Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
buyukler hep soyluyordu fakat ben okudugum kitaplardan izledigim programlardan 0-6 ay bebeklerin her agladiginda kucaga alinmasi gerektigini her istediginde emzirmek gerektigini bende bebegim kotu hissetmesin diye her istediginde kucagima aldim oksadim sevdim ve sonuc su...
sabah 5;30 aksam 9;30 a kadar bilumuk kucak bir sure ziplatmak ve gezdirmek suretiyle kollarim uzadi bir nevi maymun gibi oldum kollarim uzadi.
bir turlu karar veremiyorum yanlis mi yapiyorum?
psikolog bir komsu var burada o bana sabirlar diledi ve isimin zor oldugunu bebegin her istedigini yaptigim icin ic gudusel olarak beni kullandigini soyledi ...
halbuki benim dogru yolda oldugumu soyleyecegini ummustum.
sizin fikirleriniz ne?
Canim Allah bagirlsin yavrusu benimde oglum doğmadan hep derdim her agladiginda kucaga almiyaz sallamiyorjm diye oglum doğdu agladiginda esimle bir kosar dik carpasim dik kapı agzinda dusun dediğin gibi benimde esim alır bakardı işimi yapmak için ama ağlardim ben alır almaz susar di o minik gozleriyle takip ederdi ayirmadi gözlerini birde kimsem yoktu islerini bırakıp göğsüne yatirdim bütün günümüz geçerdi hoş yapmasaydi ağlardim uyku yoktu hala yok gaz çoktu tuvaletimi yapamadi emmedi tek gogusle 9ayina uykusunda başını bekledim ayağa alıstırdın o yüzdenemsin diye yedim yedim sşistim ve sonuc mu hala uyku yok hala geceleri besikte sağlanır beşik majvolduk sallamaktan şikayetçiyim evet ama yine olsa yaparmi yedim evet o gjnler geri gelmiyo öyle çabuk geciyoki özlüyorum resimlerine bakıyorum di yapiyorum insan yipraniyo evet ama icide huzurlu oljyo
Anne sevgisine, anne kokusuna ihtiyaç duyduğu dönemde böyle söylemlere üzülüyorum açıkçası... '' bebektir, ağlar ağlar susar'' zihniyeti çocuklarda sonraki gelişim basamaklarında davranış bozuklukları olarak çıkıyor karşımıza... 2 aylık bebek annesini kullanır mı hiç?????????????????? dediğim gibi onun anne kokusuna anne sevgisine tamamen ihtiyaç duyduğu dönem... 2 yaşına kadar yapışık ikiz gibi yaşamalısınız zatan... zor ama olması gerekende bu... bol bol sarılın , bol bol öpün, bol bol konuşun bebeğinizle... bunları yapınki o güvenle hayata hazırlansın... o güvenle büyüyebilsin...
Merhaba canim cok haklısın yazını okuyunca aynı oglumla beni yazmisin inanirim sin lavaboya bile birlikte gidiyoruz benimle is yapar bana yardım eder yerleri silerim kocanın ucundan tutar guya taşıyoruz supurge yapar camasirlari bana verir ben ararım toplar sonra oyuncakalrini dokse toplar gelir oyun arasinda beni sever oper kodlar gider dogdugundan beri gözü bir beni gördü babayi bile bilmez yapisik ikiz gibiyiz bazen çok bunaldim oluyo ama çünkü sadece benimle.ilgilen diyo bende oyuna dökerek islerini yapıyorum hem onun gönlü kırılıyor hemde ben yapmış oluyorum işimi oglum daha 18aylik bazen yanlısı yapıyorum diye düşünüyorum ama okudukça iyiki yapıyorum diyorum
bebeğin annesini kullandığı doğru bunu birçok doktor söylüyor benim kızımda 5 aylık eğer gözgöze gelirsem ağlamaya başlıyor ilgilenmezsem mızmızlanıyor sadece ama olsun birkere aptallık edip uyku eğitimi vereyim diye tavsiyelere uyup ağlatma yöntemini denedim hala içim acıyor içini çeke çeke nasıl ağladı kuzum birdahamı aslaaaa kuzumun 1 damla gözyaşına herşeyimi feda ederim ben
3.aya kadar bebek dünyaya alısamıyo o yüzden kendini güvende hissettiği tek yer anne kucağı bebeğini kucağa alisacak diye almaktan korkma 3.aydan sonra görüşü netleşecek ve dış dünyayı keşfe dalacak zaten benimki 4 aylık oldu geçen aydan beri daha rahatım hele şimdi gözler fıldır fıldır özledim diyip ben alıyorum kucağıma
Yahu bebeğim yanımda ağlamaktan helak olacak ben popişimi kaldırıp yavrumu kucağıma almayacağım hı olacak iş değil.
Ömrümün sonuna kadar kullanabilir beni
Alırım severim ağlamaması için elimden geleni yaparım.
Bence yanlış birşey yapmıyorsunuz.
