- 4 Mayıs 2019
- 3.482
- 6.194
- 78
- 32
Bakın tek çaresi cinnet.Merhaba.Konuyu acma amacim biraz icimi dokmek ve ayni konuda tecrube yasamis kisilerden destek almak.Cunku buyuk bir psikolojik baskı altindayim. 2 ay once dogum yaptim.Doktorum.catimin dar oldugunu normal dogum yapamayacagimi soyledi.Ben beklemek istedim ve 40 hafta dolana kadar bekledim.Suyum geldi.8 saat sanci sonunda acilmam 1 cm di ve sezaryana alindim.Kayinvalidem sezaryana alinacagim diye sözde kusmaya basladi.Acile goturduler.Esimin surati beş karış.Ameliyat elbisesiyle esimi teselli ediyorum..Saglikli bor kiz cocugum oldu rabbime şukur.Esim ertesi gun el.gibi elini kolunu sallaya sallaya geldi.Bir kuru cicek ,bir guzel soz yok.40 i ciktiktan sonra soyledim haklisin telefi ederim dedi..Telafisi yok unutmayacagim hic dedim.Kayinvalidem disaridan bakildiginda bana cok yardimcidir.Evime geldi mi.hizmetci gibi evimi temizler,yerlerden kalkmaz,yemek yapar ama benim icin hicbir onemi yok.Psikolojil destegi sıfir.Surekli alttan alta beni suclama pesinde.Bebegimin yuzunde kabarciklar cikti egzama olmus.Senin sacin geliyor.Cocuk kusuyor emdikten sonra.Usutmusunuz.Sunuz derken oglunu kastedmiyor direkt beni kastediyor.Ustu ince.Cocuk bu eve gelince normal duzeninden sasiyor uykusu.uyuyayamayinca agliyor.Yuzunu ortmezseniz uyumaz.Yok tulbent baglayin.Yok kucaginizda ayakta iken emzik vermeyin.Ama kendi verir.Daha neler neler.Surekli benimle yaris halinde.Sne bilmezsin ben bilirim modunda ama bir bilgisini gormedim.cocugu dogru tutmayi bile bilmiyor.Cocuk bakimini emzirmekten,cocugu 5 kat ust uste giydirmekten ve uyutmaktan ibaret zannediyor.Beni gercekten geriyor.O geldigi gun bebegim bile huzursuz oluyor..Sözde beni cok seviyor.Yeminler ediyor.Kendi kizindan cok seviyormus ama gercekten cocuk degilim.Goruyorum.Son derece uyumlu,cogunlukla kalbi kirildikca susan biriyim ama bebegimi benden cok dusunuyormus gibi gostermeye calismasina deliriyorum ve esim de olsa cevap veriyorum.Artik yaptigi cocukca seylere dayanamiyorum.Nefret etmekten korkuyorum gercekten.Ozunde iyi birisi ama.cok cahil.Konusmaya kalksam frekanslar farkli her seyi yanlis anliyir.Kotuye cekiyor.Sen elma diyorsun o baklava diyor.Senin demek istediginden farkli yerlere cekiyor konuyu.Ne yapacagim sasirdim.Surekli bir kiyaslama.Bebegin gelisimi iyi ona sesini cikaramiyor.Bebegim 2 ayda 2.5 kilo aldi.Varsa yoksa elestiri.Kalbini kirmak istemiyorum.Ama yapi olarak kafaya takan yapidayim ve bu durum beni cok geriyor.Yazanlara simdiden tesekkur ederim.Lohusaligimi depresyona girmeden atlatmam bir mucize gercekten..
hepimizin anneliği yadırganıyor ilk bebekte, tecrübesiziz onlar 5-6 büyütmüş ya birşeye hakkımız yok gibi, inanın ben bebeği emzirmek için bile zor alıyordum, emzirme yetisi de onda olsa ona da fırsat vermeyecek emzirecek, sezeryana alındım ben de, bana da korkak falan dedi gülüp anlattı hep, amannn açıkla dur yoruldum, alıştım.. ben beni biliyorum çocuğum sağlıkla doğdu gerisi boşTesekkur ederim..Ben biraz da destek almak icin yazdim..Biraz olsun rahatlamak icin.Bazen cok geriyor cunku gercekten.Diger konularda oyle yaptim ama sozkonusu anneligim olunca insanin zoruna gidiyor.
