Bebek Beslenmesi 2 aylik bebek annesini kullanir mi?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

nio

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Mart 2013
2.542
1.631
198
buyukler hep soyluyordu fakat ben okudugum kitaplardan izledigim programlardan 0-6 ay bebeklerin her agladiginda kucaga alinmasi gerektigini her istediginde emzirmek gerektigini bende bebegim kotu hissetmesin diye her istediginde kucagima aldim oksadim sevdim ve sonuc su...
sabah 5;30 aksam 9;30 a kadar bilumuk kucak bir sure ziplatmak ve gezdirmek suretiyle kollarim uzadi bir nevi maymun gibi oldum kollarim uzadi.
bir turlu karar veremiyorum yanlis mi yapiyorum?
psikolog bir komsu var burada o bana sabirlar diledi ve isimin zor oldugunu bebegin her istedigini yaptigim icin ic gudusel olarak beni kullandigini soyledi ...
halbuki benim dogru yolda oldugumu soyleyecegini ummustum.
sizin fikirleriniz ne?

bebeğinin sana ihtiyacı var bu dönemde, bu günlerinizi keyfe dönüştürmeyi deneyin bence zira zaman çok çabuk geçiyor. güzel günlere büyüsün inş.

bence bebek her ağladığında alınmalı, zaten almayanlar nasıl dayanıyor bilmiyorum,
zaten içgüdüsel bişey bebek ağlayınca bile göğsünden süt gelmeye başlar annenin yani bence doğa da ağladığı zaman bebeğin alınmasından yana

Son düzenleme:

yemişim psikoloğunu bebişi ağlarken onu kucagına almayan anne varmı bılmıyorum
boşver cnm benım kıızımda bıraz kucak delısı ılk aylar babası cok alırdı kucagına şimdi 11 aylıgız butun gun kucakta gezdır durur valla ama aaklandı tabı pıtpıt peşimde gercekten agladımı alıyom kucagıma numara yaptımı oturup sarılıyom ona daha cok
senınkı henuz cok kuçuk...tabıkı bolbol sarılacaksın kucagına alacaksın...zaten bırkaç ay sonra yava yavaş emekler nasıpse sonra ayaklanır eskısı kadar kucak ıstemez ıstesede sen hakkından gelırsın oyalarsın bır şekilde ama ıkı aylık bebegı oyalayamazsın kı....

sabir gosteriyorum.hep gulumsuyorum esim guler yuzlu hizmet budur diye dalga geciyor. ( esim yardim ediyor onun kucaginda da cok az durup bana gelmek icin agliyor)
ama saatlerce kollarim sirtim belim agriyor yemek yiyemiyorum tuvalete gidemiyorum ev isi hak getire.
bu konuda ne dusunuyorsunuz?

Kullanır hem de nasıl.

Doğru olan ağladığında kucağa alıp sustuğu anda bırakmak diye okumuştum bi yerde. Bir gecede 45 kez kucaklayıp sakinleştirip bıraktığını anlatıyordu bir anne.

Uyku meleği diye bir blog var, faydali bişey. Biraz göz at istersen.

Tabiki bebeğini kucağına alıcaksın alışırsa alışsın.bebeğin için sen varsın bir tek.Annelik hislerine güven .

Bebeğiniz çok küçük açıkçası ben sizi kullandığını düşünmüyorum size ihtiyaç duyuyor sizin kokunuzu hissetmek sizin varlığınızı hissetmek istiyor belki sonraki zamanda bunu bilinçli yapabilir o da doğru sizin içinde çok yorucu oluyordur biliyorum benimde 2 yaşında oğlum var halen kucağımdan inmez bazen çok zor oluyor ama kaç yaşına kadar kucağımıza alıcaz ki bence tadını çıkarın ve içinizden geldiği gibi davranın hem onları sevmek için doğurduk..bebeğinizi sağlıkla büyütmeniz dileğiyle...

bunlar herkesin yaşadığı şeyler canım, emeklese bile seni tuvalet kapısında beklicek annem çıksın diye

sabırlı olcaksın ve bence en önemlisi bunları kabul edeceksin, akışına bırakacaksın
şuan çok küçük olduğundan babası dahil kimse önemli değil onun için tek önemli insan sensin, ama büyüdükçe dikkati babasına da kayacak merak etme

Bebeklerin yaşama güvenle sarılabilmeleri için kucaklanmaya, ten temasına gereksinimleri vardır.

