2 aylık bebegim ve dusuncesizlik

pearl jam

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2019
4.350
5.610
63
Merhaba.Konuyu acma amacim biraz icimi dokmek ve ayni konuda tecrube yasamis kisilerden destek almak.Cunku buyuk bir psikolojik baskı altindayim. 2 ay once dogum yaptim.Doktorum.catimin dar oldugunu normal dogum yapamayacagimi soyledi.Ben beklemek istedim ve 40 hafta dolana kadar bekledim.Suyum geldi.8 saat sanci sonunda acilmam 1 cm di ve sezaryana alindim.Kayinvalidem sezaryana alinacagim diye sözde kusmaya basladi.Acile goturduler.Esimin surati beş karış.Ameliyat elbisesiyle esimi teselli ediyorum..Saglikli bor kiz cocugum oldu rabbime şukur.Esim ertesi gun el.gibi elini kolunu sallaya sallaya geldi.Bir kuru cicek ,bir guzel soz yok.40 i ciktiktan sonra soyledim haklisin telefi ederim dedi..Telafisi yok unutmayacagim hic dedim.Kayinvalidem disaridan bakildiginda bana cok yardimcidir.Evime geldi mi.hizmetci gibi evimi temizler,yerlerden kalkmaz,yemek yapar ama benim icin hicbir onemi yok.Psikolojil destegi sıfir.Surekli alttan alta beni suclama pesinde.Bebegimin yuzunde kabarciklar cikti egzama olmus.Senin sacin geliyor.Cocuk kusuyor emdikten sonra.Usutmusunuz.Sunuz derken oglunu kastedmiyor direkt beni kastediyor.Ustu ince.Cocuk bu eve gelince normal duzeninden sasiyor uykusu.uyuyayamayinca agliyor.Yuzunu ortmezseniz uyumaz.Yok tulbent baglayin.Yok kucaginizda ayakta iken emzik vermeyin.Ama kendi verir.Daha neler neler.Surekli benimle yaris halinde.Sne bilmezsin ben bilirim modunda ama bir bilgisini gormedim.cocugu dogru tutmayi bile bilmiyor.Cocuk bakimini emzirmekten,cocugu 5 kat ust uste giydirmekten ve uyutmaktan ibaret zannediyor.Beni gercekten geriyor.O geldigi gun bebegim bile huzursuz oluyor..Sözde beni cok seviyor.Yeminler ediyor.Kendi kizindan cok seviyormus ama gercekten cocuk degilim.Goruyorum.Son derece uyumlu,cogunlukla kalbi kirildikca susan biriyim ama bebegimi benden cok dusunuyormus gibi gostermeye calismasina deliriyorum ve esim de olsa cevap veriyorum.Artik yaptigi cocukca seylere dayanamiyorum.Nefret etmekten korkuyorum gercekten.Ozunde iyi birisi ama.cok cahil.Konusmaya kalksam frekanslar farkli her seyi yanlis anliyir.Kotuye cekiyor.Sen elma diyorsun o baklava diyor.Senin demek istediginden farkli yerlere cekiyor konuyu.Ne yapacagim sasirdim.Surekli bir kiyaslama.Bebegin gelisimi iyi ona sesini cikaramiyor.Bebegim 2 ayda 2.5 kilo aldi.Varsa yoksa elestiri.Kalbini kirmak istemiyorum.Ama yapi olarak kafaya takan yapidayim ve bu durum beni cok geriyor.Yazanlara simdiden tesekkur ederim.Lohusaligimi depresyona girmeden atlatmam bir mucize gercekten..

Siz sezaryen olacaksınız diye kustu (cahil)
Kızından çok seviyormuş sizi (yalancı)

Ve bir lohusanın başına gelebilecek en kötü şey, kaynana terörü.

Tavsiyem, bildiğinizi okuyun, görmezden duymazdan gelin.
İç güdülerinize ve doktorunuza güvenin, gerisi tırıvırı.
Mümkün olduğunca uzak tutun,yardım etmeyiversin.

bir cinnete bakar her şey. düzgüncü konuşma sen de. tersinden konuş, anlasınlar.
Tersledim,onu da denedim. Bebegim kolik.Bas bas bagiriyor agliyor.Kucagimda sakinlestirmeye calisiyorum.Televizyon izliyorlar.Gorumcem cocuklari evde.Kolik bebekleri sakinlestiren muzik actim.Basladi kucucuk cocuga telefon verilir mi video izletilir mi?Bu benim cocugum anne benden cok kimse dusunemez dedim.Cahil koligin ne oldugunu anlatacak,dinlettigimin ne oldugunu aciklayacak zaman ayiramam ona.Esimi cagirdim ve annene anlat ben geriliyorum sutum kesiliyor bunlar yuzunden dedim.Duyacagi sekilde.Cok alinmis.bana yakindi.Anne herkes her seyi bilemez sen de her seyi bilemezsin dedim.Tabi kizim diyor.Yine ayni.Bir gun gercek anlamda cinnet geciricem ondan korkuyorum.

