kaldım kızımı da oğlumu da çok seviyorum kişi sevdiğiyle imtihan olurmuş

Şu an 17 aylık kızım benim dayanma gücüm o olmasa oğlumun yokluğuna nasıl dayanırdım bilmiyorum yoğunbakıma öyle istediğin zaman ziyarete gidemiyorsun çünkü
Allah yardımcın olsun bu zor günlerde geçer inşallah

Selamm

1 oglum var 7 aylik.

Bu aralar acaba 2 ci bebiste mi gelse ikisi bir arada buyuyup ilerde sil bastan yasamamak icin dusunuyorum oyle deli gibi..

Suan zaten calismiyorum bi sure calismam ama ilerde calismayi dusunuyorum tekrar bebegimi biraz buyutup oyle ..

2 cocuk arka arka olan varmi acaba aranizda zor mu ?

Veya olmayip yas farkiyla aralarinda olan pisman mi

Bence yap birtane daha ikisini bir büyüt sonra çalışırsın benim de birtane oğlum var biraz ara verdim simdi de denedik iki kez boş gebelik yaşadım inşallah benimde biran önce olur cok istiyorum artık

2 cocuk ayni anda olan var kabul edersen.bebekliklerindeki ufak capli cinnet gecirmeleri,yemek yemege firsat bulamayip aksam oluncada yemek mi uyku mu yemek mi uykumu diyem 1 saat dolanip tam uyumaya karar kilmisken bebelerdenm birinin uyanmasini ve ikisini birden yapamayip bevegi yedirip uyutmayi,evin her yerinden moklu bez,yere sacilmis mama bebek kiyafeti vs toplamayi(ya da toplayamamayi ve ustune biberon rendelemeye calistigin ek gida parcaciklari vs eklemeyi)ayni anda aglayan 2 bebek arasinda aglamamak icin sac bas yolmayi,bakimsizliktan zombi gibi gezmeyi(zombilere hakaret olur o detece)ve daha bir suru sayamadigim seyi goze alabiliyorsan yap.ben olsam yine de tum bunlari bilerek yapardim.iyiki ikisi bir aradalar iyiki .simdi 3 yasindalar ve birbirlerinin en iyi arkadasi oldular ve oyle uslular ki teyzesi.sanki hic birini yasamamis gibiyim.olurum kuzularima

Benim oğlum da 22 aylik olacak doğum yaptigimda ilk başta bende çok korkmuştum ağlamıştım erken oldu diye sonra kısmet böyleymiş dedim hiç keşke demedim iyi ki olmuş hatta cevremdekilerde ozellikle esimin tarafi hala alisamadi bu duruma neyse ama çok zor daha doğmadan zor hamileliğim çok aşırı zor geciyo ve şuan bile hiç uyumadan oğlumu sallayıp duruyorum uyuması için dua ediyorum oğlum çok zor bi bebek uyudugundada ne yapacağımı sasiriryorum o kadar çok uykuya ihtiyacım var ki anlatamam doğunca ne yapicam bilmiyorum ama olsun napalim onlar için herşeye deger

Benimkilerin arasında 4 yaş var.Ben memnunum,arada kavga tartışma oluyor ama çoğunlukla birlikte vakit geçiriyorlar,saatlerce oynuyorlar.Biri olmadan diğeri ne yapardı dusunemiyorum.
Peşpeşe yapılmasına da karşı değilim,ilk çocuğa haksızlık olarak görmüyorum,aksine sürekli bir oyun arkadaşı olacak olması onun için en büyük avantaj olacak.
Tek çocuk olsun,herşey ona olsun kafası bana doğru gelmiyor.