Ancak her durumda ağlayan bebeği kucağa almak bebeklerin düzenini bozan, onları tamamıyla yetişkinlere bağımlı duruma getiren, var olan kaynaklarını kullanmaktan alıkoyan bir tutumdur.

Örneğin pek çok bebek gece uyanır ve tekrar uykuya dalar. Ancak her uyanıp ağladığında onu kucağa alıp, evin içinde dolaştıran ebeveynler bebeğin kendisini rahatlatarak yeniden uykuya dalma gizli gücünü kullanmasına fırsat vermedikleri için, bebekleri kendi başlarına uykuya dalmayı öğrenemezler.

Çözüm ise;
Bebeğin fiziksel herhangi rahatsızlığı söz konusu değilse bir süre ağlamasına izin vermek, Oyalanması için karyolasının üzerine asılabilen sesli, müzikli, hareket eden oyuncağını kurarak izlemesini sağlamak, Ağlamadığı zaman bebeği kucağa alarak sevmek, Bebeğin dikkatini farklı bir noktaya çekerek onu sakinleştirmek, örneğin müzik dinleterek sakinleşmesini sağlamak, Bebeği kucağa almadan yattığı yerde sırtını okşayarak, bebek masajı yaparak rahatlatmaya çalışmak

###Yaptıkların sana daha iyi bir yaşam sundu mu?###

pisikolojiden hiç anlamam ama bir çocuk annesiyim.kızımın bebekliğinde ağlamasına fırsat vermeden kucağımdan indirmedim.ister içgüdü olsun ister olmasın bebek ağlıyorsa ilgiye ihtiyacı vardır.şimdi kucağınza almayacaksınız da ne zman alıcaksınız seveceksiniz en güzel en tatlı zmanlar,ı onun size en ihtiyac duyduğu zman.

Bebek ağlarken dön git demek deği kucağa almamak..

Yazida da belirtildiği gibi masaj yaparak oksayarak operek ama kucağa almadan sakinleşmesini bekleyebilirsiniz ve sakin olduğu anlarda iste simdi kalsin sonra aglayinca alirim zaten kucaga demeden sakinken özellikle kucağa alin aglarken de ozellikle kucakta olmadan bakin ki her agladiginda kucağa alinmayacagini sakinken de bunu yaptiginiza koşullansin..

Son düzenleme:
Biz kardesimin odasinin kapisini kapatiyoduk sesini duymayalim diye agladiginda. Dr israrla soyluyordu bize acimasiz olun kendinizi kullandirtmayin diye. Oyle oyle alisti hep kendi uyuyodu hic sallamadik bile

ben de su hikayeyi anlamiyorum. bebegi kucaginiza almayin. yahu neden? annesinin kokusuna ihtiyac duyuyor o. hele yeni dogmusken. annesiyle hala bir bütün. kucağa alma catlatana kadar aglat. peki neden? niye barim barim bagirtiyorsun cocugu ya al gitsin.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

valla bebekler konusunda ben uzmanlara kitaplara inanmıyorum, her bebek o kadar kendine özel oluyor ki, hiçte kitaplardaki genel geçer şeyleri tutmuyor
bence anne bebek iletişimi iç güdüsel olmalı
kundağa karşıyız mesela dimi evet çok sıkı kundak hiç sağlıklı değil, bende karşıydım çocuğum bebekken ama malesef biraz geç olarak dar yerleri sevdiğini keşfetmiştim yani bol bi şekilde sarmak gibi düşünün, bunu demem anne bebek kendi doğrusunu kendi buluyor zaten

Benimde iki aylik bir bebegim var.ve bnde her agladgnda kucagma aliyorum yanlis mi yapiyrum yani

Agladiginda alinabilir ama bebek artik asla kucaksiz durmaya izin vermiyorsa yani konu sahibi givi sabah 9.00 aksam 6ya ellerin kollarin uyusana kadar tutyorsan tuvalete dahi gidemiyorsan bir terslik var bunun disinda normal tabiki başka nasil anlasacaksiniz:)

Benimde iki aylik bir bebegim var.ve bnde her agladgnda kucagma aliyorum yanlis mi yapiyrum yani

Yürümeye basladığında istesende gelmiyor birdaha kucağına haltetmis o psikologlar..şurda 10 ay doya doya kucakliycaksin sonra ömür boyu ya anne ya diyip kacacaklar..tadini cikar derim ben

İmza

Sadece lavaboya degil dusa bile izin vermiyor ustelik kolik bir bebek onu degistiremem herhalde onunla yasamayi ogrenmeliyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…