- Konu Sahibi Askininbirtanesi
-
burda cogu kisi yazmis kizlar 2 ayda 10 kilo vs.. ben acikcasi taraftar degilim birden okadar cok kilo vermeye cünkü normal yemeye baslayinca hemen geri alinicagindan eminim.. en iyisi yavas ama saglikli kalici olani...
kizlar 2 aydir diyetteyim:) basladigimda 84 kiloydum simd ise 78 kiloyum, bugün alisverise gittim 38 -36 bedene sigiyorum düsünün:)) öyle mutlu oldumki aynaya baktigimda bir güzellesmis yüzüm incelmis artik hersey daha güzel duruyor ve daha güzel yakisiyor, peki bu kilolari nasil mi attim?
cok basit!
kalorileri sayiyorum:)
günde 600-700 kalori yiyorum aksam saat 5 den sonra hic birsey yemiyorum, ne meyve ne bisey, sadece bir büyük bardak cay iciyorum!
ne yirsem yiyim fark etmez sadece 600-700 kaloriyi gecmiyecek , ona göre yiyeceklerin üzerinde yazilani okuyup hesapliyorum. yemekten sonra hemen 50 kere mekik cekiyorum. mide daha cabik eritiyor ve o aldigin kalorileri eritiyor.bol su iciyorum
ve en önemlisi SPOR! SPOR! SPOR! hergün 200 mekik göbek icin. her iki bacak icin 100erden 200 bacak hareketi. kollar icinde mekik 30 kere
ve tabiki normal günlük hareketler ( evin icinde yürüyüs, hareket etme, temizlik vs..)
ilk zamanlar cok zorlandim ac kalmaya dayanamiyordum cok zor oluyordu ama azim yaptim saat 5 den sonra yemek yasak dedim kendi kendime.. cok acikinca hemen bir bardak sicak su icin acligi bastiriyor, ve sakin akliniza o güzel mis gibi yemekleri getirmeyin:)
hedefim 73kg insallah onuda basaracam..
en önemlisi spor , ac kalmakla zayiflamak cok zaman alir ve üstelik heryeriniz sarkar o yüzden tavsiye etmiyorum.
NOT: ilk verdigim 2 kilo eminimki vücuttaki suydu ama pes etmeyin sakin, sporla beraber sular gidince yaglarin eridigini görüyorsunuz. benim arkadasimda yapti ve 5 ayda 12 kilo verdi:)
gün de 700 kalori cok az degil mi?
belki mideyi kücültmek icin iyi bir baslangic ama kesinlikle saglikli zayifladigini iddia edemezsin.
tebrik ediyorum fakat 78 kilo ile 36 bedene nasıll sığıyorsunuz anlayamadım?
sacma gelebilir veya sasirabilirsin ama gercekten bende sasirdim.. 38 tam üstüme oturuyor artik ve azicikda elastik olursa giydigim üstler 36 bile oluyor :)boyunuz kaç ki sizin 78 kilo ile 36-38 beden giyebiliyosunuz? şaşırdım açıkçası.
doğru söylüyorsun bence.Bende bir ara yapmıştım.Ve hakikaten kilo verdim.Ama sonra bırakınca eskisi gibi oldum.Önemli olan devam edebilmek .Yada bırakınca yemeğe saldırmamak sanırım.Başarılar diliyorum.Beni tekrar heveslendirdin.
Kalori değerlerine nerden bakıyorsun?
Eğer işe yarıyorsa ben de bu yöntemi kullanmak isterim...Bayramın ertesinde ben de başlıyorum çünkü diyeteİnşallah kısa sürede kurtuluruz...Vermem gereken bi 10 kilo var acilen.....Bakalım bi deneyeyim kalori hesaplamasını....Sağol paylaşımın için canım:)
burda cogu kisi yazmis kizlar 2 ayda 10 kilo vs.. ben acikcasi taraftar degilim birden okadar cok kilo vermeye cünkü normal yemeye baslayinca hemen geri alinicagindan eminim.. en iyisi yavas ama saglikli kalici olani...
kizlar 2 aydir diyetteyim:) basladigimda 84 kiloydum simd ise 78 kiloyum, bugün alisverise gittim 38 bedene sigiyorum düsünün:)) öyle mutlu oldumki aynaya baktigimda bir güzellesmis yüzüm incelmis artik hersey daha güzel duruyor ve daha güzel yakisiyor, peki bu kilolari nasil mi attim?
cok basit!
kalorileri sayiyorum:)
günde 600-700 kalori yiyorum aksam saat 5 den sonra hic birsey yemiyorum, ne meyve ne bisey, sadece bir büyük bardak cay iciyorum!
ne yirsem yiyim fark etmez sadece 600-700 kaloriyi gecmiyecek , ona göre yiyeceklerin üzerinde yazilani okuyup hesapliyorum. yemekten sonra hemen 50 kere mekik cekiyorum. mide daha cabik eritiyor ve o aldigin kalorileri eritiyor.bol su iciyorum
ve en önemlisi SPOR! SPOR! SPOR! hergün 200 mekik göbek icin. her iki bacak icin 100erden 200 bacak hareketi. kollar icinde mekik 30 kere
ve tabiki normal günlük hareketler ( evin icinde yürüyüs, hareket etme, temizlik vs..)
ilk zamanlar cok zorlandim ac kalmaya dayanamiyordum cok zor oluyordu ama azim yaptim saat 5 den sonra yemek yasak dedim kendi kendime.. cok acikinca hemen bir bardak sicak su icin acligi bastiriyor, ve sakin akliniza o güzel mis gibi yemekleri getirmeyin:)
hedefim 73kg insallah onuda basaracam..
en önemlisi spor , ac kalmakla zayiflamak cok zaman alir ve üstelik heryeriniz sarkar o yüzden tavsiye etmiyorum.