Benim oglumda mayis 14 u 3 yasini doldurcak bende ocakta 2.bebegimi kucagima alicam allahin izniyle istedik esimle oldu istememin sebebi oglum cok sıkılıyo cocukla oynadiginda daha mutlu olur diye dusunuyorum cunku cocuklarla oynayinca cok seviniyo bikmis benimle oynamaktan ama allahtan yuruyo yoksa yurumeden zor olurdu benim icin

Şu an emzirmiyo musunuz? Eğer emiyosa 2.ye gebe kaldığınızda emziremiyosunuz malum. Gerisi size kalmış kendinize güveniyosanız ve huzurlu bi evliliğiniz varsa doğurun bence de :KK66:
Eger sağlıklı bir hamilelikse emzirebilur. Emziremez diye bir kural yok. Eskiden oyle derdi buyukler ama dogru degil bu

bana anneliginizi ispat etmenizi istemedim.uslubunuzu hic begenmedim.ben fikrimi beyan ettim direk olarak size soylemedim.o sizin dusuncenizdir yapmissinizdir anneligine guvenmek gerek cumlesi itici siz benim nasi bi anne oldugumu nerden bileceksiniz.anneligin olcutu nedir bunu kim belirliyor.kimisine gore bi gulucuktur kimisine gore saatlerce oynamaktir.herkesin olcutu farklidir mutluysaniz sorun yok ama baskalarinin dusuncelerine saygi duymanizi oneririm.hayat sadece tek bi renkten olusmuyor farkli renkler dusunceleri de kabul etmeniz dilegiyle
Tamam işte benimde anlatmak istediğim bu. Ard arda nasıl çocuk yaparlar hiç anlamıyorum onları derken banada cevap hakkı doğdu ve diğer çocuğun haklarını elinden aldınız derkende yaptığım annelikle bir kaç cümle bişey söyledim. Burda anneligimi ispat etme çabam olsa emin olun bu form yetmez yazmaya. Ama herkesin yapabileceği bişey değil derken samimiydim sizi yermek için söylemedim. Büyük bir sabır ve çok adalet gerektiren bir iş. Kendine güvenen zaten yapıyor. Buda benim fikrim demiyorum buda benim tecrübem diyorum.

7 ay çok az bencede kazayla olur hadi neysede planlı yapmak için çok erken bende planlı yapmıştım oğlum 2 yaşındayken kızıma hamile kaldım odogana kadar 3 yaşına geldi hem çocuk çok etkilenmedi hemde ben aklı yetiyo uç uç buçuk yaşlarda laf anliyo aralarında gayet iyi çok iyi anlaşıyorlar keşke 3. kızım 2 yaşındayken yapsaydım çok çok ara açmakta iyi değil baya unuttm bebekli olmayı. ama şu an bebeğiniz küçük diğeri doğduğu zaman onun en çok ilgi istedigi zaman.bebegnde öyle yine bı gözden geçirin derim...

Benimkilerin arasında 4 yaş var.Ben memnunum,arada kavga tartışma oluyor ama çoğunlukla birlikte vakit geçiriyorlar,saatlerce oynuyorlar.Biri olmadan diğeri ne yapardı dusunemiyorum.
Peşpeşe yapılmasına da karşı değilim,ilk çocuğa haksızlık olarak görmüyorum,aksine sürekli bir oyun arkadaşı olacak olması onun için en büyük avantaj olacak.
Tek çocuk olsun,herşey ona olsun kafası bana doğru gelmiyor.
Ama sizinkilern arası 4 yazmış bayanın bebeği daha 7 aylık çok yakın degilmi sizce arası

Benim oglumda mayis 14 u 3 yasini doldurcak bende ocakta 2.bebegimi kucagima alicam allahin izniyle istedik esimle oldu istememin sebebi oglum cok sıkılıyo cocukla oynadiginda daha mutlu olur diye dusunuyorum cunku cocuklarla oynayinca cok seviniyo bikmis benimle oynamaktan ama allahtan yuruyo yoksa yurumeden zor olurdu benim icin
Çok ideal yapmışsınız hayırlısıyla kucaginiza alın ins .benimde oglum Mayısta üçe gircekti subatta kızım oldu araları okadar iyiki hiç kimseye ihtiyaç yok saatlerce oynuyorlar birlikte evde çok rahatız ödevlerini birlikte yapıyorlar yapışık ikiz gibi:KK5:

Back
X