2 aylık bebegim ve dusuncesizlik

Sizi kızından çok sevmek zorunda değilki, bu kıyas neden? Yani bir anne olarak doğurduğundan çok sizi sevdiğini söylüyorsa onun ne kadar saçma bir insan olduğunu buradan anlayabiliriz zaten.
Boş beleş biri işte.
Kafanıza takacağınız birşey yok inanın.
Doğum yapınca çoğu kayınvalide böyle şeyler yapıyor nedense. Aslında herkes yapıyor, akıl veriyor. Türlü türlü fikirler.... Sen yenisin bilemezsin diye düşünüyorlar.
Boşverin gerçekten.
En iyisi bu olacaktır. Yok saymak
Siz bebeğinizi büyütün.
Ona da "he" deyin geçin.
Yapabiliyorsanız da tatlı tatlı laf sokun, içiniz rahatlar belki.
Ama vallahi takmaya değmez.
Sağlıkla bebeğinizi almışsınız kucağınıza, tadını çıkarın.
Hayırlı olsun :)

Allah'a havale ettim hepsini.Eşim dahil.Bu arada iki kizi da sezaryanla dogum yapmis.Lafini etmez.Ben doguma girmeden bir ay once bir tanidigi varmis demiski gelinin normal dogum yapsin.Sezaryanla dogum yapanlar yarım anne .Sanci cekmeden anne olunmaz dedi dedi.Daha baskı o zaman basladi.
Gulumsetebildiysem ne mutlu:))Ozure gerek yoktu.Trajikomik..

İki sezaryen yapanlar tam anne oluyor o zaman değil mi? Matematiğim çok iyidir. Hohh neyse çok şükür. Benim durum öyle de.
Bunun gibi yorumlarla dalga geçin ya, kafanıza takmadığınızı, ciddiye bile almadığınızı görsünler, bu da bir yıldırma taktiğidir.

Dogum sezaryan olacagi icin fenalaştı..Acile goturduler serum yedi.Konusuyorum ama konuyu cok baska yerlere cekiyor.Kayinvalidem biraz sinsi diye tabir ettigimiz cinsten.Adım nankore cikar.Ayrica cok tersledim..Tamam kizim soyle kizim boyle kizim iyi olalim deyip yine yapiyor.Cahilliginden mi diyorum.Gormezden gelmeye calisiyorum ama bebek konusu istisna oldu.Gormezden gelemiyorum.

Kokmasin tuzlayalim,alni yumru olmasin tulbentle baglayalim.Gozunu ortelim.Daha neler neler ya..Batil inanc.Esim de tamam de yapma sonra diyor ama kadin takiliyor bir de .Replay tuşu basılı kalmıs gibi..Yapmiyorum zaten.Ev huzurumu korumaya calisiyorum.Sesimi cikarmak istemeyisim ondan ama bebek konusunda yapamiyorum..

Keşke bana da yardim etmese,evimi temizlemese,yemek getirmese,eksik esyalarimi kolacan edip gidip almasa..Ama kalbimi de kirmasa.Oturup,torununu sevip gitse.Benim tek beklentim bu.Gercekten beklentim cok mu buyuk?Beni yetersiz gostermeye calisiyor.Buna deli oluyorum.

benim suyum geldi 14 saat sonunda acilmam oldu oyle doguma aldilar. Normal yaptim. Ozelde hemen sezeryana aliyolar. Ayrica benim kaynanamda cok iyi ama oda cok karisir mudahale ederdi bir araya geldikmi. Oglum 3 aylik agliyor basladi bu cocuk ac bu cocuk doymuyor. Sanki ac olunca aglarlar sadece. Sonra baktim cay bardagina şekerli su yapmis zorla icirdi verme anne dedim verdi. eşimde annesi biliyosa doğrudur diye ses etmedi tabi azina aksam s.tm o ayri. Cocuk sonra basladi kusmaya.. eltime soyledim esimle kavgamiza sahit oldu o soylemis kaynanaya. Birdaha asla mudahale etmedi karismadi. Saygisizlik olmasin diye bende cok sustum herseyine ama 2.cocuk olursa mudahale etmwsine izin vermicem. Ben 6 cocuk buyuttum diyerek kendisi bilgili biz cahil anneydik :)

Vallahi ben kendi anneme bile beş gün dayanabildim. Kv zaten 40 gün sonra geldi istemedim çünkü bu arada kendi annemi de doğumdan sonra çağırdım. En nefret ettiğim şey işime karışılması ama yine de o çeneler durmuyor. Ben de çat çat söylüyordum en sonunda kestiler. Kesmeselerdi cidden gitmez, evime de almazdım. Zaten doğum yapmışsın kafan bir dünya, küçücük bebek...üzerine de dır
dır dır konuşan kimse hakikaten bir lohusanın en son isteyeceği şey. O yüzden tavrınızı, mesafenizi koruyun.