NOT: ilk verdigim 2 kilo eminimki vücuttaki suydu ama pes etmeyin sakin, sporla beraber sular gidince yaglarin eridigini görüyorsunuz. benim arkadasimda yapti ve 5 ayda 12 kilo verdi:)
olabilir canim, benim omuzlarim falan genis degil yani kemiktende cok fark ediyor sanirim dedigin gibi....boyunuz uzunmus gercekten bende sasrdm ama bende 69 kilo 172 boyundaım 40 aanca oluo kemik yapısıyla da alakalı tabiki sizin daha ince olabilirr..
ama hala 600-700 kalorı cok az diorum kesnlkle
600-700 kalori ile devam ederseniz bir sure cok hizli kilo vereceksiniz sonra metabolizmaniz yavaslayacak kendinizi bitkin hissedeceksiniz ve de kilo vermeniz bir sure sonra duracak sonra normal yediginizde kilolar geri gelecek demedi demeyin tecrube konusuyor :/
internetten aratin BMR hesaplayin bu siz komada olsaniz hic kimildamadan yatsaniz harcayacaginiz kalori miktari.
sonra aktivite seviyenize gore TDEE hesabi yapacaksiniz bakalim ortalama bir gunde ne kadar kalori harciyor vucudunuz.
benimki 2400 mesela yani kilomu korumak istiyorsam 2400 kalori almaliyim gunde. tabi daha zayif/daha kisa/daha az aktif birininki daha az cikacaktir.
kilo vermek istiyorsaniz bu TDEE'den daha dusuk yemeniz gerekiyor
ayrica sadece kalori saymak yeterli degil sonucta karbonhidrat-protein-yag altin orani var. gunde 1500 kalori almaya karar verdiniz diyelim hepsini cikolata ile harcar 1500 yer sayiyi bulunca durursaniz ne olacak onca yag ve seker.. karbonhidrat 40%, protein 35%, yag 25% yaptiginiz taktirde (spor yapan biri icin) kendinizi hep zinde hissederek, hic yavaslamadan durmadan kilo verirsiniz saglikli olur.
yazma geregi hissettim cunku ben bu kilodayken bir an once zayiflayabilmek icin 1200 kalorilik bir diyete baslamistim her gun de leslie yapiyor 400 kalori yakiyordum bana 800 kaliyordu ilk hafta 3.5 kilo verdim sonraki hafta 1.5, sonra yarim derken durdu. dusun 93 kilo biri, meyve sebze yesil cay bol protein saglikli (ama dusuk kalorili) bir diyet uyguluyor, her gun 70 dakika spor yapiyor ic camasirina kadar sirilsiklam olacak kadar agir bir spor. ama kilo gram oynamiyor. neden dersiniz? ben bu az kalori olayindan cooook cektim, baskasi cekmesin diye. simdi NET kalori miktarimi 1700lere cikardim (yani sporla yaptigim kalorileri de yiyorum 1700u bulacak sekilde hergun NET) tabi vucudum once kabul etmedi 1 kilo geri geldi ama yilmadan devam ederek kendimi yine saglikla kilo verme rutinine soktum bu hafta biraz gitmis artik platodan ciktim yani. kilo vermek isteyen canina tak etmis birine daha fazla yemeliisn dersen yuzune tip tip bakar dalga mi geciyorsun der ama malesef gercek bu. lutfen TDEE degerinizi bulun kendinizi kitlik moduna sokmayin berbatttt birsey..... nefret ettim resmen depresyon sebebi ac kalip da kilo verememek. yani basta hizla giden kilolar sizi yaniltmasin arkadaslar eninde sonunda olacak olan bu. saglikli siniri gecmeyin ve de yag/karbonhidrat yuklenmeyin ve de mutlaka hareketli olun yavas da olsa yuruyun veya leslie yapin bakin kilo vermem feci sekilde yavas olmasina ragmen her yerimden 2 cm inceldim 1 haftada leslie ile. hem de kolay.
cok konustum pardon ama dertliymisim demek tam hassas yerime geldi kalori sayma olayini gorunce
hepinize kolay gelsin
canım 2 ayda 6 kilo vermek çok normal zaten uzmanlarda ayda 2 3 kilo diyor ama bana da az geldi kalori değerin yemez yemez sonra ac kalırsın birde de saldıırırısın çünkü ben aynen böyle birşey yaptım senin gibi kalori saydım benim ki 1300 dü boyum ve kiloma göre doktor hesapladı ben 100 kalorilik yaptım sporda beraberinde bende ayda 3 kilo verdim hiç abur cubur ymedim ama gel gör ki sonra aclık yorgunluk canıma tek dedi yedim veee geri aldım 2 hafta da hemde o nedenle bir diyetisyene git ona göre hareket et benim gibi olma bünye zayıf düşünce yemeğe saldırıyorsun eger yok beniyiyim diyorsan sen bilrsin
olabilir canim, benim omuzlarim falan genis degil yani kemiktende cok fark ediyor sanirim dedigin gibi....
*mesela gunde 600 az yeseniz 400 kalori de yaksaniz (1 saat sporla) cok saglikli bir sekiklde kilo verebilirsiniz* yazmissin zaten öyle yapiyorumki canim:) herseyi yi ama kaloriye dikkat et derken, agzima cips, cikolata, tatli, fast food, yag, koymuyorum. az bir miktarda seker ve tuz tüketiyorum, bilmiyorum bi süre sonra yavaslasa bile yani kilo atmasam bile devam yaptigim sürece uzun sürse bile yine zayifliyacagima inaniyorum sonucta spor da yapiyorum:) yorumun icin tskler canim:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?