- 11 Eylül 2012
- 98
- 5
- 48
- Konu Sahibi yoruldummm
-
Çok bencilce.Sizin alt üst olan psikolojiniz ne olacak ? :44:
aileniz bu konuda söz sahibi bence düğünün hemen yapılmasını isteyebilir. mesela bizim oralarda nişanlı kızı bekletmek ayıptır hemen düğün yapılması istenir.
cok zor gerçekten Allah yardım etsin
herkesin düğün ne zaman neyi bekliyosunuz lafından bıktım zatenannemle konuşuyorum iyi kızım ben mi söyleyim kız annesi olarak diyo. o da bi ayrı dert. kv kalsa maddi durumdan bekleyecekler. ama evlerine her şeyi alırlar. ay çok sinirliyim şu an. alla at gitsin diyo nişanı. beklesin kendi on yıl daha.
baban hayatta mı canım.baban varsa onun usulunce söylemesi abes kaçmaz bence.
çok şükür hayatta ama o da söyler miki :S ya koca meraklısı gibi oldum ama hayatımı düzene koymak istiyorum her şey belli olsun istiyorum artık bıktım beklemekten hep ayrı kalmaktan. buraya gelmeden tembihliyo bi de beni bak bana sakın düğün lafı falan açmayın diye. salak aptal.
ben sınav sonucu belli olunca aradım onu anlattım bak böyle böyle böyle diye. anladı tamam dedi gibi olmuştu. arada mesafe olunca tek iletisim yolu telefon kalıyo. karşılıklı konusmaya çalıstım bugün dondurmus kafasına seneye diye konusturmuyo bile. ben seneye kadar bekleyebileceğimi düşünmüyorm bi yandan sınav stresi bi yandan düğün çekemem. diyo ki seneye kalırsa hangisiyle uğrascam düğün mü sınav mı dedim sınav tabi dedi düğün önemli değil dedi ben de ömrümde bi kere olacak en güzeli olmasını istiyorm dedim. ay şu an sinirliyim yazamıyorum da ama bi kaşık suda boğabilirim onu
konuşmaya çalıştım ama hiç dinlemiyo beni dondurmuş kafasına seneye ramazandan sonra diye. ben kendimi o zamana hazırladım psikolojik olarak diyo
psikoloji olarak mı yoksa maddiyat olarak mı acaba ?
işiniz yok sizin heralde , belki maddi olarak yüksek seyler beklediğinizi ve bununla şu anda tek başına altından kalkamayacağını düşünüyor. çok mu iyimser bilemedim ; ama nişanlı bir insan niye evliliği 1 sene sonraya atsın ki
ya benim ondan çok bi isteğim yok. ben evlendiğimde ailemden çevremden uzakta olcam kimse evimi görmeyecek bile bi ay sonra düğün yapalım dese nerde ucuzu var ona kaçarım zaten. ama bu inat yaptıkça seneye diye ben de en iyisini en güzelini isterim diyorum. düğün için evet en güzelini istiyorm ama benim isteyebileceğim en güzel düğün en fazla ona 10000 tl mal olur ki o da böyle en fazla. ben şu an çalışmıyorum atama bekliyorum malesef. inşallah atanırım da biter şu belirsizlik
aradaki ilişkiyi anlayamadım doğrusu;ama o istemiyorken evlenmeye bu kadar hevesli olma bence. oluruna bırak. ailene de bahsetme. onların söylemesi de uygun kaçmaz bence. önce nişanlın niye öteliyor bu işi onu tam olarak öğren.
belki de evlilik konusunda emin değildir.
ya evlilik meraklısı olduğumdan değil işte. benim seneye sınava girecek olmam kafamda hiçbi şey olsun istememem... maddi açıdan da nişanlım düşünüyo evet ama bu çocuk kendi basına yapmayacak düğünü. ailesi de yardımcı olmalı. hadi diyelim ailenin durum yok ama kendi evlerine yeni eşya alabilecek paraları var. bizim şu an sadece 1 tv miz var o da promosyon geldi. ama kv evine yeni vitrin masa takımı baza ve kocaman lcd tv aldı. sadece tv 4bin tl. kaynıma bilmem kaç bin tllik telefon alındı. yani isteseler yaparlar bi şekilde ama bu gereksiz bekleyiş beni sinir ediyo. ben nişanlım için kaç iş fırsatını teptim. 2 yıla yakındır nişanlıyız ve artık aileler bu işin içinde bu kadar varken bi ıl daha kpss yi ve onu düğünü düşünmek istemiyorum. bu arada onla da ayrı yerlerdeyiz görüsme sansımız çok olmuyo.
"olmalı " mı "olacak" mı ?
evleniyorsan kendin evleneceksin. bu devirde anadan babadan bile medet ummayacaksın. kendilerine aldılar, ona onu aldılar..vs. alabilirler. size almak mecburiyetinde değiller. nişanlında çalışıyor kendi halletmeli. yapsalar elbette güzel olur ama "beklenti" içinde olmak doğru değil bence.
sizin düğün için iistediklerinizde bana açıkçası çok geldi. 10000 tl sadece düğün masrafı için çok büyük para. daha bunun eşyaları var... nişanlınızda belki benim gibi düşünüyordur.
Bana yardım edin ne olur her türlü fikrinize ihtiyacım var.
Ben öğretmenlik mezunuyum. Geçen sene mezun oldum sınava girdim düşük puan aldım atanamadım ve bu sene tekrar sınava hazırlanırım atanırsam diye bekledik ne düğün hazırlığı ne hiç bi şey yapılmadı aynı anda hem sınav hem o olmaz diye.
Bugün kpss sonuçları açıklandı ve gidip gitmeyeceğim belli olmayan bi puan aldım. Gidebilirim de ama çok düşük ihtimal. Asıl soruna gelecek olursak aşağıda da gördüğünüz üzere tam 1 yıl 8 aydır nişanlıyım ve biz hep bu sene atanırsam seneye kadar stajyerliğim kalkar seneye yaza da düğün olur diyoduk ama şu an hiç bi şey net değil hatta olumsuz.
Ben kendimi çok iyi biliyorum ki bi sene daha nişanlı kalmak beni çok çok yıpratacak. İlişkimiz çok daha zorlaşacak. Nişanlımla ben farklı şehirlerdeyiz ve ben kv ler ile aynı yerdeyim. Çok şükür aramız iyi ama mesela bu bayramda arayıp sormasalar annem baya bi ortalığı karıştıracaktı çok şükür bilezik aldı taktı nişanlım kendiliğinden bi sıkıntı yok artık. demem o ki ben burda kaldıkça böyle şeylerle arada kalcam bunalıp sıkılcam. Bi yandan ders çalışmam gerekecek bi yandan bi işe girmem gerekecek. Bu sene ücretli öğretmenlik yaptım. O yüzden doğru düzgün çalışamadım sınavıma. Bu sene de mutlaka çalışmam gerekecek ev maddi açıdan sıkıntılı.
Şimdi sizce seneye kadar beklenmeli mi yoksa bi iki ay içinde en geç ekime kadar düğün mü yapılmalı. eğer düğün yapılırsa iki ayda çok mu acele olur. yetişir mi her şey. hangisi mantıklı. bana bi yol gösterin ne olur. çok bunaldım her şeyden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?