Çocuk Hastalıkları 2 aylık bebeğim aşırı derecede kusuyor yardım

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

mercan1984

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2011
71
0
36
İstanbul
merhaba ;

bebeğim doğalı ıkı ay oldu ve doğduğundan buyana sureklı kusuyor kucağıma almaya korkuyorum kılosunda hıcbırsorun yok kılo alımı ıyı ama ne emerse çıkarıyor az kusma da değil aynı sorunu yasayanlar varsa nolur yardım edınn

ah cnm benim senı en ıyı ben anlarım benım kızım tam 9 ay kustu doğdugu andan itibaren emıyodu aradan 5 10 drk gecıyodu ve ağzından burnundan ekşimk halınde kusuydo aslında 40 gunlukken dr idrar tahlılınde enfeksıyon oldunu sölemiştı ama verılen antıbbıyotık karnını cok gururladıp sureklı ağladığından bırakmak zorunda kaldıkkı hata yapmışız sonra 8 ayk-lık flalndı başka sebeple antıbıyotık kullandık ve kusma olayı bitti bence bi idrar tahlılı yaptır ama gercekten kusan bebek cok zor dediğin gibi bide kızım cok cok tombuldu

bu kızının kusmuklu halimi? genede cok şeker maşallah

bu kızının kusmuklu halimi? genede cok şeker maşallah

ahah aynen bak hemen örneklı cevabı verdim ay ben kızıma hamşleyken biri nin bebeği kusuyodu ay ne zor dedim bide kokar ıyy falan dedim haha a y benımkıde 8 9 ay kustu ondan şimdi ah cnm cocuk o kusar diyom prosedur icabı

Hergün mutlaka yaşanan ve fışkırır tarzda kusma varsa mutlaka bıt tıp fakultesıne gidip sorununuzu anlatın hatta poliklınık beklemeyıp çocuk acile başvurun ogun daha fazla oldugunu söyleyın hemen ılgılenırler bu basit gibi görünen olayla alakalı yeğenimde ciddi bir hastalık tespit edilip 40 gunlukken amelıyat edılmıştı.Mide çıkışı darlığı bebekler ne yerse yesin yediğinden fazlasını fışkırır tarzda kusar burdakı fazlalıkta vucuttakı su oluyor bır sure sonra vucut susuz kalıp bebegın hayatını tehlıkeye sokuyor.Lütfen dikkatli olun.Çok geçmiş olsun.

Selam canim benim kizimda 6 ay surekli kustu burnundan fiskiriyordu resmen.Dr bebek reflusu dedi.zamanla kendiliginden gecti.in Allah senikide gecer..hayirli olsun be begin canim

oğlum ilk aylarda sürekli fışkırırcasına kusuyordu idrar yolu enfeksiyonu dendi ve bir sürü iğne yedi .1 aylık bebek sabah akşam iğne yiyordu.tekrar idrar kan tahlilleri yapıldı sonunda temiz çıktı ama çok gidip geldik doktorlara.özel doktora gittik iğneleri veren dr.un teşhisini ve verdiği iğneleri yanlış buldu.katı gıdalara geçtikten sonra iyice azaldı kusması.çok üzücü günlerdi

aynı seylerı yasıyorum suanda resımdekının aynısı benım oğlumda oluyor.

allah korusun dr gıttık bu sekılde devam eder dedı amelıyat gıbı bır durumdan bahsetmedı

Selam canim benim kizimda 6 ay surekli kustu burnundan fiskiriyordu resmen.Dr bebek reflusu dedi.zamanla kendiliginden gecti.in Allah senikide gecer..hayirli olsun be begin canim
ilaç kullandınız mı

hepınıze cok tesekkur edıyorum ınanın ne yapacağımı bılmıyorum oyle bır kusmakı benı bıle ıslatıyor bana verılen moıtılum ılacıta fayda etmöıyor yıne kusuyor bende vermek ıstemıyorum allah herkese yardımcı olsun bu konuda gercekten cok uzucu ben ıstanbulda otuyorum bu konudA bana tavsıye edebıleceğiniz bır doktor ve hastahane varmıdır.

