2 aylık bebegim ve dusuncesizlik

Bakın tek çaresi cinnet.
Yemin ederim bak.
Çocuğu sakince koy bi kenara
Çek kenara bu kadını ve kocanı cinnet geçire geçir bi bağır bakalım ne oluyor.
Oğlum 6 aylık olmak üzere annem daha diyemedi şunu şöyle yap diye. Sorarım söyler gerisini ben hallederim.
Annesiyim ben...

Tavrınız net olsun...

Bir de o egzemalar süt alerjisi olabil süt ve süt ürünleri yumurta tüketmeyin. Kusuyor demişsiniz... Alerjik bir bebek olabilir. Bi alerji uzmanı görsün. Kıyamam. Benşm oğlum da egzemalı ve kusar. Gıda alerjisi var

Tesekkur ederim..Ben biraz da destek almak icin yazdim..Biraz olsun rahatlamak icin.Bazen cok geriyor cunku gercekten.Diger konularda oyle yaptim ama sozkonusu anneligim olunca insanin zoruna gidiyor.
hepimizin anneliği yadırganıyor ilk bebekte, tecrübesiziz onlar 5-6 büyütmüş ya birşeye hakkımız yok gibi, inanın ben bebeği emzirmek için bile zor alıyordum, emzirme yetisi de onda olsa ona da fırsat vermeyecek emzirecek, sezeryana alındım ben de, bana da korkak falan dedi gülüp anlattı hep, amannn açıkla dur yoruldum, alıştım.. ben beni biliyorum çocuğum sağlıkla doğdu gerisi boş

Bizde kalmiyor haftada bir bazen iki defa geliyor.O sira oluyor bunlar.Surekli benimle yaris halinde.Psikolojisi mi bozuk diyorum bazen.Dun cocugun altini actim.Bu cocugu guldurmeye calisiyor.Gulmedi.Karsisina gectim konustum gulucukler atti.Altini actinya ondan guldu dedi:))))Yuh artik dedim.Sonra sabah uyandik.Kizim babaannesine hep guldu gulucukler atti kac dakikadir diyor:))
Canim ictenlikle soyluyorum sezaryanin kotu olduguna asla inanmadim.Bebegin sagligi icin gerekli bir dogum yontemi olarak goruyorum yerine gore.En basindan beri hayirlisi dedim.Normal dogum yap diyenlere hayirlisi onemli olan bebegimin sagligi dedim.Benim anlatma amacim zorunlu oldugunu bile bile bunlari yapmasi,durumumu biliyordu .Ayrica keyfi olarak da isteyebilirdim.Bunda bir sakinca yok. Ve kimi kastediyor bilmiyorum bazilari da doktor sezaryan deyince hemen kabul ediyor demesi..

Cok tesekkur ederim sagolun.Ben zaten istemiyorum.Teklifsiz yapiyor..Bana kalsa bunlarin hicbirini yapmasin.Cunku hicbiri gozume gelmiyor.Ben tatli dil,guleryuz,destek bekliyorum..

Sanırım bana bu kadar yardım eden bir kaynanaya asla surat asıp terleyemezdim cevapta vermezdim he he der geçerdim fakat sen hem kadına gıcık oluyorsun hem işlerini yaptırıyorsun.. Benim kaynanam evime geldiğinde kendi yemeğini kendi yaptığı İcin bile iyi biri gözümde birde evi temizlese napardım bilmiyorum.. Bu arada kendi annenmiş gibi düşün o zaman sinir olmazsın bence. Cünkü benim annem bana karısır batmaz. Kendi bildiğini oku birde lütfen sevmediğiniz insana hizmetçilik yaptırmayın

en bebek bakmayı bılmeyen KADIN bile fıtratından yaradılışından !
ANNE olunca sankı yıllardır bebek bakıyormuşcasına bebeğin A dan Z ye herşeyını (kakasını inceleyip sağlığı hakında bılgı edınen anne iken)!!!
10-20-....100 çocuk baktım, büyüttüm, benden iyi mi bilcen A GELLİN diyen gaynanadan daha tecrübelidir.
(her bebeğin bakımı,ıhtıyacı farklıdır keşke anlayabılseler.)
bebeklerde ınsandır hepsının ruhu farklı arkadaş.

anne-evlat(bebek) bağı çok farklı.

Cok tesekkur ederim.Bebek icin tavsiyeniz icin cok sagolun.Doktorumuz bahsetmedi.Ben ustunde durayim bir.Kusmasi da mi ondan olabilir diyorsunuz.Dikkat edeyim bakayim.Bunyesi hassas alerjik olabilir ek gidaya gectiginizde dikkat edin dedi sadece.

he birde işini gucunu yapmasın evdede ısteme. işini gucunu yapıyorsa rahat edıyorsan kı edıyorsundur acuuk sende katlanıvercen.

Benimki bebegi alma derdinde degil.Sadece evi temizlesin,yemek yapsin,Bebegi yanlis tutarak bir ki hoplatsin.Orasina burasina tulbent baglasin.Beni elestirsin.Baska derdi yok.Tas catlasa 10 dakika tutar.Yoruldum der.Altini sadece annem varken degistirdi o zaman da annemle yarisa girdi.

Teklifsiz yapiyor.Benim oyle bir beklentim yok.Yapma desem de bildigini okur yapar.Ben gormem bazen yapar.Ben tuvaleti temizledim der..Ben yap demem..O kadar sey soyledikten sonra bunlari yapsa da gozumde olmuyor.Evim kirli,tozlu olsun.Daginik olsun ama huzurum olsun.Ben o kafadayim..

