Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi 2.ay aşısı yara olmalı mı?

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

tobeamisare

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2010
42
0
36
Konya
arkadaşlar bazılar 2.ay aşısı yara olmazsa tutmamıştır diyor siz böyle bir şey yaşadınız mı dr.a sormadım sorsam komik mi olur?

Son düzenleme:
Aynen ya bizimkindede yara olmadı ama ne bilim olabilir bence tutup tutmadığını belirlemez sanki ama dur ben hemşireyim perşembe işe başlıycam bizim doktorlara bi danışayım sanada söylerim

benim kızım 6,5 aylık ve bizede 2.ayda koluna yapılan aşı için 6 içinde akabilir kabuk bağlayabilir vs. dendi nerdeyse 1-2 ay boıyunca aşının olduğu yer belli bile değildi şimdi tamamen kabuk bağlamış durumda belli oluyor. hemen görünmüyor yani.

bildiğim kadarıyla sadece verem aşısı tutunca kabuk bağlayıp kızarıyor bir kaç hafta içinde de minik bir kızarıklık kalıyor.eğer aşı tutmazsa kabuk bağlama yada kızarıklık gibi bir durum olmuyor.bu seferde aşıyı bir kaç ay sonra tekrar yeniliyorlar.ama diğer aşılar için böyle bir durum söz konusu değil.

Arkadaşlar verem aşısı iz yapmazsa tutmadı demek oluyor.Ama iz için bir kaç ay beklemeniz gerekebilir.iyi kaynaklarda okumuştum bu bilgiyi.yakınımdada şahidim.

benim oğlumda geçen perşembe aşısını oldu. izi bile yok. pazartesi hemşiresine telefon edip sormayı düşünüyorum. inşallah tutmuştur.

iz hemen olmuyor.bir kaç hafta sonra aşı yeri kızarıp kabuk bağlarsa tutmuş demektir.bir kaç hafta bekle eğer kızarıklık yara yada kabuk bağlama olmazsa aşı tutmamış demektir ve ozaman aşıyı tekrar yaptırmak gerekiyor.

geçen hafta kızım 4. ay aşısını oldu, 2. aydaki verem aşısı daha geçen hafta yara gibi oldu, sivilcemsi, iltihaplı gibi bir görüntü oluştu.. hemşire normal dedi, dün de o iltihap aktı, şimdi de yara gibi, sanırım normal, ama uzun zaman geçmez dedi.. bakalım ne zaman geçecek?

evet bizim aşımızda 10 gün önce kabuklaştı sivilceden biraz büyük ve sanki içinde iltihap varmış gibi sanırım bir sorun yok. şimdi sıra 4. ay aşılarında sanırım bu aşılar ateş çok yapıyormuş. 2. ay aşılarında ateşimiz olmadı bu aşılardan çok korkuyorum havalarda sıcak inşallah fazla ateş yapmaz. bunun için ne yapmalıyım ? yardımcı olurmusuz:)))

kastiniz koldanyapilan verem aşisi ise evet yara olup kabuk bağlamalı
aksi tutmadigi anlamına geliyormuş
kızımın 5.ayda kabuk bagladı kolu
6. aydayız şimdi hala kızarıklık var nokta şeklinde

yara bağlamasa yeniden yapilması gerekecekti, doktorun söylediği buydu bize

evet bizim aşımızda 10 gün önce kabuklaştı sivilceden biraz büyük ve sanki içinde iltihap varmış gibi sanırım bir sorun yok. şimdi sıra 4. ay aşılarında sanırım bu aşılar ateş çok yapıyormuş. 2. ay aşılarında ateşimiz olmadı bu aşılardan çok korkuyorum havalarda sıcak inşallah fazla ateş yapmaz. bunun için ne yapmalıyım ? yardımcı olurmusuz:)))

hiç korkma hayatım
olmayanda olmuyor
çok şükür biz ne 4.ayda ne 6.ayda ateşlendik
üstelik fitil, ateş düşürücü falan vermedim ben hiç aşi oncesinde yada sonrasında

bizim de üstünden bir ayı biraz geçti ama hala denilen belirtiler yok.. dokor 5. aydan sonra tutup tutmadığını tahlil ederiz, tutmadıysa tekrar yaparız dedi.. umarım tutmuştur..

Bizimde 4.ay aşımız bu hafta olacak verem aşının yeri 10 gündür sivilce büyüklüğünde iltihaplı gibi doktorumuza sordum bu iltihap akacak yara olup kabuk bağlayacak sonra iz bırakacak aşı tutmuş merak etmeyin dedi.

Bizimde 4.ay aşımız bu hafta olacak verem aşının yeri 10 gündür sivilce büyüklüğünde iltihaplı gibi doktorumuza sordum bu iltihap akacak yara olup kabuk bağlayacak sonra iz bırakacak aşı tutmuş merak etmeyin dedi.

Akadaşlar benim bebeğim 4 aylık 2aylık aşılarını vurdurduğumda iz yoktu kolunda şimdi kızarık kabuk var merak ettiğim acaba su deyince intağap kaparmı.....

Akadaşlar benim bebeğim 4 aylık 2aylık aşılarını vurdurduğumda iz yoktu kolunda şimdi kızarık kabuk var merak ettiğim acaba su deyince intağap kaparmı.....

sadece aşıdan sonraki iki gün yıkamamalısın bebeğini. onun haricinde kaubk ve kızarıklık hatta içi hafif iltahap gibi oluyo bu iyi bişeymiş aşıyı yapan ebe bana aşı yara olursa tuttuğunu anlarsın dedi. benim bebeğim 5buçuk aylık 3 kere kabuk attı yara kabuk derken deri yani

Back
X