Genelde buyukler boyle hani napmak lazim bilmiyorum. Bir tek sizin basiniza gelmiyor emin olun herkesin ya kendi annesi ya esinin annesi ya kayinpederi ya kendi babasi danasi falan hepsi birseyler soyler ama napmak lazimda bu tarz seyleri onune gecmek gerek bilemedim insallah tecrubeli kisilerden oneriler gelirde sizde uygulayabilirsiniz. Bebeginizi saglikla buyutun

Allah analı babalı büyütsün bebeğinizi.

Kalbini kırmak istememeniz iyi de, ille hakaret ederek konuşmanıza da gerek yok, hakkınızı savunun yeter. Ha onun kırılacağı varsa da kendi bilir. Sürekli müdahalede bulunduğunda, doktor böyle yapın diyor, kitaplarda böyle yazıyor, deyin geçin. Ya da sen çocuğunu büyüttün, sıranı savdın, şimdi benim sıram, bırak da kendi bildiğimi yapayım deyin.

Ya da -en sevdiğim taktik- kadını gereksiz ayrıntıya boğun. Çocuğu üşüttünüz mü dedi? Başlayın; "bizim evin sıcaklığı 23 derece (atıyorum), doktorlar bebeklerin bulunduğu ortam sıcaklığının 20-24 olması gerektiğini, bizden bir kat fazla giymelerinin normal olduğunu, kat kat giydirilmesi halinde, bebeklerin henüz ter bezleri gelişmediği için, vücut sıcaklıklarını ayarlayamayıp hasta olabileceklerini falan da filan da..." Anlatabildim mi? Çenenizle bunaltın. =)) Çok okuyun, çok şey bilin ki, hem işin doğrusunu bildiğiniz için kendinizden daha emin olursunuz hem de kayınvalideyi susturmaya yönelik Orhun Kitabeleri uzunluğunda konuşmalar yaparsınız. Bence bir yerde yılıp, aman ben bulaşmayayım diye pusar.

Evime geldi mi.hizmetci gibi evimi temizler,yerlerden kalkmaz
Şuraya çok güldüm
Özür dilerim..
Tersle sen de kendini ezdirme. Eline sürekli iş ver boş bırakma
O temizlik yaparken geç odana yat bebekle.
3 günlük dünya çok da kasma kendini
Geçen zaman geriye gelmiyor.
Ayrıca şu insanların sezaeryan a bakışları da beni öldürecek sanki doğum sancısı çekmeyince anne olmak hakkın değilmiş gibi bi tavır... Allah sorsun ne deyim !

Öncelikleeeee... kimse kimseyi evladından çok sevmez. O dedikleri lafın meali şu "senin bi açığını göreyim vurmayacağım yerin kalmaz"dir :))
Diğer bi konu ise en bilinçsiz bilgisiz anne bile bebeğini illa ki tanıyıp ona göre hareket eder.
Kimse anasının karnından 10 çocuklu ana olarak çıkmadı.
Doğru da yapsan yanlışta yapsan o bebegi senden daha iyi tanıyacak bir insan yok.
Kaynanalar klasiktir. Hepsi aynı ben bilirim mode on.
Eğer ki seni strese sokuyor seni darliyor seni üzüyorsa uyar.
konuş bacım konuş azcık ben lohusayim gerginim gelme üstüme de
Niye susar bu insanoğlu anlamam ki. Allah mi karşında ki ?
Bu arada kaynanan sen doğururken niye kustu onu anlamadım

aramıza hoş geldin canım.. aynıları olmasa da benzerlerini yaşadım. geçiyor mu, geçiyor. ama yıkıp geçiyor. geriye eski sen kalmıyor maalesef. olabildiğince kafaya takma. ama sezeryan olayına tilt oldm. kime ne ya? ki sizin ki zorunluluk yani. ne istiyorlardı? sen yada bebek zarar mı görseydi? bu bile cehalet göstergesi. bildiğini oku. çocuğun yüzüne tülbent falan da örttürme. o ne ya öyle? çok biliyorsa kendi doğursun bir daha istediği gibi baksın.
maalesef bebek doğunca senin değil hanedanın ortak malı oluyor. sen de cariye gibi muamele görüyorsun maalesef. tabi her ailede değil. cehalet akan ailelerde oluyor. cinnet çözer diyenler. biz de iki aileyi birbirine soktu sadece ve eşimle aramı açtı. çünkü bebek söz konusu olunca dediğim gibi herkes kendini hak sahibi görüyor. baba bile bazen anne rolüne soyunabiliyor.

