2. Aöf kararsızlığım. Konum uzun biraz.

404

never found
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2017
92
43
3
Merhaba basit bir kararsızlık yaşıyorum ve sizin mantıklı yorumlarınıza ihtiyacım var.

Aöf maliye 1. sınıfım. Sene başında derslere çok iyi çalışıp ortalama yapıp örgün eğitime geçiş yaparım diyordum. Ama istediğim gibi olmadı.
Ailemle ilgili problemler olduğu için zihnimi derslere veremedim. Kitabı çalışmak için elime aldığımda her defasında zorlandım.İki üç sayfayı bile zor okuyordum. Maliyeden sıkıldığım için değil ailevi problemlerim olduğu için kendimi derslerime veremiyordum. Hırslı bir yapım olmadığı için de ailemle sorunlara rağmen derslere konsantre olamıyordum. 20'li yaşların başındayım bu arada.

Şimdi iki seçenek arasında kaldım.
Örgün eğitimden mezun olmak gerçekten de istiyorum.
Bu dönem artık geçti. Aöf sınavlarına 2 hafta kaldı.

Sizce örgün eğitime geçişi unutup bu iki haftada bütün derslere elimden geldiğince çalışıp düşük bir ortalama bile olsa dersleri verip dönemi geçmek mi?

Yoksa bu iki haftalık süreçte çalışabileceğim derslere (en fazla 3 derse iyi çalışabilirim) doğru düzgün çalışıp iyi bir ortalama getirmek mi? 3 dersi verirsem seneye için 2 ders kalır. İkinci dönem bütün derslerime çalışıp iyi bir ortalamayla verdiğimi varsayarsam önümüzdeki sene ilk dönem kalan iki dersi yüksek ortalamayla verip örgüne geçmek istiyorum.

Aslında ne deyeceğinizi biliyorum ama belki aranızda buna benzer bir şey yaşayan olmuştur.

Çıkmış soruları çöz. Yapacağın en mantıklı şey iki hafta için o olur.

Reactions: 404
senin yerinde olsam tüm derslerden geçmeye bakarım. alttan ders almak zordur. belki senede alttan dersin kalacak birikecek öyle. ayrıca aöf ve ilk dönem yani ne kadar zor olabilir ki. 2 haftan varsa tüm dersler için yeterli olması lazım. biz son gün çalışırdık nerdeyse. ben de maliye mezunuyum.

her insan ailesinden uzak örgün bir öğretimde okumalı. Er yada geç bunu yap.
Kişiliğin oturur dünyaya bakışın değişir.
Seni bulunduğun ortamdan çıkarır..

daha bunlar vize değil mi

AÖF bilmiyorum ama öyledir diye düşündüm

çalış hepsine alabileceğin en yüksek notları al şunu bunu ayırmak vs seni gereksiz strese de sokar ya çalıştıklarından da düşük alırsan temelli moralin bozulur

otur finalde daha iyi çalış ki maliye çok da kolay bir alan değildir

bu arada üniversite sınavı sistemi de değişti malum bu sene tekrar sınava gir belki direkt iyi bir örgün kazanırsın

iyi çalışmalar ve bol şans

yolun açık olsun

bence ikinci söylediğin derslerine çok ıyı çalış ortalamayı yükselt. ya da şey de yapabılırsın mesela örgünde baska bir bölüm okuyup maliyeye aöf den de devam edebilirsin.

Dersleri bilmiyorum ama not ortalaman beklediğinden yüksek gelebilir, arkadaşların dediği gibi çıkmış sorulardan çalış, konu özetlerini oku bir de ekampüsten 2 hafta tüm konulara sıkı çalışmak için yeterli bir zaman zorla kendini biraz.

Malesef 2 hafta çok da yeterli değil. Örgün ve aöf ikisinin de kendine göre zorluğu var.

her insan ailesinden uzak örgün bir öğretimde okumalı. Er yada geç bunu yap.
Kişiliğin oturur dünyaya bakışın değişir.
Seni bulunduğun ortamdan çıkarır..
Valla benim öyle psikopat ailem(özellikle annem) varki örgün okusam öyle çok da özgür olamam. Deneyimledim çünkü.

Sınava tekrar hazırlanamam malesef. Öyle bir şansım yok. Evet bunlar daha vize ama vizeden ve finalden çok yüksek almam gerek istediğimin olması için.

Teşekkür ederim. E kampüste ne yapabilirim? Daha önce girip bakmadım hiç.

Teşekkür ederim. E kampüste ne yapabilirim? Daha önce girip bakmadım hiç.

Bütün olay o e-kampüste, konu özetleri, konu anlatımları, canlı dersler, konu özet videoları, eski yıllarda çıkan sorular. Hiç girmedim diyince emin olamadım bilip bilmediğinden vizede genelde sadece ilk 4 üniteden sorumlu oluyorsun biliyorsun di mi?

Sınava tekrar hazırlanamam malesef. Öyle bir şansım yok. Evet bunlar daha vize ama vizeden ve finalden çok yüksek almam gerek istediğimin olması için.

Sınava tekrar hazırlan demedim ki tekrar gir dedim

Ayrıca bunlardan derece yapmaktan daha kolay olduğunu düşünüyorum örgün 4 yıllık maliye kazanmanın

Sonuçta aöf derslerine çalışırken sınav için de bir iki birşey tekrar edebilirsin

Ben ne kadar çok alanda koşarsan eğitim sınav vs gibi konularda rehavete kapılmayıp daha başarılı olacağıma inanırım insanların

Yoksa ufak şeyler göze büyük engel görünür ve çalışılmaz

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…