tatlım benim kızımda aynı şekilde kusuyodu her emmesinden sonra iki şey önericem canım sana ilki mama veriyosan günde bir kez milupa AR verebilirsin doktorum bana bunu önermişti ama biz mama almadığımız için kullanamamıştık ikinciside ve asıl çözümümüz şu oldu ben ne kadar üşümesemde t shirtle gezsemde o üşüyomuş iki kat uzun kollu falan giydiriyodum düşün yani ben üstünü bi kat kalınlaştırmıştım ve bende göğüslerimi üşütmemek için yelek giymeye başladım ayağıma da çorap giyiyodum hangisi etki etti bilmiyorum ama bu şekilde çözdüm kusma olayını canım herkes demişti üşüyo yada sen üşüyosun diye kızıyodum yok öle bişi diye sonra bi gün deniyim dedim ve gerçekten o gün kusmadı bi dene tatlım bişi kaybetmezsin umarım geçerr canım çok zor mahvoluyodum kaç dr gezdim ağlıyodum şükür geçti o günler umarım seninde çabucak geçer

cnm bizde ar mama kullandık dr tavsiyesı uzerıne birazda olsa azalttı o dönemde mılumıl ar

Cerrahpaşa tıp fakültesi çocuk hastalıkları iletişim bilgileri yoksa randevu telefonlarını mesaj ile iletebılırım.

arkdasım gozunu korkutma hemen...kusma basıt bıseyde olabılır altında baska bır neden yatıyorda olabılır.gıt bır bebek dr una durumunu bıldır gereklı tum testlerı yaptır ıdrar tahlılı falan..muhtemelen ya bebek reflusu cıkar ya hıc bısey..
benım kızımda dedıgın gıbı kusuyordu her emmeden sonra.gecelerı emzırdıkten sonra uyuyamazdım kusucakta bogulucak dıye..kendımce soyle careler buldum..basının altına az yuksek yastık koydum,kucagıma gazını cıkarmak dısında hıc almadım,ve sadece ana kucagında hafıf dık pozısyonda yatırdım..bunlarda daha aza ındırdım kusmasını ve ek gıdaya gectıgımde kendılıgınden durdu..

korkma bu kusma durumunu yasamayan anne-bebek yoktur heralde..zamanla gececek goreceksın zaten ki dr a gıttıgınde dırekt kılosuna bakacaktır..kılo gerılemedıgı surece kusma durumunu basıt karsılıyorlar..

bebeğim bugün tam 40 günlük 10, günden sonra aralısız yediğini kusmaya başladı 2 kere dr götürdüm ve bebek reflüsü dendi bende motilium ilaç kullanıyorum 1 haftadır pek bi işe yaramadı ama azda olsa azalttı gibi benim kızım öyle böyle değil emdiği anda arkamı dönmemle çıkarıyor kıyafeti benim üstüm yatak çarşaf yastık hiçbişeyimiz temiz değil benimde en çok korktuğum boğulması çünkü memede bile boğuluyo bazen hep yan yatırıyorum kafası yamuldu kulakları ezildi ama yapıcak bişi yok gözüm hep üstünde takip etmek çok yorucu hiç bir iş yapmıyorum bütüngün başında onu bekliyorum geceler çok zor ama çok şükür kilo alması iyi fakat günde 10-15 kez kustukça süt yetmiyor son bir haftadır 1 öğün mama takviyesi yapmak zorunda kaldım mecburenyoksa ağlamaktan uyumuyor

merhabalar.buraya yazn anneler bebekleriniz ne alemde?hala kusuyorlarmi benim bebegimde uc aylik dogdugundan beri kusuyor.kac doktora gttiysem uc saatte bir besle cok sik besliyorsundur dedi yolladi.kilo aliyor ama hep sinirda.ondan dikkate almiyorlar kusmasini.ama benm bebegim beslendikten sonra uc bes ne kadar kusarsa artik surkli kusuyor.ilk kusmasi gazla hadi normal diyorum ama devami geldikce cok korkuyorum.surkli ust bas degis bird kis ortasindayiz.bende oda giyecek bulamiyoruz bazen.yatak yorgan carsaf koltuk hali nersi varsa kustu.onluk yikmaktan biktim artik.inanin bes dakika icinde alti yedi onluk kirletiyor.allahtan gelen hersye raziyim yeterki dermansiz derdi olmasin ama cok zor.hep mutsuzum hic anne oldugumu anlayamadim.bebegimi zevkle giydirmiyorum bile.onund hep onluk.giydgni ustunde goremeden cikariyoruz bazen.birde ben cok merak ediyorum bebegim kustuktan sonra hemen acikirmi yoksa yine beslenmesi icin uc saati beklemelimiyim?zlutfen deneyimlerinizi paylasin anneler