lafi yapistirmadan haddini bilmiyor kimse maalesef...
siz kendi cocugunuzu buyutmussunuz musade edinde bende kendi cocugumu istedigim gibi buyuteyim tecrubelerinize ihtiyac duyarsam ben sorarim derseniz anlarlar muhtemelen.
benim kaynanamla annemde bilmis bilmis ortada dolaniyodu biri cocuga sekerli su veriyo biri kabiz diye kayisi receli veriyordu ki kiyamet koptu lafi cakinca 1 hafta kendine gelemedi ikiside
soyleyeceksin baska yolu yok

Cevabiniz icin tesekkurler. Yeminler edince kizimdan cok seviyorum diye inanasi gelitor insanin ama esimle ufak bir surtusmemize sahit oldugunda bana yuz cevirince anliyorum ben onun yalanci oldugunu.Allah'a havale ettim hepsini.Dogumumdan ertesi gun annesi vefat etti.40 gun dogru duzgun gelemedi evime.Gorumceme emanet ediyor bir de bebegi.Annem.var ben varim her seyden once.Icime dokundu.Gorumcem de onun ertesi.gunu trafik kazasi gecirdi.1 ay kalkamadi.Kimsenin canini yakmayacaksin.Sevindigimden degil.Lohusa halimle yemek yapayim mi diye her gun aradim..

Ne bileyim beterin beteri varmis o yüzden kayinvalideniz bana melek gibi geldi
Benimki yan apartmanda oldugu halde ilk haftalar zaten ugramadi bile, ha yikanmasi icin yardim etmisti gelip
Onun disinda kahve icmeye gelir kahvesini ayagina getiririm icerdi giderdi, cocugu gösterirdim o kadar
Yine sizin ki elini ise sürüyormus, benimki is var üzerime kalir diye evime bile ugramadi ama kavgasini da eksik etmeid iki dogumumda da güzel kapli kvdem benim
beklentini düsük tut mutlu ol demeye geldim

çok güzel yazmışsınız ama benimki gibi bir kayınvalideye denk gelirseniz diyecekleri:
- çocuk kitapla büyümez
- biz sizi böyle büyüttük kötü mü oldunuz?
-doktor ne bilir canım ben bilmem kaç tane çocuk büyüttüm.

bunları şahsen duydum ben

Cok sagolun tesekkur ederim.Siz de saglimla bebeginizi kucaginiza alin insallah..

Ben lohusalıkta “sen mi iyi biliyorsun, ben mi?” cümlesi bile duydum “senin doğurduğun son çocuk baba oldu 35 yıl içinde birşeyler gelişip değiştirmiştir herhalde!?” dedim. Susmayın, işinize karıştırmayın. “Doktoru böyle diyor!” diyip geçiştirin.

Ama şu anlattığınız kayınvalide bir çok insanın hayallerini süsleyen bir örnek de farkında değilsiniz sanırım. Geldi mi gitmek bilmeyen, her işe karışan biri olmasından milyon kat daha iyi değil mi? =) Asıl siz meleğinizin farkında değilsiniz bence.

Tesekkur ederim.Son tavsiyenize bayildim..Aslinda ufaktan onu da yaptim.Cahil kendini alim zannedermis lafı cok dogru.Kayinvalidem ben yarim doktorum bana sorun.Biz boyle yaptik da ne oldu der..Simdi doktorumu ovuyorum surekli.Soyle iyi her seyi biliyor diye.Karistirtmamak icin adimlar atiyorum..

İşte her çözüm de herkese olmuyor ne yapayım kardeş. Biraz adamına göre muamele... Sizin örnekte, cahil cahil konuşma kadın, bir sus, açmayayım bayramlık ağzımı, yolmayayım saçını başını moduna geçmek serbest.

aynı evde mi kalıyorsunuz cümbür cemaat?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…