Sizi kızından çok sevmek zorunda değilki, bu kıyas neden? Yani bir anne olarak doğurduğundan çok sizi sevdiğini söylüyorsa onun ne kadar saçma bir insan olduğunu buradan anlayabiliriz zaten.Cevabiniz icin tesekkurler. Yeminler edince kizimdan cok seviyorum diye inanasi gelitor insanin ama esimle ufak bir surtusmemize sahit oldugunda bana yuz cevirince anliyorum ben onun yalanci oldugunu.Allah'a havale ettim hepsini.Dogumumdan ertesi gun annesi vefat etti.40 gun dogru duzgun gelemedi evime.Gorumceme emanet ediyor bir de bebegi.Annem.var ben varim her seyden once.Icime dokundu.Gorumcem de onun ertesi.gunu trafik kazasi gecirdi.1 ay kalkamadi.Kimsenin canini yakmayacaksin.Sevindigimden degil.Lohusa halimle yemek yapayim mi diye her gun aradim..
Allah'a havale ettim hepsini.Eşim dahil.Bu arada iki kizi da sezaryanla dogum yapmis.Lafini etmez.Ben doguma girmeden bir ay once bir tanidigi varmis demiski gelinin normal dogum yapsin.Sezaryanla dogum yapanlar yarım anne .Sanci cekmeden anne olunmaz dedi dedi.Daha baskı o zaman basladi.Şuraya çok güldüm
Özür dilerim..
Tersle sen de kendini ezdirme. Eline sürekli iş ver boş bırakma
O temizlik yaparken geç odana yat bebekle.
3 günlük dünya çok da kasma kendini
Geçen zaman geriye gelmiyor.
Ayrıca şu insanların sezaeryan a bakışları da beni öldürecek sanki doğum sancısı çekmeyince anne olmak hakkın değilmiş gibi bi tavır... Allah sorsun ne deyim !
Yok cok sukur.Haftada bir cumbur cemaat bebegi gormeye geliyorlar sadece.aynı evde mi kalıyorsunuz cümbür cemaat?
İki sezaryen yapanlar tam anne oluyor o zaman değil mi? Matematiğim çok iyidir. Hohh neyse çok şükür. Benim durum öyle de.Allah'a havale ettim hepsini.Eşim dahil.Bu arada iki kizi da sezaryanla dogum yapmis.Lafini etmez.Ben doguma girmeden bir ay once bir tanidigi varmis demiski gelinin normal dogum yapsin.Sezaryanla dogum yapanlar yarım anne .Sanci cekmeden anne olunmaz dedi dedi.Daha baskı o zaman basladi.
Gulumsetebildiysem ne mutlu:))Ozure gerek yoktu.Trajikomik..
Dogum sezaryan olacagi icin fenalaştı..Acile goturduler serum yedi.Konusuyorum ama konuyu cok baska yerlere cekiyor.Kayinvalidem biraz sinsi diye tabir ettigimiz cinsten.Adım nankore cikar.Ayrica cok tersledim..Tamam kizim soyle kizim boyle kizim iyi olalim deyip yine yapiyor.Cahilliginden mi diyorum.Gormezden gelmeye calisiyorum ama bebek konusu istisna oldu.Gormezden gelemiyorum.Öncelikleeeee... kimse kimseyi evladından çok sevmez. O dedikleri lafın meali şu "senin bi açığını göreyim vurmayacağım yerin kalmaz"dir :))
Diğer bi konu ise en bilinçsiz bilgisiz anne bile bebeğini illa ki tanıyıp ona göre hareket eder.
Kimse anasının karnından 10 çocuklu ana olarak çıkmadı.
Doğru da yapsan yanlışta yapsan o bebegi senden daha iyi tanıyacak bir insan yok.
Kaynanalar klasiktir. Hepsi aynı ben bilirim mode on.
Eğer ki seni strese sokuyor seni darliyor seni üzüyorsa uyar.
konuş bacım konuş azcık ben lohusayim gerginim gelme üstüme de
Niye susar bu insanoğlu anlamam ki. Allah mi karşında ki ?
Bu arada kaynanan sen doğururken niye kustu onu anlamadım
Kokmasin tuzlayalim,alni yumru olmasin tulbentle baglayalim.Gozunu ortelim.Daha neler neler ya..Batil inanc.Esim de tamam de yapma sonra diyor ama kadin takiliyor bir de .Replay tuşu basılı kalmıs gibi..Yapmiyorum zaten.Ev huzurumu korumaya calisiyorum.Sesimi cikarmak istemeyisim ondan ama bebek konusunda yapamiyorum..aramıza hoş geldin canım.. aynıları olmasa da benzerlerini yaşadım. geçiyor mu, geçiyor. ama yıkıp geçiyor. geriye eski sen kalmıyor maalesef. olabildiğince kafaya takma. ama sezeryan olayına tilt oldm. kime ne ya? ki sizin ki zorunluluk yani. ne istiyorlardı? sen yada bebek zarar mı görseydi? bu bile cehalet göstergesi. bildiğini oku. çocuğun yüzüne tülbent falan da örttürme. o ne ya öyle? çok biliyorsa kendi doğursun bir daha istediği gibi baksın.
maalesef bebek doğunca senin değil hanedanın ortak malı oluyor. sen de cariye gibi muamele görüyorsun maalesef. tabi her ailede değil. cehalet akan ailelerde oluyor. cinnet çözer diyenler. biz de iki aileyi birbirine soktu sadece ve eşimle aramı açtı. çünkü bebek söz konusu olunca dediğim gibi herkes kendini hak sahibi görüyor. baba bile bazen anne rolüne soyunabiliyor.
