Tersledim,onu da denedim. Bebegim kolik.Bas bas bagiriyor agliyor.Kucagimda sakinlestirmeye calisiyorum.Televizyon izliyorlar.Gorumcem cocuklari evde.Kolik bebekleri sakinlestiren muzik actim.Basladi kucucuk cocuga telefon verilir mi video izletilir mi?Bu benim cocugum anne benden cok kimse dusunemez dedim.Cahil koligin ne oldugunu anlatacak,dinlettigimin ne oldugunu aciklayacak zaman ayiramam ona.Esimi cagirdim ve annene anlat ben geriliyorum sutum kesiliyor bunlar yuzunden dedim.Duyacagi sekilde.Cok alinmis.bana yakindi.Anne herkes her seyi bilemez sen de her seyi bilemezsin dedim.Tabi kizim diyor.Yine ayni.Bir gun gercek anlamda cinnet geciricem ondan korkuyorum.bir cinnete bakar her şey. düzgüncü konuşma sen de. tersinden konuş, anlasınlar.
Şuraya çok güldümEvime geldi mi.hizmetci gibi evimi temizler,yerlerden kalkmaz
Cevabiniz icin tesekkurler. Yeminler edince kizimdan cok seviyorum diye inanasi gelitor insanin ama esimle ufak bir surtusmemize sahit oldugunda bana yuz cevirince anliyorum ben onun yalanci oldugunu.Allah'a havale ettim hepsini.Dogumumdan ertesi gun annesi vefat etti.40 gun dogru duzgun gelemedi evime.Gorumceme emanet ediyor bir de bebegi.Annem.var ben varim her seyden once.Icime dokundu.Gorumcem de onun ertesi.gunu trafik kazasi gecirdi.1 ay kalkamadi.Kimsenin canini yakmayacaksin.Sevindigimden degil.Lohusa halimle yemek yapayim mi diye her gun aradim..Siz sezaryen olacaksınız diye kustu(cahil)
Kızından çok seviyormuş sizi(yalancı)
Ve bir lohusanın başına gelebilecek en kötü şey, kaynana terörü.
Tavsiyem, bildiğinizi okuyun, görmezden duymazdan gelin.
İç güdülerinize ve doktorunuza güvenin, gerisi tırıvırı.
Mümkün olduğunca uzak tutun,yardım etmeyiversin.
çok güzel yazmışsınız ama benimki gibi bir kayınvalideye denk gelirseniz diyecekleri:Allah analı babalı büyütsün bebeğinizi.
Kalbini kırmak istememeniz iyi de, ille hakaret ederek konuşmanıza da gerek yok, hakkınızı savunun yeter. Ha onun kırılacağı varsa da kendi bilir. Sürekli müdahalede bulunduğunda, doktor böyle yapın diyor, kitaplarda böyle yazıyor, deyin geçin. Ya da sen çocuğunu büyüttün, sıranı savdın, şimdi benim sıram, bırak da kendi bildiğimi yapayım deyin.
Ya da -en sevdiğim taktik- kadını gereksiz ayrıntıya boğun. Çocuğu üşüttünüz mü dedi? Başlayın; "bizim evin sıcaklığı 23 derece (atıyorum), doktorlar bebeklerin bulunduğu ortam sıcaklığının 20-24 olması gerektiğini, bizden bir kat fazla giymelerinin normal olduğunu, kat kat giydirilmesi halinde, bebeklerin henüz ter bezleri gelişmediği için, vücut sıcaklıklarını ayarlayamayıp hasta olabileceklerini falan da filan da..." Anlatabildim mi? Çenenizle bunaltın. =)) Çok okuyun, çok şey bilin ki, hem işin doğrusunu bildiğiniz için kendinizden daha emin olursunuz hem de kayınvalideyi susturmaya yönelik Orhun Kitabeleri uzunluğunda konuşmalar yaparsınız. Bence bir yerde yılıp, aman ben bulaşmayayım diye pusar.