Cok tesekkur ederim.Bebek icin tavsiyeniz icin cok sagolun.Doktorumuz bahsetmedi.Ben ustunde durayim bir.Kusmasi da mi ondan olabilir diyorsunuz.Dikkat edeyim bakayim.Bunyesi hassas alerjik olabilir ek gidaya gectiginizde dikkat edin dedi sadece.

Asla ihmal etmeyin.
Saç kıl tüy deydi meselesinden çok öte olabilir.
Fışkırır tarzda kusma yani reflü, egzema, uykuya dalamama, genel huzursuzluk, mukuslu kaka, kanlı kaka... Bu tür belirtiler alerjik belirtiler illa hepsi olacak değil ama bir iki tanesi varsa düşünülür.

Egzemalara krem ismi yasak mı bilmem mustela markasının egzama serisini alın. Ya da bioderma insensitive baum... Çok kaşıntı yapar çünkü. Sürekli nemli kalacak asla terlemeyecek sıcak olamayacak bedeni aşırı. Yanıyor çünkü egzemalar... Her gün ılık banyo önerilir. Kıyafetler pamuk olacak. Deterjanı hipoalerjenik olup çift durulama olacak. Öpmek yok yüzünü.. Yün kazak yelek yorgan yastık değmesin bebeğe....
Sizde bir süre süt yoğurt peynir tereyağ kefir yumurta ve tüm bunları içeren şeyleri çikolata paketli gıdalar kahve baharat ve kuruyemiş tüketmeyin...
En az 3 hafta.
Egzemalar hafifler ise devam edin.

Geçmiş olsun.

Canım o zaman yavaş yavaş uzaklaştırcaksın birde eşinden cekinmesi lazım. Bence bunu lehine cevir cok biliyor ya hani ver bebeği eline uyu duş al cünkü su an bebeğin yeni oldugu icin gözüne batıyor. Bende ilk zamanlar öyleydim ama simdi diyorum biri baksa da biri işimi yapsada dinlensem. O yüzden bulmuşsun böyle kaynana iyi değerlendir ve gamsız olmaya çalış ne derse desin he hım tamam bu kadar. Gerçekten bunu yaparsan cok huzurlu olursun. Birde kaynanan da Tavas yavas elini cekecek zaten cocuk büyüdüğünde rahat ol.. Sadece anne bebek bağını zedelemesine izin verme bebek seni daha cok benimsesin

ahahaha,
benim kayinvalide sey derdi,
benim bir sutum geliyordu, duvara fiskiriyordu,
ahaha nasil bir sey acaba

esinize cok kizdim, siz doguma giderken ilgilenmemesi falan omur boyu kafasina kakmalik resmen.

Kayinvalideye gulup gecmeyi ogrenmek gerekiyor sanirim, yoksa insan sinir hastasi olur.
Aman uzakta yasiyorum tum bunlardan da rahatim, zira benim annemin kendisi 3 kayinvalide gucunde.
Sizin bu imkaniniz yok, haftada bir goruyorsunuz, artik o gun bir papatca cagi devirin oyle gidin, stres olmamaya calisin.

Ev huzurunu korumak istiyorsan cinnet gecireceksin. Bagiracaksin, cagiracaksin gerektiginde. "Bu sekilde annen bir daha evimize gelmesin" diyeceksin esine. Su an evin huzurlu degil cünkü. O yasadigin stressi, bebekte his ediyor. Cocugun gözünü kapat, tulbent felan denilirmi hic? O cocuk nefessiz kalir.

Hayatimda ögrendigimde sey ise, kendine deger vereceksin arkadasim. Kimse sana sikinti yasadin diye madalya takmaz. Olsun adin nankör gelin olsun ama en azindan bebegini, kendi psikolojik sagligini korumus olursun.

Bakın ne güzel yemeğinizi temizliğinizi yapıyormuş yapmayan misafir gibi gelip giden o kadar kaynana var ki. Ayrıca ı karışmalar falan herkeste var benim kendi annem bile yapıyordu inatlaşıyordu bizimle ben okudum araştırdım da desem ben 2 çocuk büyüttüm ben bilirim diyordu oğlumu kat kat giydiriyordu ben soyuyordum, mama yapmama bile karışıyordu doğru mu yapıyoruz diye. O da çocuk büyütmüş neden bebeği tutmayı bilmesin Allah aşkına he he deyin kendi bildiğinizi okuyun boşverin yani

Ben sizin yerinizde olsam eve almam kayınvalideyi. Önce bi iyilikle konusurum baktım kimse dinlemiyor olay çıkartırım. Eşimle de birbirimize girersek gireriz. Kimse kusura bakmasın da o cocugun annesi sensin ve bakıyorsun o çocuğa. Tabi ki hata yapacaksın bu sürede ama yapa yapa öğreneceksin doğrusunu. Destek olmak yerine köstek olan gelmesin yardıma.

Valla benim kendimce karşı olduğum bir sürü şey var asla yapmam dediğim, ama yapanı gördüğümde de cıkcıklamam hiç bir zaman. Onun anası ben değilim sonuçta yani. Herkes haddini bilsin.

Net kesin konuşun, gerekirse karşınızdakini üzün, kendinizi üzmeyin. Allah sabır versin...

Cok güzel özetlimissin bunun yaninda tavsiyem ise la roche'un lipikar baume kremi. Kizim alerji degildi fakat teni cok kuruydu, egzema oluyordu. Bu kremin cok faydasini gördüm.

Tavsiye verse tolerans gosteririm.Beni sinir eden suclayici sozler.Cocugun canini acittin ondan agliyor.Usuttun ondan kusuyor.Gozunu kapatmadin ki ondan uyumuyor.Evde kuran okumuyorsunuz ondan kuduruyor cocuk dedi dun en sonunda.Bunlar tavsiye degilki suclama.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…