Kızım bebekken KV çok müdahale ederdi bu konuda. Kucağına alma, Dizinde sallama, uyurken yanında yatma vs.... Kızımı hastalık dönemleri hariç göz göre göre hiç ağlatmadım. İhtiyaç duyduğu anda kucağımdaydı. 2 saatten fazla emzirdiğimi hatırlarım zaman zaman. 5 6 aylık olduktan sonra birlikte uyuduk. Gündüz uykularında yanında oldukça dizimde salladım. Sonuç mu? İnanılmaz sakin bir bebeklik dönemi yaşadık. 1.5 yaşında odasını ve yatağını hiçbir sıkıntı yaşamadan ayırdım. İstediğini ağlamadan, konuşarak anlatabilen bir çocuğa sahibim. Bebeği ne kadar sakin yetiştirirseniz gelecekte de aynen o şekilde devam ediyor.
Bir de şu var, bebek bizi kullanıyor deniyor ya sinir oluyorum bu söze. Bizi kullanacak tabi(eğer bunun adı kullanmaksa). Dünyaya birer ergen yada yetişkin getirmiyoruz. Adı üstünde bebek ve en yakınındaki annesi. Anneyi kullanmadan birey olamaz zaten.
Kucaga alismak diye bisi yok.. aglayan bebek annesini ister ve bulamazsa guven duygusu olusmaz.. ben bebegim her agladiginda yaninda oldum.. ilk 2 yil bu cok onemli.. zaten buyudukce ne icin agladiklarini anlayabiliyorsunuz.. kizim 1 yasinda ve kucak istemiyor.. yurumeye basladigindan beri elimizden bile tutmak istemiyor... sizin bebeginiz 2 aylik ve onun icin en onemli guven kaynagi sizsiniz..
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
buyukler hep soyluyordu fakat ben okudugum kitaplardan izledigim programlardan 0-6 ay bebeklerin her agladiginda kucaga alinmasi gerektigini her istediginde emzirmek gerektigini bende bebegim kotu hissetmesin diye her istediginde kucagima aldim oksadim sevdim ve sonuc su...
sabah 5;30 aksam 9;30 a kadar bilumuk kucak bir sure ziplatmak ve gezdirmek suretiyle kollarim uzadi bir nevi maymun gibi oldum kollarim uzadi.
psikolog bir komsu var burada o bana sabirlar diledi ve isimin zor oldugunu bebegin her istedigini yaptigim icin ic gudusel olarak beni kullandigini soyledi ...
sizin fikirleriniz ne?
Senin o psikolog komsun hangi donemde okumus acaba 1800lerde mi. Bebegi sakin kucaktan kesme bebekler kucaga ihtiyac duyarlar cunku bu sana guvenmesi icin cok onemli. En dogrusunu yapiyorsun sakin simarir kucaga almayayim kullanir beslemeyeyim deme bu kez ihtiyaclarinin karsilanmadigini gorup sana guvenini yitirir dunyaya olan guvenini yitirir. Bu aranizdaki ve ileride diger insanlarla kuracagi iliskileri cok kotu bir sekilde etkiler. Psikolojik rahatsizliklara bir temel atma lutfen..
sizin fikirleriniz ne?
Bebekler anne ve babalarını kullanırlar bu bir gerçek. Hangi pedagoga psikoloğa giderseniz zaten size bunu söyler. Ama bunu kötü oldukları için yapmazlar. İçgüdüsel olarak yaparlar:) Bebeklerin ağlama sesleri ve şekilleri bile farklıdır. Mesela aç olduklarında, canları yandığında ya da altları ıslandığında başka şekilde ağlarlar. Bazen de durup dururken ağlarlar ve siz yüzünden de, sesinden de farklılığını hissedersiniz. O farkı bulmak lazım. Sizi kullandığı ağlama sesi işte o ikincisi:) Sarılmak bebeğe güven duygusu verir ama bunun bir sınırı var. Bazen o yalancı ağlamalarında bırakın ağlasın. Kötülük yapmazsınız bebeğinize inanın:) Bir süre sonra susacaktır zaten.
sizin fikirleriniz ne?