Cok sagolun tesekkur ederim.Siz de saglimla bebeginizi kucaginiza alin insallah..Genelde buyukler boyle hani napmak lazim bilmiyorum. Bir tek sizin basiniza gelmiyor emin olun herkesin ya kendi annesi ya esinin annesi ya kayinpederi ya kendi babasi danasi falan hepsi birseyler soyler ama napmak lazimda bu tarz seyleri onune gecmek gerek bilemedim insallah tecrubeli kisilerden oneriler gelirde sizde uygulayabilirsiniz. Bebeginizi saglikla buyutun
Ama şu anlattığınız kayınvalide bir çok insanın hayallerini süsleyen bir örnek de farkında değilsiniz sanırım. Geldi mi gitmek bilmeyen, her işe karışan biri olmasından milyon kat daha iyi değil mi? =) Asıl siz meleğinizin farkında değilsiniz bence.Ne bileyim beterin beteri varmis o yüzden kayinvalideniz bana melek gibi geldi
Benimki yan apartmanda oldugu halde ilk haftalar zaten ugramadi bile, ha yikanmasi icin yardim etmisti gelip
Onun disinda kahve icmeye gelir kahvesini ayagina getiririm icerdi giderdi, cocugu gösterirdim o kadar
Yine sizin ki elini ise sürüyormus, benimki is var üzerime kalir diye evime bile ugramadi ama kavgasini da eksik etmeid iki dogumumda da güzel kapli kvdem benim
beklentini düsük tut mutlu ol demeye geldim
Tesekkur ederim.Son tavsiyenize bayildim..Aslinda ufaktan onu da yaptim.Cahil kendini alim zannedermis lafı cok dogru.Kayinvalidem ben yarim doktorum bana sorun.Biz boyle yaptik da ne oldu der..Simdi doktorumu ovuyorum surekli.Soyle iyi her seyi biliyor diye.Karistirtmamak icin adimlar atiyorum..Allah analı babalı büyütsün bebeğinizi.
Kalbini kırmak istememeniz iyi de, ille hakaret ederek konuşmanıza da gerek yok, hakkınızı savunun yeter. Ha onun kırılacağı varsa da kendi bilir. Sürekli müdahalede bulunduğunda, doktor böyle yapın diyor, kitaplarda böyle yazıyor, deyin geçin. Ya da sen çocuğunu büyüttün, sıranı savdın, şimdi benim sıram, bırak da kendi bildiğimi yapayım deyin.
Ya da -en sevdiğim taktik- kadını gereksiz ayrıntıya boğun. Çocuğu üşüttünüz mü dedi? Başlayın; "bizim evin sıcaklığı 23 derece (atıyorum), doktorlar bebeklerin bulunduğu ortam sıcaklığının 20-24 olması gerektiğini, bizden bir kat fazla giymelerinin normal olduğunu, kat kat giydirilmesi halinde, bebeklerin henüz ter bezleri gelişmediği için, vücut sıcaklıklarını ayarlayamayıp hasta olabileceklerini falan da filan da..." Anlatabildim mi? Çenenizle bunaltın. =)) Çok okuyun, çok şey bilin ki, hem işin doğrusunu bildiğiniz için kendinizden daha emin olursunuz hem de kayınvalideyi susturmaya yönelik Orhun Kitabeleri uzunluğunda konuşmalar yaparsınız. Bence bir yerde yılıp, aman ben bulaşmayayım diye pusar.
İşte her çözüm de herkese olmuyor ne yapayım kardeş. Biraz adamına göre muamele... Sizin örnekte, cahil cahil konuşma kadın, bir sus, açmayayım bayramlık ağzımı, yolmayayım saçını başını moduna geçmek serbest.çok güzel yazmışsınız ama benimki gibi bir kayınvalideye denk gelirseniz diyecekleri:
- çocuk kitapla büyümez
- biz sizi böyle büyüttük kötü mü oldunuz?
-doktor ne bilir canım ben bilmem kaç tane çocuk büyüttüm.
bunları şahsen duydum ben
aynı evde mi kalıyorsunuz cümbür cemaat?Tersledim,onu da denedim. Bebegim kolik.Bas bas bagiriyor agliyor.Kucagimda sakinlestirmeye calisiyorum.Televizyon izliyorlar.Gorumcem cocuklari evde.Kolik bebekleri sakinlestiren muzik actim.Basladi kucucuk cocuga telefon verilir mi video izletilir mi?Bu benim cocugum anne benden cok kimse dusunemez dedim.Cahil koligin ne oldugunu anlatacak,dinlettigimin ne oldugunu aciklayacak zaman ayiramam ona.Esimi cagirdim ve annene anlat ben geriliyorum sutum kesiliyor bunlar yuzunden dedim.Duyacagi sekilde.Cok alinmis.bana yakindi.Anne herkes her seyi bilemez sen de her seyi bilemezsin dedim.Tabi kizim diyor.Yine ayni.Bir gun gercek anlamda cinnet geciricem ondan korkuyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?