Son düzenleme:
benim bebeğimde 10.gününden beri kusuyor şu an 1 aylığız
idrar yolu enfeksiyonu dendi.
antibiyotik başladık ama şurubu almakda zorlanıyor..
insanın evladının hasta olması çok kötü
bizde yatak döşek üst baş temiz birşeyimiz yok
sürekli kusmuk kokuyorz ve en önemlisi aspire etcek boğulcak diye korkular ben de de var
kilosuda sınırda 640 gr almış..
Allah ayrdımcımız olsun

Amin canim.bnm bebegimin idrari ve kulturu temizdi.kakada sindirelememis seker buldular laktoz intoleransi dedi doktor anne sutunu kesin dedi.kesmedim tabi boyle bisiyi tum dunya onaylamaz herkes anne sutu diye bagirirken.hacetteped profa goturdum hemde iki kere ikisindede bisiyi yok rahat ol dedi yolladi.ona guvenmekten baska carem yok ama dayanamiyorum.bu konuda okadar cok sey okudum o kadar arastirdimki doktor kadar bilgi shibi oldum snki.ama sanirim alti ayina kadar beklemek zorundayim.

benim de bugun ikinci kültür(sondayla alınan temiz çıktı)
gaitada seninki gibi sindirilmemiş nişasta parçaları görüldü yazıyor..
senin süreç nasıldı anlatırmısın?
aynı şeyi yaşıyoruz muhtemelen.

Benim surc soyle oldu.bu tahlilleri ben oglumun ozel doktoruna yaptirdim.ama arastirmalarim sonucu herkes cocuk doktorlarinin kesinlikle bu konuda yetersiz kaldigini pediatrinin gastroentoloji bolumune mutlaka gosterilmesi gerektigini soyluyordu.bende hacettepede pediatri gastroya gttim.doktor tahlillere bakti muayene etti ve bana soyle aciklama yapti.beslenmesi yanlis.mide kendini ancak uc saatte bir bosaltir sen uc saat gecmeden besledikce bagirsaklarin yuzeyinden seker sindirilemeden gectiginden kakada gorulmesi cok normal dedi.laktoz intoleransi da onemli bir diger belirtide popoda pisik olmasi imis.birde kakada kan veya gizli kan.allahtan bunlar yoktu.kusmanin cik sebebi olabilir dedi.sut alerjisi veya benim yedgm herhangi bir besine karsi alerjide olabilirmis.doktor ne oldugunu anlamamiz icin senin oncelikle uc saatte bir beslemen lazim dedi.birde bana bebelacin laktozsuz mamasini verdi.cunku ben mama takviyeli besliyorum.gaviscon toz verdi.ben mamaya bu tozu koydum ama cok fayda etmedi.
benim bebegim istahli bir bebek ve uc saat onun icin cok uzun zaman.cok aglattim cok dirndim uc saat durdurmak ici.bir kersinde kirk dakka agladi resmen.yavrum surkli mememe dogru donup donup araniyordu.iki gun felan uygulayabildim kusmada cok buyuk degisiklik olmadi.
Tekraar gttim o doktora bu seferde onbes gunde altiyuz gr almisti beni yine azarladi doktor.benm dedigimi yapmamissin.cok buyuk sorun olsa bu cocuk bu kadar kilo alir mi?diye.sonuc olarak soyle diyorlar.ayda besyuz gr dan az almiyor ve gelisiminde bir gerileme olmuyorsa bu bir fizyolojik kusmadir yada reflu ki buda bebeklerde olabilirmis.birde bebegin mide kapakcigi tam gelismemis olurmus.ondan besinleri tutamadgndan kusarmis.buyudukce kapakcikta yerine tam oturdukca kusma dururmus.bende sukrediyorum kilo kaybetmyr diye.bnm bebegimde ilk ayina besyuz gr almisti uzulmecsennki gayey ii bence.
Sen nerede oturuyorsun?sende de izlenen yolu banada yazarsan cok sevinirim.belki banada bir faydasi olur.gecmis olsun tekrardan canm.

Sanki ben yazmisim gibi ayni sorunlar bende de var. motilium ve metpamit kullaniyoduk, iyi gelmedigi icin biraktim. Kilo alimi sinirda. Doktorumuz idrar tahlili istemedi ama ben yarin yaptiricam. Buyuk kizimin 5 aylikken baslamisti, fazla soylendimheralde bunda dogustan basladi.
3 saatte emzir demisler de 3 saat nasil oyaliycaz soylememisler.ben 1 ogun Ar mama veriyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…