Çok fazla uzatmadan sıkıntımı sizle paylaşmak istiyorum. İş hayatında benden daha tecrübeli ablalarım var burada. Onun için fikrinizi almak için açtım bu konuyu. Buraya yazmadan önce iki kişiye sordum her ikisi de tam zıt cevaplar verdiler. Bu yüzden kararsızım.
Nisan ve mayıs maaşları ödenmedi. Mayısın sonu geldi hala ödeme yapılmadı. Sözde bu hafta içi yatacaktı. Ama hafta bitiyor hala tık yok.
Üzerine gergin bir ortam. Yani arkadaşlarım iyi ama yöneticimiz biraz sert. Hem de gereksiz yere. Kaç kere ağlattı beni ve birkaç kişiyi.
Hatta bir süre önce sinirli anında karşısına çıktım diye işten kovdu beni. Sonra da hiç birşey olmamış gibi devam etti.
Şimdi ben ne yapmalıyım? Maaş alamıyorum bu ortada. İşten ayrılmalı mıyım?
Henüz yeni bir iş bulamadım. Seneye de üniversiteye gitmeyi planlıyorum, para biriktirmek için çalışıyorum.
paranızı alın ve ayrılın, böyle diken üstünde olmaz. düzenli ödeme yapmıyorlarsa, hiç yapmama ihtimalleri de olabilir. sonra dilerseniz yeni iş ararsınız. ancak üni. çok güzel bir karar, tebrik ederim. (vazgeçmeyin sakın üni.den)
Yani sen bilirsin ama ben olsam bir dk durmaz gider şikayet eder, paramı alır, işten de çıkardım. Çıkmadan da o yönetici bilmem nesine saydırırdım bir güzel. Babalarının oğlu var sanki karşılarında ne bu afra tafra anlamıyorum, ne demek çalışanı ağlatmak, kölen mi bu senin! Paraya çok ihtiyacın varsa haftasonu part time işler oluyor marketlerde falan, onları deneyebilirsin. Bilemiyorum karşılar mı ihtiyacını ama.
paranızı alın ve ayrılın, böyle diken üstünde olmaz. düzenli ödeme yapmıyorlarsa, hiç yapmama ihtimalleri de olabilir. sonra dilerseniz yeni iş ararsınız. ancak üni. çok güzel bir karar, tebrik ederim. (vazgeçmeyin sakın üni.den)
Yani sen bilirsin ama ben olsam bir dk durmaz gider şikayet eder, paramı alır, işten de çıkardım. Çıkmadan da o yönetici bilmem nesine saydırırdım bir güzel. Babalarının oğlu var sanki karşılarında ne bu afra tafra anlamıyorum, ne demek çalışanı ağlatmak, kölen mi bu senin! Paraya çok ihtiyacın varsa haftasonu part time işler oluyor marketlerde falan, onları deneyebilirsin. Bilemiyorum karşılar mı ihtiyacını ama.
Ne iş yapıyorsun? birazda buna bağlı?? sosyal adelet ne yazık ki sıfır bir de bunun üstüne egosu tavan yapmış aslında içten içten aşağılık kompleksi olan yöneticiler tuz biber oluyor...
Ne iş yapıyorsun? birazda buna bağlı?? sosyal adelet ne yazık ki sıfır bir de bunun üstüne egosu tavan yapmış aslında içten içten aşağılık kompleksi olan yöneticiler tuz biber oluyor...
İş yerinde uygulanan sözlü baskı ve psikolojik şiddete mobbing deniyor, kimse buna maruz kalmak istemez. Maaşınızı almadan çıkmayın işinizden. İş aramalarınızı devam ettirin yaptığınız iş satış pozisyonu bir çok yerde benzeri bir iş bulabilirsiniz, sonuçta ünv. okuyacaksınız ve amacınız kariyer değil para kazanmak bu sebeple maaşı düzeni ödenen bir yer sizin için daha uygun. Ben olsam naapardım diye kendime soruyorum, açıkçası çekmezdim. Üniversite okurken ben de bir çok işte çalıştım yeri geldi LC Waikikide tşhirt bile katladım inanın, şimdi mühendisim ve iyi bir yerde müdür konumundayım. Hani derler ya bazı yerlere ulaşmak için bir çok zahmete katlanılır diye o hesap benim ki..
Maaşını ödeyecekleri tarihi öğren ve o tarihe kadar bekle derim, ödenmedi mi, sabah iş yeri yerine notere git ve iş yerine bir ihtarname çek hem istifa etmiş ol hem de maaşını iste bak nasıl tıkır tıkır ödenecek sonra da başka bir iş bak kendine, umarım uygun bir şeyler bulursun...
sinir anına gelipte maaşını almadan sakın çıkma derim ben. zamanında başıma geldi bir boya firmasında çalışıydum 3 ay maaşımı vermediler bende işten çıktım. ertesi gün babamla gidip maaşımı istedik vermediler bizde maaşım karşılığında dünyanın boyasını almıştık. hala kömürlükte boyalar duruyor. en azından boya parasına çalışmış oldum diye kendimi avutuyorum.