Keşke bana da yardim etmese,evimi temizlemese,yemek getirmese,eksik esyalarimi kolacan edip gidip almasa..Ama kalbimi de kirmasa.Oturup,torununu sevip gitse.Benim tek beklentim bu.Gercekten beklentim cok mu buyuk?Beni yetersiz gostermeye calisiyor.Buna deli oluyorum.Ne bileyim beterin beteri varmis o yüzden kayinvalideniz bana melek gibi geldi
Benimki yan apartmanda oldugu halde ilk haftalar zaten ugramadi bile, ha yikanmasi icin yardim etmisti gelip
Onun disinda kahve icmeye gelir kahvesini ayagina getiririm icerdi giderdi, cocugu gösterirdim o kadar
Yine sizin ki elini ise sürüyormus, benimki is var üzerime kalir diye evime bile ugramadi ama kavgasini da eksik etmeid iki dogumumda da güzel kapli kvdem benim
beklentini düsük tut mutlu ol demeye geldim
Oy haspaaam sen ameliyat olacak diye o kustu ha.. Allah yardım ede..Dogum sezaryan olacagi icin fenalaştı..Acile goturduler serum yedi.Konusuyorum ama konuyu cok baska yerlere cekiyor.Kayinvalidem biraz sinsi diye tabir ettigimiz cinsten.Adım nankore cikar.Ayrica cok tersledim..Tamam kizim soyle kizim boyle kizim iyi olalim deyip yine yapiyor.Cahilliginden mi diyorum.Gormezden gelmeye calisiyorum ama bebek konusu istisna oldu.Gormezden gelemiyorum.
Onerileriniz icin tesekkurler..Kibarca cevap vermeye calisiyorum gercekten ama cok doldum dogumdan beri..Bebegin gozune tulbent ortmediginiz icin agliyordan sonra koptum.Ben lohusalıkta “sen mi iyi biliyorsun, ben mi?” cümlesi bile duydum “senin doğurduğun son çocuk baba oldu 35 yıl içinde birşeyler gelişip değiştirmiştir herhalde!?” dedim. Susmayın, işinize karıştırmayın. “Doktoru böyle diyor!” diyip geçiştirin.
Kesinlikle oyle.Ben de onu yazdim..Ama şu anlattığınız kayınvalide bir çok insanın hayallerini süsleyen bir örnek de farkında değilsiniz sanırım. Geldi mi gitmek bilmeyen, her işe karışan biri olmasından milyon kat daha iyi değil mi? =) Asıl siz meleğinizin farkında değilsiniz bence.
Cok tesekkur ederim.Deniyorum gercekten ama sonu gelmiyor..Kadinda bir dengesizlik var.Bazen soyle yapalim boyle yapalim oyle miymis kizim tamam yapmam ama bazende.Bu modda..Mesajiniz biraz rahatlatti.Tesekkur ederim.Sizi kızından çok sevmek zorunda değilki, bu kıyas neden? Yani bir anne olarak doğurduğundan çok sizi sevdiğini söylüyorsa onun ne kadar saçma bir insan olduğunu buradan anlayabiliriz zaten.
Boş beleş biri işte.
Kafanıza takacağınız birşey yok inanın.
Doğum yapınca çoğu kayınvalide böyle şeyler yapıyor nedense. Aslında herkes yapıyor, akıl veriyor. Türlü türlü fikirler.... Sen yenisin bilemezsin diye düşünüyorlar.
Boşverin gerçekten.
En iyisi bu olacaktır. Yok saymak
Siz bebeğinizi büyütün.
Ona da "he" deyin geçin.
Yapabiliyorsanız da tatlı tatlı laf sokun, içiniz rahatlar belki.
Ama vallahi takmaya değmez.
Sağlıkla bebeğinizi almışsınız kucağınıza, tadını çıkarın.
Hayırlı olsun :)
Cok tesekkur ederim.Bu da cok iyi fikir.Bunu da yaptim ama surekli yapmam lazim sanirim.Sen bana guluyorsun ciddiye almiyorsun,yasli diyorsun ama ben de gencim kizim dedi.:)))İki sezaryen yapanlar tam anne oluyor o zaman değil mi? Matematiğim çok iyidir. Hohh neyse çok şükür. Benim durum öyle de.
Bunun gibi yorumlarla dalga geçin ya, kafanıza takmadığınızı, ciddiye bile almadığınızı görsünler, bu da bir yıldırma taktiğidir.
Tesekkur ederim..Ben biraz da destek almak icin yazdim..Biraz olsun rahatlamak icin.Bazen cok geriyor cunku gercekten.Diger konularda oyle yaptim ama sozkonusu anneligim olunca insanin zoruna gidiyor.ilk çocukta bunların olması normal, biz de aynı şeyleri yaşadık zaman insana alışmayı öğretiyor sakin kalmaya çalışın. herkes aynı şeyi yazmış zaten, her evde olan şeyler klasik, sadece sizin çok geniş olmanız lazım, ne güzel size değer de veriyormuş, yardımcı da oluyormuş,kırmadan anlatın kendi bildiğinizi okuyun ama annecim şöyle annecim böyle diye kendi dediğinizi yapın yine :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?