Canım ben de yeni anne sayılırım 13 aylık bebegim var annem cocuk gelişimimizi bende pedagojik fomasyon aldım bunların neticesinde diyebilirim ki ilk 3 ay bebek kesinlikle anneye inanılmaz ihtiyac duyar. Sonucta 9 ay hersey bi bağlantıyla alan bir anli dünyaya alışması cok zor bir olay.ve ilk üç ay onu her an hissetmesi demek dünyaya guven duymadı demek size güvenmesi demek. Ve bu butun ömrü hayatı boyunca onemli. Ancak 5-6 aydan sonra kucaktan ayırmayı düşünebilirsiniz
Kızım şuan 2,5 yaşında ilk aylar kullanılmaksa sonuna kadar kullanıldım kızım hep kucağımdaydı 2 yaşına kadar emzirdim sürekli olmasada yanımdada yatırdım ayağımdada salladım yani istediği her an yanında olmaya çalıştım hiçbirşeyin eğitimini vermedim yatağında yatma oda ayırma konularında hiç zorlayıcı olmadım ama bunun faydasınıda gördüm odasını ayırdığımda memeden kestiğimde tuvalet alışkanlığında hiç zorlanmadım hepsinin geçiş süreci çok kolay oldu dışarı çıktığımızda tutturan bağırıp çağıran bir çocuk değil birşey istediğinde anlatarak konuşarak kolayca ikna edebiliyorum çevremdekiler çok disiplinli yetiştirdiğimi düşünüyor ama değil sadece bazı konularda bebeklikten beri çok netim çevremdekileride işime karıştırmıyorum mesela abur cubur konusunda ufak tefek tavizler olsada kızımda bu konuda ne kadar net bir kararım olduğunu biliyor bu yüzden biri ona çikolata verdiğinde önce bana bakıyor izin verirsem alıyor ve yiyor çevredekiler bunu çok disiplinden ileri geldiğini sanıyor ama öyle değil işte askeri kamp ortamı yok evimizde
Bebegin her istediğinde emzir kucagina al sev oksa ona sevgini ilgini hissettir.iki ayda cabum bunalip yorulmussun daha onunde coook uzun zaman var neler yapacak neler
Bebekler hep ayni canim.benimde oglum var 17 aylik.beni hic yanliz birakmaz saolsun.tuvalete giderim kapiyi kapatirim yirtar kendini ac diye.kapiya yumruk atar kafa atar.banyoya girerim oda gelir.artik herseyimi kapi acik yapar oldum :))) maalesef yanimda yatiyor.hala yatak odami kullanmadim.ewlendim hemen hamile kaldim sicaktan yatak odamda yatamadim simdide cocuktan yatamiyoruz.yere yatak aciyorum.zavalli kocacim her sabah bel agrisiyla uyaniyo incecik yataktan :))) ama mecbur biraz kendini bilene kadar bu yaramazlari bi sekilde oyalayacagiz.
bebek düşünen biri olarak bence çok önemli bir konu.bebek her ağladığında kucağa alınmamalı ama ilgilenilmeli yattığı yerde konuşmak,dokunmak gibi birşeylere dikkatini çekmek gibi. annelik iç güdülerim ağır basmazsa bunları yapmayı düşünüyorum :)
canım öncelikle bebeğini güle güle büyüt. hayırlı insan, hayırlı evlat olur inşallah. benim hiç çocuğum olmadı hiç tecrübem yok ( aslında çok çocuk büyüttüm ) diyeyim. ben sana gözlemlerimi anlatayım sen nasıl istersen öyle yap.
eltimin iki gelini var. büyük gelin üçüncü bebeğini dünyaya getirdi. iki ay sonra küçük gelin ilk bebeğini dünyaya getirdi ikiside erkek. büyüğü her ağlamada bebeği kucağına aldı nerdeyse bebeğini kucağından bırakmadı. ayrı odada uyuttu. işi varsada ağlamasını hiç önemsemedi. o bebekte sürekli ağlama modunda hiç durmadan mızıklıyor.
küçüğü bebeğini aldı emzirdi, altını temizledi yatırdı. hiç kucağına almadı. beğini yattığı yerde sevdi, yattığı yerde oynattı. bebeğine çok temiz baktı. hiç ağlatmadı ama bunu kucağına almadan yaptı.
yatırdığında hiç sallamadı sadece poposuna küçük dokunuşlarla güvende hissetmesini sağladı. çok huzurlu ve etrafa gülücükler saçan mutlu bir bebek.
uykusu geldiğinde annesi yatırıyor poposuna birkaç defa dokununca uyuyor.
büyüğü hep ayağında salladı yüzünü kapattı nerdeyse kimseye göstermedi. çocuk hep mızklıyor. kendi kendine uyumuyor. saatlerce sallamak istiyor. kalabalık ortamda hiç durmuyor boş bir odada yalnız kalmak istiyor. çok mutsuz bir bebek.
şu anda büyüğü 9 küçük 7 aylık. büyük sadece oturuyor, yattığı yerde dönmek istemiyor hep annesinin yardımını bekliyor kendisi hiç mücadele etmeye çalışmıyor, herşeyden hemen bıkıp annesine sarılıyor.
küçüğü iki ay küçük olmasına rağmen yatırınca hemen dönüp emekleme pozuzyonu alıyor sürünmeye çalışıyor, hep mücadele ediyor. anneside ağlamaya başlayıp isyan etmedikce almıyor sadece bir zarar gelmesin diye yanında bekliyor. yürüteçle her istediği yere gidiyor istediği şeylere ulaşmaya çalışıyor. anne , dede gibi sesler çıkartıyor ve belirgin söylüyor. çocuğun özgüveni var. büyük hiç kendine güvenmiyor ve herşeyi annesinin yapmasını bekliyor.
benim iki bucuk aylik kizim var.ilk iki ay vok gaz sancimiz oldu ve ben agladiginda hep kucagima aldim.banada soyluyolardi alistirdin kucaga diye.ama hic dinlemedim hep kucagima aldim.iki ay bittiginde gaz sancimiz da cook azaldi artik cok aglamiyo ve kycagima almiyorum .hic kucagida sevmiyor artik o kadar.merak etme alismaz.agladiginda al kucagina.sana ihtiyacivar bebisinin