Bizde kalmiyor haftada bir bazen iki defa geliyor.O sira oluyor bunlar.Surekli benimle yaris halinde.Psikolojisi mi bozuk diyorum bazen.Dun cocugun altini actim.Bu cocugu guldurmeye calisiyor.Gulmedi.Karsisina gectim konustum gulucukler atti.Altini actinya ondan guldu dedi:))))Yuh artik dedim.Sonra sabah uyandik.Kizim babaannesine hep guldu gulucukler atti kac dakikadir diyor:))Kaynananız sizde mi kalıyor, öyleyse neden? Benim çocuğum, ben her zaman böyle yapıyorum hiç bir sorun da yaşamadım diyin. Ayrıca sezaryen olma sebebinizi bize bile açıklamaya çalışmışsınız, içten içe siz de sezaryenin kötü olduğuna inanıyorsunuz. Yoksa zaten sallamazsınız. Hamileliğimi öğrendiğim andan itibaren sezaryen istedim, ve sezaryenle doğurdum, kaynanam kendini de yırtsa umrumda olmazdı açıkçası, siz niye bunu dert ettiniz ki?
Cok tesekkur ederim sagolun.Ben zaten istemiyorum.Teklifsiz yapiyor..Bana kalsa bunlarin hicbirini yapmasin.Cunku hicbiri gozume gelmiyor.Ben tatli dil,guleryuz,destek bekliyorum..Büyüklere saygısızlık yapılmaz, ama ayar gerektiği yerde verilir! Sahsen saçma sapan şeylerde tepkimi net koyarım. Çocuğun yüzünü örtmek nedir mesela? Eskinin doğruları bugünün yalnisi hala anlamadar mi? Bıraksın evinizi temizlemesin. Yemek de yapmasın. Öyle destekten çok moral ve pozitif enerji önemli. Bizim insanımızda maalesef çoğu zaman yaptığı yardımı başka yerden burnundan getiriyor. Onun icin ben acil durum olmadıktan sonra kimseden yardım almıyorum. Cünkü dönüp dolaşıp laf sokulur. Gerektiği yerde saygı cercevesinde ağzınizi açın. Korkmayin.içine atip sinir olmaktan iyidir. Bu arada gözünüz aydın. Allah analı babalı büyütsün inşallah
Cok tesekkur ederim.Bebek icin tavsiyeniz icin cok sagolun.Doktorumuz bahsetmedi.Ben ustunde durayim bir.Kusmasi da mi ondan olabilir diyorsunuz.Dikkat edeyim bakayim.Bunyesi hassas alerjik olabilir ek gidaya gectiginizde dikkat edin dedi sadece.Bakın tek çaresi cinnet.
Yemin ederim bak.
Çocuğu sakince koy bi kenara
Çek kenara bu kadını ve kocanı cinnet geçire geçir bi bağır bakalım ne oluyor.
Oğlum 6 aylık olmak üzere annem daha diyemedi şunu şöyle yap diye. Sorarım söyler gerisini ben hallederim.
Annesiyim ben...
Tavrınız net olsun...
Bir de o egzemalar süt alerjisi olabil süt ve süt ürünleri yumurta tüketmeyin. Kusuyor demişsiniz... Alerjik bir bebek olabilir. Bi alerji uzmanı görsün. Kıyamam. Benşm oğlum da egzemalı ve kusar. Gıda alerjisi var
Benimki bebegi alma derdinde degil.Sadece evi temizlesin,yemek yapsin,Bebegi yanlis tutarak bir ki hoplatsin.Orasina burasina tulbent baglasin.Beni elestirsin.Baska derdi yok.Tas catlasa 10 dakika tutar.Yoruldum der.Altini sadece annem varken degistirdi o zaman da annemle yarisa girdi.hepimizin anneliği yadırganıyor ilk bebekte, tecrübesiziz onlar 5-6 büyütmüş ya birşeye hakkımız yok gibi, inanın ben bebeği emzirmek için bile zor alıyordum, emzirme yetisi de onda olsa ona da fırsat vermeyecek emzirecek, sezeryana alındım ben de, bana da korkak falan dedi gülüp anlattı hep, amannn açıkla dur yoruldum, alıştım.. ben beni biliyorum çocuğum sağlıkla doğdu gerisi boş
Teklifsiz yapiyor.Benim oyle bir beklentim yok.Yapma desem de bildigini okur yapar.Ben gormem bazen yapar.Ben tuvaleti temizledim der..Ben yap demem..O kadar sey soyledikten sonra bunlari yapsa da gozumde olmuyor.Evim kirli,tozlu olsun.Daginik olsun ama huzurum olsun.Ben o kafadayim..Sanırım bana bu kadar yardım eden bir kaynanaya asla surat asıp terleyemezdim cevapta vermezdim he he der geçerdim fakat sen hem kadına gıcık oluyorsun hem işlerini yaptırıyorsun.. Benim kaynanam evime geldiğinde kendi yemeğini kendi yaptığı İcin bile iyi biri gözümde birde evi temizlese napardım bilmiyorum.. Bu arada kendi annenmiş gibi düşün o zaman sinir olmazsın bence. Cünkü benim annem bana karısır batmaz. Kendi bildiğini oku birde lütfen sevmediğiniz insana hizmetçilik yaptırmayın
Cok sukur ayni evde yasamiyorum..Kv'de ile ayni evdemi yasiyorsun?