ilk çocukta bunların olması normal, biz de aynı şeyleri yaşadık zaman insana alışmayı öğretiyor sakin kalmaya çalışın. herkes aynı şeyi yazmış zaten, her evde olan şeyler klasik, sadece sizin çok geniş olmanız lazım, ne güzel size değer de veriyormuş, yardımcı da oluyormuş,kırmadan anlatın kendi bildiğinizi okuyun ama annecim şöyle annecim böyle diye kendi dediğinizi yapın yine :)

Oy haspaaam sen ameliyat olacak diye o kustu ha.. Allah yardım ede..
Herşey bi cinnet geçirmene bakar ama en mantıklısı cinnet falan geçirme al karşına konuş bak reis ben bu aralar sinirliyim az gelme.bana de yok kızım falan derse de gelme anam gelme diyorum de..
Insana doğumu da zehir ediyorlar vallahi Allah yardımcın olsun

Onerileriniz icin tesekkurler..Kibarca cevap vermeye calisiyorum gercekten ama cok doldum dogumdan beri..Bebegin gozune tulbent ortmediginiz icin agliyordan sonra koptum.

Kesinlikle oyle.Ben de onu yazdim..

Bende seni çok seviyorum kaynanacigim annemden bile çok (YAlaaannn)
Sana kıyamam çok yoruluyosun sanki hasta gibi görünüyorsun evine gitmeye ne dersin de ve bir şekilde yolla kv yi evine.
Bu ne ya anneliğin en güzel zamanlarını bu kadın mi yaşayacak? Ayağının altina dolanıyorsa gönder canım
Lohusasin madem onu kullan sinirlerim bozuk yanliz kalmak istiyorum diyebilirsin zaten durumun da aynen böyle.
Kendi anneni çağırabilirsin biraz da o kalsın sizde.onun gibi kimse bakamaz zaten sana

Cok tesekkur ederim.Deniyorum gercekten ama sonu gelmiyor..Kadinda bir dengesizlik var.Bazen soyle yapalim boyle yapalim oyle miymis kizim tamam yapmam ama bazende.Bu modda..Mesajiniz biraz rahatlatti.Tesekkur ederim.

Kaynananız sizde mi kalıyor, öyleyse neden? Benim çocuğum, ben her zaman böyle yapıyorum hiç bir sorun da yaşamadım diyin. Ayrıca sezaryen olma sebebinizi bize bile açıklamaya çalışmışsınız, içten içe siz de sezaryenin kötü olduğuna inanıyorsunuz. Yoksa zaten sallamazsınız. Hamileliğimi öğrendiğim andan itibaren sezaryen istedim, ve sezaryenle doğurdum, kaynanam kendini de yırtsa umrumda olmazdı açıkçası, siz niye bunu dert ettiniz ki?

Cok tesekkur ederim.Bu da cok iyi fikir.Bunu da yaptim ama surekli yapmam lazim sanirim.Sen bana guluyorsun ciddiye almiyorsun,yasli diyorsun ama ben de gencim kizim dedi.:)))

Büyüklere saygısızlık yapılmaz, ama ayar gerektiği yerde verilir! Sahsen saçma sapan şeylerde tepkimi net koyarım. Çocuğun yüzünü örtmek nedir mesela? Eskinin doğruları bugünün yalnisi hala anlamadar mi? Bıraksın evinizi temizlemesin. Yemek de yapmasın. Öyle destekten çok moral ve pozitif enerji önemli. Bizim insanımızda maalesef çoğu zaman yaptığı yardımı başka yerden burnundan getiriyor. Onun icin ben acil durum olmadıktan sonra kimseden yardım almıyorum. Cünkü dönüp dolaşıp laf sokulur. Gerektiği yerde saygı cercevesinde ağzınizi açın. Korkmayin.içine atip sinir olmaktan iyidir. Bu arada gözünüz aydın. Allah analı babalı büyütsün inşallah

Tesekkur ederim..Ben biraz da destek almak icin yazdim..Biraz olsun rahatlamak icin.Bazen cok geriyor cunku gercekten.Diger konularda oyle yaptim ama sozkonusu anneligim olunca insanin zoruna gidiyor.

evet bir arkadaşın da dediği gibi mesele kaynana değil doğum zamanı ben kendi anneme de zor tahammül ediyorum, hep bir karışma hep bir bilgiçlik büyüklerin genel tavrı bu, kesinlikle bir çocuğa en iyi annesi bakar, 3. doğumum olacak doğumda kimse gelsin istemiyorum ama hem annem hem kayınvalidem geliyor her doğumda sağolsunlar, zaten artık mecburum da evde iki çocuk var, ama takmamayı ve idare etmeyi öğrendim. kırmadan kendi bildiğimi okuyorum, tatlı dille makul isteklerine de he diyorum kendime yapılan hizmet ve ikramlar gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…