Cok tesekkur ederim.Bebek icin tavsiyeniz icin cok sagolun.Doktorumuz bahsetmedi.Ben ustunde durayim bir.Kusmasi da mi ondan olabilir diyorsunuz.Dikkat edeyim bakayim.Bunyesi hassas alerjik olabilir ek gidaya gectiginizde dikkat edin dedi sadece.
Canım o zaman yavaş yavaş uzaklaştırcaksın birde eşinden cekinmesi lazım. Bence bunu lehine cevir cok biliyor ya hani ver bebeği eline uyu duş al cünkü su an bebeğin yeni oldugu icin gözüne batıyor. Bende ilk zamanlar öyleydim ama simdi diyorum biri baksa da biri işimi yapsada dinlensem. O yüzden bulmuşsun böyle kaynana iyi değerlendir ve gamsız olmaya çalış ne derse desin he hım tamam bu kadar. Gerçekten bunu yaparsan cok huzurlu olursun. Birde kaynanan da Tavas yavas elini cekecek zaten cocuk büyüdüğünde rahat ol.. Sadece anne bebek bağını zedelemesine izin verme bebek seni daha cok benimsesinTeklifsiz yapiyor.Benim oyle bir beklentim yok.Yapma desem de bildigini okur yapar.Ben gormem bazen yapar.Ben tuvaleti temizledim der..Ben yap demem..O kadar sey soyledikten sonra bunlari yapsa da gozumde olmuyor.Evim kirli,tozlu olsun.Daginik olsun ama huzurum olsun.Ben o kafadayim..
Kokmasin tuzlayalim,alni yumru olmasin tulbentle baglayalim.Gozunu ortelim.Daha neler neler ya..Batil inanc.Esim de tamam de yapma sonra diyor ama kadin takiliyor bir de .Replay tuşu basılı kalmıs gibi..Yapmiyorum zaten.Ev huzurumu korumaya calisiyorum.Sesimi cikarmak istemeyisim ondan ama bebek konusunda yapamiyorum..
Asla ihmal etmeyin.
Saç kıl tüy deydi meselesinden çok öte olabilir.
Fışkırır tarzda kusma yani reflü, egzema, uykuya dalamama, genel huzursuzluk, mukuslu kaka, kanlı kaka... Bu tür belirtiler alerjik belirtiler illa hepsi olacak değil ama bir iki tanesi varsa düşünülür.
Egzemalara krem ismi yasak mı bilmem mustela markasının egzama serisini alın. Ya da bioderma insensitive baum... Çok kaşıntı yapar çünkü. Sürekli nemli kalacak asla terlemeyecek sıcak olamayacak bedeni aşırı. Yanıyor çünkü egzemalar... Her gün ılık banyo önerilir. Kıyafetler pamuk olacak. Deterjanı hipoalerjenik olup çift durulama olacak. Öpmek yok yüzünü.. Yün kazak yelek yorgan yastık değmesin bebeğe....
Sizde bir süre süt yoğurt peynir tereyağ kefir yumurta ve tüm bunları içeren şeyleri çikolata paketli gıdalar kahve baharat ve kuruyemiş tüketmeyin...
En az 3 hafta.
Egzemalar hafifler ise devam edin.
Geçmiş olsun.
Tavsiye verse tolerans gosteririm.Beni sinir eden suclayici sozler.Cocugun canini acittin ondan agliyor.Usuttun ondan kusuyor.Gozunu kapatmadin ki ondan uyumuyor.Evde kuran okumuyorsunuz ondan kuduruyor cocuk dedi dun en sonunda.Bunlar tavsiye degilki suclama.evet bir arkadaşın da dediği gibi mesele kaynana değil doğum zamanı ben kendi anneme de zor tahammül ediyorum, hep bir karışma hep bir bilgiçlik büyüklerin genel tavrı bu, kesinlikle bir çocuğa en iyi annesi bakar, 3. doğumum olacak doğumda kimse gelsin istemiyorum ama hem annem hem kayınvalidem geliyor her doğumda sağolsunlar, zaten artık mecburum da evde iki çocuk var, ama takmamayı ve idare etmeyi öğrendim. kırmadan kendi bildiğimi okuyorum, tatlı dille makul isteklerine de he diyorum kendime yapılan hizmet ve ikramlar gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?